Fyne Audio SuperTrax 360

Fyne Audio SuperTrax

11. travnja 2024. | Audio/video sistemi, Fyne Audio

Fyne Audio revolucionira vašu percepciju zvuka visoke vjernosti s našim patentiranim super visokotoncem od 360 stupnjeva, izrađenim da izloži svaki glazbeni detalj.

Fyne Audio revolucionira vašu percepciju zvuka visoke vjernosti s našim patentiranim super visokotoncem od 360 stupnjeva, izrađenim da izloži svaki glazbeni detalj.

Fyne Audio SuperTrax –  supervisokotonac za najviše visoke

Fyne Audio revolucionira vašu percepciju zvuka visoke vjernosti s našim patentiranim super visokotoncem od 360 stupnjeva, izrađenim da izloži svaki glazbeni detalj.

Poboljšajte svoj postojeći sustav

SuperTrax radi optimalno s našim IsoFlare zvučnikom točkastog izvora, no svaki će zvučnik u suradnji sa SuperTraxom ostvariti više od očekivanog.

Iskustvo od 360 stupnjeva

Korištenjem našeg patentiranog vremenski usklađenog omnidirekcionalnog super visokotonca, reflektirana energija u prostoriji ima istu harmoničnu strukturu kao energija u izravnoj osi, čime se očituju prednosti u percipiranom zraku i prostoru.

Dosegnite 60 kHz s našom TPCD kupolom

Aluminij, titan i magnezij titraju od oko 20kHz do 32kHz i smatra se zvukom izvan čujnog područja, što se posljedično može shvatiti kao oštrina. Zato naša jedinstvena tankoslojna ugljična membrana (TPCD) omogućuje postizanje višestrukih točaka preloma i viših frekvencija za prirodniji zvuk.

Fyne Audio SuperTrax visokotonac (par) (Fyne Audio) MPC: 4.990,00 €

Fyne Audio SuperTrax 360 orah

Senzacionalan zvuk

Bit glazbe ne leži samo u dubini basa, teksturi i detaljima srednjih tonova, već i u jasnoći najvišeg područja. Ukusno izrađen kako bi ponovio dizajnerske utjecaje serije Vintage, SuperTrax nadilazi tradicionalno audio iskustvo, proširujući frekvencijski raspon vaših zvučnika nekoliko oktava iznad uobičajene granice ljudskog sluha. Ovo proširenje obogaćuje vašu glazbu povećanom tonskom preciznošću, izraženijim prijelaznim odzivom i osjećajem zraka i prostora, poboljšavajući čak i najniže frekvencije. Navikli smo na koncept dodavanja subwoofera koji ne samo da dodaje bas, već i poboljšava faznu točnost glazbe. Dodavanje super visokotonca čini isto na visokim frekvencijama, a to je proširena fazna točnost koja čuva harmonijsku strukturu glazbe, a to je veliki dio onoga što “osjećamo”.

Slika od 360 stupnjeva

Što je viša frekvencija zračenja to je vjerojatnije da može doći do efekta baklje. Kako bismo to prevladali, nismo koristili dizajn konvencionalnog supervisokotonca usmjerenog prema naprijed. Odlučili smo da će SuperTrax zračiti energiju omnidirekcionalno (u svim smjerovima)k roz 360 stupnjeva, obavijajući prostor sferom koherentnog zvuka. To je moguće zahvaljujući našem patentiranom SuperTrax tractrix radijatoru sa svojim revolucionarnim pristupom disperziji zvuka.

SuperTrax orah od naprijed

Bez frekvencijskog zračenja

Uređaji za zračenje prema naprijed imat će vrlo usku disperziju na ovim ultrazvučnim frekvencijama, što znači da će emitirati nepravilno, poput baklje. Dizajn od 360 stupnjeva SuperTraxa znači da neće biti emitiranja, već uranjanja u zvučnu pozornicu.

Ravnomjeran odgovor pod bilo kojim kutom

U tipičnoj prostoriji, veliki udio zvuka koji percipira ljudsko uho je refleksija koju stvara odziv zvučnika izvan osi. Stoga će za svako poboljšanje sa super visokotoncem najbolje poslužiti višesmjerni uređaj s ravnomjernim odzivom pod bilo kojim kutom, postavljen u akustično središte glavnog zvučničke jedinice.

Patentirani Tractrix profil

Poznato je da održava kut od 90 stupnjeva na svakom sjecištu valne fronte koja se širi. Ravna akustična valna fronta koju stvara kupola prevodi se u sfernu valnu frontu u prostoriju, gdje se susreće s difuzorom.

Sposobnost vremenskog usklađivanja

Dodatak SuperTraxa, kada je vremenski usklađen s akustičnim središtem IsoFlarea, smanjit će visokofrekventnu faznu pogrešku pomicanjem niskopropusne roll off točke više.

SuperTrax orah straga

Otkrivanje harmoničkih detalja

Svaki zvučnik ili audio uređaj ima funkciju niskopropusnog filtera i prema tome djeluje kao vremenska odgoda neovisna o frekvenciji u propusnom pojasu, inače poznata kao linearni fazni odziv.

Kako bismo smanjili faznu grešku niske frekvencije, dodali bismo subwoofer, koji čini više od samog dodavanja basa. Upravo je smanjenje fazne pogreške jedna od glavnih prednosti dobro integriranog subwoofera. Glazba bez vidljivog sadržaja basa zvučat će prirodnije kada se ova pogreška ukloni.

Isto tako, dodavanje super visokotonca, vremenski usklađenog s akustičnim središtem IsoFlarea, smanjit će visokofrekventnu faznu pogrešku pomicanjem niskopropusne roll off točke puno više. Dakle, čak i ako za sada zanemarimo percepciju zvuka iznad 20 kHz, dodavanje super visokotonca će bolje očuvati harmonijski odnos između instrumenata koji je čujan sve do niskih frekvencija. Ovo je vrlo važna činjenica koja nije intuitivna.

Otkrivanje harmoničkih detalja

Spektar izvan čujnog područja

Istraživanja otkrivaju da glazbeni instrumenti emitiraju energiju do 50 kHz i više od frekvencija koje se nekad smatralo izvan našeg čujnog područja. Ipak, istraživanje je pokazalo da ti ultrazvučni tonovi utječu na naše slušno iskustvo, čak i ako nisu izravno čujni. SuperTrax hvata ovaj spektar, osiguravajući da ne samo slušate glazbu – nego da je percipirate.

Spektar izvan čujnog područja
03-Supertrax

Revolucija TPCD-a

U srcu SuperTraxa nalazi se tankoslojna karbonska dijafragma, nova vrsta kupolastog materijala, koja omogućuje frekvencije do 60 kHz, prije uvođenja kontroliranog prekida zvuka. To omogućuje linearni i prošireni frekvencijski odziv bez izobličenja, isporučujući zvuk s visokom točnošću kako je umjetnik i zamislio.

Supertrax straga detalj

Terminal za uzemljenje

Uključuje dodatni terminal koji uzemljuje šasiju zvučnika kako bi spriječio efekte radiofrekvencijske smetnje od maskiranja sitnih detalja.

Supertrax HF prilagodba

Podešavanje visokih frekvencija (HF)

Kontrole HF izlaza integrirane su na vrhu kućišta, nudeći korisniku podešavanje visokofrekventne energije i prilagodbu željenom zvuku (+ ili – 3dB).

SuperTrax iskustvo

Sa SuperTraxom,reprodukcija glazbe bilo kojeg žanra, od digitalnih datoteka visoke razlučivosti, topline vinila, pa čak i standardnog CD-a, podignuta je na sasvim novu razinu. Ovo je više od zvuka; to je impresivno iskustvo koje odaje počast naslijeđenoj glazbi u svom stilu, a istovremeno vodi put u njenu budućnost. 

 

Specifikacije: 

Preporučena snaga pojačala 400  W najviše
Osjetljivost (2.83 Volt @ 1m): pogodno za zvučnike od 98dB tipično
Nominalna impedanca: 8 Ω
Frekventni odziv (-6dB u prostoru): 16 kHz  – 60k Hz
Zvučnička jedinica: 25 mm tankoslojna ugljična membrana (TPCD), neodimski magnet
Skretnica: 3. reda, high pass, 16 kHz, kriogenički tretirana
Podešavanje: +/- 3dB od normale
Dimenzije (VŠD): 86 x 140 x 257 mm

Fyne Audio SuperTrax visokotonac (par) (Fyne Audio) MPC: 4.990,00 €

SuperTrax orah na Vintage 12 zvučnicima

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

FYNE AUDIO ČLANCI: