Cambridge Audio SX-60 – mali veliki zvučnici

12. kolovoza 2021. | Audio/video sistemi, Cambridge Audio

SX60 zvučnici za stalke izvedeni su iz modela SX50 -a, ali s većim kućištem. Mogu raditi u većim prostorima, a pritom pružaju znatnu fleksibilnost u smislu postavljanja u prostoru. Kombiniraju desetljetno Hi-Fi iskustvo s pažljivo odabranim komponentama i kvalitetnim kućištem kako bi ponudili glazbu bez premca po pristupačnoj cijeni.

SX60 zvučnici za stalke izvedeni su iz modela SX50 -a, ali s većim kućištem. Mogu raditi u većim prostorima, a pritom pružaju znatnu fleksibilnost u smislu postavljanja u prostoru. Kombiniraju desetljetno Hi-Fi iskustvo s pažljivo odabranim komponentama i kvalitetnim kućištem kako bi ponudili glazbu bez premca po pristupačnoj cijeni.

Cambridge Audio SX 60

Optimizirani magnetski sustavi niskotonske jedinice isporučuju duboke, snažne basove.

Visokotonac sa svilenom kupolom kombinira profinjenu prezentaciju s visokom razinom detalja. Prigušni dio iza membrane visokotonca izrađen je od pjenaste gume, smanjuje refleksije i stvara široku zvučnu scenu bez napora.

Papirnata membrana promjera 165 mm isporučuje glatki i ravnomjerni frekvencijski odziv. Precizno optimizirana skretnica je projektirana za najneutralniji, fazni linearni odziv. Čvrsto kućište izrađeno je od MDF ploče CAD postupkom i smanjuje vibracije i stojne valove.

Cambridge Audio SX60 bookshelf zvučnici (Cambridge Audio) MPC: 387,55 €

Čvrsti temelji

Dizajn sjajnih zvučnika počinje oblikovanjem kutije. Zvučnici serije SX koriste kućišta koja u velikoj mjeri koriste CAD (Computer-Aided Design) kako bi ukrute i pojačanja bili na pravim mjestima. Tako će svaki milimetar hoda membrane biti usmjeren prema slušatelju kao zvuk, a ne uzalud potrošen kao vibracija kućišta.

Savršena reprodukcija

Svi zvučnici serije SX koriste za srednje/niskotonske jedinice membrane izrađene od obrađenog papira. Ovo možda ne zvuči visokotehnološki, ali impresivan omjer snage i težine usklađen je izvrsnim tonalitetom pa instrumenti zvuče jasno, dobro definirano i uvjerljivo. Brigu o višim frekvencijama preuzima visokotonac s mekom kupolom izrađenom od obrađene svile koji nudi isti balans realizma i profinjenosti.

Mnogo zvučnika, jedan glas

Velika briga i pažnja uloženi su u dizajn skretnice u SX seriji. Budući da su one u potpunosti odgovorne da svaki zvučnik dobije ispravni dio frekventnog opsega, naporno smo radili na tome da ovaj zahtjev ispunimo što je moguće učinkovitije. Fazna i vremenska komponenta zvuka i crtanje prostora točni su jer faza ostaje potpuno linearna kroz cijeli frekventni opseg.

Dizajn za život

Svi zvučnici serije SX odlikuju se čistim, neutralnim izgledom koji im omogućuje smještanje u različitim prostorima i besprijekornu funkcionalnost. Bez obzira želite li diskretni par zvučnika na policama za knjige ili 7.1 AV sustav kućnoga kina bez kompromisa, serija SX ima opcije koje odgovaraju stilu koji oduševljava.

Cambridge Audio SX 60 karakteristike:

 • Osjetljivost:                 89dB
 • Frekventni odziv:        41 Hz – 22 kHz
 • Impedanca:                 8 Ω
 • Preporučena snaga pojačala: 20 – 100 W
 • Zvučničke jedinice:
 • Visokotonac: svilena kupola 25 mm
 • Srednje/niskotonac: papirna membrana s premazom promjera 165 mm
 • Skretnica: 2 staze
 • Odušak: s prednje strane
 • Završna obrada: crna mat
 • Dimenzije (VŠD): 340 x 200 x 272mm
 • Masa: 5 kg kom

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

CAMBRIDGE AUDIO ČLANCI: