High-end Audio

U svakom području ljudske djelatnosti zadaci, u pravilu, mogu biti dvojaki: konstruirati i izraditi najbolji proizvod čija će maloprodajna cijena biti unaprijed zadana ili napraviti najbolji uradak čija će cijena biti definirana samo i isključivo korištenjem najboljih materijala, najnovijih tehnologija, najboljeg dizajna uz postizanje najboljih mogućih rezultata, po mogućnosti boljih od konkurencije…

Dakle, možemo reći da je cilj High-end audio uređaja približiti se idealnoj reprodukciji snimljenih zapisa. Naravno, opravdano je nadati se da će uređaj biti u stanju prenijeti sve nijanse snimke nastale u studiju ili nekom drugom prostoru. Takvi sustavi bespogovorno prepoznaju i razlikuju lošu snimku od vrhunske, u stanju su vrlo precizno oslikati prostor u kojem je snimka nastala, kao i sve finese kojima glazbenici sviraju svoje instrumente, njihove međuodnose i raspored u prostoru.

Dakle, High-end audio uređaji sposobni su vjerno prenijeti snimku glazbenog djela s nosača zvuka, ma kakva ona bila.

Ako je snimka uređivana u postupku postprodukcije, ako su korištene metode kompresije i, naknadno ekspanzije, o prirodnosti reprodukcije nema ni govora – ali u TOČNOST reprodukcije snimke ne treba sumnjati. To što ne zvuči prirodno posljedica je načina snimanja i produkcije a ne defektnosti sustava.

U tom kontekstu, High-end audio u purističkom smislu, reproducirati će samo ono što je na nosaču zvuka i to bez dodavanja, oduzimanja ili uljepšavanja.

Čim je uređaj bliži idealnoj reprodukciji, velika je vjerojatnost da će i njegova cijena biti visoka.

Naravno, ako ljubitelj glazbe ili dobroga zvuka ima mogućnosti financirati sustav sastavljen od takvih uređaja, vjerojatno će to i učiniti, stremeći konačnom rješenju (kojeg na žalost nema) – a to je idealna, savršena reprodukcija glazbenih zapisa.

Želja za posjedovanjem automobila cijene od stotinjak ili više tisuća eura svima je shvatljiva, ali izjava da vaše pojačalo/zvučnik/gramofon stoji desetinu takve svote, u većini ljudi često izaziva čuđenje i traganje za dijagnozom duševne bolesti.

Ništa zato, mi koji volimo glazbu i dobar zvuk znamo našu kroničnu glad i traganje za vrhunskom reprodukcijom koje ponekad traje cijeli život.

Audiocinema-art, tvrtka sa 20 godina iskustva osigurati će Vam slušanje High-end sustava najboljih svjetskih
proizvođača u namjenski uređenim slušaonicama – na Vaše i naše zadovoljstvo.

Posljednje vijesti iz rubrike HIGH END

AUDIOCINEMA ART newsletter