Esoteric F01 i F02
Esoteric F-01 i F-02 - najfinije integracije

Esoteric F-01 i F-02 – najfinije integracije

04. siječnja 2024. | Esoteric, High-end audio

Esoteric Company sa zadovoljstvom najavljuje izlazak novih F-serija integriranih pojačala, “F-01” i “F-02”, koji uključuju razvojne rezultate i rješenja vodećeg Grandioso “ X” izdanja kombinacije pretpojačalo/pojačalo snage.

Esoteric Company sa zadovoljstvom najavljuje izlazak novih F-serija integriranih pojačala, “F-01” i “F-02”, koji uključuju razvojne rezultate i rješenja vodećeg Grandioso “ X” izdanja kombinacije pretpojačalo/pojačalo snage.

Esoteric F-01 i F-02

Esoteric Company sa zadovoljstvom najavljuje izlazak novih F-serija integriranih pojačala, “F-01” i “F-02”, koji uključuju razvojne rezultate i rješenja vodećeg Grandioso “ X” izdanja kombinacije pretpojačalo/pojačalo snage.

Najbolja integracija

“Najbolje” integrirano pojačalo koje ste ikada poželjeli – Nova integrirana pojačala serije F vrhunac su niza tehnologija dizajniranih da ispune vaše ideale.

Uključujući sve razvoje pretpojačala i pojačala snage iz vrhunskog izdanja Grandioso “X”, nova integrirana pojačala serije F pružaju izvanrednu muzikalnost koja hvata bogate teksture glazbe. Unatoč činjenici da je serija F integrirano pojačalo, ono pruža temeljitu kvalitetu i performanse na kojima će pozavidjeti svi korisnici zasebnih pojačala.

Vlasnici Esoteric digitalnih reproduktora serije K i N konačno su dočekali “svoje” integrirano pojačalo koje pomiče granice tehnologije, mogućnosti i kvalitete reprodukcije za takvu vrstu uređaja.

Balansirano dvostruko mono pretpojačalo

F-01/02 je značajno unaprijeđen u odnosu na prethodnu seriju F u smislu funkcionalnosti i kvalitete zvuka, uključujući niz novih tehnologija iz razvoja vrhunskog Grandioso C1X pretpojačala. Veliko, balansirano dvostruko mono pretpojačalo koje se može usporediti s zasebnim pretpojačalom, dolazi standardno s tri ES-Link analogna ulaza koji omogućuju naš vlastiti ulaz signala temeljen na struji iz Esoteric K/N serije digitalnih izvora čija reprodukcija podsjeća na žive izvedbe.

3 × ES-Link Analogni ulazi

3 × ES-Link Analogni ulazi

Nova F serija također ima jedinstveni “Ultra Fidelity Attenuator System” promjene glasnoće, a dio za napajanje pretpojačala dodatno je unaprijeđen. Druge ključne značajke pretpojačala uključuju potpuno balansirano pojačalo za slušalice, dvostruko mono fono pretpojačalo i visokokvalitetne 3-pojasne balansirane tonske kontrole.

F-01/F-02 se također može proširiti u sustav s više pojačala spajanjem S-05 pojačala snage na ES-Link analogne predizlaze. Za još veću kvalitetu zvuka, može se spojiti dodatna vanjska jedinica napajanja namijenjena pretpojačalu. Ovaj jedinstveni dizajn, koji se čini proturječnim integriranom konceptu, dokaz je visoke mogućnosti proširivanja F-01/02 i najbolji je dokaz da je ugrađeno potpuno balansirano dvostruko mono pretpojačalo dizajnirano s beskompromisnim naglaskom na kvaliteti.

F01 i F02 UFA1792 kontrola glasnoće

Esotericov jedinstveni atenuatorski modul “UFA-1792” ostvaruje kontrolu glasnoće od 0,1 dB/1,120 koraka

Dodatna vanjska jedinica napajanja (bit će najavljena). Dizajn i specifikacije podložni su promjenama bez prethodne najave.

Dodatna vanjska jedinica napajanja (bit će najavljena).
Dizajn i specifikacije podložni su promjenama bez prethodne najave.

Dvostruki izlazi za slušalice (4pin XLR jack i 6.3mm stereo standardni jack)

Dvostruki izlazi za slušalice (4pin XLR jack i 6.3mm stereo standardni jack)

Dvostruko mono pojačalo snage

S rođenjem vodećih pojačala Grandioso M1X i S1X, platforma dizajna pojačala Esoteric potpuno je obnovljena.

M1X monoblok i S1X Class A stereo pojačala osvojili su audiofile diljem svijeta svojim transparentnim, detaljnim i dinamičnim zvukom te su postali nove ikone vrhunskog pojačala.

Odjeljak pojačala snage u F-01/02 slijedi koncept dizajna sklopa S1X/M1X, pri čemu je F-01 dizajn klase A od 30 WPC, a F-02 dizajn velike snage od 120 WPC.

Za pojačala je veličina napajačkog sklopa najvažnija točka koja izravno utječe na performanse. I F-01 i F-02 su konfigurirani s dvostrukim mono napajanjem za sve stupnjeve strujnog ispravljanja i krugova za ujednačavanje, i opremljeni su ogromnim 940VA EI jezgrenim energetskim transformatorom, usporedivim s onim kod odvojenih pojačala.

Osim toga, “suptraktivna estetika” naprednog inženjeringa kultivirana u M1X/S1X pojačalima odražava se u svakom detalju dizajna, uključujući jednostavan i jasan dizajn strujnog kruga za bogatu harmonijsku reprodukciju i snažnu sposobnost pogona zvučnika kroz smanjenu unutarnju impedanciju. Nova serija F dizajnirana je da bude vrhunac kvalitete u smislu mogućnosti pogona i kvalitete zvuka, jednako dobra kao i odvojena pojačala snage.

 

Esoteric F-01

Glavne značajke

 • Potpuno uravnoteženo dvostruko mono pretpojačalo u izravnoj liniji Grandioso C1X
 • “Ultra Fidelity Attenuator System”, stepenasti sklop prigušivača koji je razvio Esoteric
 • Glasnoća se može podesiti u koracima od 0,1 dB/1,120 s našim vlastitim modulom prigušivača “UFA-1792” s postavkom pojačanja pretpojačala na +12dB
 • 3 ulaza “ES-Link Analog”, jedinstvenog i zaštićenog sustava prijenosa struje
 • Dva izlaza za slušalice (balansirani 4-pinski XLR / nebalansirani 6,3 mm) s ugrađenim potpuno uravnoteženim dvostrukim mono pojačalom za slušalice
 • Dvostruko mono fono pretpojačalo (RCA x 1, MM/MC)
 • 3-pojasne balansirane tonske kontrole, neovisno podesive za svaki ulaz
 • ES-Link Analog(x1) /XLR (x1) predizlaz za povezivanje S-05 kao vanjskog pojačala snage
 • Posebni konektor za priključivanje vanjskog istosmjernog napajanje namijenjenog ugrađenom pretpojačalu
 • Pojačanje pretpojačala može se podesiti u 4 koraka (0/+6/+12/+18dB) kako bi odgovaralo priključenom pojačalu snage
 • Jednostavan i jasan koncept dizajna kruga pojačala temeljen na Grandioso M1X i S1X
 • F-01: Klasa A 30 WPC/8Ω, F-02: 120 WPC/8Ω
 • Izvrsna linearnost snage i pogonska snaga (F-01: 60 WPC/4Ω, F-02: 240 WPC/4Ω)
 • Svi stupnjevi ispravljačkog i stabilizacijskog sklopa konfigurirani su s dvostrukim mono dizajnom
 • Snažna bipolarna tranzistorska 3-paralelna push-pull konfiguracija
 • Ogromni energetski transformator s EI jezgrom od 940VA
 • Prilagođeni blok kondenzatori Grandioso neovisni o kanalu (10 000 μF x 4/ch)
 • Prilagođeni hladnjaki u obliku vala za smanjenje vršne rezonancije
 • Neovisno podesiva ulazna pojačanja (±18dB; koraci od 0,1dB)
 • Balans L/D kanala (u koracima od 0,1 dB)
 • AV prolazni izlaz (zaobilaženje glasnoće) osigurava besprijekoran suživot s AV sustavima
 • Daljinski upravljač s aluminijskim kućištem (RC-1339) može se koristiti za upravljanje Esoteric SACD i mrežnim reproduktorima
 • Prikazani izvorni nazivi uređaja mogu se programirati
 • Funkcije isključivanja zvuka, prigušivanja i automatskog isključivanja zaslona
 • Upravljačke funkcije (RS-232C, ulaz/izlaz okidača)

Esoteric F-01 integrirano pojačalo (Esoteric) MPC: 22.500,00 €

Esoteric F-02 integrirano pojačalo (Esoteric) MPC: 20.000,00 €

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

ESOTERIC ČLANCI: