Čuješ, a ne vidiš

18. prosinca 2020. | Press

Odavno je slušanje glazbe i uživanje u koncertima prešlo iz luksuzne zabave u nasušnu potrebu čovjeka. Prirodna reprodukcija priziva sjećanja na koncerte, pozitivna iskustva ili jednostavno, druženje s glazbom kao zvučnom podlogom.

članak prenešen iz časopisa HausBau (11/12 – 2020.)

Odavno je slušanje glazbe i uživanje u koncertima prešlo iz luksuzne zabave u nasušnu potrebu čovjeka. Prirodna reprodukcija priziva sjećanja na koncerte, pozitivna iskustva ili jednostavno, druženje s glazbom kao zvučnom podlogom.

članak prenešen iz časopisa HausBau (11/12 – 2020.)

Čuješ, a ne vidiš

Potpuni doživljaj glazbe i zvuka u prostoru osigurati će odgovarajući audio/video. Ako govorimo o višesobnim (multiroom)  audio/video sustavima, današnja je ponuda nevjerojatno bogata kvalitetnim uređajima, posebno zvučnicima za ugradnju u ili na zid, odnosno strop. Ukoliko su aktivni (imaju ugrađeno pojačalo) i mogu se bežično povezivati unutar kućne Wi-Fi mreže  ili Bluetooth protokolom, dobili ste sustav zbog čije ugradnje nije potrebno srušiti pola zidova, ugrađivati skupe kablove i sve to, na kraju, debelo platiti.

Cijene najosnovnijih ugradbenih kompleta za reprodukciju glazbe kreću već od oko 1500 kn, a vrhunski multiroom sustavi mogu se postaviti i ozvučiti do 30 zona (prostorija).

Lithe Audio (ZVUČNIK) – aktivni ugradbeni bežični zvučnici, diskretno smješteni u strop osiguravaju savršeno  trodimenzionalnu audio projekciju i potpunu zvučnu pokrivenost prostora. Mogu biti otporni na vodu i vatru. Idealno za samograditelje, arhitekte, dizajnere interijera, apartmane, hotele…

Zabava za cijelu obitelj osigurana

Funkcije takvih sustava kontroliraju se računalima ili pametnim telefonima, a reproducirana glazba može biti pohranjena na  kućnim sustavima (računalima, tvrdim diskovima, SSD, USB, NAS uređajima za pohranu i slično) ili može dolaziti iz  besplatnih ili plaćenih streaming servisa.

Takvi sustavi mogu glazbom pratiti reprodukciju kućnoga kina ili računalne igre, tako da je zabava za cijelu obitelj zajamčena.  Na zaštitne mrežice nekih zvučnika moguće je otisnuti željene motive i tako ih dodatno personalizirati, a većina  zaštitnih mrežica može se obojati u ton podloge.

Paradigm CI serija – kvalitetna kolekcija ugradbenih zvučnika koji zvukom i izgledom oplemenjuju svaki prostor.

Stručnjaci za umjetnost zvuka

Tvrtka Audiocinema-Art se niz godina uspješno bavi projektiranjem i izvedbom A/V i višesobnih (multiroom) sustava i instalacija kućnog kina u svim privatnim, poslovnim, otvorenim i zatvorenim prostorima – stanovima, kućama,  apartmanima, hotelima i slično.

Njihov stručni tim pomoći će vam u odabiru optimalnog sustava za vaš prostor, sukladno vašim željama, a također mogu vam ponuditi i uslugu postavljanja audio/video sustava.

KBSound EISSound – kompletni ugradbeni Bluetooth stropni audio sustavi sa FM radio prijamnikom prihvatljive cijene vrlo jednostavne ugradnje.

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!