EISA nagrade za 2021. – 2022. godinu

27. kolovoza 2021. | Press, Recenzije

Kao i svake godine, značajan broj uređaja tvrtki koje zastupamo dobitnici su EISA nagrada. Zanimljiva su objašnjenja ocjenjivačkog suda koja donosimo u nastavku.

Kao i svake godine, značajan broj uređaja tvrtki koje zastupamo dobitnici su EISA nagrada. Zanimljiva su objašnjenja ocjenjivačkog suda koja donosimo u nastavku.

EISA nagrade 2021. / 2022.

Expert Imaging and Sound Association (Ekspertna udruga za sliku i zvuk), osnovana je 1982. godine kad su se petorica urednika foto časopisa udružili i po prvi put dodijelili nagradu „Kamera godine“. Nekoliko godina kasnije, 1989., nakon priključenja još 10 časopisa, sve je preraslo lokalne okvire a danas je nagrada postala međunarodno poznata i priznata. Na temelju ocjena urednika eksperata iz 61. stručnog časopisa iz 29 zemalja EISA već godinama nagrađuje najbolje proizvode. Svaka nagrada struke znači da je proizvod zaista poseban i donosi inovativnost, vrhunsku kvalitetu i odličan odnos cijene i kvalitete.

Kao i svake godine, značajan broj uređaja tvrtki koje zastupamo dobitnici su EISA nagrada. Zanimljiva su objašnjenja ocjenjivačkog suda koja donosimo u nastavku.

Iz naše ponude, nagrade za 2021./2022. godinu su dobili:

Cambridge Audio DacMagic 200M

Cambridge Audio proizvodi DAC -ove od 1994. godine, što je očito i u najnovijem dodatku DacMagic linije, 200M. Nasljednik svojih slavnih predaka je atraktivna kombinacija čvrstog kućišta, jednostavnost korištenja i performansi, te širokom kompatibilnošću formata datoteka, sve do 768 kHz/24-bita i DSD512 (USB ulaz). Jednostavan za uporabu, ne samo da je izvrstan stolni uređaj koji će dobro pokrenuti slušalice, već će izazvati i oluju u glavnom audio sustavu svojim čistim, izrazito detaljnim prirodnim nagrađujućim zvukom.

Cambridge Audio DacMagic 200M (Cambridge Audio) MPC: 3990.00 kn KUPI

Cambridge Audio EVO 150

Kompaktan, pametno projektiran, EVO 150 je sve-u-jednom sustav koji će mnogi korisnici ikada poželjeti ili zatrebati. Sposoban je natjerati čak i najzahtjevnije zvučnike da prostor ispune vrhunskim zvukom – bilo s vašeg telefona, računala ili streaming usluge. Ima poseban stil i izgled, nevjerojatnu fleksibilnost uključujući balansirane ulaze i fono predstupanj, ali najistaknutija značajka je jednostavno postavljanje i performanse koje oduzimaju dah. Cambridge Audio inženjeri pazili su na sve detalje, od načina na koji vas EVO 150 vodi kroz instalaciju do izvrsne kontrole putem aplikacije StreamMagic. Ovo je uređaj u kojem može uživati cijela obitelj slušajući vodeći zvuk u klasi.

Cambridge Audio EVO 150 – sve-u-jednom reproduktor (Cambridge Audio) MPC: 19990.00 kn KUPI

Monitor Audio Silver 500 7G

Sedma generacija Monitor Audio Silver serije uključuje širok raspon akustičkih inovacija koje su koncentrirane u veličanstvenom vodećem samostojećem modelu 500 Silver. Visokotonska jedinica ima C-CAM metal/keramičku membranu, novi motor i kućište za čišće, prozračnije  visoke tonove, dok su membrane RST II srednjetonskih i bas zvučnika izrađene od poboljšane legure presvučene keramikom za veću krutost. Dodajte profinjene skretnice i vrhunsku završnu obradu i došli smo do zvučnika savršenog u najsitnijim detaljima, koji razvija veliki, snažan pogled na glazbu.

Monitor Audio SIlver 500 7G samostojeći zvučnici (par) (Monitor Audio) MPC: 19190.00 kn KUPI

Ortofon 2M Black LVB 250

Najnovija varijacija Ortofonove dugotrajne 2M zvučnice s pokretnim magnetom odaje počast Beethovenu 250 godina nakon njegova rođenja, zajedno sa slikom skladatelja na bočnoj stranici. Svilenkasta, sofisticirana prezentacija reproducirane glazbe posebno je pogodna za klasičnu, jazz i akustičnu glazbu. Profinjena i skladna, zvučnica koristi brušenje dijamantne igle i nosač (cantilever) koji se nalaze u MC zvučnici Cadenza Black. Zajedno s novim ovjesom, zbir ovakvih elemenata pridonosi zvuku koji se može pohvaliti čvrstom slikom, odličnim fokusom i dubinom, uz glatku, bujnu reprodukciju gudača i drugih akustičnih instrumenata.

Ortofon 2M Black LVB 250 gramofonska igla (Ortofon) MPC: 5688.00 kn KUPI

Reavon UBR-X200

Uređaj donosi univerzalni pristup zabavi u kućnom kinu reprodukcijom Ultra HD Blu-ray, DVD, CD, SACD i DVD-Audio diskova, te glazbenih datoteka visoke rezolucije s USB pogona ili umreženih uređaja. Izvana, uređaj odiše vrhunskom završnom obradom zahvaljujući kvaliteti izrade i stilu kućišta s čeličnom oblogom pune širine. Unutar osmokanalnog Burr-Brown DAC-a i MediaTek SoC-a (System-on-a-Chip) procesiraju se paketi značajki uključujući balansirani stereo zvuk preko XLR priključaka i Dolby Vision HDR s 4K ploča. Izbornici na zaslonu pružaju potpunu kontrolu postavki i podešavanja, dok je daljinski upravljač s pozadinskim osvjetljenjem idealan za upotrebu u namjenskoj prostoriji za filmove. UBR-X200 je izvrstan izbor i za ljubitelje fizičkih medija.

Reavon UBR-X200 4K Blu-ray playeri (Reavon) MPC: 13490.00 kn KUPI

Rose RS150

Teško je ne stvoriti početne dojmove o modelu RS150 na temelju njegova izgleda – od kvalitete izrade do grafičkog zaslona osjetljivog na dodir pune širine, no uskoro postaje jasno da ima više i boljih sadržaja nego što se čini na prvi pogled. Ovo je uspješan i iznimno fleksibilan reproduktor/DAC koji će reproducirati sve, od Bluetooth streaminga do sadržaja visoke rezolucije, a možete ugraditi i SSD pohranu kako bi u jednom uređaju imali i pohranu i reprodukciju. Zvuk je također upečatljiv, s naglaskom na bogatstvu i detaljima koji doprinose vrlo zreloj prezentaciji. Ovo je izrazito impresivan debi za korejsku robnu marku.

HiFi Rose RS 150 mrežni video i audio streamer (HiFi Rose) MPC: 32990.00 kn KUPI

Wilson Audio Sabrina X

je dugo bio poznat kao izvanredan kompaktni vrhunski zvučnik, ali za napredni model X tvrtka je napravila velike promjene kako bi dodatno poboljšala performanse. Promjene počinju s prekrasnim kućištima, sada izrađenim od inertnog X-materijala po kojem je zvučnik dobio ime, sa završnim slojevima WilsonGloss laka. Radi reprodukcije boljih detalja i “zraka”, visokotonac potječe od vodećih modela tvrtke, srednjetonska jedinica je identična prethodnom Sabrina modelu, a novi niskotonski zvučnik daje čvršći i brži bas. Rezultat? Proširena zvučna scena, produženi duboki bas, snažna reprodukcija najvećih orkestara sa slobodnom atmosferom i ambijentom – bez obzira na vrstu glazbe.

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

PRESS ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest