Bravacasa - Bežični prijenos slike i zvuka
Bravacasa - Bežični prijenos slike i zvuka

Bežični prijenos slike i zvuka – BRAVACASA

08. travnja 2022. | Press

Bežični prijenos slike i zvuka

članak prenešen iz časopisa BravaCasa (veljača/ožujak – 2022.)

Bežični prijenos slike i zvuka

članak prenešen iz časopisa BravaCasa (veljača/ožujak – 2022.)

Bežični prijenos slike i zvuka – streaming uređaji

Zadnje streaming tehnologije pružaju mogućnost bežične reprodukcije i kontrole glazbe, filmova i ostalih datoteka s bilo kojeg mjesta u domu pametnim telefonom, tabletom, računalom, daljinskim upravljačem, čak i glasom.

Glazba vas može pratiti iz  zvučnika u svakom prostoru u kojem se nalazite ili iz slušalica, dok se stotine glazbenih i filmskih programa bežično prenose s internetskih (i YouTube) servisa, računala ili vanjske pohrane.

Uz bežični pristup internetu, sustav koji prenosi glazbu i filmove kroz dom može se realizirati odjednom ili u fazama, ovisno o budžetu. To također znači da neće biti rušenja i bušenja zidova, prašine i buke. Uređaji i spojni kabeli više neće dominirati prostorom, kao ni zvučnici koji mogu biti ugrađeni u strop ili zidove. Najbolji medijski streameri imaju sve aplikacije i upravo ih zato kupujemo.

Najbolji multimedijski uređaji će pružiti potpunu i beskrajnu  ponudu TV emisija, filmova i glazbe, ali postoje i razlike u izvedbi. Neki izgledaju i zvuče bolje od drugih.

Tivoli Music System Home 2

Tivoli Music System Home 2 Sve-u-jednom Hi-Fi multiroom streaming uređaj, nudi Google Chromecast, Airplay 2 i povezivanje u sustav „pametne kuće“.

Načini za bežični prijenos (streaming) sadržaja mogu biti:

HiFi Rose 150

HiFi ROSE 150 – Audio/video streamer visokih performansi, MP4/MKV HD, Wi-Fi, BT, DLNA, AIrPlay, (NAS, PC, Mac, USB, Micro SD).

HiFi Rose RS 150B mrežni video i audio streamer (HiFi Rose) MPC: 34790.00 kn (4617.43 €)

Technics OTTAVA™ S-SC-C50

Zvučnik Technics Ottava S SC-C50 Sve-u-jednom bežični, multiroom, Wi-Fi, BT, Google Chromecast, AirPlay 2.

Technics Ottava S SC-C50 (Technics) MPC: 5950.00 kn (789.7 €)

Bluetooth:

Ovom vezom se streaming obavlja bez interneta, između uređaja koji imaju ugrađeni Bluetooth primopredajnik, a popularna je zbog jednostavnosti, učinkovitosti i niskih troškova. Ako vaš trenutni audiosustav nema Bluetooth opciju, povezuju se samostalnim Bluetooth primopredajnicima koji se priključe na aux ulaz. Ograničenog su dometa (samo oko 10 m), a glazba može dolaziti s prekidima ili je niže kvalitete (aptX HD je to popravio).

Wi-Fi:

Za ljubitelje glazbe koji streme visokokvalitetnoj glazbi, Wi-Fi sustavi za streaming, kao što su Spotify Connect, Apple AirPlay i Google Chromecast (i ostali), jedini su odgovor. Oni pristupaju vašoj kućnoj mreži (Wi- Fi), što znači da nema gubitka kvalitete zvuka i prekida strujanja.

AirPlay je često ugrađen u mnoge prijemnike, a omogućuje Apple proizvodima bežično strujanje glazbe. Googleov Chromecast Audio je malena jedinica koja se spaja na bilo koji pomoćni ulaz i omogućuje brzo i jednostavno povezivanje bilo kojeg pametnog telefona ili tableta. Mnogi prijemnici imaju ugrađene Wi-Fi streaming opcije.

Mrežni glazbeni reproduktori/streameri

Mrežni glazbeni reproduktori ili streameri su samostalne jedinica koje se povezuju s postojećim
Hi-Fi sustavom, donoseći glazbenu kolekciju s vaše pohrane u dnevnu sobu preko kućne Wi-Fi mreže i primopredajnika. Često imaju ugrađene sve glavne aplikacije za streaming.

Elipson Music Center Connect HD (Elipson) MPC: 7990.00 kn (1060.46 €)

Technics OTTAVA™ S-SC-C50

Elipson Music Center Connect HD Univerzalni streaming Wi-Fi, BT, multiroom glazbeni centar s ugrađenim CD reproduktorom.

Pametni bežični zvučnici i multiroom sustavi

Najveća promjena je bežični streaming koji je došao u obliku bežičnih pametnih zvučnika koji rade kao sustavi u više soba  multiroom). Ljepota ove tehnologije je što možete početi s malim sustavom koji možete proširivati u fazama.

Pojedinačni zvučnici  mogu se bežično povezati zajedno i kontrolirati pomoću aplikacije. Ovakvi se zvučnici grupiraju u zone i omogućuju reprodukciju različite ili iste glazbe po cijeloj kući.

Neki proizvođači ugrađuju ovu tehnologiju i u svoje AV prijemnike, što olakšava izgradnju  impresivnog i bežičnog surround multiroom audiosustava uz pomoć kompatibilnih „pametnih“ zvučnika.

Još uzbudljivije je  dodavanje tehnologije glasovnog upravljanja pametnim zvučnicima, jer omogućuje izvršavanje zadataka i pretraživanje informacija potpuno bez ruku – sve što trebate učiniti je reći digitalnom asistentu što treba učiniti! Trebate pomoć s receptom? Čuti najnovije vijesti? Pustiti glazbu? Samo pitajte digitalnog asistenta!

Osim svesrdne pomoći i savjeta, nudimo vam projektiranje i realizaciju multiroom streaming sustava u skladu s vašim potrebama i mogućnostima.

Lithe Audio 06500 serije pro

Lithe Audio 06500 serije pro Sve-u-jednom bežični, multiroom, Wi-Fi, BT, Dolby Atmos ugradbeni WiSA zvučnik

Lithe Audio Pro Series - ugradbeni stropni aktivni Wi-Fi zvučnik 1 x aktivni 06500 (Lithe Audio) MPC: 4690.00 kn (622.47 €)

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest