ifi_audio_go_pod
ifi_audio_go_pod

ifi audio GO pod – nosivi HD Bluetooth DAC i pojačalo za slušalice

01. lipnja 2023. | Audio/video sistemi, iFi Audio

GO pod je par nosivih Bluetooth DAC/pojačala za slušalice, koji bilo koji par monitora za uho s kabelom (IEM – in-ear-monitor) pretvara u prave bežične.

S obzirom na kvalitetu sklopova GO pod-a, u kombinaciji s dobro odabranim parom IEM-ova visokih performansi, dobiveni zvuk daleko je bolji od bilo koje “prave bežične” slušalice za uši ili Bluetooth slušalice.

GO pod je par nosivih Bluetooth DAC/pojačala za slušalice, koji bilo koji par monitora za uho s kabelom (IEM – in-ear-monitor) pretvara u prave bežične.

S obzirom na kvalitetu sklopova GO pod-a, u kombinaciji s dobro odabranim parom IEM-ova visokih performansi, dobiveni zvuk daleko je bolji od bilo koje “prave bežične” slušalice za uši ili Bluetooth slušalice.

ifi audio GO pod

iFi GO pod – nosivi HD Bluetooth DAC i pojačalo za slušalice

GO pod je par nosivih Bluetooth DAC/pojačala za slušalice, koji bilo koji par monitora za uho s kabelom (IEM – in-ear-monitor) pretvara u prave bežične.

S obzirom na kvalitetu sklopova GO pod-a, u kombinaciji s dobro odabranim parom IEM-ova visokih performansi, dobiveni zvuk daleko je bolji od bilo koje “prave bežične” slušalice za uši ili Bluetooth slušalice.

Korištenje para GO pod-ova je jednostavno. Najprije odvojite kabele svojih omiljenih IEM-a i spojite slušalice na lijevi i desni GO pod. Zatim uparite podove s izvornim uređajem (na primjer, pametnim telefonom) i zadjenite ergonomski dizajnirane omče oko ušiju kako biste osigurali udobno pristajanje… rezultat je nenadmašan TWS (True Wireless Stereo) zvuk slušalica.

ifi audio GO pod HD Bluetooth DAC i pojačalo za slušalice (iFi audio) MPC: 399,00 €

ifi audio GO pod

Izrazito drugačije

Prave bežične slušalice oslanjaju se na SoC (sustav na čipu) rješenja za integraciju potrebne tehnologije u maleni prostor. Ključne faze poput Bluetooth dekodiranja, digitalno-analogne pretvorbe i pojačanja spojene su kako bi se uštedio prostor i smanjili troškovi. To ozbiljno ugrožava kvalitetu zvuka.

GO pod je izrazito drugačiji. Svaki kritični stupanj dizajniran je zasebno i optimiziran pojedinačno kako bi se osigurala izvrsna kvaliteta zvuka – Bluetooth, DAC i pojačalo. U nastavku otkrijte više o tehnologiji.

Slično kao i hi-fi zvučnici vrhunske razine, visokokvalitetni IEM slušalice sa žicom projektirane su za zvučnu izvrsnost, kombinirajući više pogonskih jedinica visoke tehnologije za prijenos zvuka izravno u vaš ušni kanal.

S obzirom na visoku razinu audio inženjeringa u oba, spajanje para ovih IEM-ova na GO pod rezultira zvukom koji je puno bolji od običnih pravih bežičnih slušalica.

GO pod + Symphonium Meteor
iFi GO pod box PCB
iFi GO pod PCB

Povezani, na više načina

Bez obzira koje vrste povezivanja proizvođači takvih (IEM) slušalica koriste, iFi GO pod pokriva sve vrste priključaka. Odvojiva petlja za uho GO pod-a sadrži IEM konektor, a oni su međusobno zamjenjivi – iFi je napravio petlje za uho za MMCX, 2pin, Pentaconn, T2 i A2DC tipove veze.

A kad već govorimo o proizvođačima IEM-a…

Jasnoća glasa

Ugrađeni mikrofon koristi Qualcommovu cVc tehnologiju za suzbijanje buke i izvrsnu jasnoću glasa, bilo da telefonirate bez upotrebe ruku, razgovarate u video pozivu, razgovarate s glasovnim asistentom povezanog uređaja ili čak igrate igricu na mreži.

Aluminijska pločica na prednjoj strani svakog GO pod-a radi kao kontrola na dodir; jednostavno dodirnite za reprodukciju ili pauziranje zvuka, preskakanje naprijed ili natrag, odgovaranje ili odbijanje telefonskog poziva ili uključivanje glasovnog asistenta povezanog uređaja.

GO pod + Craft Ears Aurum

Punjenje!

GO pod dolazi s pametno dizajniranim kućištem za punjenje, s meko obloženim unutarnjim pretincima i dovoljno prostora za smještaj povezanih IEM-ova, kao i samih podova. Punjiva baterija od 1500 mAH ugrađena je u kućište; par GO podova svirat će do sedam sati s jednim punjenjem, dok kućište omogućuje višestruko punjenje kako bi se slušanje produljilo do čak 35 sati. Podržano je i Qi bežično punjenje i USB-C brzo punjenje.

 

Bluetooth visoke rezolucije

Bluetooth stupanj

Pokriveni su Qualcommovi 24-bitni aptX HD i aptX Adaptive formati, nudeći brzine uzorkovanja do 48 kHz odnosno 96 kHz, uz dodatnu pogodnost QHS (Qualcomm High Speed) propusnosti od 300 kbps. Ostali podržani kodeci uključuju aptX Low Latency, obični aptX, AAC i SBC. To znači da se sa svakim mogućim izvornim uređajem rukuje na najvišoj audio rezoluciji koju dopušta Bluetooth specifikacija.

Qualcommov Snapdragon zvuk

Bluetooth stupanj

Uvijek se jako trudimo osigurati vrhunsku Bluetooth tehnologiju. GO pod nastavlja s ovim beskompromisnim pristupom, uključujući certifikaciju za Qualcommovu Snapdragon Sound platformu i Bluetooth 5.2 za optimalan domet, brzinu i pouzdanost. Bluetooth obradom upravlja Qualcommov vrhunski QCC5144 modul, sa svojom 32-bitnom, četverojezgrenom arhitekturom i malom potrošnjom energije koji isporučuju izvrsnu bežičnu audio izvedbu dok minimalizira trošenje baterije GO pod-a.

 

LDAC i LHDC

Bluetooth stupanj

GO pod je kompatibilan s impresivnim nizom Bluetooth formata visoke razlučivosti. LDAC i LHDC (HWA) podržani su u svojim maksimalnim specifikacijama od 32 bita/96 kHz, s najvećom brzinom prijenosa LDAC-a od 990 kbps koja je dostupna korisnicima Android uređaja koji podržavaju Snapdragon Sound (660 kbps s drugim uređajima s omogućenim LDAC-om).

IFi audio GO pod

TrueWireless Mirroring

Bluetooth stage

Još jedna Qualcomm tehnologija omogućena u GO pod-u je TrueWireless Mirroring. I lijevi i desni modul mogu primati Bluetooth signale, ali samo onaj s najjačom vezom djeluje kao prijamnik, dok drugi zrcali povezani modul. Ako slušatelj pomakne položaj i veza s modulom za zrcaljenje postane jača, oni se zamijene tako da modul za zrcaljenje postaje prijemnik bez prekidanja audio signala. Slično tome, ako se prijemna jedinica ukloni iz uha slušatelja, druga jedinica postaje prijemnik, osiguravajući besprijekorno pravo bežično stereo iskustvo.

 

Individualno podešavanje zvuka

DAC stage

Kako bi se minimizirala pojava pre-jeke* i artefakti zvona, DAC je dizajniran s vlasničkim filtrima digitalne interpolacije koji podržavaju pet odziva digitalnih filtara. Ove postavke, koje može odabrati korisnik, nude određeni stupanj osobnog prilagođavanja zvuka, što je još jedno primarno svojstvo za scenu pravih bežičnih in-ear slušalica. Opcije uključuju nisko grupno kašnjenje s pseudo-linearnom fazom i brzi ili spori roll-off**.

*Pred-eho: u obradi audio signala, pred-eho, koji se ponekad naziva i eho naprijed, artefakt je kompresije digitalnog zvuka gdje se zvuk čuje prije nego što se pojavi…

**Roll-off postavlja strminu prigušenja iznad kutne frekvencije. Veće vrijednosti roll-offa daju strmiji nagib prigušenju. Na primjer, s opadanjem od 6 dB po oktavi, zvuk se smanjuje za 6 dB u amplitudi za svaku oktavu iznad granične frekvencije (oktava iznad je dvostruka frekvencija).

Analogna kontrola glasnoće

DAC stupanj

GO pod se ne oslanja na softverske kontrole glasnoće u povezanim digitalnim uređajima, što može imati štetan učinak na rezoluciju zvuka. Umjesto toga, podešavanje glasnoće kontrolira analogni sklop u samom DAC-u, a ne u telefonu, tabletu ili računalu.

 

Cirrus Logic MasterHIFI

DAC stupanj

Uz Bluetooth obradu, Qualcommov QCC5144 čipset može se konfigurirati za izvođenje digitalno-analogne pretvorbe i pojačanja za slušalice – ali to nije iFi način. Zvučne prednosti odvojenih, individualno optimiziranih DAC-a i stupnjeva pojačala daleko su nam vrjednije od ušteda ostvarenih rješenjima s jednim čipom.

U tu svrhu, GO pod uključuje dva Cirrus Logic MasterHIFI čipa – jedan u lijevom, drugi u desnom. Ovaj 32-bitni DAC čip visoke razlučivosti posvećen je jednokanalnoj digitalno-analognoj pretvorbi signala u dizajnu sklopa GO pod-a, u kombinaciji s preciznim taktom koji uklanja podrhtavanje za isporuku ultra-niskog izobličenja i visokog dinamičkog raspona – jedan od ključnih razloga zašto GO pod otkriva i ostvaruje bolju kvalitetu zvuka od pravih bežičnih slušalica.

ifi_audio_go_pod_specifikacije

Balansirano

Stupanj pojačala

Isporučujući uravnotežen izlazni signal svakoj spojenoj slušalici, stupanj pojačala GO pod-a pažljivo je osmišljen kako bi se osigurala ultraniska distorzija i tiha pozadina s IEM-ovima visoke osjetljivosti. S izlaznom snagom od 120 mW na 32 Ω i izlaznim naponom od 4 V u opterećenjima od 300 Ω visoke impedancije, svaki GO pod isporučuje obilje goriva za pogon bilo kojeg povezanog IEM-a s savršenom lakoćom, bez brzog pražnjenja baterije.

Kako bi se osiguralo da njegov izlaz savršeno odgovara povezanom IEM-u, svaki modul automatski detektira impedanciju IEM-a i prilagođava snagu u skladu s tim. Postoje četiri postavke – 16 Ω, 32 Ω, 64 Ω i 300 Ω – a automatski se uključuje najprikladnija, ovisno o karakteristikama IEM-a.

ifi audio GO pod + Meze Audio Advar
ifi audio go pro upute 01
ifi audio go pro upute 02

Kvalitetne komponente

Stadij pojačanja

U svim našim dizajnima sklopova koristimo diskretne, visokokvalitetne komponente, a isto vrijedi i za GO pod. Uređaji kao što su TDK C0G višeslojni keramički kondenzatori i induktori iz Taiyo Yuden i Murata produkcije, posjeduju vrhunske kvalitete kao što su niski ESR (ekvivalentni serijski otpor) i visoka linearnost, a velike dividende isplaćuju se kao vrhunska kvaliteta zvuka.

IPX5 ocjena

GO pod je dizajniran da bude robustan i izdržljiv, ali udoban i lagan – svaki pod je težak samo 12 g. Ušne omče su ergonomski oblikovane i mogu se podesiti kako bi pristajale oko vaših ušnih školjki, dok su kapsule otporne na vodu i znoj (ocjena IPX5), tako da ih nema problema nositi u teretani ili na kiši.

ifi audio go pod

iFi GO pod karakteristike:

 • Automatska detekcija impedance:  16Ω / 32Ω / 64Ω / 300Ω
 • Ukupna harmonijska izobličenja+ šum:  ≤0.002% (1KHz/32Ω) @ (20-20KHz)
 • Najveća izlazna snaga:
  • 120mW@32Ω; 4V@300Ω
  • 16Ω: ≥0.98V/60mW
  • 32Ω: ≥1.96V/120mW
  • 64Ω: ≥2.77V/120mW
  • 300Ω:≥4.0V/53mW
 • Odnos signal/šum:    32Ω ≥ 129dB (A) / 300Ω ≥ 132dB (A)
 • Bluetooth verzija:  Bluetooth 5.2™
 • Bluetooth kodeci:
  • LDAC*, LHDC/HWA*, aptX Adaptive, aptX HD, aptX LL, aptX, ACC, SBC
 • Bluetooth chipset:  Qualcomm QCC 5100 Series
 • Frekventni odziv:  10-20 kHz(-3dB) LDAC
 • Dimenzije (GO pod):  43.5 x 16.4 x 9.5 mm
 • Dimenzije (spremnik s punjenjem):   116 x 76 x 38.5 mm
 • Masa:
  • GO pod: 12 g
  • Kućište:  126 g
 • Napajanje:
  • 5V/1A ili
  • 5V/2A Qi certificirani punjač
 • Baterije GO pod:  180 mAh
 • Spremnik s punjenjem: 1500 mAh
ifi audio GO pod

GO pod  + IEM paketi

Savršeni partneri

Surađivali smo s nekima od najboljih svjetskih proizvođača IEM-a kako bismo pronašli savršene partnere za “GO pod + IEM”.

Bili su uz nas u svakom koraku razvojnog procesa kako bi osigurali da ova kolekcija posebno odabranih paketa isporučuje najfiniji zvuk Bluetooth bežičnih slušalica na svijetu.

Prvih 1.000 proizvedenih GO pod-ova bit će zapakirano s parom IEM-ova po vašem izboru iz ove pažljivo izrađene selekcije i sadržavat će potrebne omče za uši.

Nakon prvih 1000, GO pod će postati dostupan kao samostalan proizvod (€399), s ušnim petljama za MMCX i 2-pinskim IEM konektorima. Dostupne će biti i dodatne ušne petlje za Pentaconn, T2 i A2DC veze (€29 komad).

GO Pod + IEM komplet    Cijena paketa
GO pod + 64 Audio U4s €1299
GO pod + Craft Ears Aurum €1399
GO pod + Meze Audio Advar €999
GO pod + Meze Audio Ria Penta €1199
GO pod + Symphonium Meteor €799
GO pod + Westone MACH 60 €999
GO pod + 64 Audio U4s

ifi audio GO pod + 64 Audio U4s (iFi audio) MPC: 1.299,00 €

GO pod + Craft Ears Aurum

ifi audio GO pod + Craft Ears Aurum (iFi audio) MPC: 1.399,00 €

GO pod + Meze Audio Advar

ifi audio GO pod + Meze Audio Advar (iFi audio) MPC: 999,00 €

GO pod + Meze Audio Ria Penta

ifi audio GO pod + Meze Audio Ria Penta (iFi audio) MPC: 1.199,00 €

GO pod + Symphonium Meteor

ifi audio GO pod + Symphonium Meteor (iFi audio) MPC: 799,00 €

GO pod + Westone MACH 60

ifi audio GO pod + Westone MACH 60 (iFi audio) MPC: 999,00 €

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

IFI AUDIO ČLANCI: