Orotofon nove ručke i pribor
Orotofon nove ručke i pribor

Ortofon ručke i pribor

29. prosinca 2023. | Audio/video sistemi, Ortofon

Ortofon ručke AS 212R i AS 309R.

Ortofon stabilizatori i protraktori – neophodan gramofonski pribor

Ortofon ručke AS 212R i AS 309R.

Ortofon stabilizatori i protraktori – neophodan gramofonski pribor

Ortofon AS-212R i AS-309R gramofonske ručke

povratak u budućnost

Ortofon je upravo predstavio par novih referentnih ručica, Ortofon AS-212R od 9″ i AS-309R od 12″. Oslanjaju se na nasljeđe svojih prethodnika slične nomenklature koje su bile bez oznake “R” – tj. AS-212 i AS-309. Serija Referentnih ručica odličan je primjer kako danska filozofija dizajna i japanska preciznost mogu proizvesti zaista izuzetan proizvod.

Od 1953. Ortofon dizajnira ručice s ciljem spajanja majstorstva i tehnologije, a serija Reference predstavlja vrhunac desetljeća iskustva i stručnosti u području audio inženjeringa. Poboljšava sjajnu konstrukciju originalnih naslijeđenih modela AS-212 i AS-309, kombinirajući izuzetan dizajn, preciznu proizvodnju i pažnju posvećenu detaljima, što rezultira prekrasno dizajniranom ručkom koja pruža izvanredne performanse.

Klasična i lijepa cijev ručice u obliku slova S izrađena je od visokokvalitetne legure aluminija, nudeći optimalnu kombinaciju krutosti i mase. Referentne ručice su intuitivne i jednostavne, imaju poboljšane visokokvalitetne ležajeve, univerzalni mjedeni konektor i leguru visoke čvrstoće koja povećava krutost. Unutarnje ožičenje koristi fleksibilnu bakrenu žicu koja osigurava slobodno kretanje. Prekrasan dizajn i kompatibilnost sa širokim rasponom zvučnica i gramofona čine je atraktivnom opcijom za svakog ljubitelja vinila.

Ortofon AS-212R i AS-309R ručke

O uključenim protuutezima

Ručka dolazi s dvije vrste protuutega: standardni i teški uteg, koji se mogu koristiti u skladu s širokim rasponom težine zvučnica.

Za AS-212R/309R, standardna težina se koristi za zvučnice na nosaču ukupne težine od 18 do 26 g, a velika težina je za zvučnice na nosaču težine od 26 do 38 g.

 

Kvaliteta i izvedba bez premca

Precizno inženjerstvo i ručna montaža

S više od 130 redizajniranih dijelova, referentne ručice izrađene su s neusporedivom mehaničkom preciznošću i naprednim inženjeringom. Naši vješti majstori precizno ručno sastavljaju, prilagođavaju i pregledavaju svaku dio svake ručice, osiguravajući neusporedivu kvalitetu i izvedbu. Ova pedantna izrada optimizira svaki aspekt ručice, hvatajući suptilne nijanse vaše glazbe kao nikada prije.

Ortofon AS-212R ručka

Izrađena da zadovolji vaše specifične potrebe

Kompatibilnost

Referentna tonska ručica vrlo je svestran dodatak dizajniran da zadovolji potrebe mnogih vlasnika gramofona. Dostupan je u dvije duljine, 9 i 12 inča, i može se podesiti po visini kako bi odgovarao širokom rasponu modela gramofona. Ručka je izvrsna opcija za ljubitelje vinila koji žele mijenjati različite postavke. Opremljen je univerzalnim konektorom izrađenim od mesinga, što olakšava usklađivanje i povezivanje sa zvučnicama postavljenim na različite nosače (headshell), nudeći maksimalnu fleksibilnost i kompatibilnost s vašim postojećim sustavom.

Štoviše, svaka tonska ručica dolazi s vrhunskim Ortofon 6NX-TSW-1010 kabelom i uključuje dvije opcije protuutega, što omogućuje sukladnost sa širokim rasponom zvučnica – od Ortofon Concorde serije do SPU serije, uključujući sve zvučnice montirane na odgovarajući nosač. Takva  prilagodljivost i svestranost lako zadovoljava sve specifične potrebe gramofonske kombinacije.

Ortofon ručke

Dizajn prilagođen korisniku

Korisničko podudaranje

Utemeljena na dobro poznatoj Ortofon tehnologiji, ručica je dizajnirana tako da je jednostavna za instalaciju i rukovanje s intuitivnim kontrolama koje olakšavaju podešavanje postavki i postizanje savršenog zvuka. Ručica je statički uravnotežena, što pojednostavljuje podešavanje pritiska igle postavljanjem težine i vrijednosti protuklizne sile. Nadalje, geometrija odnosa ručka/zvučnica podešava se Baerwaldovim protraktorom što rezultira minimalnom kutnom greškom.

5-polna DIN utičnica osigurava korištenje širokog raspona kabela drugih proizvođača, čineći referentnu ručicu još svestranijom i lakšom za korištenje.

Specifikacije, sastavne dijelove i dimenzije potražite na priloženim pdf dokumentima.

Ortofon AS-212R

Ortofon AS 212R ručka (Ortofon) MPC: 2.999,00 €

Ortofon AS-309R

Ortofon AS 309R ručka (Ortofon) MPC: 3.099,00 €

Ortofon stabilizatori i protraktori – neophodan gramofonski pribor

Stabilizatori gramofonskih ploča

Stabilizatori gramofonskih ploča Ortofon ponovno su dostupni, sada u dvije nove verzije – standardnoj i teškoj – kako bi odgovarali gotovo beskonačnom nizu gramofona.

Potpuno redizajnirani i projektirani, nude elegantnu i jedinstvenu estetiku kao i funkcionalnost jednostavnu za korištenje.

Nisu potrebne nikakve pripreme, samo postavite stabilizator ploče na ploču prije reprodukcije i doživite poboljšanu reprodukciju sa smanjenim vibracijama. Svi novi stabilizatori dolaze u vrhunskom satenskom mat anodiziranom sloju – u srebrnoj ili crnoj boji – s teksturiranim valovitim obodom.

Stabilizatori gramofonskih ploča

Ortofon stabilizator [srebrna ili crna završna obrada]

 • Smanjuje neželjene vibracije tijekom reprodukcije za bolji zvuk
 • Poboljšava stabilnost zapisa nudeći precizniju reprodukciju
 • Jednostavan za korištenje, samo postavite i igrajte – Nije potrebno zavrtanje ili zatezanje
 • Standardna verzija za početnu razinu i gramofone sa subšasijom
 • Aluminij s glatkom donjom stranom od pusta (filca)
 • Satenski mat finiš
 • Težina: ≈240g

Ortofon stabilizator gramofonskih ploča (Ortofon) MPC: 59,00 €

Ortofon stabilizator veće mase [srebrna ili crna]

 • Smanjuje neželjene vibracije tijekom reprodukcije za bolji zvuk
 • Poboljšava stabilnost zapisa nudeći precizniju reprodukciju
 • Jednostavan za korištenje – Nije potrebno zavrtanje ili zatezanje
 • Teška verzija za premium, high-end i gramofone s izravnim pogonom
 • Aluminij s glatkom donjom stranom od pusta (filca)
 • Satenski mat finiš
 • Težina: ≈350g

Ortofon stabilizator gramofonskih ploča veće mase (Ortofon) MPC: 69,00 €

Novi alati za podešavanje zvučnice (protraktor)

Ortofon također predstavlja dva nova alata (protraktor) za podešavanje zvučnice. Standardna verzija našeg alata je ažurirana, a razvijena je i Premium inačica. Ortofonov Premium protraktor je veća i 75% čvršća verzija od standardne, te ima ispis visoke vidljivosti za lakšu upotrebu.

 

 Protraktor za podešavanje zvučnice

 • Jednostavan za korištenje i ekonomičan alat za podešavanje zvučnice
 • Dvije nulte točke Baerwald poravnanja, za optimalnu izvedbu praćenja i preciznu reprodukciju.

Vrhunski protraktor za podešavanje zvučnice

 • Veći i čvršći vrhunski protraktor za poravnavanje zvučnice
 • Dvije nulte točke Baerwald poravnanja, za optimalnu izvedbu praćenja i preciznu reprodukciju.
 • Ispis visoke vidljivosti pomaže u postizanju preciznih rezultata

Ortofon protraktor za podešavanje zvučnice (Ortofon) MPC: 5,90 €

Ortofon vrhunski protraktor za podešavanje zvučnice (Ortofon) MPC: 9,90 €

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

ORTOFON ČLANCI: