Dan D’Agostino Master Audio Systems najavljuje novo pretpojačalo Momentum C4

Dan D’Agostino Master Audio Systems najavljuje novo pretpojačalo Momentum C4

15. lipnja 2024. | D´Agostino, High-end audio

Dan D’Agostino Master Audio Systems predstavio je Momentum C4 pretpojačalo, značajan napredak u odnosu na Momentum pretpojačalo. Najnovija verzija proširuje dobro prihvaćeni okvir Momentum platforme pretpojačala, a uključuje i tehničke značajke i zvučne atribute inspirirane vodećim Relentless pretpojačalom. 

Dan D'Agostino

Dan D’Agostino Master Audio Systems predstavio je Momentum C4 pretpojačalo, značajan napredak u odnosu na Momentum pretpojačalo. Najnovija verzija proširuje dobro prihvaćeni okvir Momentum platforme pretpojačala, a uključuje i tehničke značajke i zvučne atribute inspirirane vodećim Relentless pretpojačalom. 

Dan D’Agostino Master Audio Systems

najavljuje novo pretpojačalo Momentum C4

Dan D’Agostino Master Audio Systems predstavio je Momentum C4 pretpojačalo, značajan napredak u odnosu na Momentum pretpojačalo. Najnovija verzija proširuje dobro prihvaćeni okvir Momentum platforme pretpojačala, a uključuje i tehničke značajke i zvučne atribute inspirirane vodećim Relentless pretpojačalom. Oznaka “C4” odgovara novoj komplementarnoj četverostrukoj topologiji sklopa koja čini jedinstveni sklop ulaznog stupnja koji se koristi u prednjem dijelu pretpojačala.

U dizajnu Momentum C4 pretpojačala, namjenska audio šasija i odvojeno napajanje koriste se za postizanje optimalne mehaničke i električne izolacije. Ove dvije šasije međusobno su povezane pomoću specijaliziranih elektro-mehaničkih konektora integriranih unutar svake jedinice. Konektori s trideset pinova, pozlaćeni i sposobni za rukovanje strujom od 20 A, zamjenjuju konvencionalno ožičenje koje se obično koristi u sličnim aplikacijama, učinkovito smanjujući rizik od potencijalnih anomalija. Ova prepoznatljiva konfiguracija jamči

potpunu fizičku i električnu izolaciju audio signala od komponenti napajanja. Nadalje, ova fizička segregacija stvara dodatni prostor za optimizaciju strujnog i audio sklopa.

Novo u pretpojačalu Momentum C4 je poboljšane mogućnosti iz digitalne domene. LED zaslon prikazuje radni status i kada je opremljen opcijskim digitalnim modulom za streaming (DSM) izvora digitalne glazbe. Novi dvosmjerni daljinski upravljač s Bluetooth tehnologijom također pruža ove informacije na dlanu.

Dan D’Agostino Momentum C4

Istaknuti audio sklopovi

Ovaj sklop predstavlja evoluciju od upotrebe JFET tranzistora u D’Agostino pretpojačalima, koji su debitirali u Momentum HD pretpojačalu i dalje usavršeni u Momentum C4 pretpojačalu. Inovativna topologija Momentum C4 koristi različitu konfiguraciju od četiri JFET tranzistora raspoređena u komplementarni, push-pull dizajn, značajno povećavajući ulaznu impedanciju. Ovo poboljšanje služi kao temelj za cijelu topologiju pretpojačala, učinkovito ga izolirajući od prevladavajuće vanjske buke u audio sustavima. S ulaznom impedancijom koja premašuje 1 MΩ, sami JFET-ovi stoje kao najmanje bučni dostupni uređaji. Kada su integrirani u novi sklop C4 kruga, oni učinkovito smanjuju ukupni nivo buke u ovoj ključnoj fazi.

Topologija audio kruga počinje s potpuno jedinstvenim novim diskretnim dvostrukim komplementarnim diferencijalnim JFET ulaznim stupnjem koji ima izdrži naponski ulazni signala od izvanrednih 30 V, a prednji kraj Momentum C4 pretpojačala otporan je na električne probleme povezane s izvorom. U normalnom radu, zagrijavanje komponente može dovesti do pogoršanja performansi i zvuka. Razvijen posebno za pretpojačalo Momentum C4, jedinstveni krug održava stabilan prednapon tako da se anomalije povezane s temperaturom neutraliziraju, čime se održavaju performanse tijekom duljeg slušanja.

 

Dan D’Agostino Momentum C4 iznutra

Ne koristeći nikakvu negativnu povratnu spregu, osnovni D’Agostino koncepti sklopova uključuju put signala koji je potpuno komplementaran, izravno povezan i balansiran od ulaza do izlaza postižući ravni frekvencijski odziv do 120 kHz.

Sav dobitak signala ostvaruje se u trenutnoj domeni korištenjem vlasničkih strujnih zrcala s višestrukim izlazom s gotovo 30 puta većom linearnošću od ostalih dizajna. Izvedeno s četveroslojnim tiskanim pločicama za vrhunsku kvalitetu signala, korištenje takvih pločica dramatično smanjuje izobličenje i gubitke širenja u usporedbi s uobičajenim dvoslojnim pločicama.

Elementi analognog i digitalnog sklopa i uzemljenja međusobno su izolirani. Gdje je potrebno, digitalni upravljački signali optički su povezani s analognim krugovima. Releji za prebacivanje signala hermetički su zatvoreni i koriste pozlaćene kontakte za maksimalnu cjelovitost signala.

“Pretpojačalo Momentum C4 predstavlja značajan korak naprijed za našu platformu Momentum. Izvlačeći elemente iz našeg pionirskog rada na Relentless pretpojačalu, topologija Momentum C4 postiže razinu transparentnosti koja je neusporediva u pretpojačalu osim za svog većeg brata,” izjavio je Dan D ‘Agostino, suosnivač i glavni inženjer. 

Dan D’Agostino Momentum C4 straga

U mnogim konstrukcijama pretpojačala, sklopovi za kontrolu glasnoće su ili zanemareni ili se namjerno umanjuju. Međutim, to nije slučaj s pretpojačalom Momentum C4. Svaka kontrola glasnoće pomno je izrađena korištenjem 14 različitih komponenti, osiguravajući najskladniji odziv i preciznu kontrolu nad visoko linearnim poluprovodničkim prekidačima vojnih specifikacija i diskretnim preciznim otpornicima ugrađenim u krug glasnoće.

Posljedično, propusnost i prijelazni odziv pretpojačala Momentum C4 ostaju nepromijenjeni postavkom glasnoće. Razine glasnoće elegantno se prikazuju pomoću brojčanika i kazaljke za glasnoću inspiriranih švicarskim satom ili se mogu prikazati numerički, u rasponu od 0 do 99.

Rijetko viđen sklop za kontrolu tona unutar pretpojačala Momentum C4 ostaje potpuno transparentan u svom radu, osiguravajući nulti utjecaj na putanju signala kada nije aktivan. Skriven iza diskretnih vratašca na prednjoj ploči, utičnica za slušalice s neovisnim krugom pojačala također je osigurana za dodatnu svestranost.

Dan D’Agostino Momentum C4 - ulaz za slušalice

Istaknute karakteristike napajanja

Smješteni u zasebnom kućištu kako bi se maksimizirala izolacija, dužnosti isporuke energije dijele pojedinačni transformatori namijenjeni analognom i digitalnom strujnom krugu. Također, prisutan u kućištu napajanja je LCD zaslon koji prikazuje status jedinice, funkcije, a kada je opremljen opcijskim digitalnim modulom za strujanje, metapodatke iz opremljenih digitalnih glazbenih izvora.

Koristeći jedinstvenu tehnologiju namotaja, prvobitno korištenu u pojačalu Momentum M400, ovaj dizajn daje povećanu izlaznu snagu unutar istog otiska. Unutarnji sklopovi rješavaju RF šum iz AC dalekovoda, kompenzirajući asimetrične valne oblike snage i DC na mreži. Kapitalizirajući povećanu sposobnost napajanja, izlazni stupnjevi rade na 36% višem naponu, nudeći poboljšanu dinamiku na mikro i makro razinama.

Dan D’Agostino Momentum C4

Napredna kontrola

Smješten u precizno strojno obrađeni aluminij i Delrin, daljinski upravljač Momentum C4 pretpojačala je uređaj s omogućenom Bluetooth tehnologijom, koji se može puniti putem USB-a, ima ergonomski dizajn i LCD zaslon. Nudeći dvosmjernu funkcionalnost, daljinski upravljač zrcali informacije s prednje ploče pretpojačala Momentum C4 na vlastiti zaslon, uključujući postavke ulaza, glasnoće i balansa. Osim toga, s instaliranim opcijskim DSM-om, metapodaci pjesme također se prikazuju na zaslonu.

Dan D’Agostino Momentum C4 daljinski

Dodatni digitalni streaming modul (DSM)

Momentum C4 pretpojačalo označava prekretnicu kao prvo D’Agostino Momentum pretpojačalo koje nudi opcijski digitalni streaming modul. Ovo digitalno poboljšanje proširuje mogućnosti povezivanja za naslijeđene digitalne izvore i uvodi vrhunske mogućnosti strujanja. Lako nadogradiv na terenu, DSM uključuje SPDIF koaksijalne, optičke, USB-B, RJ-45 i Wi-Fi mrežne ulaze. Kako bi se osigurala besprijekorna reprodukcija mrežnog sadržaja visoke razlučivosti bez kašnjenja, podržava 10/100/1000 Gigabit Ethernet.

Prilagođene iOS aplikacije olakšavaju kontrolu glazbenih kolekcija, streaming sadržaja i funkcija jedinice bez napora. Izvorna integracija s pretplatničkim streaming uslugama kao što su Tidal, Qobuz i Spotify podržana je unutar aplikacije, uz dodatnu kompatibilnost za Tidal Connect. Nadalje, uz odgovarajuće kodirane datoteke, omogućeno je standardno MQA dekodiranje. Za korisnike koji preferiraju alternativni glazbeni menadžment, Roon Ready certifikat također će biti dostupan.

Sposoban rukovati izvorima najveće rezolucije koji su danas dostupni, Momentum C4 izvorno dekodira PCM signale do 32 bita/384 KHz i DSD signale do DSD256 (11,2MHz). Prepoznajući ključnu ulogu analogne sekcije u izvedbi digitalne glazbe, interne balansirane veze osiguravaju optimalan prijenos signala do stupnja strujnog kruga C4, iskorištavajući puni potencijal snage pretpojačala i analognog strujnog kruga preko njegove dvije šasije.

Svako pretpojačalo Momentum C4 ručno je izrađeno i pojedinačno testirano u D’Agostinovoj tvornici u Arizoni od strane našeg tima tehničara i majstora, a isporučuje se u srebrnoj ili crnoj boji.

Dan D’Agostino Momentum C4

Karakteristike:

Frekventni odziv: 0.1 Hz to 1MHz, -1dB / 20 kHz, ±0dB
Odnos signal-šum: 105 dB, neopterećeno
Dobitak: +10 dB or +19 dB
Analogni ulazi:
  • 3 para balansiranih XLR stereo;
  • 1 par nebalansiranih RCA stereo
Digitalni ulazi: po 1

  • SPDIF koaksijalni;
  • optički;
  • USB-A;
  • RJ45;
  • Wi-Fi
Ulazna impedanca: 1 MΩ
Izlazna impedanca: 0.05 Ω
Izobličenje: <0.002%, 20 Hz to 20kHz
Izlazi:
  • 2 balansirana XLR stereo,
  • 6.35 mm za slušalice
Završna obrada: crna/srebrna
Dimenzije (ŠVD): 432 x 226 x 386 mm
Težina: 33.1 kg

 

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

Dan D’Agostino članci: