what-hi-fi Nagrade

Složite audio sustav sa 5 WHAT HI FI zvjezdica

15. studenoga 2019. | Audio/video sistemi, Cambridge Audio, Fyne Audio, Monitor Audio, Ortofon, Technics

WHAT HI FI NAGRAĐIVANI proizvodi u Audiocinema artu – složite audio sustav u kojem će svaki element imati 5 zvjezdica!

WHAT HI*FI? je eminentni Britanski portal/časopis čije su recenzije A/V proizvoda ozbiljne i uvjerljive. Svake se godine uređaji u nekoliko kategorija nagrađuju sa 5 zvjezdica, što ih stavlja u odabrano društvo najboljih.

Od takvih proizvoda, čiji smo distributeri, možete složiti audio sustav u kojem će svaki element imati 5 zvjezdica, biti najbolji u svojoj cjenovnoj kategoriji.

Kao izvor zvuka, prvu karika u lancu, možemo odabrati digitalnu ili analognu inačicu. Pravi glazboljupci odabrati će obje.

IZVORI ZVUKA:

Najbolji glazbeni streamer u rasponu od £500-£1000

Cambridge Audio CXN V2

https://www.whathifi.com/reviews/cambridge-audio-cxn-v2

Najbolji glazbeni streamer u svojoj cjenovnoj kategoriji je Cambridge Audio CXN V2. Krajnja digitalna praktičnost i kvaliteta krasi ovaj streamer kojega je više godina za redom časopis WHAT HI*FI? proglasio najboljim uređajem.

Inačica V2 dodatno poboljšava iskustvo digitalne reprodukcije – brži procesor otvara nove mogućnosti, pružajući bogatije internet radio područje i viši stupanj kontrole reprodukcije.

Glazba prolazi jedinstvenom ATF2 tehnologijom naduzorkovanja (upsampling) i zatim kroz dvostruki Wolfson WM8740 DAC (vrhunski digitalno/analogni pretvarač).

Jedan od glavnih aduta je da se audio zapisi nadograđuju na visokorazlučivi 24 bit/384 kHz format korištenjem polinomične krivulje interpolacije. Svaka skladba dobiva detalje i toplu dubinu, i moći ćete uživati u nijansama koje do sad niste čuli, iako ste pjesme čuli tisuću puta.

Najbolji gramofon u rasponu od £750-£1000

Technics SL-1500C

https://www.whathifi.com/reviews/technics-sl-1500c

Technics SL-1500C gramofon crni (Technics) MPC: 1.199,00 €

Vrh svoje kategorije osvojio je i odličan gramofon Technics SL-1500C. WHAT HI*FI? hvali čist, detaljan i muzikalan zvuk, izvrstan bas.

U paket je uključena zvučnica a gramofon ima elektronsku kontrolu brzine. Nasljeđujući dosta od SL-1200 dizajna, SL-1500C dijeli motor bez jezgre za glatku rotaciju i obećava veliki okretni moment kao kod SL-1200-MK5. Sadrži tehnologiju kontrole motora iz razvoja Blu-ray reproduktora koja stabilizira rotaciju dvoslojnog tanjura (izrađen od gume i lijevanog aluminija).

Dok se SL1200-MK7 obraća DJ zajednici, jednostavniji SL-1500C obećava nižu cijenu uz slične karakteristike. Napredak u odnosu na stari SL-1500 uključuje MM fono pretpojačalo i ugrađenu Ortofon 2M Red MM zvučnicu.

Technics se pobrinuo da fono pretpojačalo i napajanje budu odvojeni od motora i kontrolnog sklopa s ciljem smanjivanja interferencija, dok montirana zvučnica daje univerzalnost primjene „direktno iz kutije“. SL-1500C dizajniran je za široku lepezu korisnika, čak i gledajući izvan grupacije „audio entuzijasta“. Dakle, gramofon za svakoga!

Najbolje stereo pojačalo u rasponu od £400-£750

Cambridge Audio CXA61

https://www.whathifi.com/reviews/cambridge-audio-cxa61

 

Najbolje stereo pojačalo u rasponu od £750-£1500

Cambridge Audio CXA81

https://www.whathifi.com/reviews/cambridge-audio-cxa81

Čak dva pojačala osvojila su laskavih 5 zvjezdica. To su Cambridge Audio CXA61 i Cambridge Audio CXA81. Donose svježu i progresivnu perspektivu. A tako i zvuče: kao dva sjajno izvedena pojačala s izrazitim osobnostima. Dva pojačala s jedinstvenim karakteristikama i stavovima. Dva pristupa oživljavanju vaše glazbene kolekcije.

CXA61 je 60 W po kanalu čistog uzbuđenja. To je čvrst i napredan zvuk bez skrivanja detalja ili preciznosti – jednako je kod kuće na rock koncertu kao i na konzervatoriju. DAC je sasvim novi, vrhunski ES9010K2M, a novi USB ulaz može rukovati audio dokumentima do 32bit/384kHz kao i DSD256. Bluetooth je integriran i sad se može koristiti aptX HD.

CXA81 je elegantan, bez napora i suptilan. Njegovih 80 W po kanalu potpuno vladaju glazbom što donosi sve emotivne i muzičke nijanse vaše glazbene kolekcije.

To je beskompromisno integrirano pojačalo, svi su dijelovi pažljivo birani kako bi se postigao “poznati britanski zvuk”.

DAC je također novi, ESS Sabre ES9016K2M, a USB ulaz podržava 32bit/384kHz i DSD256 kvalitetu, a kao i manji brat ima integriran aptX HD Bluetooth prijamnik.

Najbolji samostojeći zvučnici jeftiniji od £500

Fyne Audio F302

https://www.whathifi.com/fyne-audio/f302/review

Fyne Audio F302 su samostojeći zvučnici sa pet zvjezdica koji će kompletirati ovaj odličan stereo audio sustav.

WHAT HI*FI? navodi da je Fyne Audio osigurao još jedan vodeći zvučnik u svojoj grupi. U slučaju modela F302, cijena zaista proturječi kvaliteti, a proizvođač je napravio savršeni posao s ovim zvučnicima koji izazivaju sline. Hvali se zabavna prezentacija punog tijela, fantastičan tajming i dinamički raspon i velika prisutnost u najnižim oktavama.

Jednostavan dizajn, i performanse koje ga smještaju na sam vrh cjenovne kategorije. Odslušali smo sve pjesme od početka do kraja – grozan test koji su prošli samo odabrani od odabranih – vjerujte, ne postoji veće priznanje koje možemo dati.

Uvjerljiva, prirodna prezentacija – ali koja ima sve detalje i rafiniranost koji se mogu očekivati od zvučnika te cijene. Za F302 ne postoji opasnost za ocjenu manju od 5 zvjezdica!

Nabolji paket zvučnika u kategoriji od £2000-£5000

Monitor Audio Silver 200 AV12

https://www.whathifi.com/monitor-audio/silver-200-av12/review

 

Najbolje bežične slušalice za u uho ispod £200

Cambridge Audio Melomania 1

https://www.whathifi.com/reviews/cambridge-audio-melomania-1

 

Najbolja zvučnica preko £150

Ortofon Quintet Blue

https://www.whathifi.com/reviews/ortofon-quintet-blue

Vrh svoje kategorije i pet zvjezdica osvojio je i komplet zvučnika za kućno kino Monitor Audio Silver 200 AV12, a par samostojećih (prednjih)  zvučnika iz kompleta, Silver 200 također su, prije koju godinu, zaradili superlativne ocjene i pet zvjezdica. Pohvale idu čistom, uravnoteženom zvuku, izražajnosti i veselju, izvrsnoj integriranosti, univerzalnosti i impresivnom tijelu i volumenu zvuka.

Na vrhu svojih kategorija su i bežične slušalice za u uši Cambridge Audio Melomania 1 i MC zvučnica Ortofon Quintet Blue kojima možete dopuniti i poboljšati uživanje u glazbi.

Ortofon MC Quintet Blue (Ortofon) MPC: 599,00 €

AUDIO/VIDEO ČLANCI: