iFi Audio hip DAC 3
iFi Audio Hip DAC 3

iFi Audio hip-dac 3 – prijenosno DAC/pojačalo za slušalice sa završnim slojem Titanium Shadow

25. studenoga 2023. | Audio/video sistemi, iFi Audio

Sa zvukom koji je prepun aroma i bogat detaljima poput ukusnog single malt viskija, hip-dac 3 prijenosno USB DAC/pojačalo za slušalice pruža savršen izbor za svakog ljubitelja glazbe u pokretu.

Sa zvukom koji je prepun aroma i bogat detaljima poput ukusnog single malt viskija, hip-dac 3 prijenosno USB DAC/pojačalo za slušalice pruža savršen izbor za svakog ljubitelja glazbe u pokretu.

iFi hip-dac 3 – jedini tonik za ljubitelje slušalica

Sa zvukom koji je prepun aroma i bogat detaljima poput ukusnog single malt viskija, hip-dac 3 prijenosno USB DAC/pojačalo za slušalice pruža savršen izbor za svakog ljubitelja glazbe u pokretu.

Hip-dac je jedno od najpopularnijih iFi DAC/pojačala za slušalice, omiljeno zbog baterijskog napajanja, prenosivosti, opsežnih specifikacija visoke rezolucije, prepoznatljivog dizajna koji podsjeća na bocu, prikladno opojnog zvuka i proporcionalno povoljne cijene. Originalni hip-dac stigao je 2019., a slijedio ga je hip-dac 2 2021.; sada je tu hip-dac treće generacije – i poput finog viskija, s godinama je postao bolji.

Svaka nova generacija hip-dac uređaja primjenjuje različitu anodiziranu završnu obradu na svoje robusno džepno aluminijsko kućište. Originalni hip-dac privukao je pažnju u trendi Petrol Blue boji, dok je hip-dac 2 pojačao brzinu u raskošnoj Sunset Orange boji. Za hip-dac 3, iFi je stvorio Titanium Shadow – toplu, suptilnu sivu koja mijenja ton pri različitim svjetlima, s naznakama bronce i starog zlata.

iFi Audio hip-dac 3 prijenosno DAC/pojačalo za slušalice (iFi audio) MPC: 199,00 €

iFi Audio Hip DAC 3

Pažljiviji pregled otkriva daljnje promjene u specifikaciji hip-dac 3. Sada postoje dva USB-C priključka – jedan za audio, drugi za punjenje (prethodne dvije hip-dac generacije koristile su USB-A za audio). Sada kada je Apple odbacio svoj vlastiti Lightning konektor za iPhone 15, USB-C se konačno može opisati kao sveprisutan na svim novim pametnim telefonima, tabletima i prijenosnim računalima.

Postoji i dodatni prekidač na donjoj strani koji uključuje iFi-jevu IEMatch tehnologiju, sada uključenu u hip-dac 3. IEMatch je vlasnički sklop dizajniran za optimizaciju izlaza pojačala kako bi bolje odgovarao visokoosjetljivim slušalicama – posebno korisno za monitore u ušima (IEM). Kada se koristi s takvim uređajima, IEMatch smanjuje pozadinske šumove, poboljšava detalje i dinamički raspon te povećava korisni raspon kontrole glasnoće.

Više promjena je napravljeno ispod poklopca, s nizom poboljšanja strujnih krugova uključujući nove metal-film kondenzatore i drugim rješenjima koja daju poboljšani frekvencijski odziv. DAC dio ima nadograđenu verziju iFi GMT (Global Master Timing) strujnog kruga, uključujući novi kristalni oscilator – to dodatno smanjuje fazni šum, pridonoseći čišćem, kristalnom zvuku.

Osim ovih promjena, hip-dac 3 je zadržao sve značajke koje su hip-dac 2 učinile tako popularnim prijenosnim USB DAC/pojačalom za slušalice.

Pucanje iz kuka

Sa svojim elegantnim, robusnim aluminijskim kućištem dimenzija 102 x 70 x 14 mm, prenosivi hip-dac 3 diskretno stane u džep ili torbu. Zamjenjuje inferiorni DAC (digitalno-analogni pretvarač) i strujni krug pojačala u telefonima, tabletima, osobnim i Mac računalima kako bi značajno poboljšao zvuk slušalica.

Njegov dizajn i izvedba izdvajaju ga od ostalih DAC/pojačala za slušalice u svojoj klasi – povežite svoj digitalni uređaj putem USB-a, priključite svoje omiljene žične slušalice ili IEM-ove i hip-dac 3 isporučuje zvuk prepun odvažne dinamike i fluidne profinjenosti, bez napora privlačeći slušatelja svim vrstama glazbe. U kući, uredu, u vlaku ili avionu, hip-dac 3 je nerazdvojni prijatelj ljubitelja glazbe.

Konačno samo glazba

Odjeljak DAC-a temelji se na Burr-Brown čipsetu koji iFi intenzivno koristi, a odabran. je zbog muzikalnosti, prirodnog zvuka i True Native arhitekture. Njegov dizajn omogućuje DSD i PCM audio podacima da idu odvojenim putovima, čime ostaju bit-savršeni u svom izvornom obliku sve do analogne pretvorbe. Ovo, u kombinaciji s prilagođenim iFi sklopovima, omogućuje hip-dac 3 isporuku izvrsne kvalitete zvuka u svim vrstama digitalnih audio formata.

iFi iskustvo s Burr-Brown čipsetom znači da zna kako ga najbolje iskoristiti; ali iako je svojstveno rezultirajućem zvuku, stvaranje uzornog DAC stupnja uključuje puno više od odabira određenog DAC čipa. Jedna takva kritična komponenta je XMOS čip koji iFi koristi za obradu audio podataka primljenih preko digitalnih ulaza.

Hip-dac 3 uključuje 16-jezgreni XMOS mikrokontroler, a njegovu procesorsku snagu koristi za optimizaciju kvalitete zvuka i otključavanje punog potencijala Burr-Brown DAC čipa.

PCM i DXD audio podaci visoke rezolucije podržani su pri frekvenciji uzorkovanja do 384 kHz, uz DSD od 2,8 MHz do 12,4 MHz (DSD64, 128 i 256). Potpuno dekodiranje MQA – tehnologije streaminga visoke rezolucije, koju koristi Tidalova razina HiFi Plus – također je podržano, izvodeći potpuni proces potpunog trostrukog dekodiranja (za razliku od samo konačnog MQA renderiranja). S obje strane okretne kontrole glasnoće nalazi se par LED dioda koje mijenjaju boju kako bi pokazale format i brzinu uzorkovanja dolaznog zvuka.

Ažuriranja firmvera za elemente kao što je digitalno filtriranje pomažu u održavanju iFi DAC-ova, uključujući hip-dac 3, potpuno ažurnim kako tehnologija napreduje, kao i dopuštajući određeni stupanj prilagodbe korisnika.

HIP DAC 3 razlike

Ravnoteža snage

Neuobičajeno za DAC/pojačalo za slušalice bilo gdje blizu ove cjenovne kategorije hip-dac 3 ima stupanj za analogno pojačanje pravog uravnoteženog (diferencijalnog) dizajna strujnog kruga. Ova topologija pomaže u smanjenju izobličenja signala, što zauzvrat dovodi do čistijeg, zanimljivijeg zvuka.

Strujni sklop uključuje niz visokokvalitetnih komponenti odabranih za njihovu izvedbu u audio kontekstu, uključujući prilagođeno iFi OV op-amp, precizno niskošumno IC napajanje tvrtke Texas Instruments i visokokvalitetni analogni regulator glasnoće. (Mnoga prijenosna DAC/pojačala za slušalice koriste digitalne kontrole glasnoće, što može biti štetno za kvalitetu zvuka.)

Stupanj pojačala može isporučiti do 400 mW u opterećenje slušalica od 32 ohma, osiguravajući kompatibilnost sa širokim rasponom tipova slušalica i slušalica gladnih snage. Čak se i sa slušalicama visoke impedancije rukuje s lakoćom zahvaljujući izlaznom naponu od 6,3 V na 600 ohma (od balansiranog izlaza).

iFi Audio Hip DAC 3

Kako bi se izlaz dodatno prilagodio povezanim slušalicama, pojačala ima promjenjivi stupanj pojačanja – značajka koja se zove PowerMatch. Ovo usklađuje razinu snage s opterećenjem slušalica, prilagođavajući ulaznu osjetljivost, a time i snagu signala. S IEM-ovima visoke osjetljivosti, na primjer, ostavite PowerMatch na nižoj postavci kako biste osigurali tihu pozadinu bez šumova (dodatno poboljšanu uključivanjem značajke IEMatch hip-dac 3). Ali ako vaše slušalice imaju koristi od više razine pogona – kao što su neke vrste na uhu i preko uha – pritisnite tipku PowerMatch za povećanje izlazne snage.

XBass je još jedna značajka koju odabire korisnik – sofisticirani oblik pojačavanja basa koji poboljšava niske frekvencije bez zamućivanja srednjeg tona, osobito koristan sa slušalicama i otvorenim slušalicama koje možda nemaju dubok bas. U potpunosti radi u analognoj domeni umjesto da se petlja s digitalnim signalom putem DSP-a i može se uključiti ili isključiti iz putanje signala.

iFi Audio Hip DAC 3

Spojite se

USB-C asinkroni audio ulaz hip-dac 3 obrađuje audio podatke do 32-bita/384 kHz i, što znači da se brzina prijenosa podataka regulira isključivo specijaliziranim strujnim krugom audio sata hip-dac 3 za točan prijenos podataka bez podrhtavanja iz izvornogi uređaja. Uključivanje zasebnog USB-C priključka za punjenje održava namjenski audio ulaz za najčišći put signala i znači da možete koristiti hip-dac 3 dok je povezan na struju.

Na raspolaganju su dva izlaza: 3,5 mm utičnica za slušalice s jednostranim kabelom/konektorom i 4,4 mm balansirani izlaz koji omogućuje slušalicama opremljenim balansiranim povezivanjem da u potpunosti iskoriste prednosti dizajna diferencijalnog pojačala hip-dac 3. Uz to, izlaz od 3,5 mm, zahvaljujući S-Balanced strujnogm krugu, smanjuje preslušavanje i povezano izobličenje na pola kada se koristi s uobičajenim jednostranim priključcima za slušalice.

Baterija hip-dac 3 od 2200 mAh traje oko 7-12 sati reprodukcije između punjenja, ovisno o razini glasnoće i tome koliko su priključene slušalice gladne energije. Dolazi u paketu s USB-C OTG (On-The-Go) kabelom, USB-A na USB-C kabelom i USB-C na Lightning kabelu za iOS uređaje opremljene Appleovim vlastitim konektorom.

iFi Audio Hip DAC 3

iFi Audio hip-dac 3 specifikacije:

Ulaz USB-C
Podržani formati:
 • DSD256 / 11.3MHz
 • PCM 384kHz
 • MQA Decoder
DAC:  Bit-Perfect DSD & DXD DAC by Burr Brown
Izlazi za slušalice:
 • Balansirani  4.4mm
 • S-BAL  3.5mm
Izlazna snaga:
 • Balansirani      400mW @ 32Ω; 6.3V @ 600Ω
 • S-BAL 280mW @ 32Ω; 3.2V @ 600Ω
Izlazna impedanca:
 • Balansirani      ≤1Ω , With iEMatch engaged: ≤4.5Ω
 • S-BAL  ≤1Ω , With iEMatch engaged: ≤4.5Ω
Odnos signal/šum:
 • Balansirani  <109dB(A) @ 0dBFS
 • S-BAL  <103dB(A) @ 0dBFS
DNR:
 • Balansirani      <109dB(A)
 • S-BAL         <103dB(A
Ukupno harmonijsko izobličenje:
 • Balansirani      <0.006X% (360mW/2.0V @ 600Ω)
 • S-BAL      <0.01% (100mW/1.27V @ 16Ω)
Frekventni opseg: 20Hz – 45kHz (-3dB)
Baterija: Lithij-polimer 2200mAh, oko 8 sati
Punjenje: preko USB-C,BC V1.2 do 1000mA
Dimenzije: 102 x 70 x 14 mm
Masa: 137 g

iFi Audio hip-dac 3 prijenosno DAC/pojačalo za slušalice (iFi audio) MPC: 199,00 €

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

IFI AUDIO ČLANCI: