Koliko je daleko savršenstvo? Esoteric tvrdi da je već s nama. Stigao je Grandioso SE!
Koliko je daleko savršenstvo? Esoteric tvrdi da je već s nama. Stigao je Grandioso SE!

Koliko je daleko savršenstvo? Esoteric tvrdi da je već s nama. Stigao je Grandioso SE!

28. ožujka 2024. | Esoteric, High-end audio

Ponosno proizvedeno u Tokiju

Nadahnjujući slušatelje i raspirujući dušu, svaka se komponenta Grandioso sastavlja ručno.
ESOTERIC  tvornici u Tokiju, jedna po jedna, pod najstrožim kontrolama kvalitete.
Svaka osoba uključena u proizvodnju ovih finih komponenti dijeli ovaj ideal.

Ponosno proizvedeno u Tokiju

Nadahnjujući slušatelje i raspirujući dušu, svaka se komponenta Grandioso sastavlja ručno.
ESOTERIC  tvornici u Tokiju, jedna po jedna, pod najstrožim kontrolama kvalitete.
Svaka osoba uključena u proizvodnju ovih finih komponenti dijeli ovaj ideal.

Koliko je daleko savršenstvo?

Esoteric tvrdi da je već s nama. Stigao je Grandioso SE!

Veličanstvo

Talijanska riječ “Grandioso” notni je zapis koji poziva na “grandeur” i “majesty” u izvedbi.

Koncentrirajući svu ESOTERIC-ovu mudrost i strast u zahtjev za “jednom u životu” vezom između glazbe i slušatelja, “Grandioso” simbolizira svu veličanstvenost i dostojanstvo koje se povezuje s ovom vodećom serijom.

Ponosno proizvedeno u Tokiju

Nadahnjujući slušatelje i raspirujući dušu, svaka se komponenta Grandioso sastavlja ručno

ESOTERIC  tvornici u Tokiju, jedna po jedna, pod najstrožim kontrolama kvalitete.

Svaka osoba uključena u proizvodnju ovih finih komponenti dijeli ovaj ideal.  

Stigao je Grandioso SE!

Od svog osnutka 1987. godine, Esoteric je bio na čelu inovacija kao proizvođač vrhunskih audio uređaj iz Japana, kontinuirano gurajući granice visokokvalitetne reprodukcije zvuka. Tvrtka je poznata po svom izvanrednom akustičkom inženjeringu koji je održao svoj ugled i prestiž, svojim ogromnim ulaganjima bez obzira na troškove, svojoj izradi “muzejske kvalitete” i svojim prekrasnim dizajnom dostojnim glazbene reprodukcije. “Grandioso” je vrhunski model u svakoj proizvodnoj kategoriji koji je dosegao najvišu razinu kvalitete koju definira marka.

U klasičnoj glazbi fraza koja ukazuje na to kako se glazbeno djelo treba svirati naziva se moto koncepcije. Na primjer, “cantabile” (kao da pjeva), “legato” (glatko) i tako dalje. Vodeći model trebao bi imati dostojanstvo i status vrhunskog proizvoda. Nazvali smo ga Grandioso (veličanstveno, maestralno, kraljevski), što smo usporedili s motom klasične glazbe. Grandioso je donio brojne vrlo originalne inovacije u svijet vrhunskog zvuka,  uključujući legendarni VRDS-ATLAS Super Audio CD prijenosni mehanizam, Master Sound Discrete DAC i Master Sound Discrete Clock, koji se sastoje od jedinstvenih diskretnih sklopova.

Konačno, tri modela SE sada su dostupna s novom tehnologijom diskretnog sata i poboljšanim analognim sklopovima u DAC-u. Ponosni smo na naš brend i uvijek težimo najboljem zvuku.

Model SE koji ovaj put objavljujemo odražava svaku zamislivu tehnološku akumulaciju od vremena kada je izvorni model lansiran do danas. Uživajte u poboljšanoj prisutnosti, dinamici i prekrasnim organskim i glazbenim teksturama tri nova SE modela.

 

vrds atlas

Prisutnost, dinamika, tekstura

Nije pretjerano reći da je sklop sata najveći ključ visoke kvalitete zvuka u digitalnoj reprodukciji glazbe. Za svoj vodeći glavni generator takta Grandioso G1X, Esoteric usavršio je vlastiti OCXO satni modul vlastite proizvodnje, Master Sound Discrete Clock.

Jedinstveni diskretni sklop G1X visoko je hvaljen zbog svoje vrhunske glazbene izražajnost, stvarajući snažne pozitivne informacije u svijetu vrhunskog zvuka koji se tradicionalno opisuje samo u smislu tehničkih specifikacija.

“Master Sound Discrete Clock for Digital Player” koji se koristi u novim SE modelima primjenjuje osnovni koncept dizajna G1X-ovog OCXO modula vlastite proizvodnje na interni sat modela digitalnih reproduktora. Jedinstveni dizajn strujnog kruga koji koristi pažljivo odabrane diskretne komponente, kao što je veliki kristalni oscilator, postiže visoku kvalitetu zvuka koja odražava filozofiju kompanije u svakom detalju, što se ne može postići standardnim modulom sata. Novi SE modeli također se mogu spojiti na Grandioso G1X vanjski glavni generator takta za poboljšanje kvalitete zvuka sinkronizacijom unutarnjeg strujnog kruga na ravnomjerniji i točniji takt od 10 MHz.

“Master Sound Discrete Clock for Digital Player” ima impresivne performanse s točnošću središnje frekvencije strogo unutar ±0,5 ppm. Za Esoteric, međutim, razvoj sklopa sata ne završava s postizanjem izvrsnih tehničkih specifikacija. Umjesto toga, pravi razvoj počinje nakon što se utvrdi osnovna izvedba.

Master Sound Discrete Clock for Digital Player
Master Sound Discrete Clock for Digital Player

S Master Sound Discrete Clockom, Esoteric je ciljao na kvalitetu zvuka bez ikakvih artificijelnosti, sa sirovom prisutnošću, uzbudljivom dinamikom i organskom teksturom koja svakoj noti daje “glazbeniji” dojam. Kako bi postigli ovaj ideal, inženjeri su iskoristili prednosti diskretnog dizajna, isprobali mnogo različitih uzoraka strujnih krugova i kombinacija komponenti, i provodili mnogo vremena slušajući prototipove kako bi usavršio sklopove.

Signal sata proizvodi vibracija kristalnog oscilatora, tako da postoji duboka korelacija između fizičkih svojstava materijala i kvalitete zvuka. Veći kristali imaju a širi raspon titranja i stabilnije titranje čak i kada je otpor na strujnom krugu velik, jer je sam titraj veći. Odabrali smo velike kristalne oscilatore koji su sporo rasli kroz dugo vremensko razdoblje i imaju idealna elektrofizička svojstva. Također proizvodimo tiskane pločice u vlastitoj tvornici.

Dijelovi se sastavljaju na tiskane ploče u pećnici bez kisika i dušika u čistoj prostoriji koja je ekvivalentna medicinskoj operacijskoj sali i proizvode se pod istom kontrolom kvalitete kao i medicinska instrumentacija, i zrakoplovna oprema koju naša tvornica proizvodi za OEM partnere. Pozlaćenje je korišteno za bakrenu foliju na tiskanoj ploči i konektorima, uzorak vodova odabran je između nekoliko kandidata kako bi se postigla najbolja kvaliteta zvuka, a pažnja je posvećena detaljima kao što je način na koji su putevi signala zaobljeni.

Naša neumoljiva potraga za kvalitetom zvuka i beskompromisan proces razvoja rezultirali su organskim zvukom SE modela. Ako želite doživjeti zvuk Esoteric SE modela vlastitim ušima, obratite se najbližem Esoteric prodavaču kako biste zatražili demonstraciju proizvoda. 

g1x

Poboljšani analogni krug

U potrazi za izvornim glavnim zvukom, Esoteric je konačno dovršio diskretni DAC potpuno vlastitog dizajna, “Master Sound Discrete DAC”. Sve obrade obavljaju Esoteric-ovi vlastiti FPGA algoritmi i diskretni dizajn strujnog kruga bez upotrebe konvencionalnih DAC IC-ova i tako osiguravaju da se Esoteric-ova filozofija provede do najsitnijih detalja. Ova iznimno originalna nova DAC platforma, prvi put predstavljena u Grandioso D1X, postavlja novu prekretnicu u trendu diskretnog DAC-a u vrhunskom zvuku, sa zvukom koji izražava punu dinamiku i snagu glazbe.

U Grandioso D1X SE i Grandioso K1X SE zadržani su FPGA algoritmi i dizajn sklopa DAC-a, ali su diskretni dijelovi analognog sklopa poboljšani kako bi se postigla još viša razina kvalitete zvuka sa živopisnijom reprodukcijom uživo, poboljšanom zvučnom dinamikom, i više organske teksture.

D1X DAC PCB

Povijest robne marke Esoteric je povijest evolucije digitalnih playera.

Drugim riječima, naša tradicija, prestiž i ugled mogu se održati samo stalnim pomicanjem granica visokokvalitetne reprodukcije zvuka i zadržavanjem na čelu inovacija. Naši inženjeri, svi ujedinjeni u filozofiji kompanije, hrabro su preuzeli ovu izuzetno tešku misiju: Dalje poboljšati već savršenu kvalitetu zvuka Master Sound Discrete DAC-a.

Prilikom odabira diskretnih dijelova za analogni sklop DAC-a modela SE, odabrali smo vlasničke module tvrtke Esoteric, koji nisu postojali kada su uvedeni originalni modeli G randioso D1X i K1X. Grandioso C1X, lansiran 2020., koristi IDM-01 modul pojačala, posebno dizajniran za Esoteric, kao srce svog kruga pojačanja. IDM-01 je modul za pojačanje koji je u cijelosti dizajniran unutar tvrtke, uključujući odabir materijali, uzorci sklopova i raspored sklopova. Ovo osigurava istu temeljitost Esotericove zvučne filozofije kao kod pojačala s diskretnim krugom. Izuzetno kratak put signala, koji koristi prednosti integriranih krugova, omogućuje dinamično i delikatno pojačavanje glazbe.

Model SE teži još višoj razini kvalitete zvuka kroz ponovljene testove slušanja i pažljiv odabir analognih dijelova, uključujući IDM-01, otpornike analognog filtera i kondenzatore.

Kao što je gore spomenuto, glavne točke nadogradnje SE modela su novi sklop Master Sound Discrete Clock za Digital Player i nadograđeni analogni sklop u Master Sound Discrete DAC.

Osim toga, uključeno je i nekoliko promjena mehaničkog hardvera koje su ključne za kvalitetu zvuka.

Povijest robne marke Esoteric je povijest evolucije digitalnih playera.

Novi dizajn podložnih izolirajućih nožica

Esotericova izvorna izolirajuća nožica  Pinpoint, koja integrira šiljak i tanjurić, zamijenjena je novom stopom koja nije pričvršćena vijcima za donji dio šasije, već se drži na mjestu težinom šasije kada se instalira. Izbjegavanjem koncentracije naprezanja uzrokovane uvrtanjem tijela nožice Pinpoint u veliku površinu donjeg kućišta, stvara se otvoreniji zvuk.

Ponosni smo na naš brend i uvijek težimo najboljem zvuku.

Model SE koji ovaj put objavljujemo odražava svaku zamislivu tehnološku akumulaciju od vremena kada je izvorni model lansiran do danas.

Inovacija uvijek proizlazi iz akumulacije iskustva.
Ususret budućoj prekretnici Esoterica, Grandioso velika priča se nastavlja….

Esoteric Grandioso SE
Esoteric P1X SE

Grandioso P1X postaje

Grandioso P1X SE

Premier Super Audio CD Transport, s odvojenim napajanjem

 

Grandioso P1X SE – značajke:

 • “VRDS-ATLAS” Super Audio CD transportni mehanizam
 • “ES-Link5” digitalni prijenos ultraširokog raspona
 • Konfiguracija dvije šasije (glavna jedinica + jedinica za napajanje)
 • “Master Sound Discrete Clock for Digital Player” – interno razvijen diskretni modul sata
 • Funkcija sinkronizacije sata
 • Diskretni DC regulatori s niskom povratnom spregom*
 • Četiri neovisna toroidalna transformatora napajanja
 • Poluplutajuća gornja ploča
 • Redizajnirana izolirajuća nožica Grandioso P1X SE
 • Dvostrani daljinski upravljač s debelom aluminijskom maskom (RC-1333)
 • Dostupna je usluga ažuriranja s Grandioso P1X na P1X SE.

Esoteric Grandioso P1X SE (Esoteric) MPC: 53.000,00 €

Esoteric P1X SE
Esoteric D1X SE

Grandioso D1X postaje

Grandioso D1X SE

Esoteric Monoblock DAC za ultimativnu Stereo reprodukciju.

Grandioso D1X SE ključne značajke:

 • “Master Sound Discrete DAC” – FPGA, 64bit/512Fs Delta-Sigma modulator razvijen u vlastitoj kompaniji
 • Nadograđena DAC ploča s posebno odabranim kvalitetnim dijelovima uključujući IDM-01
 • “ES-Link5” digitalni prijenos ultraširokog raspona (DSD 22,5MHz, PCM 768kHz/48bit)
 • “Master Sound Discrete Clock for Digital Player” – modul diskretnog sata Grandioso D1X SE razvijen u našoj tvrtki
 • “Esoteric-HCLD” izlazno međuspremnik (buffer) pojačalo (brzina usporavanja: 2,000 V/μs)
 • “ES-Link Analog” izlaz trenutnog prijenosa signala
 • Funkcija sinkronizacije sata
 • Diskretni DC regulatori niske povratne sprege
 • Dva neovisna toroidalna transformatora napajanja po kanalu
 • MQA funkcija dekoderiranja/pretvorbe
 • USB ulaz (DSD 22,5MHz, PCM 768kHz/32bit, asinkroni prijenos)
 • Poluplutajuća gornja ploča
 • Redizajnirana izolirajuća nožica Grandioso D1X SE
 • Dostupna je usluga ažuriranja s Grandioso D1X na D1X SE. 

Esoteric Grandioso D1X SE (set) (Esoteric) MPC: 53.000,00 €

Esoteric D1X SE
Esoteric K1X SE

Grandioso K1X postaje

Grandioso K1X SE

Dvije revolucije – Super Audio CD reproduktor

Grandioso K1X SE ključne značajke:

 • “VRDS-ATLAS” Super Audio CD transportni mehanizam
 • “Master Sound Discrete DAC” – FPGA, 64bit/512Fs Delta-Sigma modulator razvijen u vlastitoj kompaniji
 • Nadograđena DAC ploča s posebno odabranim kvalitetnim dijelovima uključujući IDM-01Grandioso K1X SE
 • “ES-Link Analog” izlaz trenutnog prijenosa signala
 • “Master Sound Discrete Clock for Digital Player” – interno razvijen diskretni modul sata
 • Funkcija sinkronizacije sata
 • Četiri neovisna toroidalna transformatora napajanja
 • Diskretni diskretni istosmjerni regulatori niske povratne veze
 • 76 × EDLC super kondenzatora (ukupni kapacitet: 2,050,000μF=2,05F)
 • Poluplutajuća gornja ploča
 • Redizajnirana izolirajuća nožica Grandioso K1X SE
 • Dostupna je usluga ažuriranja s Grandioso K1X na K1X SE.

Esoteric Grandioso K1X SE (Esoteric) MPC: 43.000,00 €

Esoteric K1X SE

Usluga nadogradnje

Za vlasnike Grandioso P1X, D1X i K1X nudimo uslugu nadogradnje na novodizajnirane SE modele.

Podsjećamo, da osim zaista superiornih uređaja, Esoteric proizvodi nosače zvuka ograničene naklade koji se ubrzo nakon pojavljivanja rasprodaju i postaju kolekcionarski primjerci koji vremenom dobivaju na vrijednosti!!

Navratite u Mesničku, uvijek imamo zanimljivih novosti!

Audiocinema Art, Mesnička ul. 9, 10000, Zagreb

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!