Esoteric S05 i N-05XD
Esoteric S05 i N-05XD

Esoteric N-05XD i S-05 – High-End minimalizam

04. kolovoza 2023. | Esoteric, High-end audio

N-05XD – mrežno pretpojačalo s DAC-om  + S-05 -stereo pojačalo snage klase A

Vrhunski minimalistički stil

 “Želim uživati u vrhunskoj reprodukciji glazbe na minimalistički način. Međutim, ne želim raditi kompromise po pitanju kvalitete zvuka”
Kombinacija N-05XD i S-05 je novi koncept audio sustava koji je Esoteric razvio baš za takve kupce.

N-05XD – mrežno pretpojačalo s DAC-om  + S-05 -stereo pojačalo snage klase A

Vrhunski minimalistički stil

 “Želim uživati u vrhunskoj reprodukciji glazbe na minimalistički način. Međutim, ne želim raditi kompromise po pitanju kvalitete zvuka”
Kombinacija N-05XD i S-05 je novi koncept audio sustava koji je Esoteric razvio baš za takve kupce.

Esoteric N-05XD

mrežno pretpojačalo s DAC-om

+

Esoteric S-05

stereo pojačalo snage klase A

Vrhunski minimalistički stil

“Želim uživati u vrhunskoj reprodukciji glazbe na minimalistički način. Međutim, ne želim raditi kompromise po pitanju kvalitete zvuka”

Kombinacija N-05XD i S-05 je novi koncept audio sustava koji je Esoteric razvio baš za takve kupce.

Dobrodošli u prvi razred.

Ovo elegantno srce audio sustava, koje se sastoji od N-05XD i S-05, jednostavno je, ali svestrano. Sve što trebate učiniti je pažljivo odabrati par zvučnika i bit ćete spremni za ostatak života.

Esoteric S-05 N-05XD silver

N-05XD je inovativno mrežno DAC pretpojačalo koje uključuje bit onoga što je tipično za proizvode robne marke Esoteric. Opremljen je Master Sound Discrete DAC-om koji uključuje razvojne rezultate vrhunskog modela Grandioso D1X, te potpuno balansirano i dvostruko mono pretpojačalo koje uključuje razvojne rezultate Grandioso C1X, vrhunskog modela u segmentu pretpojačala. Uz to, N-05XD je opremljen vrhunskim pojačalom za slušalice prikladnim za osobnu upotrebu.

Uparen s N-05XD je S-05, stereo pojačalo klase A koje sadrži ključne tehnologije Grandioso M1X. Izlazna snaga S-05 je 30 W po kanalu na 8 Ω u klasi A. Može koristiti u normalnom stereo modu, u BLT modu ili u bi-amp modu (jedan S-05 po kanalu). Dizajnirali smo ovaj proizvod sa snažnim fokusom na “jedinstveni timbar koji samo S-05 može izraziti”.

U dizajniranju ovog sustava, umjesto dodavanja nepotrebnih funkcija, mi smo smanjili njihov broj na minimum, a zatim temeljito poboljšali kvalitetu zvuka korištenjem vodeće tehnologije. Dobiveni N-05XD/ S-05 kombinirani sustav je “istinski vrijedan” audio sustav minimalističkog stila i super-visoke razine kvalitete zvuka dostojne marke Esoteric.

Esoteric N-05XD i S-05 - High-End minimalizam

Esoteric N-05XD – mrežno DAC pretpojačalo

Reproduciranje pune kvalitete zvuka izvornih master snimki.

N-05XD predstavlja novu granicu u mrežnim DAC/pretpojačalima.

Kao prvi Esoteric mrežni DAC/pretpojačalo, N-05XD je posebno dizajniran za pružanje vrhunske kvalitete zvuka iz najmanjih konfiguracija sustava kombinirajući omiljeno pojačalo snage, zvučnike i slušalice. Integrirajući potpuno balansirani sklop izravno izveden iz Esoteric vodeće serije, mrežni pogon N-05XD opremljen je čistim, namjenskim linearnim napajanjem i interno dizajniranim diskretnim DAC-om koji osigurava da su pretpojačalo i pojačalo za slušalice sposobni jasno reproducirati puni zvuk izvornog master snimljenog materijala.

U potrazi za pojednostavljenim vrhunskim audio sustavom više se ne mora žrtvovati vrhunska kvaliteta zvuka.

Esoteric N-05XD - mrežno pretpojačalo s DAC-om (Esoteric) MPC: 13.138,23 €

Esoteric N-05XD

N-05XD predstavlja novu granicu u mrežnim DAC/pretpojačalima.

Kao Esotericov prvi mrežni DAC/pretpojačalo, N-05XD je posebno dizajniran za pružanje vrhunske kvalitete zvuka iz najmanjih konfiguracija sustava kombinirajući vaše omiljeno pojačalo snage, zvučnike i slušalice. Integrirajući potpuno uravnotežen sklop izravno izveden iz Esotericove vodeće serije, mrežni motor N-05XD opremljen je čistim, namjenskim linearnim napajanjem i interno dizajniranim diskretnim DAC-om koji osigurava da su pretpojačalo i pojačalo za slušalice sposobni jasno reproducirati punu zvuk izvornog majstora snimke.

Više se ne mora žrtvovati vrhunska kvaliteta zvuka u potrazi za pojednostavljenim vrhunskim audio sustavom.

Esoteric N-05XD

Glavne značajke

 • Master Sound Discrete DAC za potpunu reprodukciju živosti i energije glazbe
 • Jedinstveno razvijen 64bit/512Fs-kompatibilan Delta-Sigma modulator i FPGA program
 • Mrežni pogon s namjenskim linearnim napajanjem koji slijedi N-01XD
 • Kompatibilan sa širokim izborom audio kodeka i usluga streaminga (Tidal, Qobuz, Roon, Spotify, MQA)
 • Potpuno balansirano dvostruko mono pretpojačalo s ukupno 4 (lijevo/desno i pozitivno/negativno) neovisna kruga kao što je dokazano u seriji C
 • Esotericov zaštićeni prijenos strujnog signala, “ES-Link Analog”
 • Potpuno uravnoteženo dvostruko mono pojačalo za slušalice (balansirani izlaz: 1500 mW/32Ω)
 • Ukupno 2 izlaza za slušalice (4-pinski XLR balansirani /6,3 mm stereo nebalansirani)
 • Može se konfigurirati kao samostalni DAC, deaktiviranjem funkcije pretpojačala
 • Funkcija AV kroz izlaz i funkcija isključenja mreže
 • Širokopojasni digitalni prijenos ES-Link (XLR x 1) ulaz za povezivanje SACD prijenosa
 • Ugrađeni Bluetooth® prijemnik
 • Funkcija sinkronizacije sata
Esoteric N-05XD straga

Master Sound Discrete DAC

Vjerna reprodukcija živosti i energije glazbe

Primarni cilj tvrtke Esoteric u stvaranju N-05XD mrežnog DAC/pretpojačala bio je sastaviti pažljiv odabrane rigorozno testirane diskretne elemente u kompletan krug koji bi morao i mogao savršeno reproducirati svu dinamiku i energiju snimljene glazbe, nešto što je jednostavno nedostižno korištenjem običnih integriranih čipova . Vrhunski Esoteric inženjerski timovi silno su ponosni na dizajn, proizvodnju i kvalitete reproduciranog zvuka koji se može doživjeti samo putem našeg Master Sound Discrete DAC-a.

Luksuzni materijali i snažan kapacitet izlazei struje

N-05XD-ov Master Sound Discrete DAC najrevolucionarniji je dvokanalni stereo DAC sklop u povijesti Esoterica i produžetak je dizajnerske filozofije Grandioso D1X Monoblock DAC-a, s pojednostavljenim sklopom koji se sastoji od 16 zasebnih elemenata po kanala.

Algoritam za obradu signala temelji se na našem vlastitom FPGA* modulatoru, a Delta-Sigma (ΔΣ) modulatori neovisni su za svaku DSD i PCM obradu i podržavaju 64-bit/512Fs frekvenciju uzorkovanja.

* FPGA: Field-Programmable Gate Array

Esoteric N-05XD

Mrežni pogon s namjenskim linearnim napajanjem

Kao izvorna komponenta, N-05XD je opremljen namjenskim high-end mrežnim audio motorom koji podržava DSD 22.5MHz reprodukciju. Ključna komponenta u ovom dizajnu je njegovo namjensko linearno napajanje. S konfiguracijom komponenti koja je po veličini jednaka onoj u vrhunskom modelu N-01XD, N-05XD-ovih velikih toroidalnih transformatora, konvencionalnih velikih kondenzatora, dioda s Schottky barijerom i vrhunskih super kondenzatora — koji imaju nevjerojatnih 2,333,333 μF u ukupnom kapacitetu — i odustajući od upotrebe bilo kakvih bučnih sklopnih elemenata, N-05XD ostvaruje jedinstveno impresivan zvuk prepun analognog osjećaja realnosti.

Kompatibilan sa širokim izborom audio kodeka i streaming servisa (logići).

Esoteric Sound Stream

Esoteric Sound Stream je aplikacija za kontrolu strujanja i mrežne reprodukcije dizajnirana za korištenje s iOS-om (iPhone i iPad) i Androidom. Čak i neiskusni početnici mogu s lakoćom  i bez stresa upravljati ovom potpuno intuitivnom aplikacijom.

Srce sustava: potpuno balansirano dvostruko mono pretpojačalo

U srži svakog audio sustava, strujni krug pretpojačala ima središnji odlučujući faktor u tome kako se zvuk percipira. N-05XD nasljeđuje visoku vjernost linije Grandioso i vrhunski glazbeni izričaj, sažetak Esotericove dugogodišnje filozofije i napredne tehnologije, istovremeno nasljeđujući njegov cijenjeni pedigre. Sa svojom dugotrajnom potpuno balansiranom dvostrukom mono konfiguracijom, dinamičan, ali delikatan zvuk pretpojačala nadilazi granice kvalitete reprodukcije, pa čak ide toliko daleko da ocrtava senzibilitet i izvođača i snimatelja.

Instaliran u odjeljku pretpojačala N-05XD, sustav prigušivanja Esoteric-QVCS* ima ukupno četiri zajednički upravljana kruga prigušivača koji neovisno i elektronički kontroliraju lijevi i desni audio kanal te njihovu pozitivnu i negativnu fazu. Ovaj sustav pomaže u održavanju vrhunske jasnoće zvuka, izvrsnog odvajanja kanala i vrlo preciznih faznih karakteristika. Dodatno, znatno kraći put audio signala pomaže minimizirati pogoršanje kvalitete zvuka pri niskim i velikim glasnoćama i omogućuje potpuni, nepatvoreni izraz glazbene strasti.

Esoteric N-05XD gumb za glasnocu
Esoteric N-05XD nožice uređaja

Jedinstveni Esoteric-HCLD izlazni međuspremnik (buffer)

N-05XD-ov Esoteric-HCLD izlazni međuspremnik dizajniran je u potrazi za ultimativnim trenutnim kapacitetom prijenosa i brzinom struje, a oba su kritično važni čimbenici u postizanju vrhunskog analognog izlaznog sklopa.

Element velike brzine međuspremnika ima brzinu uspona — ili brzinu odziva — od 2000 V/μs, što mu omogućuje da s jasnoćom koja oduzima dah reproducira punu dinamiku reproducirane glazbe.

N-05XD također dolazi u potpunosti opremljen originalnim Esoteric Es-Link analognim izlazom za prijenos. Ova napredna metoda prijenosa struje iskorištava prednosti visokih performansi kruga međuspremnika HCLD za isporuku snažne struje velikom brzinom, koja omogućuje prijenos audio signala čisto, snažno i potpuno bez utjecaja na impedanciju putanje signala.

Ova idealna analogna metoda prijenosa zvuka maksimalno povećava potencijal sustava kada je povezan s kompatibilnim uređajima.

Esoteric N-05XD diagram prijenosa zvuka

Potpuno balansirano dvostruko mono pojačalo za slušalice

Uživajte u jedinstveno blaženom iskustvu slušanja glazbe vrhunskog zvuka koristeći N-05XD u kombinaciji sa svojim omiljenim parom slušalica. N-05XD sadrži Esoteric prvo potpuno uravnoteženo dvostruko mono pojačalo za slušalice i dva odvojena izlaza: balansirani 4-pinski XLR izlazni priključak i nebalansirani 6,3 mm stereo audio priključak. Sa svojih 1500 mW (pri opterećenju od 32 Ω) izlazne snage, ovo vrhunsko pojačalo za slušalice snažno pokreće slušalice visoke impedancije s puno snage. Za neuravnoteženi izlaz, potencijal uzemljenja se aktivno dovodi do 0 V tako da bilo kakve fluktuacije lijevog i desnog kanala ne utječu na onaj drugi, ostvarujući tako izrazito jasno odvajanje kanala, beskompromisnu visoku izvedbu i vrhunsku glazbenu ekspresivnost.

Vrhunska svestranost

N-05XD se može spojiti na vanjsko pretpojačalo za rad kao samostalni digitalni izvor ili DAC kada se prebaci na fiksni linijski izlaz. Isto tako, mrežna funkcija može biti potpuno isključena kada se ne koristi. N-05XD također dolazi s ES-Link*, Bluetooth® vezom, vanjskim ulazom za sat (clock) i AV prolaznim izlazom koji omogućuje da se koristi kao pretpojačalo prednjeg kanala u AV sustavu za surround zvuk.

*ES-Link je originalno širokopojasno digitalno sučelje tvrtke Esoteric, koje podržava jednu XLR kabelsku vezu sa Super Audio CD/CD prijenosnicima/reproduktorima.

Esoteric N-05XD vrhunska svestranost
Esoteric N-05XD daljinski

Mehaničko savršenstvo

Kako bi se postigao jedinstveni cilj “reprodukcije master zvuka”, N-05XD/S-05 imaju kućište konstruirano da optimalno kontrolira sve vibracije koje mogu utjecati na kvalitetu zvuka. Elegantan i čist oblik ovog mehaničkog inženjerstva nalik sportskom automobilu, pomiče granice svoje ravnoteže između krutosti i fleksibilnosti i govori o njegovom visokom stupnju savršenstva.

Na primjer, kućište koje zahtijeva krutost, uvelike koristi aluminijske blokove i potpuno je nerezonantno, dok gornja ploča, koja mora biti bez vibracija za otvoreni zvuk, ima polulebdeću strukturu. ESOTERIC-ova jedinstvena patentirana izolacijska nožica, koja integrira šiljak i podložnu pločicu, također ima posebnu montažnu strukturu koja smanjuje mehanički stres i poboljšava kvalitetu zvuka.

Dvostruki daljinski upravljač

Ergonomsko aluminijsko kućište daljinskog upravljača N-05XD prirodno leži u ruci, s gumbima koji se nalaze na obje strane za najlakši i najintuitivniji rad iz udobnosti položaja za slušanje. Osim što nudi jednostavnu kontrolu pretpojačala i mrežne reprodukcije, ovaj daljinski upravljač također se može koristiti za upravljanje SACD reproduktora i transporta.

Svojstva N-05XD mrežnog DAC  pretpojačala

 • Digitalni audio ulazi:
  • 1 x XLR
  • 2 x koaksijalni
  • 2 x opticki
  • 1 x USB
  • 1 x Ethernet
  • 2 x USB pogon (prednji/zadnji)
  • Bluetooth
  • Clock ulaz:
    • 1 x BNC
  • Analogni audio ulazi:
   • 1 par XLR
  • Analogni audio izlazi:
   • 1 par XLR/ES-Link
   • 2 par ES-Link Analog PRE-OUT
   • 1 par RCA
  • Nebalansirani izlaz za slušalice:
   • 1 x 6.3 mm Stereo, maksimalno 2 x 750 mW/32 
  • Balansirani izlaz za slušalice:
   • 1 x 4-pin XLR, maksimalno 2 x 1500 mW/32 ‑
  • Frekventni odziv: 5 Hz -75 kHz (–3dB)
  • Odnos signal/šum: 105dB (IHF-A)
  • Ukupna harmojiska izobličenja: 0.0015% (1kHz)
  • Dimenzije (ŠVD): 445 x 131 x 377 mm
  • Masa: 13.8 kg
  Esoteric S-05 i N-05XD

  Esoteric S-05 – stereo pojačalo snage klase A

  Pogonska snaga, čiste performanse. – Dobrodošli u svijet klase A

  Potpuno novo stereo pojačalo snage, posuđeno iz inženjerskih tehnika korištenih u našem glavnom Grandioso M1X mono bloku.

  Novi S-05 – pojačalo snage klase A u potpunosti usmjereno na isporuku svih jedinstvenih tonskih kvaliteta glazbe iz kompaktnije stereo konfiguracije, prihvaćajući filozofiju Grandioso M1X: “minimalni sklopovi – maksimalni izlaz”.

  Esoteric S-05 – stereo pojačalo snage klase A (Esoteric) MPC: 15.750,00 €

  Esoteric S-05 srebrni

  Glavne značajke

  • Raskošna upotreba materijala, jednostavan i ravan koncept dizajna sklopa posuđen od Grandioso M1X
  • Savršeno detaljan zvuk klase A sa super dinamikom – prepoznatljivi ton Esoterica
  • Dvostruka mono konstrukcija u svim fazama uključujući napajanje za bolje odvajanje kanala
  • Esoteric-ov vlastiti prijenos struje, “ES-Link Analog” isporučuje glazbeni signal s izuzetno velikom snagom i vjernošću.
  • Veliki bipolarni 3 paralelni push/pull sklop koji trenutačno reagira na glazbeni signal
  • 940VA veliki transformator s EI jezgrom koji velikom brzinom reagira na dinamičke promjene struje
  • Veliki prilagođeni kondenzatori “Grandioso grade” na svakom kanalu (10,000μF × 4)
  • Balansirano ulazno pojačalo za stabilan prijenos signala bez šuma
  • Prekidač BTL / Bi-amp moda za konfiguraciju dvostrukog pojačala
  • DC okidač za sekvencijalno uključivanje/isključivanje s N-05XD
  • Esotericove jedinstvene izolacijske noge i polulebdeća gornja ploča
  • Hladnjak jedinstvenog oblika za smanjenje vršne rezonancije

  Vjernost

  S vodećim Grandioso C1X/M1X, Esoteric je pomaknuo granice vjernosti u prijenosu signala iz uaznog u izlazni sklop, i tako otvorio nove horizonte.

  Esotericov jedinstveni prijenos struje “ES-Link Analog” idealna je metoda za prijenos prije napajanja, gdje su razine signala u stvarnoj upotrebi iznimno niske. Ova Grandioso tehnologija je prenesena na S-05. U usporedbi s konvencionalnim prijenosom napona, ES-Link Analog prenosi približno 100 puta veću struju. Zbog toga je manje osjetljiv na buku, a sva energija glazbe prenosi se s pretpojačala na napajanje. U principu, na ovaj sustav ne utječe impedancija spojnih kabela, tako da se izlazni signal iz pretpojačala i ulazni signal za pojačalo snage podudaraju potpuno identično jedan s drugim.

  U konvencionalnom prijenosu napona, izlazna impedancija izvornog uređaja je niska, a ulazna impedancija ciljnog uređaja je visoka. Drugim riječima, struja potrebna za prijenos signala nastoji biti niska. Također, zbog komponente otpora (impedancije) prijenosne staze (interkonekcijski kabel), napon odaslanog signala koji se isporučuje ciljnom uređaju je prigušen za razinu izračunatu Ohmovom zakonu (napon = struja × otpor). Stoga, duži kabel uzrokuje povećani otpor koji značajno utječe na taj signal.

  Esoteric S-05 blok diagram

  ES-Link Analog – Esoteric jedinstveni prijenos struje

  Jedinstveni sustav prijenosa struje “ES-Link Analog” je idealna metoda za prijenos signala s pretpojačala na pojačalo gdje je njegova razina izuzetno niska. U usporedbi s konvencionalnim prijenosom napona, prenosi približno 100 puta više struje, što ga čini manje osjetljivim na šum i šalje punu energiju glazbe u pojačalo. Također, na njega ne utječe impedancija interkonekcijskih kabela između pretpojačala i pojačala, tako da održava savršeni integritet između izlaznog signala pretpojačala i ulaznog signala u pojačalo.

  U konvencionalnom prijenosu napona, izlazna impedancija izvornog uređaja je niska, a ulazna impedancija ciljnog uređaja je visoka. Drugim riječima, struja potrebna za prijenos signala nastoji biti niska. Također, zbog komponente otpora (impedancije) prijenosne staze (interkonekcijski kabel), napon odaslanog signala koji se isporučuje ciljnom uređaju je prigušen za razinu izračunatu Ohmovom zakonu (napon = struja × otpor). Stoga, duži kabel uzrokuje povećani otpor koji značajno utječe na taj signal.

  Nasuprot tome, u prijenosu struje, izlazna impedancija izvornog uređaja je visoka, a ulazna impedancija ulaznog uređaja je niska, što rezultira krugom “jaka van, niska unutra”, a tijekom prijenosa signala razina struje održava se višom nego prijenosom napona, omogućujući snažnu isporuku audio signala.

   Također, prijenosom struje, trenutna razina izlaza iz izvornog uređaja uvijek odgovara onoj na ciljnom uređaju. Zamislite da koristite crijevo za slanje vode iz slavine u kantu.

  Sve dok na crijevu nema rupa, uvijek će ista količina vode iz slavine teći u kantu, bez obzira na duljinu crijeva. Slično, ako kabel za prijenos nije podijeljen na više staza, sva struja iz izvornog uređaja bit će isporučena ciljnom uređaju, a vrijednosti struje koje teku uvijek će biti iste, čak i ako je put prijenosa duži . Ova prednost točnog prijenosa čak i najmanjih signala očituje se iz činjenice da se prijenos struje široko koristi u mjernim instrumentima koji mjere precizne signale. Konvencionalna impedancija prijenosa napona u ESOTERIC proizvodima je dizajnirana na nekoliko desetina ohma na izlaznim krugovima i oko 100 kΩ na ulaznim krugovima. Nasuprot tome, ES-LINK analogni izlazni/ulazni krugovi su dizajnirani približno 1 kΩ na izlaznom krugu i 0 Ω na ulaznom krugu.

  Ako se usredotočimo na vrijednost struje prilikom prijenosa audio signala, uz jednake vrijednosti prenesenog signala, vrijednost je približno 100 puta veća od one prilikom prijenosa napona. Posljedično, visoka razina struje omogućuje isporuku pune energije glazbe.

  Dinamika

  S-05 je relativno kompaktan, ali njegovo napajanje je impresivne veličine. Za pojačalo, koje uvijek zahtijeva veliku struju za rad u klase A, napajanje je najvažnija komponenta u realizaciji moćne i bogate zvučne pozornice. Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu napajanja, glazbeni izričaj S-05 je otvoren i super dinamičan.

  Transformator prekomjerne snage

  S-05 koristi najveći transformator koji se može instalirati (940VA EI jezgreni transformator). Korištenjem mnogo većeg transformatora od potrebnog, S-05 može izuzetno dobro pratiti skokovite promjene u opskrbi strujom, što rezultira dinamičnim i otvorenim zvukom. Smanjenje vibracija transformatora rezultira potiskivanjem protoka struje. Iz tog razloga, transformator je montiran slobodno, bez oklopa.

  Ispravljač s dvostrukom mono konfiguracijom

  Osim ako izvor zvuka nije mono, lijevi i desni glazbeni signali su različiti. Sklopovi za ispravljanje snage ne dijele lijevi i desni kanal, već su dvostrukog mono ustroja čime se izbjegava međudjelovanje, što rezultira manjim preslušavanjm kanala i boljom rezolucijom.

  Esoteric S-05 transformator

  Višestruki paralelni blok kondenzatori

  Sustav ispravljanja je za ovaj model jedinstven, i poklonjena mu je posebna pažnja. Blok kondenzatori su visokokvalitetni prilagođeni iz Grandioso kolekcije. Koristi se dvostruka mono i paralelna konfiguracija sa četiri kondenzatora od 10 000 μF po kanalu. Operacija ispravljanja je paralelno vremenski odgođena kako bi se stabiliziralo punjenje i oslobađanje, čime se u svakom trenutku osigurava velika opskrba strujom potrebnom za rad klase A. Stoga pojačalo može vjerno i agilno pratiti dramatične promjene glazbenog signala i u potpunosti izraziti njegovu dinamičnost.

  Dizajn niske impedancije

  Kritično ožičenje od primarne strane do sekcije napajanja, pogonskog stupnja itd. izvedeno je posebno debelim kabelima. Odziv napajanja je maksimiziran osiguravanjem niske impedancije.

  Živopisno

  Pojačala klase A imaju punu teksturu zvuka s malim izobličenjem. Ova opća karakteristika klase A sama po sebi ne opisuje privlačnost reprodukcije koju S-05 pruža. Glazba zvuči strastveno i živopisan poput direktno grijanog triodnog pojačala. Tranzijentni odziv je izuzetno brz i podržan obilnom mirnom strujom. Snažan je i dinamičan… Bez obzira na metodu pojačanja, S-05 je nova prekretnica u pojačalima klase A, iskrena potraga za onim što bi pojačalo trebalo biti i vrhunac Esoteric predanosti.

  Eoteric S-05 kondenzatori

  Manje je više

  S obzirom na težinu i izgled S-05 ovo možda zvuči pomalo čudno. Međutim i signal se kreće najkraćim mogućim putem, a strujni krug je iznenađujuće jednostavan. Kvaliteta čistog zvuka podržana je “estetikom oduzimanja” koja je posljedica koncentriranog naprednog inženjerstva. Pojačala klase A stvaraju puno topline, stoga je stabilnost unutarnje temperature izuzetno važna za optimalnu izvedbu.

  Optimizirali smo položaj i sklop temperaturne kompenzacije kako bismo stabilizirali temperaturu cijelog bloka pojačala. To ubrzava stabilizaciju struje praznog hoda nakon uključivanja i omogućuju da do izražaja dođu najbolje karakteristike elemenata pojačala.

  Krug fazne kompenzacije je jednostavna jednopolna konfiguracija, a završni stupanj je bez zavojnice, smanjujući negativnu povratnu spregu (NFB) i poboljšavajući dinamičnost glazbe. Filozofija minimalističkog sklopa omogućuje da se harmonici (prizvuci), koji su najvažniji, ali se lako gube u glazbi, očuvaju i izvedu na najizražajniji način.

  Esoteric S-05 iznutra

  Dubina

  Dok je strujni krug jednostavan, S-05 je temeljito izveden u dual mono konfiguraciji od ulaznog do završnog stupnja korištenjem materijalnih resursa, eliminirajući pokušaj bilo kakvog kompromisa u kvaliteti reprodukcije.

  Komponente su najviše klase, s uzorkom tiskane ploče od bakrene folije debljine 105 μm, i ultra-debelim kabelima sa što je više moguće smanjenim brojem konektora, a sve s odvažnošću koja je tipična za moćna pojačala snage. Osam pločica u pogonskom stupnju izrađeno je od luksuznog 1,0 mm debelog OFC bakra visoke čistoće, a u izlaznoj sekciji zvučnika koriste se MOS FET elementi bez mehaničkih kontakata.

  Uz smanjenu unutarnju impedanciju, čak i niskotonski zvučnici velikih promjera snažno se kontroliraju, a pogonska snaga bez napora doseže graničnu točku niskofrekventnog područja.

  Tekstura

  S-05 nije samo moćan, već i delikatno prikazuje gradacije koje povezuju vršnu glasnoću i tišinu. Novo balansirano pojačalo prima signal neovisno o svakom ulaznom sustavu i prenosi ga u uravnoteženoj konfiguraciji do stupnja pojačanja kako bi se osiguralo stabilno pojačanje bez šuma. Za sve elemente na putu audio signala koristi se FET s minimalnom tonskom obojenošću. Odabrane visokokvalitetne komponente naglašavaju teksturu tona.

  Svestranost

  S-05 nudi luksuznu funkcionalnost koja priliči vrhunskom sustavu i može se koristiti na razne načine. Kada je uparen s N-05XD mrežnim DAC/pretpojačalom, S-05 čini vrhunski sustav sa samo dvije komponente u minimalističkom stilu. ES Link Analog veza omogućuje uživanje u jednostavnijem, profinjenijem glazbenom iskustvu bez da vas opterećuje prisutnost dodatnih uređaja. U tom slučaju imaju i zajedničko uključivanje/isključivanje.

  S-05 može biti sustavno do monoblok pojačala pomoću dvije jedinice. Nadalje, s dva pojačala sustav se može koristiti za bi-amping (ako zvučnici imaju posebno LF i HF ulaze), pojačala se jednostavno mogu konfigurirati u mono ustroj i udvostručiti snagu..

  Na taj način možete izgraditi svoj Esoteric sustav iz snova prema zvuku kvalitete i karakteristika koje tražite.

  Minimalistički vrhunski stil

  N-05XD i S-05 zajedno čine vrhunski sustav s minimalnom konfiguracijom. S mrežom jednostavnom za korištenje kao izvorom, diskretni Master Sound DAC i potpuno balansirani sklopovi pretpojačala naslijeđeni od starijih modela daju zvuk vrhunske klase – jednostavan i kvalitetan samo za vas.

  Esoteric S-05

  Mreža/DAC

  N-05XD je savršen uređaj za one koji jednostavno planiraju dodati mrežni player/diskretnu DAC jedinicu postojećem audio sustavu. Nakon isključivanja glasnoće (fiksna razina) N-05XD se ponaša kao čisti mrežni reproduktor ili DAC jedinica. Ugrađeni krugovi pretpojačala rade kao visokokvalitetni bufferi (međuspremnik) pojačala fiksne glasnoće s potpuno balansiranim dvostrukim mono sklopovima koji podržavaju čist i snažan zvuk.

  Super Audio CD transport + DAC

  Nadogradite svoju Esoteric digitalnu izvornu opremu kao što je SACD/CD transport i CD reproduktor na još veću kvalitetu zvuka i suvremenu jedinicu s diskretnim DAC-om na N-05XD. Realizirani su novi načini digitalne reprodukcije s mrežnog izvora i MQA-CD-a koje ne možete izvoditi sa starim modelima. Uz Esoteric SACD prijenos, jedan XLR kabel (ES-Link) omogućuje sustavu prijenos čistog SACD signala na N-05XD.

  Vrhunski Head-Fi sustav

  Za one kojima u životu ne treba ništa osim para omiljenih slušalica, mrežni povezivanje N-05XD omogućuje im potpuno uživanje u streamingu super visoke kvalitete.

  Njegov diskretni DAC i potpuno uravnoteženi krugovi pojačala isporučuju izvorni zvuk vrhunske kvalitete, dok ugrađeni Bluetooth® prijemnik ostvaruje ležeran stil slušanja s pametnim telefonom.

  Esoteric S-05 odozgo
  • Svojstva S-05 Class-A Stereo Power Amplifier
  • Izlazna snaga: 2 x 30 W (8Ω, Class-A) • 2 x 60 W (4Ω) • 120W (BTL način, 8Ω)
  • Analogni audio ulazi: 1 par ES-Link • 1 par XLR • 1 par RCA
  • Frekventni odziv: 5 Hz -100 kHz (–3dB, 8 ‑)
  • Odnos signal/šum: 102dB (IHF-A, XKR)
  • Ukupna harmonijska izobličenja: 0.007% (1kHz, 8Ω, 30 W)
  • Kompatibilna impedanca: 4 – 16 Ω • 8 -16 8Ω (BTL način)
  • Gain (pojačanje): 28.5 dB
  • Dimenzije (ŠVD): 445 x 191 x 444mm
  • Masa: 30.7 kg
  Esoteric S-05 straga

  Esoteric N-05XD i S-05 opcije spajanje

  01 spajanje
  02 spajanje

  Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!