Technics SA-C600
Technics SA-C600

Technics SA-C600 – Komadić legende – BUG Best Buy recenzija

09. ožujka 2023. | Audio/video sistemi, Recenzije, Technics

Mrežni CD prijemnik amblematskog audio brenda prestižno je rješenje u klasi “samo-dodaj-zvučnike”, koje, bez obzira na luksuzni status, i izvedbu u formi mini linije, daje dobru vrijednost za uloženi novac

članak prenešen iz časopisa BUG – Vedran Vukašinović (Veljača 2023.) – link

 

Mrežni CD prijemnik amblematskog audio brenda prestižno je rješenje u klasi “samo-dodaj-zvučnike”, koje, bez obzira na luksuzni status, i izvedbu u formi mini linije, daje dobru vrijednost za uloženi novac

članak prenešen iz časopisa BUG – Vedran Vukašinović (Veljača 2023.) – link

Technics SA-C600 – Komadić legende

Vjerujemo da među čitateljima ovog teksta postoji priličan broj pojedinaca koji barem poznaju nekoga – ako se to već ne odnosi na njih same – tko se prošle godine ponosno šetao u majici s logotipom  Technicsa. Tada je jedna poznata marka odjeće izdala liniju obilježenu tom legendarnom robnom markom, usporedo s linijama odjeće brendirane oznakama popularnih bezalkoholnih pića, ili povijesno kardinalnih bendova (AC/DC, Ramones, Nirvana…).

Technics je, naime, jedno od mitskih imena audioindustrije, možda i najveće, a taj status duguje, u  prvom redu, famoznom modelu gramofona SL-1200, uređaju koji je svoju karijeru započeo 1972.  godine.

On je trenutačno u sedmoj inkarnaciji, i predstavlja jedan od rijetkih industrijskih proizvoda koji istodobno ima i status kulta i status bestselera (preko tri milijuna prodanih primjeraka). Iz današnje perspektive, vjerojatno je legendarnom statusu Technicsa zapravo pridonijela epizoda gašenja brenda (u okviru National grupe) 2010. godine, a prije otprilike pet-šest godina, uslijedio je spektakularni relaunch tvrtke, s potpuno novom serijom proizvoda – osim, naravno, gramofona, koji su dobili redizajn.

Ponovno pokretanje tvrtke uslijedilo je nakon društvene kampanje očajnih fanova tvrtke, tako da je National iskoristio priliku da novu seriju proizvoda pozicionira u nešto više cjenovne razrede nego  ranije, no pazeći pritom da svakome omogući njegov vlastiti dio legende.

U ovoj recenziji bavimo se uređajem okvirno lifestyle karaktera, koji je koncepcijski sve-u-jedan  mrežni svirač/CD svirač/tuner/pojačalo, naziva Technics SA-C600. Za funkcioniranje mu je jedino potrebno dodati pasivne zvučnike. Technics je pripremio i pripadajući model zvučnika, pod nazivom SB-C600, kako bi oni zajednički mogli funkcionirati kao sustav, no komponente se prodaju odvojeno, nesumnjivo i zato što su jedna i druga naočigled dovoljno elaborirane kako bi bez problema nosile  status linijskih hi-fi komponenti. Zanimljivo je da navedeni uređaji spadaju u takozvanu “Premium” liniju proizvoda, međutim, unatoč nazivu, ispada da je riječ o početnoj seriji proizvoda. Naime, iznad te serije nalaze se serije “Grand Class” i “Reference”.

Technics SA-C600

Technicsova SA-C600 sve-u-jednom linija sinkroniziran je korak prema građenju ugleda u nešto višoj klasi proizvoda, u odnosu na tradicionalno mjesto Technicsovih komponenti u prethodnim razdobljima

Technics SA-C600 kompaktni mrežni CD prijamnik (Technics) MPC: 1.048,00 €

Mini linija za sva vremena

Technics SA-C600 kompaktno je, dakle, rješenje, koje bismo u nekim prošlim vremenima zvali mini linijom. Takve vrste uređaja tradicionalno nisu bile usmjerene na zahtjevnije korisnike audiosustava, iako se povremeno znala pojaviti pokoja serija uređaja luksuznije izvedbe, koja bi obećavala vrhunske performanse u malom pakiranju. Razlog za to bio je, jasno, u dostupnoj tehnologiji. Klasičnim su poluvodičkim konstrukcijama, naime, za isporuku čistog signala snage dovoljne za pokretanje čak i manjih zvučničkih sustava bili potrebni dobro dimenzionirani transformatori, filterski kondenzatori dovoljnog kapaciteta, te sustavi hlađenja izlaznih tranzistora, koji prema vokaciji traže dovoljno mjesta i čvrstu šasiju.

A na to je bilo potrebno dodati još izvor zvuka, pa makar se radilo samo o FM tuneru, ako ne već i o CD sviraču. Recentna dostupnost dobrosvirajućih pojačala u D-klasi i sličnim amplifikacijskim koncepcijama anulirala je, dakle, nužnost “velikog otiska” kvalitetnog sustava za reprodukciju glazbe, pa je SA-C600 komponenta koja se bez problema prenosi jednom rukom, čak i onom koja nije redovni posjetitelj teretane. Prije samo desetak godina pretežno plastično tijelo komponente apsolutno bi  sugeriralo njene krajnje mogućnosti, no danas to više nikako nije slučaj.

Technics si je stoga mogao dopustiti da prestižne materijale upotrijebi kao estetsku kategoriju, pa  aluminijska gornja ploča uređaja, garnirana prozirnim poklopcem top loading CD svirača, pridonosi nesumnjivo luksuznom dojmu uređaja. Dizajnersku čistoću ne narušavaju niti ukupno tri tipke  jednakog finiša, od kojih je ona s lijeve strane zadužena za uključivanje uređaja, a dvije s desne strane služe kontroli glasnoće. Nude se dva finiša navedene ploče, jedan u srebrnoj i jedan u tamnoj  anodiziranoj izvedbi.

Krajnji segment gornjeg dijela čini plastični dio kućišta, vertikalno profiliran rebrima u antracitnom finišu. Sličan motiv imamo i s prednje strane uređaja – tu se nalazi jednako antracitna plastična  prednja ploča, no ovaj put horizontalno profilirana užim, rebrastim linijama, koja centralno sadrži komforni i pregledni zaslon, djelomično osjetljiv na dodir. Zaslon u najdonjem svojem području nudi osnovne kontrole izbora ulaza i upravljanja reprodukcijom, a one su pritom izvedene vrlo funkcionalno, odnosno besprijekornog su odziva na pritisak. U donjem lijevom kutu prednje ploče, nalaze se još i 3,5-milimetarski priključak za slušalice, te USB Type-A ulaz za priključak vanjske  memorije s glazbenim sadržajem, normiran na 5 V/500 mA.

Sve u svemu, teško je biti sumnjičav prema estetskom izričaju Technicsa SA-C600 – bez obzira na pretežno plastičnu izvedbu perolake pojavnosti; radi se o iznimno uspjelom dizajnu, koji će se izvrsno slagati s pripadajućim zvučnicima, kao i s nekim od Technicsovih gramofona, što je, izgleda, i bila namjera. Liniji pripada i daljinski upravljač u srebrnom finišu, funkcionalne i estetski usklađene izvedbe.

Technics SA-C600

Modernistička gornja ploča u grebenaluminijskom finišu sadrži osnovne funkcije upravljanja, i tzv. top-loading mehanizam CD svirača

Ima (gotovo) sve

Sa stražnje strane nalazi se poprilično velik broj raznih priključaka. Počevši zdesna, prvo nailazimo na  IEC strujni priključak. Nakon toga slijedi jedan par zvučničkih priključaka, solidno kvalitetnih  terminala. U nastavku je prvi na redu jedan RCA izlazni priključak za subwoofer, a nakon njega slijede razni ulazi. S donje strane posloženi su ulazi za digitalne signale – optički, koaksijalni, LAN te USB  Type-B konektori. S gornje strane nalaze se dva analogna RCA ulaza, od kojih jedan prihvaća MM zvučnicu, a drugi je linijski. Priča završava uzemljenjem za phono ulaz, te navojem za antenu FM/ DAB/DAB+ prijemnika. Antena za tu potrebu priložena je u pakiranju, barem ona koja bi poslužila za prvu ruku.

Kada uzmemo u obzir da SA-C600, uz sve te mogućnosti, nudi još i CD svirač, Wi-Fi  povezivost, Bluetooth (čije su antene očito integrirane u kućište), kao i spomenuti USB Type-A ulaz s prednjice, na prvi pogled čini se da bismo morali biti prilično sitničavi kada bismo napisali da nešto ipak nedostaje. No, sitničavo ili ne, moramo spomenuti da bi HDMI ulaz ipak dobro došao takvoj vrsti komponente, u realnim okolnostima korištenja i na način kako ju Technics, na kraju krajeva,  koncipirao. Puno je vjerojatnije, naime, da će se ta linija koristiti u okviru neke dnevne sobe, koja u većini slučajeva uključuje i televizor kao centralno mjesto kućne zabave, nego u nekoj prostoriji posvećenoj isključivo slušanju glazbe. U tom smislu, mislimo kako ima osnove da Technicsu ovdje zabilježimo jedan blagi minus.

Technics SA-C600 crni

TECHNICSOVA VLASTITA RJEŠENJA

Kućni inženjering

SA-C600 upotrebljava potpuno digitalno pojačalo (full digital amplifier) s vlastitom tehnologijom, odnosno čipom pod nazivom BU26902. Pojačalo nominalno isporučuje 60 W po kanalu na 4 Ω, s 1% deklarirane harmoničke distorzije, a Technics ne navodi koliko se snage gubi na impedanciji od 8 Ω.

Ne možemo, naravno, znati u kolikoj je mjeri Technics sudjelovao u samoj konstrukciji ili proizvodnji navedenog sklopa, no očito su u kompaniji smatrali da je važno pouzdati se u rješenje prema vlastitim specifikacijama. FDA pojačala karakterizira činjenica da je signal do samog izlaza u digitalnoj domeni,  odnosno da se ne vrši klasična digitalno-analogna konverzija prije pojačanja signala, nego se koristi PWM koncept za modulaciju izlaznih impulsa. Očita iznimka od tog pristupa su analogni ulazi, koji su opremljeni vlastitim AD konverterom, kako bi tako pretvoreni signal mogao biti proslijeđen na daljnju obradu u sustav.

Prije negoli signal, dakle, uđe u sklop za pojačavanje, prolazi kroz – isto tako Technicsov vlastiti i  patentirani – sustav JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization), kojim se želi utjecati na anuliranje digitalnih pogreški titranja (jitter), reguliranje generatora takta, te suzbijanje parazitskih signala koji bi mogli dovesti do neželjenih formi signala. Riječ je očito o vrlo važnim stavkama u navedenoj koncepciji, posebno stoga što se signali skupljaju s uistinu impresivnog broja  potencijalnih ulaza, bilo analognih, bilo digitalnih.

Također, Technics se odlučio i na odvojena napajanja za sklopove obrade, odnosno pojačanja signala, kako bi dodatno osigurao što čišću razinu  ulaznog, odnosno, izlaznog signala. Može se reći da se Technics uistinu potrudio ponuditi stroj s maksimalnim brojem sklopova koje je tvrtka imala pod vlastitom kontrolom, iako su, naravno, mogli “pokupiti” gotova rješenja s polica drugih proizvođača, i jednostavno ih brendirati vlastitim, kultnim imenom. Stoga, u određenom smislu “premium” cijena za takvu vrstu uređaja postaje opravdana,  posebno što se to u krajnjoj kvaliteti isporučenog zvuka uistinu i primjećuje.

Technics BU26902 čip

Technicsov vlastiti čip pojačala u D-klasi

Technics SA-C600 opremljen je odvojenim napajanjima

Technics SA-C600 opremljen je odvojenim napajanjima za sklopove obrade, odnosno pojačanja signala

Radi “iz kutije”

Dugogodišnja tradicija opstojnosti na nemirnom moru tržišta tehnološke robe, kao i nemali vlastiti razvojni resursi, možda najviše dolaze do izražaja u segmentu korisničkog iskustva upravljanja  Technicsovim uređajima. Već smo spomenuli pouzdan i responzivan ekran, osjetljiv na dodir, a u taj krug pozitivnog iskustva korištenja možemo staviti i praktički svaki segment interakcije s Technicsom SA-C600. Od pouzdanog i komfornog daljinskog upravljača, preko iskustva korištenja (samo) na prvi pogled nezgrapnog CD svirača, pa sve do Technicsove aplikacije za Android i iOS, pod nazivom Audio Center, koja može predstavljati uzor svim aspirantima za kreacijom pouzdane i ergonomične aplikacije za upravljanje AV uređajima.

Uistinu, sve operacije koje smo izvršavali koristeći Technicsovu mini liniju koncipirane su logično i funkcionalno, bilo da je tu riječ o na prvi pogled neočekivanoj potrebi za zakretanjem prozirnog poklopca CD playera (koje je potrebno obaviti kako bismo u njega stavili disk), bilo o upravljanju streamingom. Uređaj na sve poticaje reagira instantno i bez zadrške. Recimo, primjerice, da je riječ o izmjeni ulaza i regulaciji glasnoće – a tu se, dakle, radi o mogućnostima koje nudi uređaj na svojem kućištu, pomoću daljinskog upravljača te aplikacije Audio Centar – sve to radi tečno, potpuno svejedno koju smo mogućnost koristili. Aplikacija Audio Centar, jasno, mjesto je s kojeg je moguće obaviti najviše ponuđenih operacija, a sve je organizirano jasno i pregledno, tako da je sasvim moguće uhvatiti se u koštac s korištenjem, ne bacivši ni pogleda na priložene upute.

Same upute, opet, opširne su i vrlo informativne, što je s jedne strane dobrodošlo iznenađenje u odnosu na prilično slabe standarde drugih proizvođača u tom području (posebno kad je riječ o mrežno povezivim uređajima), a s druge, još jednom pokazuje da je riječ o proizvodu ozbiljne i profesionalne tvrtke, koja razumije da su takve stvari jednostavno komparativna prednost koja traži samo malo truda, a kamoli neke posebne troškove.

Da se vratimo na Audio Center – iz njega je moguće koristiti usluge brojnih glazbenih servisa, internetskog radija, lokalne mreže ili vanjske memorije s glazbenim datotekama, te usto upravljati funkcijama CD svirača i FM/DAB/DAB+ radija. Streaming funkcije uspostavljaju se preko podrške za AirPlay 2, odnosno Chromecast, pa glazbu s omiljenih streaming servisa ne trebate nužno puštati iz Technicsove aplikacije, već možete unutar službenih aplikacija konkretnih servisa odabrati SA-C600 na listi uređaja za reprodukciju zvuka. Ako je nekome važno, SA-C600 nema podršku za neku vrstu multi-room konfiguracije. Bluetooth je podržan u kodecima AAC, odnosno SBC, dakle, nema  mogućnosti reprodukcije u nekim od modernijih i propusnijih standarda. Osim toga, iz aplikacije je moguće upravljati tonskim kontrolama pojačala, te još nekim funkcijama upravljanja zvučnom slikom.

Tu je funkcija Re-Master, odnosno neka vrsta procesiranja signala, te funkcija zakretanja faze  analognih ulaza. Najzanimljivija je opcija Space Tune, koja, uz preddefinirane ekvilizacijske setove,  nudi i funkciju digitalne korekcije prostora (no taj posljednji dio, nažalost, radi samo na iOS-u).

Technics SA-C600 straga

Stražnja strana Technicsa SA-C600 krcata je ulaznim i izlaznim konektorima

Technics SA-C600 daljinski

Lijepo dizajniran i funkcionalan Technicsov daljinski upravljač

Premium pristup, premium rezultati…

Kad govorimo o onome što taj uređaj uistinu pruža, najvažnije nam se čini spomenuti utisak da je Technics uistinu puno truda uložio, kako u tehnološku osnovu, tako i u cjelokupno korisničko iskustvo. Posljedica toga je, osim osjećaja da uređaj služi nama, a ne mi njemu, to što u pozitivno iskustvo  možemo uključiti i vrijeme koje smo s uređajem proveli u slušnim sesijama. Iako je smjesta nakon uključenja bilo jasno da je riječ o jednom zrelom zvuku, sposobnom zadovoljiti i malo zahtjevnije slušatelje u pravim okolnostima, stvar se još promijenila – i to podosta – u pozitivnom smjeru, nakon uključenja funkcije Space Tune – Measured.

U tim okvirima, mali Technics, s pretpostavljenih tridesetak vata RMS-a na 8 Ω, nije imao problema  niti s kontrolom relativno monstruoznih zvučnika s 12-inčnom bas membranom. Nije tu bila riječ o najprezentnijem zvuku koje su ti zvučnici inače sposobni proizvesti, nije se događalo da predstava ode u smjeru popuštanja pozornosti slušatelja (tj. dosade), što zna biti slučaj kod digitalnih amplifikacija. Dobar test u takvim situacijama uvijek je naslovna pjesma s albuma “Aja”, genijalnog projekta Donalda Fagena i neprežaljenog Waltera Beckera, pod imenom Steely Dan.

Ta skladba, koja s pravom nosi epitet “najkompleksnije pop pjesme”, odsvirana je na način koji, čini nam se, u potpunosti  podržava pomalo opsesivno-kompulzivni pristup navedenog dvojca komponiranju i studijskoj  produkciji, a solo koji je na saksofonu odsvirao Wayne Shorter, odzvanjao je uvjerljivim zvukom limenog puhaćeg instrumenta.

Pregledan i dobro organiziran<br />
segment aplikacije Technics Audio<br />
Center, kojim se biraju izvori<br />
reprodukcije

Pregledan i dobro organiziran segment aplikacije Technics Audio Center, kojim se biraju izvori reprodukcije

SPACE TUNE

Softverski korak naprijed

Bez obzira na stalna poboljšanja tehnoloških specifikacija raznih vrsta elektronskih sklopova, od onih koji se bave obradom ulaznog signala, do onih koji ga pojačavaju, kao i nesumnjiv napredak u  tehnologiji i izvedbi zvučničkih jedinica te pripadajućih konstrukcija kutija u koje se one smještaju,  većina stručnjaka, pratitelja i komentatora audioindustrije slaže se da najveći potencijal za podizanje kvalitete kućne reprodukcije imaju sustavi akustične korekcije signala. Na nedavnom hi-fi sajmu u Zagrebu, nekolicina posjetitelja (uključujući i jednog iskusnog graditelja zvučničkih konstrukcija) ostala je otvorenih usta, kada je zvučnički sustav omnidirekcijskog tipa, spojen na pojačalo sa  sustavom digitalnog procesiranja signala, pritiskom na funkciju demonstratora sustava, bez svake sumnje promijenio karakter zvuka u klasični direktradijacijski tip zvučnika. Iako je u tom slučaju riječ o demonstraciji ponešto retoričkog tipa, on pokazuje da su sustavi akustične korekcije signala  sposobni uistinu u velikoj mjeri utjecati na konačne rezultate reprodukcije u danom prostoru, bez  obzira na to što su (ili baš zato) u mogućnosti utjecati samo na izgled frekvencijske krivulje reproduciranog sadržaja.

U tom smislu, funkcija Space Tune Technicsove linije SA-C600 predstavlja možda i najjači adut u  smislu kvalitete reprodukcije jedne, ipak i bez obzira na cjenovni rang, mini linije, koja konceptualno i nije namijenjena vrlo zahtjevnim korisnicima audioopreme.

Naime, Space Tune nudi nekoliko opcija, preddefiniranih mogućnostima smještaja zvučničkih kutija u prostor u kojem se odvija reprodukcija. Tako su nam raspolaganju opcije Free, Wall, Shelf i Corner, te  jedna u kojoj svaku od tih mogućnosti možemo dodijeliti lijevom ili desnom zvučniku. U naravi, može se reći da svaka od tih funkcija predstavlja neku vrstu preddefiniranih opcija ekvalizacije signala, pri  čemu, recimo, funkcija Free ima nešto više istaknute signale donjih frekvencija, dok ih funkcija Wall, logično, reže ili stišava, kako bi se anulirale mogućnosti njihova dodatnog pojačavanja, s obzirom na nužnost smještaja kutija bliže stražnjem zidu.

Prava zabava, pak, počinje korištenjem funkcije pod nazivom Measured. Naime, u tom se slučaju aktivira mogućnost korekcije signala u odnosu na karakteristike prostorije u kojoj se reprodukcija odvija. Nakon njezina uključenja, aplikacija Audio Center prvo će zatražiti da snimi sobni ambijent, zamolivši vas da pokušate biti što tiši. Nakon toga, SA-C600 odsvirat će nekoliko relativno neugodnih signala, koje ćete sa svoje slušne pozicije snimiti u aplikaciji.

Potom će vam biti prikazana predložena korekcija signala, koju zatim možete označiti u Space Tune opcijama kao onu preko koje će se reprodukcija odvijati.

Rezultat možda nije tako dramatičan kao u slučaju navedenom na početku ovog okvira, no bez svake sumnje, radi se o iznimnom poboljšanju u odnosu na bilo koju od preddefiniranih opcija. Zvuk je postao čišći, realniji i ispravniji, rezultirajući zvučnom slikom u kojoj apsolutno ništa nije smetalo, čak niti u okviru vremenske domene reprodukcije – kao da je korekcija pozitivno utjecala i na, inače, određenu nemogućnost amplifikacije SA-C600 da u potpunosti kontrolira bas-membrane. Možemo si stoga ekstrapolirati gdje idu mogućnosti akustične korekcije u slučajevima u kojima su ulazni parametri snimljeni boljim mikrofonom, s boljim algoritmima procesiranja i reprodukcije signala. Može se uistinu reći da je riječ o pravom “game changeru” u svijetu kućne reprodukcije zvuka.

Šteta je onda što funkcija Measured radi isključivo na iOS-u, dok na Androidu nije dostupna. Razlog je isti kao u slučaju, primjerice, Sonosa, čija je ekvivalentna tehnologija Trueplay također podržana samo na iOS-u: Technics raspolaže tehničkim karakteristikama mikrofona u Appleovim mobilnim  uređajima, dok bi takvo što na Androidu, zbog ekstremno velikog broja uređaja, bilo nemoguće.

Technics-SA-C600 Space Tune

Technics Audio Center s uključenom funkcijom Space Tune – Measured

…i premium cijena

Kad je riječ o onome zbog čega se audiouređaji kupuju, a to je određeni stupanj kvalitete zvuka u odnosu na uloženu cijenu i funkcionalnost, možemo reći da ovaj Technics zapravo prolazi prilično dobro. Funkcionalnost je u principu neupitna, jer, osim eventualno onog nedostatka HDMIja, Technics nudi sve što bi prosječnom korisniku moglo zatrebati, i to iz kompaktnog i estetski lijepo realiziranog kućišta. Naravno da bi krajnji utisak – u nekom vizualnom smislu – bio još i bolji kada bi plastični dijelovi uređaja bili izrađeni od kakvog plemenitijeg materijala, no pitanje je, u tom slučaju, kako bi se to odrazilo na krajnju cijenu. Ona niti ovako nije mala – barem ako gledamo stvari kroz prizmu nekih tržišnih kategorija – no čini nam se da se nitko tko zavuče ruku u džep i donese kući Technics SA-C600, neće na kraju biti nezadovoljan onime što ona pruža. Korištenjem funkcije Space Tune postiže se uistinu zreli zvuk, a ako se u priču uvedu i pripadajući zvučnici, te kakav osnovni  gramofon SL linije (Technics SL-100C izgleda kao logičan suradnik), dodatnu vrijednost sustava, bez svake sumnje, predstavljat će uređaji s famoznim logotipom. Ovaj kompaktni mrežni CD prijamnik, dakle, jedan je od najpovoljnijih za istaknutu cijenu, bilo samostalno, bilo kao dio kompletnog  Technics sustava.

Technics-SA-C600 i SB-C600

Technics SA-C600 s pripadajućim zvučnicima SB-C600. Naravno, sustav možete upariti s bilo kojim drugim pasivnim zvučnicima

Technics SA-C600

Tip Kompaktni mrežni i CD svirač
Izlazna snaga 2x 60 W pri 4 Ω
Analogni ulazi 1x phono, 1x linijski
Digitalni ulazi 1x optički, 1x koaksijalni, 1x USB Type-A (WAV, FLAC, DSD, AIFF, ALAC, AAC, MP3), 1x USB Type-B (asinkroni 32-bit/384 kHz DAC s DSD i MQA podrškom)
Analogni izlazi 1x subwoofer
Izlaz za slušalice 3,5 mm
Mrežna povezivost LAN (10/100), Wi-Fi 5, Bluetooth (SBC, AAC), Spotify Connect, Chromecast, AirPlay 2, UPnP
Tuner DAB/DAB+/FM
Podržani glazbeni servisi Spotify Connect, Deezer, Tidal, Amazon Music, Qobuz, internetski radio
Dimenzije i masa 94 x 340 x 341 mm, 4,8 kg
Jamstvo 2 godine
Cijena 1.047,00 €
BUG BEST BUY
P
  • Mnogo funkcionalnosti u kompaktnom pakiranju,
  • kompetentan zvuk,
  • izvrstan dizajn
O
  • Cijena u relativnom smislu; s obzirom na koncepciju,
  • bilo bi dobro da ima i HDMI-ARC priključak

DOJAM
Prekrasan paket za stilski osmišljene interijere, koji bez obzira na lifestyle koncepciju, nije izgubio ni kvalitetu zvuka, niti izvorni Technicsov genom.

Technics SA-C600 kompaktni mrežni CD prijamnik (Technics) MPC: 1.048,00 €

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

TECHNICS NOVOSTI: