iFi Audio GO blu – dokaz da veličina ipak nije bitna (bar ne uvijek)

16. rujna 2021. | Audio/video sistemi, iFi Audio

Super mali. Super lagani. Super zvuk. 

iFi jedinstveno specificirano mobilno Bluetooth DAC/pojačalo za slušalice – GO blu – pruža nebeski zvuk slušalica u pokretu.

Super mali. Super lagani. Super zvuk. 

iFi jedinstveno specificirano mobilno Bluetooth DAC/pojačalo za slušalice – GO blu – pruža nebeski zvuk slušalica u pokretu.

iFi GO blu mobilno Bluetooth DAC/pojačalo za slušalice 

iFi cijenjena DAC/pojačala za slušalice činila su kamen temeljac asortimana proizvoda tvrtke od njezina osnutka 2012. godine, isporučujući briljantan zvuk sa pametnih telefona, tableta, računala, Mac računala i još mnogo toga. Neki od ovih uređaja uključuju punjive baterije i dovoljno su mali da budu prikladno prenosivi. Nijedan do sad, međutim, nije toliko pogodan za nošenje u džepu kao najmanji do sada GO blu DAC/ pojačalo za slušalica. No, iako je veličanstveno mali (55 x 34 x 13 mm – veličine kutije šibica ili upaljača Zippo) i teži samo 26 g (manje od AA baterije), ova džepna raketa pruža iznimno moćne performanse.

Kako bi se povećala mobilna praktičnost, GO blu se bežično povezuje s izvornim uređajem korisnika putem Bluetootha. Nema više petljanja s restriktivnim USB kabelima i ključevima, nema više briga imate li pravi OTG kabel za svoj Android uređaj ili Lightning/USB adapter za vaš Apple iOS uređaj. Samo uparite… i KRENITE!

iFi Audio GO blu - mobilno Bluetooth DAC/pojačalo za slušalice (iFi audio) MPC: 209,00 €

No, iako je GO blu glavni po pitanju praktičnosti, kad je u pitanju kvaliteta zvuka nema ni nagovještaja kompromisa.

Većina džepnih Bluetooth DAC/pojačala za slušalice rješavaju minijaturizaciju pomoću jednog čipa koji sadrži sva rješenja za obradu ulaznih signala, pretvaranje i pojačavanje digitalno-analognog signala. Takvi čipovi su jednostavni za implementaciju, kompaktni i isplativi, ali se po kvaliteti zvuka ne mogu usporediti sa stručno osmišljenim, individualno optimiziranim posebnim sklopovima. Jedinstveno za slične uređaje ove vrste i veličine, pametan GO blu dizajn ima odvojene, zasebne Bluetooth, DAC i sklop za pojačanje, svaki izrađen u različitim blokovima, što zajedno rezultira idealnom kombinacijom najnovijih specifikacija za isporuku vrhunskog zvuka. 

Bluetooth i DAC stupnjevi

Način na koji iFi implementira Bluetooth je sve samo ne običan i bez karaktera, i unatoč svojim skromnim dimenzijama, GO blu nije iznimka. U potpunosti koristeći najnoviji Qualcommov četverojezgreni Bluetooth čip za obradu QCC5100, podržan je svaki trenutni Bluetooth audio format visoke definicije, uključujući aptX Adaptive i aptX HD, LDAC i HWA/LHDC. Ostali pokriveni kodeci uključuju obične aptX i aptX niske latencije, AAC i SBC.

To znači da je podržano uparivanje i reprodukcija sa svakim mogućim izvornim uređajem u najvećoj zvučnoj rezoluciji koju dopušta Bluetooth specifikacija. Niti jedan drugi DAC/pojačalo džepne veličine ne pruža tako opsežnu podršku ili tako visokokvalitetan zvuk putem Bluetootha. GO blu je kompatibilan s Bluetooth v5.1 i osigurava najbolji mogući domet, stabilnost i performanse, a njegov se „Bluetooth pogon“ može ažurirati bežičnim putem.

Nakon Bluetooth stupnja slijedi DAC s 32-bitnim Cirrus Logic čipom, na što se veže prilagođeni digitalni filter za smanjenje pred-odjeka i artefakata zvonjave i preciznim sustavom sata, koji osigurava iznimno nisko podrhtavanje, čime se smanjuju pogreške i izobličenja u digitalnom audio signalu.

Stupanj pojačanja

Analogni sklopovi u mnogim nedavno predstavljenim iFi audio uređajima usredotočeni su na balansirani dizajn, tradicionalno vrhunski koncept; unatoč svojoj veličini, ni GO blu nije iznimka. Sklop pojačala ima napredne karakteristike zahvaljujući simetričnim dvostruko-mono putevima signalna i koristi iFi Direct Drive koncept dizajna kako bi se osigurala čista putanja signala bez izlaznih kondenzatora koji izazivaju izobličenja.

Na pravi iFi način, GO blu uključuje komponente sklopova vrhunske kvalitete kakvi se obično ne nalaze u uređajima ove vrste, uključujući TDK C0G višeslojne keramičke kondenzatore i Taiyo Yuden i Murata induktore. Rezultat je iznimno nisko izobličenje u cijelom opsegu signala, a isporučeni zvuk čišći, jasniji i prirodnije izražajan.

Pojačalo daje do 5,6 V – znatno više energije od ostalih uređaja slične veličine – s lakoćom podnosi čak i relativno teška opterećenja zahtjevnijih slušalica. Kako bi se osiguralo da jačina signala odgovara osjetljivosti spojenih slušalica, izlazna snaga se automatsko pojačava ili smanjuje za ± 6 dB.

Daljnje zvučno prilagođavanje omogućuju dvije postavke koje su poznate iz ostali iFi pojačala za slušalice, a korisnik ih odabire s obzirom na vrstu spojenih slušalica.

Prva je XBass, sofisticirani oblik „pojačanja basova“ koji lagano uzdiže niske frekvencije bez zamagljivanja srednjih tonova, što je osobito korisno sa slušalicama za u uho i slušalicama s otvorenim leđima kojima možda nedostaje najdublji bas.

Druga je XSpace, postavka osmišljena tako da kompenzira učinak lokalizaciju zvuka „u glavi“ koji se može pojaviti pri slušanju glazbe čija je produkcija i miksanje u studiju rađena pomoću para zvučnika, čime se učinkovito proširuje zvučna pozornica slušalica.

Obje ove izborne postavke u potpunosti rade u analognoj domeni, a ne petljaju s digitalnim signalom putem DSP -a (digitalna obrada signala) i mogu se uključiti ili isključiti.

GO blu je opremljen utičnicom od 3,5 mm za slušalice s jednostranim kabelom/priključkom i pozlaćenim Pentaconn izlazom od 4,4 mm koji omogućuje slušalicama opremljenim uravnoteženim povezivanjem da u potpunosti iskoriste dizajn balansiranog pojačala. Zahvaljujući S-balansiranom krugu, kad se 3,5 mm izlaz koristi s običnim, jednostrukim slušalicama, preslušavanje kanala i povezana izobličenja su prepolovljena.

Zašto umjesto toga jednostavno ne koristite Bluetooth slušalice?

Pošteno pitanje.

Uostalom, ne postoji ništa prikladnije nego da u uši utaknete nekoliko bežičnih slušalica i uparite ih izravno s izvornim uređajem. Sve se svodi na kvalitetu zvuka – bežične slušalice ili bilo koje vrste slušalica integriraju Bluetooth obradu, D/A konverziju i pojačanje u mali prostor, uz vrhunsku kvaliteta zvuka.

Odaberite dobar par žičanih slušalica ili monitora u ušima i udružite ih sa zasebnim, visokokvalitetnim prijenosnim DAC/pojačalom za slušalice, i kvaliteta zvuka koju ćete postići pobijedit će svaki par bežičnih.

GO blu nudi pogodnost moćnog Bluetooth DAC/pojačala za slušalice u džepu u braku s iznimnom kvalitetom zvuka koji zadovoljava zvučni apetit čak i najzahtjevnijeg ljubitelja glazbe. Savršena kombinacija!

Svi sustavi koje ima GO!

Zahvaljujući laganom polimernom kućištu mekim na dodir (izvrsno za Bluetooth prijem, za razliku od metala koji blokira signal), oblozima u boji bakra i kontrolom u obliku krune sata ChronoDial, GO blu je zadovoljstvo koristiti gdje god krenuli.

iFi je čak ugradio i visokokvalitetni mikrofon temeljen na CMOS-MEMS čipovima, omogućujući hands-free pozive, glasovni chat za igre i pristup glasovnim pomoćnicima kao što su Apple Siri i Google Assistant.

Dodatnu fleksibilnost pruža USB-C priključak za punjenje, koji služi i kao audio ulaz koji omogućuje USB povezivanje s izvornim uređajima koji ne nude Bluetooth povezivanje. PCM audio podaci visoke rezolucije do 24-bit/96kHz podržani su kada je GO blu spojen na ovaj način.

Mali, prikladan, jedinstveno specificiran i izvrsnog zvuka, iFi GO blu vrhunska je prenosiva nadogradnja za podizanje vašeg iskustva i doživljaja slušalica.

  • DAC/pojačalo džepne veličine pruža rajski zvuk slušalica u pokretu
  • Bežično se povežite s telefonima, tabletima i računalima putem Bluetooth veze visoke razlučivosti
  • Odvojeni stupnjevi Bluetooth, DAC i pojačala – pojedinačno optimizirani za maksimalne performanse
  • Balansirani dizajn analognog sklopa pruža zadivljujuću zvučnu snagu i finoću
  • Potpuno balansirani i S-balansirani izlazi pogodni za sve vrste slušalica
  • Bez obzira na izvorni uređaj – Android, iOS, PC ili Mac – GO blu pruža maksimalnu kvalitetu zvuka
  • Napredni Bluetooth modul s QCC5100 obrađuje svaki HD format
  • Podržani kodeci uključuju: aptX, aptX HD, aptX LL, aptX Adaptive, LDAC, HWA/LHDC, AAC, SBC
  • DAC stupanj visoke rezolucije s ultra-niskim podrhtavanjem i prilagođenim digitalnim filterom
  • Stupanj pojačala s dvostrukim mono-signalnim putovima i tehnologijom Direct Drive osigurava ultra niska izobličenja
  • Precizna rotacijska kontrola glasnoće s automatskim pojačanjem prilagođava izlaz kako bi odgovarao vašim slušalicama
  • Pruža do 5,6 V snage – s lakoćom pokreće čak i najzahtjevnije slušalice
  • Dva izlaza za slušalice: 4,4 mm Pentaconn potpuno blansiran i 3,5 mm S- blansiran
  • S- blansiran izlaz smanjuje izobličenja za 50% kod slušalica s jednostranim priključcima
  • XBass i XSpace – prilagodite zvuk svojim slušalicama i osobnom zvučnom ukusu
  • Ugrađeni mikrofon za hands-free pozive kada je uparen sa vašim pametnim telefonom
  • Može se koristiti i kao Bluetooth prijemnik u audio sustavu zasnovanom na zvučnicima (preko izlaza 3,5 mm) ili kao USB DAC/pojačalo za slušalice (preko USB-C priključka za punjenje)
  • Trajanje baterije – otprilike osam sati (ovisi o razini glasnoće i zahtjevima napajanja spojenih slušalica)

  Za ostale karakteristike molimo pogledajte dodatne pdf dokumente.

  iFi Audio GO blu - mobilno Bluetooth DAC/pojačalo za slušalice (iFi audio) MPC: 209,00 €

  Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

  IFI AUDIO ČLANCI: