Transrotor gramofoni
Transrotor gramofoni

Transrotor konačno u Hrvatskoj!

12. veljače 2024. | High-end audio, Transrotor

TRANSROTOR je najstarija njemačka tvrtka za proizvodnju gramofona.

Već 40+ godina izrađuje najbolje gramofone dostupne u cijelom svijetu.

TRANSROTOR je najstarija njemačka tvrtka za proizvodnju gramofona.

Već 40+ godina izrađuje najbolje gramofone dostupne u cijelom svijetu.

TRANSROTOR je najstarija njemačka tvrtka za proizvodnju gramofona.

Već 40+ godina izrađuje najbolje gramofone dostupne u cijelom svijetu.

Sa sjedištem u Bergisch Gladbachu u Njemačkoj, TRANSROTOR je na čelu s Jochenom Räkeom počeo radom godine 1971. Revoluciju na tržištu sa svojim izvornim oblikom gramofona od akrilnog stakla, TRANSROTOR je napravio 1976.godine, izvršivši dubok i trajan utjecaj na cijelu industriju. Godine 1986. predstavljeni su legendarni gramofoni TRANSROTOR Classic i TRANSROTOR Quintessence sa svoja 3 pogonska motora u obliku zvijezde. Na prijelazu tisućljeća, uvođenjem ARTUS gramofona i magnetskog pogona, Jochen Räke i TRANSROTOR ponovno pokazuju svoju predanost tehnologiji i visokim standardima razvoja proizvoda.

Strast za izvrsnošću u proizvodnji, razumijevanje visoke tehnologije i vizija za budućnost, omogućuje da TRANSROTOR održava proizvodnju samo po narudžbi i malim serijama. Vrijeme isporuke je otprilike 6 tjedana jer se svaki gramofon izrađuje na zahtjev i po narudžbi. Kupci se slažu da je čekanje vrijedno isporučenog konačnog proizvoda.

Transrotor Dark Star SIlver Shadow
Transrotor JupiterV
Transrotor Rondino

TRANSROTOROVA strast ne prestaje na razini proizvodnje.

Ponosni su i izuzetno poštuju postprodajni servis i usluge.

Sklad izvana u materijalu i izradi nastavlja se unutar svake TRANSROTOR kreacije. Ono što vidite i osjećate odgovara onome što čujete. TRANSROTOR gramofoni na lagan i prozračan način reproduciraju sve informacije koje su pohranjene na vašim analognim pločama.

Sa starih i novih vinila, glazba slobodno kruži u najfinijim gradacijama, precizno iscrtanim od stvaranja do iščezavanja tona. Razlike između bliskih i daljih tonova i njihov vremenski tijek mogu se doživjeti fascinantnom živošću.

Transrotor Artus detalj

Za TRANSROTOR, elegancija znači da sva vaša osjetila dobiju protuvrijednost za svaki svoj novčić.

Transrotor Orion TRA
Transrotor Massimo

Transrotor

Mnogima se povratak LP gramofonskih ploča u žižu zanimanja činio kao pomodni trenutak koji će za kratko vrijeme proći. Većina trendova i pokreta zaista prođu, konzumenti se zadovolje i krenu u obožavanje novih ikona i aktivnosti koje nameću elite.

Međutim, čini se da povratak vinila mijenja paradigmu “svakog čuda za tri dana dosta”. Kompletna industrija digla se na zadnje noge i na krilima sve većeg interesa bilježi dvoznamenkasto povećanje proizvodnje i prodaje ploča. Mnogi naslovi nosača zvuka, koji su rasprodani davnih dana, ponovo se pojavljuju i najavljuju na velika zvona. Kompletne serije najpoznatijih nakladničkih kuća nude se u novim, remasteriranim i luksuznim izdanjima, dok se dobar dio industrije i trgovine zaklinju da su novi vinili 100% identični originalima ili čak i bolji.

Transrotor Apollon

To danas i nije toliko bitno, jer je generacija koja je svjedočila zlatnim vremenima gramofona pomalo oglušila, a novopridošli potrošači rijetko su imali prilike čuti ozbiljnu gramofonsku kombinaciju. Dodatno, tko još vremena koje zahtijevaju rituali pripreme i svih ostalih postupaka slušanja glazbe s ploča?

Sve u svemu, izdanja su nikad brojnija, nikad luksuznija i nikad skuplja. O tome koliko je smisleno i pošteno izrađivati ploče čije snimke bazično nisu analogne, već digitalne u CD rezoluciji, ovom prilikom nećemo.

Povijest skladištenja master traka, način čuvanja, međusobna kupoprodaja producentskih i proizvođačkih kuća, zaobilaženje istine, požari i ostale nesreće koje su se događale u pohranama, dovode u pitanje mnoge tvrdnje kako su nove ploče izrađene remasteriranjem izvornih tonskih vrpci.

Transrotor Zet 3 TRA

Iako je proizvodnja i prodaja ploča bila nekoliko desetljeća “na ledu”, u pozadini je cvao poseban subsvemir korisnika i proizvođača analognih reproduktora i nosača zvuka koji su i dalje uživali u svojim strastima.

Godine 1971. Johan Räke osnovao je tvrtku za distribuciju za uvoz britanskih Michell gramofona u Njemačku. U to je vrijeme Michell prodavao gramofone temeljene na modelu Transcriptors iz 1960-ih, koji je dizajnirao David Gammon. Nekoliko godina kasnije, Transcriptors se preselio u Irsku i započeo proizvoditi model Hydraulic Reference. Godine 1976. Johan je razvio potpuno novi model, čiji je prototip napravljen u Njemačkoj, i s njim je došao do Johna, tražeći od njega da pokrene serijsku proizvodnju. Model je nazvan Transrotor AC, prema akrilnom staklu od kojeg je napravljen. U sljedećih nekoliko godina proizvedeno ih je oko 1500.

Transrotor AC

Nadogradnja modela po izboru

Nove ideje i tehnološka rješenja koja je Johan predlagao nije bilo lako realizirati, pa je proizvodnja prebačena u Njemačku i sukcesivno proširena kako bi zadovoljila sve veću potražnju i uvođenje novih tehnoloških rješenja, od kojih su najistaknutija magnetski ovjes tanjura i kardanski ovjes šasije.

Još jedna važna značajka asortimana proizvoda Transrotor je da su sve elektroničke komponente smještene u zasebnim kućištima, tako da se po potrebi mogu lako zamijeniti. Proizvodnja se mjeri u stotinama modela godišnje, pri čemu se rijetko pojavljuju radikalno novi modeli, već se uglavnom nadograđuju postojeći modeli.

Max Nero Tonarm 2

Kako to funkcionira?

Proizvodni program inteligentno je i bogato koncipiran i sastoji se od nekog od osnovnih modela i nekoliko dodatnih elemenata koji mogu zamijeniti bazične i tako znatno povećati performanse. Ti elementi su napajanja, motori, ležajevi, a odgovaraju ne samo jednom gramofonu veće se mogu kombinirati s više baznih modela.

Jednako je s ručicama koje u raznim kombinacijama pružaju različit doživlja glazbe.

U ponudi su vlastite ručke kao i ručke drugim pouzdanih proizvođača, kao i zvučnice.

Ako ste ikad imali namjeru nabaviti Hi-End gramofon europske proizvodnje, duge tradicije, dokazane kakvoće i vrhunskoga zvuka, vaša je potraga došla do kraja.

Odaberite početni model i vremenom ga unaprijedite, ili odmah zagazite u duboku vodu!

Čekamo Vas!

Dark Star Ref 2 Tonarm

Naše audiofilsko srce kuca…

“Živimo svjesnu različitost. Naravno, tu je i audiofilska kvaliteta naših proizvoda, ali i visoka razina održivosti. Naši gramofoni trebali bi pružati pouzdanu uslugu ne godinama, već desetljećima.

Od samog početka zalažemo se za predanost savršenstvu. Svaki proizvod izrađen je ručno i pokazuje najveću preciznost. Osnova je naša proizvodnja u Bergisch Gladbachu, na zapadu Njemačke. Tu se odvija razvoj, tu se odvija finalna proizvodnja. Ako trebamo komponente ili materijale izvana, uspostavili smo blisku mrežu u neposrednoj regiji. Nema dugih ruta dostave i pazimo na osiguranje kvalitete na licu mjesta.

Još jedna izvanredna značajka Transrotor gramofona je njihov prepoznatljiv dizajn. Fokusirani smo na jasne linije i estetsku ljepotu. Ovo je također namjera za mnogo godina koje dolaze – Transrotor je uvijek obećanje bezvremenske elegancije.

Svjesno smo se pozicionirali na raznolik način. Postoje ultimativni pogoni na granicama onoga što je tehnički moguće, ali i modeli koji su svjesno dizajnirani za početnike ili one koji se vraćaju u svijet vinilne fascinacije. Ovdje se oslanjamo na maksimalnu korisničku uslugu. Rado ćemo vam savjetovati i skladištiti sve rezervne dijelove koji bi mogli biti potrebni na duže vrijeme. Povjerenje u nas i naše proizvode sastavni je dio filozofije tvrtke i primjenjuje se u cijelom svijetu. Zbog toga smo svjesno odabrali jasnu, dobro strukturiranu mrežu educiranih trgovaca i uvoznika – koji su nam vjerni i kojima smo mi vjerni godinama.

Kombiniramo umijeće izrade, kvalitetu, održivost i naravno audiofilski užitak. Preciznost, izvrsnost i neizostavan “Made in Germany” jezgra su našeg brenda – od 1971.”

Jochen Räke

Jochen Raeke
Transrotor
Jochen Raeke
Transrotor
Transrotor Fidelity Award 2020 lifetime achievement - Jochen Raeke

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

POSLJEDNJE NOVOSTI: