Momentum MxV Integrated
Momentum MxV Integrated

Dagostino Momentum MxV integrated – sasvim nova pravila

03. studenoga 2023. | D´Agostino, High-end audio

Dan D’Agostino Master Audio Systems predstavlja drugu generaciju Momentum Integrated – Momentum MxV integrirano pojačalo

 

“Ako tražite ono što je jednostavno najbolje integrirano pojačalo na tržištu – i imate police za to – Momentum Integrated je prvak u teškoj kategoriji. Najviša preporuka!”

                        Alan Sircom, Hi Fi+

Dan D'Agostino

Dan D’Agostino Master Audio Systems predstavlja drugu generaciju Momentum Integrated – Momentum MxV integrirano pojačalo

 

“Ako tražite ono što je jednostavno najbolje integrirano pojačalo na tržištu – i imate police za to – Momentum Integrated je prvak u teškoj kategoriji. Najviša preporuka!”

                        Alan Sircom, Hi Fi+

Pravilo dvojke

Koristeći prednosti prethodno primijenjenog opsežnog razvoja na zasebne komponente serije Momentum, integrirano pojačalo Momentum MxV ostvaruje potencijal koji nudi integrirano rješenje. Momentum MxV integrirano pojačalo je modularni dizajn koji se može konfigurirati prema željama slušatelja.

Sekcija pretpojačala temeljnog linijskog stupnja može se povećati kako bi uključila digitalni streaming i/ili fono modul.

Kada je potpuno opremljen, topologija integriranog pojačala Momentum MxV je besprijekoran krug koji radi kao jedan od ulaza do izlaza. Svaki unutarnji dio je visoko specijaliziran, ali poznavanje točnog komplementa napajanja, kontrole i audio strujnih krugova koji se koriste zajedno, omogućuje projektiranje vizije sustava koja obično nije moguća.

“Naš inženjerski tim iskoristio je inherentne prednosti integriranog dizajna i podigao ga na novu razinu zvučne izvedbe.” rekao je Bill McKiegan, predsjednik Dan D’Agostino Master Audio Systems. “Ugradili smo ključne elemente sklopova iz Momentum HD pretpojačala, Momentum MxV i Relentless modela što je rezultiralo iskustvom slušanja koje doista postavlja novi standard za kvalitetu zvuka integriranog pojačala .” 

Dagostino Momentum MxV integrated

Napajanje

Prkoseći svojoj kompaktnoj veličini, Momentum MxV Integrated je vrlo snažno pojačalo. Okosnica je novi ultra-tihi linearni transformator od 2000 VA. Jedinstvena toroidalna tehnologija namotaja daje veću izlaznu snagu iz konvencionalnog transformatora slične veličine. Iznenađujuće malen za svoje mogućnosti, ovaj motor pokreće bateriju kondenzatora od gotovo 60 000ⲙF što rezultira izlaznom snagom od 250/500/1000 W u opterećenjima zvučnika od 8/4/2Ω. Unutarnji strujni krugovi filtriraju RF šum iz AC priključaka i kompenziraju asimetrične valne oblike snage i DC na mreži.

Opseg Momentum MxV integriranog dizajna pojačala zahtijeva korištenje dvije odvojene šasije – namjenske audio šasije i odvojenog napajanja. Dvije šasije međusobno se spajaju pomoću posebnih mehanizama u montažnim nogama svake šasije.

Trideset pinski isprepleteni 30-amperski, pozlaćeni konektori eliminiraju ožičenje koje se inače koristi za ove primjene i s tim povezane anomalije koje se mogu pojaviti.

Ova karakteristična konstrukcija u potpunosti izolira audio signal, i fizički i električni od dijela napajanja. Fizička izolacija nudi dodatni prostor za maksimiziranje snage i audio krugova.

Dagostino Momentum MxV integrated - donja ploča - napajanje

Audio sklopovi

Svaki veći dio integriranog pojačala dotaknut je tehnološkim napretkom uvedenim u modele serije Relentless i Momentum MxV. Počevši od dijela pretpojačala, šest pojedinačnih lijevih i desnih tiskanih ploča čine ulaz, kontrolu glasnoće i izlaz. Osnovne topologije preuzete su iz pretpojačala Momentum HD Momentum uključujući inovativni ulazni stupanj temeljen na FET-u.

Izrazita prednost integriranog pojačala je izravna veza stupnja pojačanja pretpojačala na ulaznu sekciju pojačala. Ovaj izravni čisti put uklanja anomalije konektora i kabela koje potencijalno utječu na električne i zvučne performanse. Kritični za novi krug su bipolarni tranzistori koji napajaju prednji dio pojačala.

Ove komponente šireg pojasa i veće snage proširuju rad niskih i visokih frekvencija sa smanjenim izobličenjem u oba ekstremna frekventna područja. Energiziranje pogonskog stupnja novi je krug stabilnosti prednaprezanja koji osigurava gotovo 50% povećanja radnog prednapona.

Povećanje rada klase A izravno je povezano s boljom kvalitetom zvuka. S novom topologijom kruga MxV i našim jedinstvenim toplinskim hladnjakom od bakra/aluminija, problemi s toplinom nisu nikakva briga u Momentum MxV integriranom pojačalu.

Nova shema prednapona osigurava dosljednost prednaprezanja, sprječavajući previsoke temperature čak i pod najvećim zahtjevima. Dodatni tranzistori snage u izlaznom stupnju smanjuju radno opterećenje za svaki uređaj. Minimiziranjem stresa na svakom pojedinačnom uređaju, cijela izlazna sekcija radi učinkovitije. Rezultat je bogatija, dinamičnija, intimnija prezentacija bez obzira na glazbeni žanr.

Konačni izlazni stupanj ima nove izlazne tranzistore koji su izvorno bili izvor za glavno pojačalo Relentless Monoblock. 28 tranzistora velike brzine i svage koristi se u Momentum MxV integriranom pojačalu.

Svaki tranzistor montira se izravno na bakrene hladnjake. Mreža kondenzatora/otpora spojena na bazu svakog tranzistora osigurava stabilnost čak i na visokim frekvencijama i sa zvučnicima niske impedancije.

Dodatno, svaki izlazni tranzistor se mjeri i samo uređaji koji odgovaraju zahtijevanim specifikacijama performansi uključeni su u proizvodnju Momentum MxV integriranog pojačala.

Kao i kod svih D’Agostino modela, integrirana pojačala Momentum MxV imaju diskretna, izravno spojena balansirana strujna kola, najprecizniju moguću platformu ikad.

Dagostino Momentum MxV integrated
Dagostino Momentum MxV integrated

Digitalni strujni i fono modul

Dodatni digitalni modul uvodi Momentum MxV Integrated u najnovije digitalno okruženje za slušanje. Digitalno poboljšanje dodaje povezivost za naslijeđene izvore, i izvornu i dodatnu USB funkciju, te vrhunsku funkciju streaminga. Nadogradiv, digitalni modul dodaje SPDIF koaksijalni, optički i USB-A za stare digitalne komponente te Ethernet i Wifi za mrežnu povezivost. Namjenska iOS D’Agostino DSM aplikacija pruža ugrađeno Tidal, Qobuz, MQA dekodiranje, plus potpunu kontrolu jedinice. Podržani su PCM signali do 32 bita/192 KHz i DSD1024 signali.

Dodatni fono modul osigurava mogućnost reprodukcije vinila integriranom pojačalu Momentum MxV. Patrone s pokretnom zavojnicom niske izlazne snage podržane su s više od 60 dB pojačanja i opcijama opterećenja od 100Ω – 47kΩ.

Svako Momentum MxV integrirano pojačalo ručno je izrađeno i pojedinačno testirano u D’Agostinovoj tvornici u Arizoni od strane našeg tima tehničara i majstora.

Momentum MxV Integrated Digitalni strujni i fono modul

Karakteristike:

 • Frekventni odziv: 0.1 Hz do 100 kHz +0/-3 dB, 20 Hz to 20 kHz, ±0.1 dB
 • Odnos signal-šum: 75 dB
 • Ukupna hanijska izobličenja na 250 watts @ 8Ω:  0.05% @ 1 kHz
 • Ulazna impedanca: 1 MΩ
 • Izlazna impedanca: 7Ω
 • Snaga: 250 W @ 8Ω, 500 W @ 4Ω, 1,000 W @ 2Ω
 • Izobličenje na 200 W @ 8 Ω: < 0.1%, 20 Hz do 20 kHz
 • Ulazi: 3 para stereo balansirani XLR, 1 par stereo single-ended RCA
 • Izlazi: 1 par stereo balansirani XLR, 1 x 6.35 mm za slušalice, 1 par zvučnički terminali
 • Dimenzije: 464 x 241 x 452 mm
 • Masa: 50.8 kg
 • Završna obrada: srebrna/crna, po narudžbi na zahtjev

Momentum Integrated košta 81.250 € za osnovni model.
Dodatni Digital Streaming Module je 12.500 €, a dodatni fono model je 6.250 €

 

Dagostino Momentum MxV integrated

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

D’AGOSTINO ČLANCI: