Fyne Audio  -Održavanje zvučnika
Fyne Audio - Održavanje zvučnika

Održavanje zvučnika – Fyne Audio kratka škola o zvučnicima 7.dio

28. srpnja 2023. | Fyne Audio

Stručnjaci iz Tvrtke Fyne Audio odlučili su objaviti kratku školicu o zvučnicima, a mi je s velikim veseljem prenosimo u više nastavaka.

Nadamo sa da ćete se zabaviti, ponešto naučiti ili se podsjetiti što i kako…

Stručnjaci iz Tvrtke Fyne Audio odlučili su objaviti kratku školicu o zvučnicima, a mi je s velikim veseljem prenosimo u više nastavaka.

Nadamo sa da ćete se zabaviti, ponešto naučiti ili se podsjetiti što i kako…

Fyne Audio

Fyne Audio – nije loše ne znati, loše je ne naučiti!

Po mnogima, zvučnici su najkritičniji i stoga najvažniji dio A/V sustava. Složili se mi s tim, ili ne, ipak im trebamo posvetiti dodatnu pažnju pri odabiru, postavljanju, korištenju i održavanju.

Kad veliki znalci, stručnjaci iz pojedinog područja odluče javno podijeliti znanje i informacije s korisnicima, to je prilika koju ne treba propustiti, a informacije treba shvatiti ozbiljno. Stečena i podijeljena znanja i iskustva skraćuju put do zadovoljstva jer sprječavaju manje iskusne korisnike u ponavljanju tuđih grešaka i zabluda.

Stručnjaci iz Tvrtke Fyne Audio odlučili su objaviti
kratku školicu o zvučnicima, a mi je s velikim veseljem prenosimo u više nastavaka.

Nadamo sa da ćete se zabaviti, ponešto naučiti ili se podsjetiti što i kako…

Održavanje zvučnika

Do sada ste, nadamo se, uspjeli u potpunosti instalirati svoje nove zvučnike, a članci o ožičenju, pozicioniranju i radu pomogli da pronađete ono slatko mjesto za svoje savršeno uživanje. No, jeste li ikada zastali i razmislili o tome kako ćete ove dragocjenosti održati u najboljem izdanju?

Potpune upute o brizi za sve naše različite zvučnike mogu se pronaći u svakom priručniku isporučenom u kutiji s proizvodom ili se mogu skinuti na dijelu web-stranice s podrškom korisnicima.

Čišćenje zvučnika s krpom od mikro vlakana

Što se smije i ne smije

Kao i svaki visokokvalitetni završni proizvod od drva, trebali biste obratiti posebnu pozornost na izbjegavanje izlaganja ekstremnoj temperaturi, vlazi i izravnoj sunčevoj svjetlosti tijekom duljeg razdoblja jer nitko ne želi da taj raskošni proizvod popuca ili promijeni boju.

A prije nego što “oslobodite” svog unutarnjeg Freddieja Mercuryja, prođimo samo kroz preporučeni postupak čišćenja za različite završne obrade.

Vrste tkanina

Meka tkanina od mikro-vlakna pobrinut će se za većinu zvučnika od F300 do serije F1. Ako na vašem zvučniku ima mrlja od prstiju, možete navlažiti krpu da ih ispolirate. Lakirano drvo također se može čistiti visokokvalitetnim sredstvom za poliranje koje ne sadrži silikon. Za naše proizvode serije F3 i F300 koji imaju visokokvalitetnu završnu obradu od vinila, preporučujemo da ih obrišete mekom suhom krpom.

High-End Vintage i Classic proizvodi imaju neke od najfinijih drvenih furnira i trebaju se čistiti samo krpom koja ne ostavlja dlačice, kao što je muslin, koja se po potrebi može navlažiti kako bi se uklonili tvrdokorni ostaci.

Ako ste dovoljno sretni da imate naše zvučnike Vintage Ten, Vintage Twelve ili Vintage Fifteen, ručno rađeno kućište od nauljenog oraha održava se pažljivim nanošenjem našeg Fyne voska za drvo (isporučuje se s proizvodom) kako bi se taj završni sloj ponovno osnažio. To treba učiniti kad god se čini da se drvo suši ili nekoliko puta godišnje radi održavanja.

Čišćenje zvučnika s krpom od mikro vlakana

Čišćenje zvučnika sa krpom od mikro vlakana

Važno!

Važno je znati da uporaba otapala ili abrazivnih sredstava može oštetiti vanjski dio proizvoda i poništiti jamstvo!

Sada znate sve što treba učiniti kako biste održali svoje zvučnike u vrhunskom stanju, osiguravajući da izgledaju jednako dobro kao što zvuče za sljedeće slušanje koje ste pripremili! Nakon što ste ih malo dotjerali, opustite se i pustite srcu dragu glazbu.

Zaslužili ste!

Sretno slušanje!

Čišćenje zvučnika Fyne Audio voskom za drvo (isporučuje se s proizvodom)

Čišćenje zvučnika Fyne Audio voskom za drvo (isporučuje se s proizvodom)

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

FYNE AUDIO ČLANCI: