What Hi-Fi Awards 2021.

03. prosinca 2021. | Press

Kao i svake godine, poznati britanski časopis/portal What-HiFi? dodjeljuje nagrade za najbolje proizvode u pojedinom području i cjenovnoj kategoriji. Tekstovi u opisu uređaja preneseni su iz ocjena urednika, recenzenata i potrošača.

Kao i svake godine, poznati britanski časopis/portal What-HiFi? dodjeljuje nagrade za najbolje proizvode u pojedinom području i cjenovnoj kategoriji. Tekstovi u opisu uređaja preneseni su iz ocjena urednika, recenzenata i potrošača.

Složite vrhunski sustav sa 5 zvjezdica i ne možete pogriješiti!

Odaberite sustav od tri komponente s liste, a mi vam dajemo POPUST!

Najbolji gramofon od £750-£1000

Technics SL-1500C

Ocjena: 5*

“Ponovno rođenje tvrtke Technics je fascinantno. Od 2014. godine tvrtka je realizirala niz proizvoda s različitim uspjehom. Danas ima znakova da se to drastično mijenja. Vrhunski gramofon SL-1000R, stavljen na tržište 2018. godine, bio je prvi dokaz i potvrda da je tvrtka na pravom putu. Bili smo toliko impresionirani da je postao naš referentni gramofon. Dobar posao je nastavljen pojavom SL-1500C, modelom gramofona s početka ponude.

Ovo je jednostavnija, smanjena inačica vrhunskog modela, koji i dalje koristi izravni pogon sa sofisticiranim sklopom za upravljanje brojem okretaja, pozamašnu, dobro prigušenu šasiju i inačicu dugogodišnje tvrtkine S ručke.

Isporučuje se s cijenjenom Ortofon 2M Red zvučnicom s pokretnim magnetom i ugrađenim fono pretpojačalom. Automatski lift za podizanje ručke na kraju ploče može se isključiti, a potrebno je oko deset okretaja da se to dogodi.

Impresivno je što se Technics bez poteškoća može usporediti s Rega Planar 3 i biti mu ozbiljna konkurencija, a to se ne događa baš često. Ako vam se Regin povratak osnovnom pristupu ne sviđa, ovo je sjajna alternativa i toplo se preporučuje.”

BODOVI
 • Zvuk 5
 • Kompatibilnost 5
 • Izrada 5
ZA
 • Kristalan, detaljan i muzikalan zvuk
 • Izvrstan bas
 • Ukljlučena zvučnica
 • Elektronska kontrola broja okretaja
PROTIV
 • Ništa značajno
NAŠA OCJENA
 • Ako vas zanima prekrasno napravljen gramofon bez greške, s cijenom do £1000, SL-1500C je sjajna kupovina!

Technics SL-1500C gramofon (Technics) MPC: 1.199,00 €
AKCIJA: 999,00 € Kupi

Nagrada čitatelja za 2021. godinu

Cambridge Audio Evo 75

Ovaj vrhunski sustav za streaming kojem samo treba dodati zvučnike je baš dobar i lijep.

Evo 75 je sjajan primjer koliko privlačan može biti sustav za streaming kojem trebaju samo zvučnici.

Budući da smo posljednjih tjedana proveli više kvalitetnog vremena s Cambridge Audio Evo 75 nego naši kolege u protekloj godini, jedna nam stvar ostaje u mislima: ovaj kompletan sustav bez zvučnika je zaista vrlo dobro društvo. Ne razgovara s nama kao mnogi proizvodi ovih dana, i ne nasmijava nas (osim ako kroz njega ne sviramo “Weird Al” Yankovich). Ali ugodno je biti u blizini jer je njegov dizajn sjajno osmišljen.

Prvi dokaz o tome leži u imenu. Ime „Evo“ je prikladno za proizvod koji spada u hi-fi kategoriju koja donosi jednako progresivnu evoluciju kao i ovaj uređaj, dok „75“ označava snagu po kanalu. Evo 75 je polovica Cambridgeove nove ponude Evo sustava, koja uključuje opsežnije predstavljeni model od 150 W po kanalu koji se zove – pogađate – Evo 150.

Zajedno, oni označavaju ulazak Cambridgea na rastuće tržište vrhunskih streaming pojačala koje zahtijevaju samo set zvučnika za formiranje cjelovitog sustava. Nije baš kasni debi, ali dolazi nakon onih koje su već napravili Arcam, Linn, NAD i Naim.

Presuda

Danas postoji mnogo hi-fi proizvoda za streaming koji zvuče sjajno, izgledaju izvrsno ili su ugodni za korištenje, ali malo tko uspijeva postići sva tri svojstva tako uvjerljivo kao Cambridge Audio Evo 75. Na tržištu premium one-box streaming sustava ništa se nije toliko približilo  Naimovom Uniti asortimanu u ponudi takvih uređaja.

Ako tražite vrhunsku udobnost i praktičnost u paketu s izvrsnim zvukom, a ne možete proširiti svoj budžet na Uniti Atom, Evo 75 jednostavno je najbolji sustav te vrste za kvalitetno provođenje vremena.

REZULTATI
 • Zvuk 5
 • Značajke 5
 • Izrada 5
ZA
 • Otvorena, artikulirana, udarna izvedba
 • Bogate mogućnosti
 • Besprijekoran rad
PROTIV
 • Nezgrapni daljinski
 • Nema fono ulaza

Cambridge Audio EVO 75 – sve-u-jednom reproduktor (Cambridge Audio) MPC: 1.888,00 €

Najbolje stereo pojačalo od £600-£800

Cambridge Audio CXA61

CXA61 još jednu godinu osvaja vrhunske nagrade.

Cambridge Audio CXA61 ima težak posao. Njegov izravni prethodnik, CXA60, višestruki je pobjednik proizvoda godine i ostao je jedna od naših preporuka, unatoč pojavi superzvijezda kao što su Rega Brio i Audiolab 6000A.

Na prvi pogled izgleda da je Cambridge možda bio malo preambiciozan s cijenom. Prethodna generacija lansirana je po cijeni od 599 funti još 2015. godine i, unatoč svim problemima oko fluktuacija valuta i ekonomske neizvjesnosti, kao i opće inflacije tijekom posljednje četiri godine, ova nova cijena izgleda malo pretjerana.

Presuda

Ne sviđa nam se činjenica da je CXA61 toliko poskupio u odnosu na svog prethodnika. Međutim, bolje je opremljen i zvuči superiorno u odnosu na zadnji model.

Ono što je jednako važno, opravdava cjenovnu razliku u odnosu na konkurente kao što su Audiolab 6000A, Rega Brio i Marantz PM6007 isporučujući sjajnu kombinaciju zvučnih sposobnosti, značajki i kvalitete izrade čak i u usporedbi sa skupljom konkurencijom.

Ako tražite dobro opremljenu integraciju na ovoj razini, ovo je sjajno mjesto za početak.

BODOVI
 • Zvuk 5
 • Značajke 5
 • Izrada 5
ZA
 • Otvoren, detaljan i dinamičan zvuk

 • Snažna i uzbudljiva prezentacija

 • Odlična popis mogućnosti

 • Izvrsna izrada i završna obrada

PROTIV
 • Skuplji od prethodnika

Cambridge Audio CXA61 integrirano pojačalo (Cambridge Audio) MPC: 949,00 €
AKCIJA: 899,00 € Kupi

Najbolje stereo integrirano pojačalo od £800-£1500

Cambridge Audio CXA81

Još jednom više nego opravdava trošak

Postavlja nova mjerila za integrirana pojačala po ovoj cijeni

Vodeći uređaji u klasi stalno se mijenjaju, ali rijetko koji to radi tako dobro kao Cambridge Audio integrirano pojačalo CXA81

“Arhitektura cilja na vječnost”, rekao je Sir Christopher Wren, arhitekt zasigurno najpoznatije svjetske obnove nakon Velikog požara u Londonu koji je uništio katedralu sv. Pavla 1666. godine. Usporedba takvih veličanstvenih konstrukcija s potrošačkom hi-fi tehnologijom možda je gruba paralela, ali u obnovi svog pojačala od 80 W po kanalu serije CX, Cambridge Audio također je osmislio nešto s ciljem da ponudi tu vječnu kvalitetu.

Po karakteristikama, dizajnu i zvučnim performansama prethodnik nije bio daleko od konkurencije, tako da je temeljita rekonstrukcija dobro došla.

Iz uvodnih taktova bilo kojeg glazbenog djela koje odaberemo, dočekuje nas s istom snažnom, a opet dinamičnom i zapanjujuće detaljnom prezentacijom.

Povjerenje je ključno za izvedbu CXA81, uz brzu izmjenu uvjerljivih staccato ritmičkih uzoraka, sjajno oblikovanje u vremenu i omogućavanje izmjene glasnih i mekih glazbenih dionica. Iznad, puno tijelo i izražajna srednja frekvencija daju melodije kojima imaju veliki prostor širenja, ali još uvijek definitivno zvuče kao dio glazbene cjeline.

Tu je i bogatstvo reprodukcije u cjelini. Ovo je pojačalo moćno i duboko u niskotonskom području, dok visokotonski spektar ima veliki raspon glasnoće ali bez oštrine ili grubih rubova.

Presuda

Cambridge Audio CXA81 postavlja novu, višu letvicu za integrirana pojačala u svom cjenovnom razredu. Rijedak je proizvod koji nas može natjerati da isključimo mozak koji razmišlja o ocjenama zvuka i jednostavno nas prepusti glazbi. Kroz godine, sretnemo samo nekoliko takvih proizvoda, a zbog načina na koji CXA81 nadmašuje svoje suparnike, pošteno je reći da je Cambridge CXA81 jedan od njih.

I to samo na temelju njegove zvučne izvedbe. Ako uzmete u obzir njegov širok raspon priključaka i mogućnosti, a ovo je zasigurno pojačalo koje bi moglo trajati koliko god želite – vjerojatno dok ne budete spremni potrošiti prilično više novaca na značajnu nadogradnju.“

U svijetu hi-fija stvari se često kreću brzo, ali odličan zvuk nikada ne stari. Ako imate sustav za maksimalno iskorištavanje CXA81, bila bi glupost ne nažvrljati naziv ovog trostrukog What Hi-Fi? dobitnika nagrade koji treba biti na vrhu vašeg popisa.

BODOVI
 • Zvuk 5
 • Značajke 5
 • Izrada 5
ZA
 • Odvažna, snažna, detaljna prezentacija

 • Savršeni ritam i dinamika

 • Velike mogućnosti i povezivanje

PROTIV
 • Ništa po ovoj cijeni

Cambridge Audio CXA81 integrirano pojačalo (Cambridge Audio) MPC: 1.259,00 €
AKCIJA: 1.259,54 € Kupi

Najbolji DAC ispod £200

ifi ZEN dac V2

Nagrađeno jeftino pojačalo za slušalice još je poboljšano

Jedan od najboljih načina za unaprjeđenje stolnog sustava za pogon slušalica

Izreku „ako nije slomljeno…“ nismo zaboravili. Istovremeno shvaćamo da u konkurentskoj industriji kao što je audio, poboljšanje uređaja nije nužno loša ideja. To je ono što je iFi učinio sa svojim povoljnim DAC-om i ponudom pojačala za slušalice, s originalnim Zen DAC-om koji je sada napravio mjesto za „V2“ model.

Nasljednik koristi procesor nove generacije koji se nalazi u višim Neo iDSD i iDSD Diablo DAC/pojačalima za slušalice, pružajući dvostruku brzinu takta i četiri puta veću memoriju od čipa u originalu. Osim što podržava PCM (do 384kHz) i DSD (do DSD256) datoteke, Zen DAC V2 je ovaj put i MQA (Master Quality Authenticated) dekoder, za razliku od jednostavnog renderera, kao što je originalni Zen DAC. To znači da donosi potpuno MQA dekodiranje, preuzimajući cijeli proces “otkrivanja” koji glazba kodirana u tehnologiji zahtijeva da bi se reproducirala u svom najtočnijem obliku. To bi trebala biti glazba za uši pretplatnika Tidal HiFi koji zbrinjavaju MQA-kodirane hi-res Masters usluge.

Posljednje, ali ne i najmanje važno, iFi je također prilagodio sklopove, koji sada uključuju novi kristalni sat koji je dizajniran za poboljšanje vremenske komponente i daljnje smanjivanje podrhtavanja.

Presuda

Ništa u životu nije besplatno, naravno, pa iFi traži dodatnu količinu novaca u odnosu na odlazeći Zen DAC. Ali mislimo da je to opravdano.

Vlasnici Zen DAC-a sa cjenovno kompatibilnim slušalicama možda neće osjetiti potrebu za žurbom i nadogradnjom na V2 osim ako ne mogu dobiti pristojan povrat na svoj original – V2 je, unatoč performansama korak unaprijed, evolucija umjesto revolucije – ali za nove korisnike ili vrstu proizvoda, iFi nudi dobar skok u kvaliteti i uspješno zadržava najbolje performanse i značajke u klasi – i to bez mnogo dodatnog novca.

Nudeći značajnu nadogradnju u odnosu na kvalitetu zvuka računala u vrijeme velikog broja korisnika, Zen DAC V2 je još jedan dragulj u iFi Zen seriji umjerene cijene.

BODOVI
 • Zvuk 5
 • Značajke 5
 • Izrada 5
ZA
 • Čišće i analitično

 • Izražajna dinamika

 • Dobar izbor izlaza

PROTIV
 • Nije uključen mrežni adapter

iFi Audio ZEN DAC v2 - USB DAC/pojačalo za slušalice (iFi audio) MPC: 209,00 €

Najbolji DAC £300-£500

Cambridge Audio DacMagic 200M

Velikodušno predstavljen Cambridge DAC održava magiju živom

Vrhunski Cambridge DAC je dobro opremljen, svestrani uređaj visokih performansi 

Cambridge Audio vodeći DacMagic 200M je DAC koji se može usporediti s all-inclusive odmorom koji ne nudi samo letove, obroke i smještaj, već i nadogradnju soba, besplatne izlete i neograničen sladoled za djecu. I dok smo možda danas zaboravili kako je biti na praznicima, činjenica da je ovaj digitalno-analogni pretvarač velikodušna duša koja može zadovoljiti tržišnu potrebu za dobro opremljenim DAC-om za hi-fi ili stolni audio sustav.

DacMagic 200M može prihvatiti svaki izvor glazbe i datoteku koju već posjedujete, ili možda mislite da je posjedujete. Postoje parovi koaksijalnih i optičkih ulaza za pokrivanje CD reproduktora, igraćih konzola i Blu-ray reproduktora, kao i USB-tip B utičnica (s uzemljenjem/podiznim prekidačem) koja prihvaća podatke s prijenosnih i stolnih računala. Za one koji cijene jednostavnu i praktičnu bežičnu reprodukciju s telefona ili tableta, aptX Bluetooth je također ugrađen.

Podrška za datoteke visoke razlučivosti nadilazi ono što će većini ljudi trebati: USB-tip B ide do 32-bit/768kHz i DSD512, iznad brzine prijenosa većine komercijalno dostupnih glazbenih datoteka, dok optički i koaksijalni uređaji imaju najviše 24-bita /96kHz odnosno 24-bit/192kHz.

Presuda

Najnoviji Cambridge Audio DacMagic nastavlja naslijeđe dugogodišnjeg DacMagic modela, čiji je original u Cambridge donio prvu What Hi-Fi? nagradu 1996. godine. Model 200M je 25 godina i nekoliko evolucijskih koraka udaljena od DacMagic linije u smislu značajki i performansi, ali nije izgubio iz vida svoju viziju da bude među najboljima u svojoj klasi. DacMagic 200M je talentirani svestrani uređaj: doista sigurna kupnja.

BODOVI
 • Zvuk 5
 • Značajke 5
 • Izrada 5
ZA
 • Gladak, čist, detaljan zvuk

 • Velikodušna povezanost

 • Izvorna MQA podrška

PROTIV
 • Nema daljinskog upravljača

 • Jaka konkurencija

Cambridge Audio DacMagic 200M (Cambridge Audio) MPC: 629,00 €

Najbolji samostojeći zvučnik £500-£1000

Triangle Borea BR08

Vrhunske performanse, sposobni za uzbudljive rezultate
U prikladnom sustavu i velikom prostoru, ovi iznimni samostojeći zvučnici doista sjaje

Triangle novi samostojeći zvučnici Borea BR08 stižu u veliku gužvu i prepuno tržište. Svaki ozbiljniji proizvođač ima u ovoj cjenovnoj kategoriji zvučnike koji imaju što reći. Ipak, nakon što smo proveli neko vrijeme u društvu BR08, osjećamo da nude nešto posebno.

Njihovi kabineti visoki 102 cm izvana izgledaju skromno, zbog ravnih paralelnih strana i nedostatka ukrasa, ali pogled izbliza pokazuje da su čvrsti, dobro izrađeni i uredne završne obrade. Dolaze u četiri inačice – crni jasen, bijeli, orah i nedavno predstavljen (i prilično lijep) svijetli hrast.

Kao što bi se očekivalo po ovoj cijeni, ova kućišta imaju pažljivo pozicionirane unutarnje elemente, kako bi se povećala krutost. Način na koji su pogonske jedinice montirane pomalo je inovativan, s komadom EVA pjene visoke gustoće koja čvrsto drži stražnji dio zvučničke jedinice uz unutarnju potporu za dodatnu stabilnost. Osim toga, dizajn i izrada su obavljeni na klasičan način .
Ipak, ne možemo se požaliti na niz zvučničkih jedinica iz čega je sasvim jasno je da je velik dio inženjerskog budžeta otišao baš na to. BR08 je trostazni dizajn s dvije bas jedinice od 160 mm s membranom od staklenih vlakana i polimera i visokotonskom jedinicom s membranom promjera 25 mm i svilenom kupolom. Uz pomoć refleksnog porta koji se nalazi s prednje strane i pomaže reprodukciju niskofrekventnog područja.

Presuda

Općenito gledano, ovi su zvučnici iznimni i sigurno dovoljno dobri da pozovu na dvoboj najbolje u svojoj cjenovnoj kategoriji. Rado sviraju sve žanrove glazbe i rade to sa šarmom koji izaziva ovisnost. Savjetujemo da ih poslušate prije kupnje bilo kojeg drugog samostojećeg zvučnika po ovoj cijeni. Bit ćete zahvalni što ste to učinili.

BODOVI
 • Zvuk 5
 • Kompatibilnost 5
 • Izrada 5
ZA
 • Izvrsna dinamika i udarac
 • Impresivna ritmička  energija
 • Sjajan udarac i agilnost
PROTIV
 • Zahtjeva pažnju pri uparivanju
 • Zahtijevaju veliki prostor za najbolji rezultat

Triangle Borea BR08 samostojeći zvučnici (Triangle) MPC: 1.154,56 €

Najbolji radio iznad £200

Tivoli Model One Digital Generation 2

Vrhunsko ažuriranje za vrhunski wi-fi radio, sada s AirPlay 2 i Chromecastom

Unatoč svom skromnoj veličini, unaprjeđena druga generacija pruža snažan, ali precizan zvuk i izvrsnu povezivost koja nas je uistinu osvojila

Što ako želite glazbu bez muke i bežični streaming, ali ne želite kuglu, cilindar ili kamenčić obloženu tkaninom s vlastitim glasom i pulsirajućim prstenom svjetla na vašoj radnoj površini u kuhinji? Što ako želite nešto što samo izgleda kao „normalan radio“, ali s ugrađenim AirPlay 2 i Chromecastom? Upoznajte Tivoli Model One Digital Generation 2.

Prošlo je više od četiri godine otkako je Tivoli inaugurirao Bluetooth i wi-fi povezan DAB/FM radio, originalni Model One Digital koji je prvi put ukrao srca strastvenih bežičnih poklonika (a pod bežičnim ovdje mislimo na radio). A nasljednik, nova generacija 2, koju ovdje imamo, dodaje Google Chromecast i Apple AirPlay 2 streaming u manji paket.

AirPlay 2 i Chromecast – obje pouzdane bežične tehnologije koje vam jednostavno omogućuju reprodukciju sadržaja s vašeg mobilnog uređaja putem vanjskog zvučnika – znače da Tivoli može reproducirati zvuk dobiven streamingom iz svih aplikacija koje ih podržavaju, kao što su Spotify, Apple Music, Google Play, Tidal i Deezer. Također se možete dogovarati s Alexa ili Google Assistant glasovnim kontrolama.

Dakle, je li to u osnovi bežični streamer? Nikako. U svojoj srži, Model One Digital Generation 2 ostaje wi-fi radio, uz DAB+/FM koji preuzima kontrolu, a gore spomenuti Chromecast, AirPlay 2 i Bluetooth povezivost su njegovi vrijedni putnici.

Presuda

Sa starinskim osjećajem radija i potpuno modernim AirPlay 2 i Chromecastom, Tivoli Model One Digital Generation 2 postiže konstantno visoke ocjene.

Jedina manja zamjerka tiče se rotacije kotača za biranje DAB postaja koji može malo zaostajati pri okretanju i broja memoriranih stanica (6) u odnosu na konkurenciju koji nude do 30 memorijskih mjesta.

BODOVI
 • Zvuk 5
 • Značajke 5
 • Izrada 5
ZA
 • Zvučne finese

 • Jasna, artikulirana i zabavna prezentacija

 • Klasična izrada i završna obrada

PROTIV
 • Visoka cijena za DAB radio

Tivoli Audio Model One Digital Gen.2 – Wi-Fi/DAB+ FM/Bluetooth radio (Tivoli Audio) MPC: 364,00 €

Najbolji glazbeni streamer £500-£1000

Cambridge Audio CXN V2

Making the best even better, the CXN (V2) is the best streamer out there at this price point

 “Da biste poboljšali nešto što je već prilično dobro, ponekad vam treba samo lagani dodir. To je Cambridge Audio učinio s drugom iteracijom svog CXN streamera – ažuriranjem dobitnika nagrade koji smo prvi put imali na recenziji 2015. godine.

Cambridge Audio CXN (V2) ima ugrađeni Tidal i Spotify Connect, a streaming glazbe ide i putem Googleovog Chromecasta. Zadržani je sve sjajne zvučne karakteristike originala, a živost i entuzijazam koji su nas dočekali prije tri godine nisu se puno promijenili.

Vrh popisa novih značajki je mogućnost Chromecasta koja ovu verziju razlikuje od izvornika. Nakon ažuriranja firmvera u rujnu 2018., CXN (V2) sada podržava ugrađeni Chromecast, omogućujući korisnicima bežični prijenos sadržaja iz kompatibilnih aplikacija. Chromecast smo postavili bez problema i u samo nekoliko trenutaka emitiramo glazbu i videozapise na druge uređaje.

U međuvremenu, onima koji su u Appleovom ekosustavu, AirPlay je ugrađen u streamer tako da svoju glazbu možete slati putem iPhonea, iPada ili drugog Apple uređaja. Iako ćete trenutno dobiti samo prvu generaciju AirPlay-a, Cambridge Audio kaže da radi na rješenju za implementaciju AirPlay-a 2 spremnom za kraj ove godine.”

Presuda

Iako ne vjerujemo u ranije zaključke, Cambridge Audio CXN (V2) bi mogao biti najbliži tome. Dodatna tehnologija Chromecast samo daje više funkcionalnosti već sjajnom streameru.

BODOVI
 • Zvuk 5
 • Značajke 5
 • Izrada 5
ZA
 • Vrhunska kvaliteta zvuka

 • Sofisticiran dizajn

 • Širok raspon bežičnog povezivanja

PROTIV
 • Ništa važno

Cambridge Audio CXN V2 mrežni streamer (Cambridge Audio) MPC: 1.049,00 €
AKCIJA: 939,00 € Kupi

Najbolja zvučnica skuplja od £150

Ortofon Quintet Blue

Ako tražite pristupačnu MC zvučnicu, bolju od Quintet Blue nismo čuli

Otkako su 1948. dizajnirali svoju prvu zvučnicu s pokretnim zavojnicama, u Ortofonu su tijekom godina napravili više od 100 različitih modela. Ovo iskustvo dolazi do izražaja u Quintet Blue, jednom od pet modela u novoj ponudi.

To je opcija za povećanje u obitelji u kojoj je na vrhu Quintet Black, s otmjenim Nude Shibata vrhom igle i nosačem (cantilever) od safira. Za otprilike polovicu novca, Blue se zadovoljava eliptičnim vrhom i aluminijskim nosačem, ali osim razlike, mnogo toga dijeli sa svojim skupljim bratom.

I jedan i drugi koriste ABS/tijelo u praktičnom kvadratičnom obliku sa urezanim navojima koji olakšavaju montažu zvučnice na ručku i naknadno podešavanje. S masom od 9 g, zvučnica nije osobito teška i stoga ne bi trebala predstavljati poteškoće za podešavanje ravnoteže u većini ručki.

Quintet Blue izvrsno čita bjesomučne dinamičke zamahe glazbe, bez tvrdoće i zrnatosti. Impresionirani smo njegovom profinjenošću i sposobnošću crtanja visokotonskih tekstura. Za usporedbu, inače izvrsni Goldring zvuči pomalo grubo i bez suptilnosti.

Presuda

Montirana u prikladno sposoban sustav, ne sumnjamo da će Ortofon Quintet Blue impresionirati. To je dobro izbalansiran dizajn bez očitih slabosti. Ako ste oduvijek žudjeli za MC zvučnicom, ne možemo smisliti bolju alternativu. Kupite Ortofon Quintet Blue s povjerenjem.

BODOVI
 • Zvuk 5
 • Kompatibilnost 5
 • Izrada 5
ZA
 • Detaljna i precizna prezentacija

 • Izražajna dinamika

 • Lako se uklapa

PROTIV
 • Potreban je dobar namjenski MC fono stupanj

Ortofon MC Quintet Blue (Ortofon) MPC: 499,00 €

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

PRESS i RECENZIJE: