Rolling Stone Audio nagrade za 2023. godinu

07. travnja 2023. | Audio/video sistemi, Press

Rolling Stone Audio Awards za 2023. — pregled najboljih audio uređaja za online kupnju upravo sada, na temelju performansi, inovativne tehnologije i prepoznatljivog dizajna.”

Rolling Stone Audio Awards za 2023. — pregled najboljih audio uređaja za online kupnju upravo sada, na temelju performansi, inovativne tehnologije i prepoznatljivog dizajna.”

Rolling Stone Audio nagrade za 2023. godinu

U svijetu uređaja za reprodukciju glazbe vlada velika konkurencija, a svaka robna marka pokušava svoje proizvode nahvaliti i istaknuti u odnosu na druge, ne bi li zauzeli više mjesta na tržištu.

Razni časopisi, web-portali i udruge, kojima je taj dio industrije zanimljiv ili se njime intenzivno bave, organiziraju natjecanja, testiranja, preslušavanja, panele, diskusije i nakon istih biraju pobjednika u više kategorija, ovisno o području interesa.

Tim više je značajno kad tako nešto napravi časopis/portal kojem je žiža zanimanja isključivo glazba, a manje zvuk.

Radi se o jednom od najpoznatijih glazbenih časopisa – Rolling Stone.

Ocjenjivački sud u sastavu Tim Chan, Sage Anderson, John Lonsdale, Oscar Hartzog i Nishka Dhawan cijelu su godinu koristili i ocjenjivali različite dijelove audio i video sustava, i na koncu donijeli ocjene o kvaliteti.

 

“Količina uređaja koja se danas nudi u maloprodaji san je audiofila — samo bacite jedan pogled na internet i pronaći ćete super-elegantne Bluetooth slušalice, ultra-lijepe zvučnike, bežične slušalice i sve vrste reklama.

 

No koja su nova izdanja vrijedna te cijene, a koja su prikladna za korištenje u stvarnom životu? Naš tim urednika proizvoda proveo je prošlu godinu testirajući stotine slušalica za uši, slušalica, zvučnika i zvučnih sustava kako bi pronašli odgovor.

 

Rezultat je naš popis Rolling Stone Audio Awards za 2023. — pregled najboljih audio uređaja za online kupnju upravo sada, na temelju performansi, inovativne tehnologije i prepoznatljivog dizajna.”

Od uređaja koje Audiocinema-Art ima u svom portfoliju, odabrani su Wi-Fi zvučnik Braun Audio LE01 i slušalice za umetanje NuraTrue Pro.

Najbolji WiFi zvučnik: Braun Audio LE01

Ako želite izgraditi hi-fi audio sustav iz svojih snova, onda će Braun LE01 biti jedan od Wi-Fi zvučnika koji će biti bolji od ostalih.

Ovaj elegantni pametni zvučnik u jednoj kutiji može se pohvaliti s puno detalja u toplom zvuku sa snažnim basom, zahvaljujući dva posebno dizajnirana niskotonca promjera membrane od 133 mm, tri srednje/visokotonca ravne membrane (BMR) od 63 mm, zajedno s 32-bitnim ARM procesorom digitalnog signala. Sviđa nam se što također ima EQ – optimizaciju zvuka ovisno o tome gdje ga postavite u prostoriji, tako da imate puno slobode u tome gdje usmjeravate zvuk (iako njegova veličina to malo ograničava).

Nadovezujući se na prethodne generacije pametnih zvučnika, LE01 dolazi s dvopojasnim Wi-Fi streamingom i Bluetoothom 4.2, a također je kompatibilan s Appleovim AirPlay 2, Google Chromecastom i Google Assistantom (ne Alexa ili Siri). Još jedna značajka koju volimo? Minimalistički dizajn stavlja sve kontrole na vrh jedinice, s bijelim svjetlima koja trepere ispred da bi označila promjene glasnoće. Braun ovdje dokazuje da je manje više, a ovaj elegantni pametni zvučnik čvrstog zvuka izvrstan je izbor ako želite uroniti u svijet digitalnog hi-fija.

Braun LE01

Braun LE01 bežični aktivni zvučnik (Braun) MPC: 1.199,00 €

Najbolje slušalice: NuraTrue Pro

Inovativan, prilagodljiv i personaliziran – čak i u uvjetima oštre konkurencije, NuraTrue Pro osigurava da ne postoje dva ista iskustva slušanja.

Za razliku od većine slušalica koje imaju fiksne postavke EQ-a ili vas tjeraju da ručno prilagodite zvučne elemente (poput snažnijeg basa) u popratnoj aplikaciji, NuraTrue Pro prilagođavaju se vašim jedinstvenim osobinama sluha. Nakon testa sluha od 60 sekundi, slušalice za uho automatski će prilagoditi EQ vašim razinama sluha, tako da vaša glazba zvuči najbolje što može zvučati za vas.

Ovo su također neke od prvih slušalica koje nude zvuk CD kvalitete bez gubitaka koji traže audiofili. Uz Qualcomm aptX Lossless streaming (bez gubitaka), vaše se pjesme mogu prenositi i reproducirati baš kao da sjedite tu u studiju za snimanje (brzina prijenosa od 1,2 Mbps veća je od one koju Apple AirPods Pro ili čak Sony WF-1000XM4s mogu reproducirati).

Uz personalizirani zvuk, NuraTrue Pro donosi adaptivno aktivno poništavanje buke, povezivanje s više točaka s Bluetooth 5.3 i prostorni zvuk koji pokreće Dirac Virtuo za neke od najnaprednijih slušalica koje smo do sada vidjeli i slušali.

NuraTrue Pro

NuraTrue Pro – u dolasku

Eto, svi koje zanimaju ovakvi ili slični proizvodi a vjeruju Rolling Stone portalu/časopisu, slobodno mogu navratiti i potvrditi njihove vrhunske ocjene.

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

AUDIO/VIDEO ČLANCI: