iFi Audio iDSD 2

iFi NEO iDSD 2 ultra-res DAC/pojačalo za slušalice – najnovija senzacija

05. listopada 2023. | Audio/video sistemi, iFi Audio

NEO iDSD 2 je prvi DAC na svijetu – štoviše, prva audio komponenta bilo koje vrste – koja uključuje aptX Lossless dekodiranje, a iFi je blisko surađivao s Qualcommom kako bi osigurao maksimiziranje njegovih prednosti.

NEO iDSD 2 je prvi DAC na svijetu – štoviše, prva audio komponenta bilo koje vrste – koja uključuje aptX Lossless dekodiranje, a iFi je blisko surađivao s Qualcommom kako bi osigurao maksimiziranje njegovih prednosti.

iFi NEO iDSD 2 ultra-res DAC/pojačalo za slušalice

S mnoštvom nadogradnji i prvima u industriji, uključujući Bluetooth bez gubitaka, iFi-jev NEO iDSD 2 ultra-res DAC/pojačalo za slušalice savršen je kućni sustanar svakog ljubitelja glazbe.

Od svog početka 2012., iFi audio je bio na čelu DAC tehnologije za kućnu i prijenosnu upotrebu, isporučujući uzoran zvuk s digitalnim glazbenim izvorima, online i offline. Kamen temeljac trenutnog asortimana tvrtke je NEO iDSD – mrežno napajano DAC/pojačalo za slušalice koje je pokrenulo iFi-jevu kućnu seriju NEO srednje razine 2020. godine i brzo se proslavilo svojom svestranošću i performansama.

Tri godine kasnije i iFi-jeva druga generacija NEO iDSD-a spremna je za lansiranje, s nizom nadogradnji za poboljšanje svog nagrađivanog prethodnika. Jedan od dodataka koji privlači naslove je aptX Lossless – prvi Bluetooth format koji omogućuje streaming CD kvalitete bez gubitaka. NEO iDSD 2 je prvi DAC na svijetu koji može obraditi aptX Lossless, dodatno proširujući kvalitetu iFi-jeve Bluetooth tehnologije koja je vodeća u klasi izvan kvalitete konkurentskih uređaja. (Naravno, kao i njegov prethodnik, NEO iDSD 2 također nudi ulaze za USB, optički i koaksijalni digitalni kabel.)

Brojne druge nadogradnje primijenjene su na dizajn NEO iDSD 2, u rasponu od novog zaslona u boji i niza opcija zvučnog ugađanja do poboljšanja sklopa ispod poklopca koja podižu kvalitetu zvuka na još veće visine. Među njima je redizajnirano pojačalo za slušalice koje sada može isporučiti više od 5550 mW na 32 ohma iz svog balansiranog izlaza od 4,4 mm što ga čini najsnažnijim pojačalom za slušalice te vrste.

iFi Audio NEO iDSD 2

iFi Audio NEO iDSD 2 ultra-res DAC/pojačalo za slušalice (iFi audio) MPC: 939,00 €

Kao i prethodnik, NEO iDSD 2 dizajniran je za pružanje svestranosti i vodećih performansi u klasi u nizu aplikacija. Njegova kompaktna veličina (214 x 41 x 158 mm) olakšava postavljanje na radni stol ili policu, uz mogućnost postavljanja u vodoravni ili okomiti položaj. Novi TFT retina zaslon u boji od dva inča automatski se rotira kako bi odgovarao preferiranoj orijentaciji, dok glatka višenamjenska rotirajuća kontrola pomaže osigurati da je NEO iDSD 2 izuzetno jednostavan za korištenje, unatoč nizu opcija koje su dostupne slušatelju.

Tri načina rada osiguravaju da NEO iDSD 2 s pouzdanjem pokriva sve baze. Može se koristiti kao čisti DAC s analognim izlazom fiksne razine za spajanje na zasebno integrirano pojačalo ili pretpojačalo u audio sustavu. Ili može raditi kao DAC/pretpojačalo s varijabilnim izlazom, idealno za izravno spajanje na pojačalo snage ili aktivne zvučnike. I, naravno, korisnici slušalica i IEM-ova (monitora za uho) mogu iskoristiti izvrstan stupanj pojačala za stvaranje fantastičnog “head-fi” sustava.

Bilo da je povezan s izvornim uređajima putem kabela ili Bluetootha, NEO iDSD 2 “digitalni motor” sljedeće razine i balansirani PureWave analogni sklopovi daju blještavi zvuk sa svakim audio formatom u kućnom okruženju – briljantan s glazbom, multimedijskim sadržajem ili za poboljšanje vašeg iskustva igranja.

iFi Audio NEO iDSD 2

Digitalni motor izrađen po narudžbi

DAC stupanj NEO iDSD 2 uključuje Burr-Brown čip koji iFi intenzivno koristi, odabran zbog svoje muzikalnosti, prirodnog zvuka i True Native arhitekture. iFi iskustvo s ovim IC-om znači da zna kako ga najbolje iskoristiti; ali iako je svojstveno rezultirajućem zvuku, stvaranje uzorne digitalne pozornice uključuje puno više od odabira određenog DAC čipa.

Jedna takva kritična komponenta je XMOS čip koji iFi koristi za obradu audio podataka primljenih preko digitalnih ulaza. NEO iDSD 2 uključuje 32-bitni, 16-jezgreni XMOS Cortex mikrokontroler, njegovu procesorsku snagu koristi za optimizaciju kvalitete zvuka i otključavanje punog potencijala Burr-Brown DAC čipa. Također se primjenjuju opsežne tehnologije za uklanjanje podrhtavanja, uključujući najnoviju verziju iFi GMT (Global Master Timing) sata s femtosekundnom preciznošću i pametnu predmemoriju (cashe) za pohranu. Ova kombinacija tehnologija čini temelj vlasničkog (patentiranog) “digitalnog motora” koji je jedinstven za iFi.

iFi Audio NEO iDSD 2

Svaki format u najvišoj kvaliteti

Podrška za zvuk visoke rezolucije je vrhunska, upravlja PCM podacima do 32-bita/768kHz i svim razinama DSD-a do 22,5792MHz (DSD512). Zahvaljujući četverokanalnom True Native dizajnu Burr-Brown DAC čipa, PCM i DSD imaju odvojene putove – to omogućuje DSD-u, kao i PCM-u, da ostanu “bit-savršeni” u svom izvornom obliku sve do analogne pretvorbe.

MQA – streaming tehnologija visoke rezolucije, koju koristi Tidal HiFi Plus razina – sveobuhvatno je podržana, s potpunim dekodiranjem/naduzorkovanjem MQA datoteka sve do najviše specifikacije formata od 384 kHz. Potpuno dekodiranje znači da se potpuni proces dekodiranja s tri odvijanja izvodi interno, za razliku od samo konačnog odvijanja na način MQA renderiranja.

MQA i Burr-Brown

Bluetooth kakav još niste čuli

iFi je posljednjih godina stekao reputaciju bez premca svojom Bluetooth tehnologijom, uz sveobuhvatnu podršku za formate i pametan inženjering koji pruža pogodnost bežičnog prijenosa zvuka s uređaja na uređaj s daleko manje zvučnih kompromisa nego što se obično povezuje s Bluetoothom. Tvrtka je sada redizajnirala svoj Bluetooth modul kako bi dodatno poboljšala njegove performanse, a NEO iDSD 2 je prvi uređaj koji ga uključuje.

Glavni dodatak za ovu novu generaciju iFi modula je aptX Lossless – prvi lossless (bez gubitaka) Bluetooth audio format. Dok drugi Bluetooth formati opisani kao “hi-res” već postoje – na primjer, aptX Adaptive ima streaming zvuka do 24-bita/96kHz, a specifikacija LDAC-a proteže se do 32-bita/96kHz – to su ipak “lossy” (s gubitkom) formati. To znači da komprimiraju datoteku uklanjanjem audio podataka koji se smatraju manje važnima za krajnji rezultat. Ovi Bluetooth formati visoke rezolucije primjenjuju kompresiju koja je učinkovitija i manje štetna za zvuk od starijih kodeka, ali je kvaliteta zvuka još uvijek ugrožena.

aptX Lossless je prvi Bluetooth audio format koji može prenositi zvuk CD kvalitete (16-bit/44.1kHz) bez gubitaka (iako tehnički još uvijek primjenjuje određenu kompresiju).

Postiže bitrate do 1,2 Mbps u CD kvaliteti – to je više nego dvostruko više od maksimalne brzine prijenosa aptX Adaptive i aptX HD, i otprilike 20 posto više od maksimalne brojke LDAC-a. Potencijal formata da dodatno podigne kvalitetu zvuka koja se može postići putem Bluetootha doista je vrlo značajan.

iFi Audio NEO iDSD 2

aptX Lossless je dio Qualcomm Snapdragon Sound platforme. Da biste imali koristi od formata, i izvorni uređaj (možda Android pametni telefon) i prijemni uređaj (Bluetooth slušalice ili slušalice, DAC ili audio sustav) moraju sadržavati prikladno opremljen Snapdragon čipset. NEO iDSD 2 je prvi DAC na svijetu – štoviše, prva audio komponenta bilo koje vrste – koja uključuje aptX Lossless dekodiranje, a iFi je blisko surađivao s Qualcommom kako bi osigurao maksimiziranje njegovih prednosti.

Uz aptX Lossless, podržan je cijeli paket Bluetooth formata, uključujući aptX Adaptive (unatrag kompatibilan s aptX i aptX HD), LDAC, HWA/LHDC, AAC i SBC. To znači da je svaki izvorni uređaj pokriven u najvećoj razlučivosti koju dopušta njegova Bluetooth specifikacija. iFi-jev Bluetooth modul također se može ažurirati bežično, tako da se mogu dodati daljnji kodeci kako se pojave u budućnosti.

Osim što je prvi DAC koji podržava aptX Lossless, NEO iDSD 2 je prvi koji uključuje Bluetooth verziju 5.4 – najnoviji Bluetooth standard, najavljen ranije ove godine. Ovo osigurava najveći bežični domet i stabilnost, najveću brzinu i najmanju latenciju između izvornog uređaja i DAC-a. NEO iDSD 2 pohranjuje do osam uparenih Bluetooth izvornih uređaja u svoju memoriju, što olakšava prebacivanje između njih.

iFi Audio NEO iDSD 2 PCB

PureWave – uzoran dizajn strujnog kruga za najčišći zvuk

Digitalnai dio je samo pola priče u bilo kojem DAC/pojačalu za slušalice; kada se radi o ključnim analognim sklopovima, mnogi takvi uređaji zaostaju. Uravnoteženi, diferencijalni analogni dizajn strujnog kruga već se dugo zagovara zbog svoje sposobnosti smanjenja šuma i preslušavanja u putu signala, ali njegova dodatna cijena i složenost znači da je tradicionalno ostao rezervat samo vrhunskih hi-fi komponenti.

Od 2016. godine kada je lansirano Pro iCAN pojačala za slušalice, iFi je postupno uveo balansirane sklopove različitih razina sofisticiranosti u cijelom svom asortimanu. Izvorni NEO iDSD sadržavao je novu twin-mono topologiju, potpuno balansiranu od ulaza do izlaza – iFi ovu razinu dizajna sklopova naziva PureWave, referirajući se na zvučnu čistoću koju postiže zahvaljujući iznimnoj linearnosti i beskrajno niskim razinama šuma i izobličenja.

PureWave sklopovi su vrlo sofisticirani u dizajnu i implementaciji, uključuju komponente vrhunske kvalitete, te su stoga rezervirani za više razine iFi DAC-ova i raspona pojačala. NEO iDSD 2 ima najnoviju generaciju iFi PureWave dizajna, dodatno poboljšanog za podizanje kvalitete zvuka i snage pojačala za slušalice.

iFi Audio NEO iDSD 2

U cijelosti se koriste visokokvalitetne komponente, uključujući operativna pojačala izrađena po narudžbi s ultra-niskim izobličenjem, višeslojne keramičke TDK C0G kondenzatore, MELF tankoslojne otpornike i induktore tvrtki Murata i Taiyo Yuden. Oni su skuplji od uobičajenih ekvivalenata, ali vodeće kvalitete u klasi kao što su niski ESR (ekvivalentni serijski otpor), visoka linearnost i niska buka donose velike koristi u smislu kvalitete zvuka.

Stupanj za pojačanje održava odličan omjer između zvučne snage i ravnoteže, bez obzira na to što mu je zadatak – od visokoosjetljivih monitora za uho do planarnih slušalica gladnih struje. Pojačalo može isporučiti 5,551 mW/13,3 V na 32 ohma i 650 mW/19,5 V na 600 ohma kroz svoj 4,4 mm balansirani izlaz – do deset puta veću snagu od originalnog NEO iDSD-a. Zapravo, to je više snage za pogon najjačih opterećenja slušalica od bilo kojeg drugog DAC/pojačala za slušalice po svojoj cijeni. Kako bi se zadržala maksimalna razlučivost, glasnoća se podešava u analognoj domeni preko ljestvice otpornika, pod preciznom kontrolom mikroprocesora.

NEO iDSD 2 s niskim šumom i velikom propusnošću napajanja nudi linearnu regulaciju i pruža izvrsne performanse PSRR (Power Supply Rejection Ratio).

BiCMOS poluvodička tehnologija koja koristi PMOS uređaj postiže ultranisko izobličenje i izvrstan prijelazni odziv. Ovo je povezano s iFi-jevim iPower 2 AC/DC adapterom, koji stvara znatno manje buke od drugih sličnih uređaja zahvaljujući aktivnom poništavanju buke i uključen je u komplet NEO iDSD 2.

Zaslon u boji, koji pokazuje format zvuka, brzinu uzorkovanja, razinu glasnoće, način unosa i postavke, nudi korisniku podesivu svjetlinu i SilentLine dizajn, osiguravajući da nema električne buke koja bi ometala audio signal. Čak je i način na koji se NEO iDSD 2 prebacuje između postavki osmišljen kako bi se osigurala zvučna transparentnost – prebacivanjem na temelju FET-a upravlja mikrokontroler, koji se “budi” samo kada korisnik promijeni postavku, čime se uklanjaju sve zvučno štetne smetnje.

Što se tiče izmjerenih performansi, sva ova mukotrpna pažnja posvećena detaljima rezultira THD-om (ukupno harmonijsko izobličenje) od <0,0015 posto i SNR (omjer signal-šum) od >120dB – vrlo impresivno po bilo kojoj cijeni. Za uho, to se prevodi kao više jasnoće i teksture, te dinamičnija i privlačnija izvedba – jednostavno, čujete više glazbe, baš kao što je umjetnik i namjeravao.

Uključite zvuk – baš onako kako želite

NEO iDSD 2 dodaje niz mogućnosti zvučnog ugađanja originalnoj NEO iDSD specifikaciji, omogućujući slušatelju da prilagodi zvuk prema svojim željama. Svestranost koju ove postavke pružaju je vrijedna, s obzirom na varijacije u načinu na koji se koriste DAC/pojačala za slušalice – različite kvalitete različitih izvora digitalnog zvuka i tehnički kontrast između različitih vrsta slušalica, da ne spominjemo razlike u osobnom ukusu.

DAC stupanj nudi četiri filtra za digitalnu rekonstrukciju po izboru korisnika – Standard, Bit Perfect, Minimum Phase i GTO (Gibbs Transient Optimised). Oni pružaju suptilne, ali značajne zvučne modifikacije koje se mogu odabrati u hodu putem izbornika NEO iDSD 2. Prebacujte se između filtara ako ustanovite da različite postavke odgovaraju različitim izvorima ili odaberite onaj koji vam se najviše sviđa i ostavite ga – na vama je.

Pojačalo za slušalice nudi četiri postavke pojačanja za prilagođavanje izlaza povezanim slušalicama ili IEM-ovima. Zadani način rada je Normal (0dB); odatle možete prijeći na Turbo (+8dB) ili Nitro (+16dB). Postoji i način prigušenja IEMatch (-12dB) – to je osobito korisno kod superosjetljivih IEM-ova a uklanja potencijalnu pozadinsku buku i povećava raspon korisne glasnoće.

iFi Audio NEO iDSD 2

Daljnje zvučno ugađanje omogućeno je iFi analognim načinima obrade. XBass je vlasnički sklop koji se može uključiti za poboljšanje niskih frekvencija, a njegova sofisticiranost omogućuje da to učini uz zadržavanje definicije basa i bez zamućivanja srednjeg tona. Ovo je korisno s, na primjer, nekim otvorenim slušalicama koje zvuče bas-svjetlo – ispravlja baš tako da slušatelj čuje niske frekvencije kako je zamišljeno. NEO iDSD 2 ima proširenu verziju nazvanu XBass II, koja nudi tri odvojene opcije EQ za slušalice: “Bass” (koji cilja na niske frekvencije), “Presence” (koji se fokusira na gornje srednjetonce) i ‘”Bass + Presence” (koji implementira oba zajedno).

XSpace je još jedan analogni način obrade, osmišljen kako bi kompenzirao efekt “lokalizacije u glavi” koji se može pojaviti kada koristite slušalice za slušanje glazbe koja je miksana pomoću para zvučnika. Kada je uključen, XSpace proširuje zvučnu pozornicu slušalica kako bi pružio prostranije iskustvo poput zvučnika. I XBass II i XSpace rade u potpunosti u analognoj domeni, umjesto da se petljaju s digitalnim signalom preko DSP-a, i mogu se uključiti ili isključiti iz putanje signala.

iFi Audio NEO iDSD 2

Držite kontrolu

NEO iDSD 2 dolazi s novom aluminijskom daljinskim upravljačem, koja zamjenjuje jednostavan daljinski upravljač u stilu kreditne kartice isporučen s originalnim NEO iDSD-om. Ali to nije jedini način daljinskog upravljanja – vlasnici se također mogu odlučiti koristiti iFi-jevu aplikaciju Nexis, dostupnu za Android i iOS uređaje.

Nakon najnovijeg iFi-jevog vrhunskog iCAN Phantom pojačala za slušalice, NEO iDSD 2 je drugi uređaj koji uključuje Nexis modul, koji se kombinira s besplatnom Nexis aplikacijom kako bi pružio sveobuhvatan, skalabilan, mrežno povezan kontrolni sustav. Može se koristiti za postavljanje NEO iDSD 2 i upravljanje njegovim funkcijama, kao alternativa daljinskom upravljaču i kontrolama montiranim na uređaju, a također isporučuje ažuriranja firmvera preko korisničke Wi-Fi mreže.

Nexis će s vremenom biti ugrađen u više iFi uređaja. Kako broj iFi uređaja kompatibilnih s Nexisom raste i funkcionalnost aplikacije se širi, razvit će se iFi “ekosustav” povezan s mrežom – jedna aplikacija za sve vaše zahtjeve, poput usluge vratara za iFi korisnike. Omogućit će isporuku i dijeljenje dodatne funkcionalnosti vođene softverom na postojećim iFi uređajima, kao i pružanje izravne usluge tehničke podrške, pa čak i potencijalno online trgovine unutar aplikacije.

>>> APP STORE link <<<

>>> Google Play link <<<

iFi Audio NEO iDSD 2 daljinski
iFi NEO iDSD App NEXIS

Povezivanje

Uz Bluetooth, NEO iDSD 2 nudi asinkrone USB-B, optičke i koaksijalne digitalne ulaze, plus analogni ulaz od 3,5 mm koji je dodan specifikaciji. Stoga se istovremeno mogu spojiti do četiri uređaja – tri emitiraju digitalne audio podatke, a drugi analogni signal – plus peti putem Bluetootha, s izborom automatskog otkrivanja ulaza ili ručnog odabira putem višenamjenske okretne kontrole, daljinskog upravljača ili iFi-jevog Nexis upravljačke aplikacije.

Balansirani analogni izlazi maksimalno iskorištavaju potpuno balansirani sklop NEO iDSD 2. Na prednjoj strani, pored standardne jednostrane utičnice za slušalice od 6,3 mm, nalazi se izlaz od 4,4 mm za slušalice koje nude uravnoteženu vezu. Sve veći broj visokokvalitetnih slušalica i IEM-a dolazi tako opremljeno ili daje mogućnost odvajanja kabela i nadogradnje na 4,4 mm uravnoteženi konektor. Sa stražnje strane, jednostrani RCA izlazi popraćeni su balansiranim XLR utičnicama za povezivanje NEO iDSD 2 s pojačalom i zvučnicima (ili parom aktivnih zvučnika).

NEO iDSD 2 ima novi raspored Bluetooth antene, koja više nije vanjska, već je uredno skrivena unutar jedinice. Dodan je i ulaz za vanjski sat (clcock), što omogućuje povezivanje vanjskog glavnog sata koji pruža potencijalni put nadogradnje.

iFi Audio NEO iDSD2 ulazi

Sve čuti, ništa izgubiti

Jednako pogodan za stolno računalo kao za odvojeni audio sustav, NEO iDSD 2 je svestrano, jedinstveno specificirano DAC/pojačalo za slušalice. Sa svojom ultra-res True Native specifikacijom i uključivanjem Bluetooth-a bez gubitaka, to je jedini DAC koji može isporučiti zvuk visoke rezolucije i zvuk bez gubitaka preko žičnih i Bluetooth veza, do maksimalnih specifikacija koje bilo koji izvorni uređaj dopušta.

Njegov PureWave balansirani strujni krug pruža veliku snagu – više od bilo kojeg drugog usporedivog DAC/pojačala za slušalice – sposoban je izvući maksimum iz gotovo bilo kojeg para slušalica na planetu. A njegova veličina i sposobnost da stoji okomito čine ga idealnim za sve vrste situacija, čak i tamo gdje je malo prostora.

Kako god spojili svoj izvorni uređaj, vaša će glazba biti isporučena u potpunosti. Napad trzalačke žice, raspadanje doboša, karakter vokalne izvedbe, dinamična jurnjava orkestra u punom poletu – NEO iDSD 2 osigurava da doživite sve. Za mnoge ljude ovo je jedino DAC/pojačalo za slušalice koje će ikada trebati.

iFi Audio NEO iDSD2 ulazi slušalice

Razlike – NEO iDSD 2 nadogradnje na NEO iDSD (izvornik)

 • Novi iFi Bluetooth modul – Bluetooth 5.4 i aptX Lossless
 • Redizajnirani PureWave potpuno uravnotežen dvostruki mono audio krug
 • Do 10 x više snage za pogon zahtjevnih slušalica
 • Poboljšani GMT sustav femto sata
 • 4 digitalna filtera po izboru korisnika
 • 4 x postavke pojačanja za slušalice
 • XBass II i XSpace analogni načini obrade zvuka za slušalice
 • Dodatni analogni audio ulaz – 3,5 mm
 • Ulaz vanjskog sata
 • Zaslon u boji 2″
 • Nova unutarnja Bluetooth antena
 • Novi aluminijski daljinski upravljač
 • Podrška za aplikaciju Nexis
 • Poboljšano iPower 2 napajanje od 12 V AC/DC s ultra niskim šumom
iFi Audio NEO iDSD razlike
iFi Audio NEO iDSD razlike
iFi Audio NEO iDSD razlike

Ključne specifikacije

 • Maksimalna razlučivost datoteke 32-bit/768kHz PCM; izvorni DSD512; potpuno MQA dekodiranje na 384kHz
 • Bluetooth podrška za format aptX Lossless; aptX Adaptive (aptX, aptX HD, aptX LL); LDAC; HWA/LHDC; AAC; SBC
 • Kabelski ulazi USB 3.0 tip B; optički S/PDIF; koaksijalni S/PDIF; 3,5 mm analogni; vanjski sat
 • Linijski izlazi (fiksni/varijabilni) Balansirani XLR stereo; RCA stereo
 • Izlazi za slušalice 4,4 mm balansirani; 6,3 mm
 • Postavke digitalnog filtra Standard; malo savršeno; Minimalna faza; Gibbsov prijelazni optimiziran
 • Postavke pojačanja slušalica 0dB; +8dB; +16dB; -12dB (IEMatch)
 • Analogni načini obrade slušalica XSpace; XBass II (bas, prisutnost, bas + prisutnost)
 • Izlazna snaga slušalica – 4,4 mm >19,5 V/650 mW (@600Ω); >13,3 V/5551 mW (@32 Ω)
 • Izlazna snaga slušalica – 6,3 mm >10,5 V/184 mW (@600Ω); >9,5 V/2832 mW (@32 Ω)
 • Uključeni kabeli i priključci USB 3.0 Type A do Type B kabel; stereo RCA kabel; Adapter za slušalice od 3,5 mm do 6,3 mm
 • Ostali uključeni dodaci iPower 2 PSU, aluminijski stalak za okomito postavljanje, aluminijski daljinski upravljač
 • Dimenzije: 214 x 41 x 158mm
 • Masa: 916 g
iFi Audio NEO iDSD 2 prednja
iFi Audio NEO iDSD 2 stražnja

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

IFI AUDIO ČLANCI: