iFi SPDIF iPurifier2

17. srpnja 2020. | Audio/video sistemi, iFi Audio

iFi SPDIF iPurifier2

srp 17, 2020 | Audio/video sistemi, iFi Audio

iFi SPDIF iPurifier2 – jasno, jasnije, iPurifier

iFi SPDIF iPurifier2 – jasno, jasnije, iPurifier

Što je SPDIF iPurifier2?

Dosta je zamuckivanja…

Sony/Philips Digital Interface (S/PDIF) se pojavio sredinom osamdesetih, a koristi se za povezivanje audio uređaja na relativno kratkim udaljenostima. Signal može prenositi koaksijalni kabel sa RCA, ili optički kabel s Toslink konektorom.

S/PDIF se koristi za povezivanje komponenti kućnoga kina, sustava za računalne igre, a može povezivati Apple TV, Google Chromecast, PS4, Xbox One X i CD transport.

Inherentan (nerazdvojiv) problem takvog tipa povezivanja je jitter – degradacija signala prilikom pretvaranja iz analognog u digitalni i suprotno. To je devijacija u vremenu kad se nešto trebalo dogoditi u odnosu na vrijeme kad se dogodilo.

Ukratko – vaš zvuk zamuckuje… Audio nije tako jasan kao što bi trebao biti. Pjesme iz filma zvuče jadno, a zvuku u igrama nedostaje udarac.

Pomoć je pri ruci, jer SPDIF iPurifier2 radi upravo ono što piše na pakiranju. Suzbija S/PDIF podrhtavanje, i vraća integritet signala.

ifi audio SPDIF iPurifier2

Zašto bih ga trebao koristiti?

Dakle, konačno ste se počastili onim 8K Smart TV-om oštre, kristalno jasne slike? Ali nešto ipak nedostaje? Zvuk filma nije kakav bi trebao biti, glazba vas dovoljno ne pokreće? Ili usprkos korištenju najnovije Xbox One X grafičke kartice iskustvo igranja nije duboko kao što bi trebalo? Pucnjevi nisu eksplozivno oštri? Tenkovi zvuče kao kosilice za travu?

Treba vam SPDIF iPurifier2!

Prosječni uređaji čiji tipični S/PDIF izlazni signal pati od niske kvalitete zbog velike količine jittera (podrhtavanja). Ako se to ne popravi, znači da će iz uređaja uvijek izlaziti zvuk nedovoljne kvalitete.

SPDIF iPurifier2 vraća narušeni integritet signala, obnavlja kvalitetu zvuka i stvara povećanu toplinu, dubinu i dinamički kontrast.

Krešendo simfonijskog orkestra je puniji, dublji, bogatiji. Netflix i Sky filmovi nikad nisu zvučali tako dobro. Poboljšan je i zvuk u igrama. Vaša Alfa Romeo Forza 7 juri ispred vaše fotelje, a zombiji su vam za petama. 

Gdje ga trebam koristiti?

SPDIF iPurfier2 je Bit Perfect. Kompatibilan je sa DTS, DOLBY Digital i DoP signalima i nudi punu podršku do 192 kHz. Radi s Toslink i digitalnim kabelima na praktički bilo kojem S/PDIF izvoru. Ima izlaze za S/PDIF i optički, pa ga istovremeno možete spojiti na dva uređaja! Također može funkcionirati kao pretvarač koaksijalnog u optički prethvarač.

Ako je vaš vrhunski CD transport povezan s DAC-om S/PDIF- vezom, dodajte SPDIF iPurifier2 u sustav i uživajte u prilično impresivnim rezultatima. Galvanski je izoliran tako da niti s te strane nema zamjerki.

Super mirno napajanje

I na kraju svega, dodali smo izvrstan, super tihi  iPower ispravljač. SPDIF iPurifier2 mora se napajati s 5V, a naš je ispravljač mirniji i stabilniji od baterije i odlično obavlja svoj posao.

Podrhtavanje. Koje komplikacije nosi?

Jitter je degradacija audio signala pri pretvaranju s analognog u digitalni i obrnuto. Jitter je zvučno odstupanje signala u vremenskom spektru, između vremena kada se događaj dogodi i kada bi se trebao dogoditi. Utječe na podatke i signale takta, a ako ih se ne promijeni, manifestira se u znatnoj degradaciji zvuka.

Jitter uzrokuje nedostatke u dvije audio domene; pretvorbi i digitalne smetnje. Kada je audio pretvorba izložena ovom fenomenu, uzorkovanje podrhtavanja može izazvati pogreške, izobličenja i šumove, dok su oštećenje podataka i gubitak malih signala rezultat digitalne interferencije. Te prepreke pretvaraju audiofilsko iskustvo u prazno obećanje.

iFi audio. Kako riješiti problem s podrhtavanjem?

Nakon gotovo četiri desetljeća istraživačkog iskustva našeg glavnog dizajnera Thorstena Loescha, iFi audio stvorio je elegantno i vrlo učinkovito rješenje za uklanjanje podrhtavanja jednom zauvijek – SPDIF iPurifier2. Ovaj sitni pribor je tu da ukloni S / PDIF podrhtavanje, potpuno vrati integritet ugroženog signala, popravi kvalitetu zvuka i stvori povećanu toplinu, dubinu i dinamički kontrast.

krivulja signala prije

krivulja signala poslije

SPDIF iPurifier2 rješava podrhtavanje na četiri razine:

  1. Reclocking s 10MHz Global Master Femto Clockom – smanjeni jitter
  2. Obnavlja se potpunom galvanskom izolacijom izvora uređaja od DAC – smanjeni jitter
  3. DAC regeneracija dolaznog signala punom galvanskom izolacijom – smanjeni jitter
  4. Napajanje super čistom strujom iPower ispravljačem  – smanjeni jitter

Ukloniti jitter – obnoviti ravnotežu.

Korištenje SPDIF iPurifier2 sa 8K Smart TV uređajima ili XboxOneX osigurava se zvuk jednake kvalitete kao što je slika na zaslonu.

Ako su Hi-end CD transport i DAC povezani S/PDIF-om? Dodajte SPDIF iPurifier2 u sustav i čujte koliko su impresivne sposobnost uklanjanja jittera!

iFi SPDIF iPurifier2 (iFi audio) MPC: 1599.00 kn KUPI

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

IFI AUDIO ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest