D’Agostino Relentless Monoblock vrhunsko pojačalo snage

28. lipnja 2018. | D´Agostino, High-end audio

D’Agostino Relentless Monoblock vrhunsko pojačalo snage

lip 28, 2018 | D´Agostino, High-end audio

Dan D’Agostino oduvijek je imao želju za što boljom izradom vlastitih kreacija, bez obzira koliko se dotadašnje činile besprijekornima. Pojačala snage Relentless Monoblock je najnovija manifestacija te strasti.

Ovaj savršeni 1500 W monoblok predstavljen je na sajmu u Münchenu održanom od 10. – 13. svibnja. Sa svojim 5,5 kW napajeanjem koje “hrani” 100 izlaznih tranzistora, Relentless Monoblok s lakoćom isporučuje 1500/3000/6000 W na 8/4/2 Oma. S ovim monoblokovima usredotočili smo se na kreiranje pojačala be ikakvih granica. Uključili smo elemente Momentum serije i novu koncepciju sklopovs kako bismo napravili pojačalo koje održava harmonijski integritet i proširenu pozornicu od 0 – 1500 W. Pojačalo koje je dovljno snažno da može pogoniti bilo koji zvučnik do maksimalne kvalitete zvuka bez obzira na teret koji možda predstavlja, ujedno je i najbolje pojačalo koje sam ikad kreirao – kaže Dan D’Agostino.

Relentless Monoblock koristi potpuno novu, punu komplmentarnu topologiju temeljenu na preciznom ulaznom stupnju koji održava savršenu ravnotežu između pozitivne i negativne sastavnice signala. Nepravilnosti koje se pojavljuju u polovici signala, također će se pojaviti u drugoj polovici sa suprotnim predznakom, i tako će poništiti jedna drugu. Sklopovi za pojačanje djeluju u strujnoj domeni i osiguravaju da karakteristike reprodukcije ne osciliraju bez obzira na zahtjeve… Globalna negativna povratna sprega se ne koristi, a nije ni potrebna jer linearnost otvorene petlje pojačala uklanja potrebu za ovom tehnikom koja smanjuje kvalitetu reprodukcije. Srce napajanja je transformator koji koristi višestruke sekcije a smješten je u oklopljeni metalni valjak. Takav dizajn smanjuje šum transformatora blizu nule i štiti sklopove od magnetskog polja transformatora. Transformator napaja posebno dizajniranu ispravljačku sekciju i 600.000 mF/100 V kondenzatore. Posebni nosač mehanički učvršćuje svaki kapacitet da ne vibrira. Sklop za sporo uključivanje aktivira napajanje u stupnjevima eliminirajući brigu o pregaranju kućnih osigurača uslijed velikog udara na kućnu mrežu prilikom uključivanja.

D’Agostinov ekskluzivni Super Rail koncept maksimalno iskorištava nevjerojatne resurse ovog napajanja, koristi visoki napon prije izlaznog stupnja i tako dosiže puni potencijal. Uslijed toga dinamika je poboljšana, izobličenja su smanjena a pojačalo bolje kontrolira zvučnike. Jedinstvena hladila kombiniraju bakar i aluminij u toplinskom sklopu koji odvodi toplinu izlaznih tranzistora. Elegantan zakrivljeni dizajn proširuje se u oblik s venturijevim efektom i osigurava siguran i pouzdan rad Relentless monobloka čak i pri punoj snazi. Toplinska zaštita, zaštita od kratkog spoja i istismjerne struje je izvedena neinvazivnim dizajnom i uspješno brani uređaj od bilo kakvih vanjskih grešaka. Kućište je izrađeno iz punog aluminija i osigurava superiornu zaštitu, termičku stabilnost i prigušenje vibracija. Visokoprecizna obrada glodanjem osigurava precizno spajanje elemenata šasije bez vidljivih spojnih mjesta. Promjer novih mjernih instrumenata je cca 200 mm a automatski se podešava u skladu s dolaznim signalom.

Zadržavanje tradicije kreće s Momentum pojačalima, a nastavlja se jednim balansiranim XLR ulazom. Spoj za zvučničke kabele izveden je masivnim mjedenim pozlaćenim konektorima. U dostizanju najviših dizajnerskih i proizvodnih standarda ne postoji konstruktor koji bi bio nemilosrdniji od Dan D’Agostina  (relentness u prijevodu znači nemilosrdan!). Bez ograda tvrdimo da nijedno pojačalo do sad nije bilo dizajnirano i izrađeno po višim standardima. Isporuka kreće u lipnju a američka cijena će biti 250.000 $ za par.

Karakteristike:

 • Frekventni odziv: 20 Hz – 20 kHz, ± 0 dB; < 0,1 Hz – 100 kHz +0/-3 dB
 • Odnos signal/šum: >113 dB pri punoj snazi
 • Ukupna harmonijska izobličenja: < 0,007% na 1 kHz, pri 1,500 W i 8Ω
 • Izlazna snaga: 1500/3000/6000 W RMS na 8/4/2Ω
 • Izlazni napon: 320 V
 • Izlazna struja: 400 A
 • Izlazna impedanca: < 0,03Ω, 20 Hz – 20 kHz
 • Damping faktor: > 267, 20 Hz – 20 kHz
 • Ulaz: 1 balansirani XLR konektor
 • Izlaz: 1 par pozlaćenih mjedenih konektora
 • Završna obrada: srebrna ili crna
 • Dimenzije: 572 x 280 x 826 mm (ŠVDw)
 • Masa: 220 kg
AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest