ORTOFON – nova OM 5 serija MM zvučnica

31. svibnja 2019. | Audio/video sistemi, High-end audio, Ortofon

ORTOFON – nova OM 5 serija MM zvučnica

svi 31, 2019 | Audio/video sistemi, High-end audio, Ortofon

Više od 50 godina Ortofon dizajnira i proizvodi zvučnice s pokretnim magnetom. Zajedno s cijenjenim MC zvučnicama, MM modeli su zaslužili veliki ugled među ljubiteljima glazbe, Hi-Fi entuzijastima i DJ zajednici širom svijeta.

ORTOFON – nova OM 5 serija MM zvučnica

Nova kolekcija OM 5 zvučnica obuhvaća tri modela: OM 5S, OM 5E i Super OM 5E.
To je serija Ortofon zvučnica male mase čije je tijelo dizajnirano za lakšu montažu i podešavanje. OM 5 serija je izvrsne kompatibilnosti s većinom fono pretpojačala.
Glavna poboljšanja su:

  • Računalnom simulacijom bilo je moguće precizno odrediti hvatište nosača igle s jedinstvenom preciznošću uz optimalnu ravnotežu oscilacija. Rezultat: poboljšana linearnost, bolja separacija kanala i smanjena izobličenja.
  • Utori su manji od 1 mm promjera a šuplje cjevčice za spoj sa zavojnicom značajno smanjuju gubitke vrtložnih struja uzrokovane magnetskom histerezom.
  • Tijelo zvučnice izrađeno je od Noryla (stakloplastika) što osigurava čvrstoću i otpornost na rezonancije.

Ako ručka ima standardni nosač OM serija će optimizirati reprodukciju. Pogled na svaku od ovih zvučnica otkriti će Ortofonov odgovor na mogućnost savršenog usklađivanja kombinacije ručka/zvučnica. U poseban prostor na gornjem dijelu tijela može se, po potrebi staviti pločica-uteg. U ručicama vrlo male mase uteg se ne stavlja, a masa zvučnice u tom slučaju je samo 2,5 grama.

OM 5 ima jednostavnu i robustnu sferičnu iglu, a eliptični vrh dijamantne igle OM 5E i Super OM 5E zvučnica precizno slijedi brazdu i osigurava uravnoteženu reprodukciju smanjenog izobličenja.

U razvoju OM zvučnica, glavni je zadatak bio ponuditi ljubiteljima glazbe optimalnu reprodukciju bez potrebe za zamjenom cijele zvučnice. Zato OM 5 serija omogućuje put k boljem zvuku jednostavnom zamjenom igle.

Ovisno o preferencijama, zamjenske igle su međusobno kompatibilne a uključuju 3E, 5E, 10, 20, 30, 40, 78 i D25M.

Nije loše ponoviti upute koje, za održavanje igli i ploča Ortofon daje novim ali i zaboravljivim korisnicima.

Kako biste osigurali optimalnu reprodukciju i smanjili moguća oštećenja ploča i igle, preporučamo sljedeće korake prije i nakon reprodukcije: uklonite prašinu s površine ploča antistatičkom četkicom ili krpicom prije svake reprodukcije.

Ortofon ne preporuča korištenje bilo kakve tekućine (otapala). Ako je potrebno, ploče se mogu čistiti mlakom demineraliziranom (destiliranom, deioniziranom) vodom uz dodatak nekoliko kapi surfaktanta (neionski detergent koji smanjuje površinsku napetost vode, obično se koristi pri ispiranju razvijenih fotografskih filmova). Detergent mora biti ekološki prihvatljiv, bez dodatka mirisa ili u najmanjoj mogućoj količini.

Korištenje otapala može omekšati ljepilo igle ili oštetiti unutrašnjost zvučnice. U takvom slučaju, Ortofon ne priznaje jamstvo.

Za čišćenje igle koristite četkicu s karbonskim vlaknima u smjeru od stražnje strane nosača prema igli (nikad obratno) čak i kad slušate nove ploče. To će očistiti prašinu ali i sloj koji pri proizvodnji odvaja toplu ploču od stampera.

Ploče i igla dulje će ostati neoštećeni a reprodukcija će biti s manje šumova.

Za sve dodatne informacije molimo da nam se bez ustezanja obratite.

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest