Cambridge Audio Stream Magic 10 godina - Novi mrežni reproduktori
Cambridge Audio Stream Magic 10 godina - Novi mrežni reproduktori

Cambridge Audio Stream Magic 10 godina – Novi mrežni reproduktori

10. veljače 2023. | Audio/video sistemi, Cambridge Audio

StreamMagic je mozak Cambridge Audio mrežnih reproduktora; ponašajući se poput razvodne kutije kojom možete upravljati sa svog pametnog telefona, omogućuje slušanje glazbe iz gotovo svih mogućih izvora.

Predstavljamo dva nova mrežna reproduktora slijedeće generacije.

StreamMagic je mozak Cambridge Audio mrežnih reproduktora; ponašajući se poput razvodne kutije kojom možete upravljati sa svog pametnog telefona, omogućuje slušanje glazbe iz gotovo svih mogućih izvora.

Predstavljamo dva nova mrežna reproduktora slijedeće generacije.

Cambridge Audio StreamMagic – 10. obljetnica

 

Za sve koji su novi u StreamMagicu – što on radi i kako iskustvo slušanja čini ugodnijim?

StreamMagic je mozak naših mrežnih reproduktora; ponašajući se poput razvodne kutije kojom možete upravljati sa svog pametnog telefona, omogućuje slušanje glazbe iz gotovo svih mogućih izvora. Unatoč tome, naš krajnji cilj je biti nevidljivi, kako bismo se pobrinuli da slušanje vaše omiljene glazbe bude čim jednostavnije.

Odakle izvorna ideja za StreamMagic?

Prije više od deset godina shvatili smo da će streaming digitalne glazbe iz više različitih izvora biti sve veći problem. Tada smo stvarno imali samo internetski radio, nekoliko uslužnih servisa i glazbu pohranjenu na osobnom računalu ili mrežnom disku s čime smo se mogli boriti, ali smo znali da će streaming napredovati i rasti, a izvori će postati raznolikiji. Sada nam je cilj podržati što više različitih tehnologija u jednoj kutiji, tako da vam ne trebaju komplicirane postavke ili više proizvoda za slušanje vaše glazbe, odakle god dolazila.

Cambridge Audio StreamMagic

Naš izvorni proizvod (NP30) omogućio je dodavanje digitalnog streaminga glazbe vašem postojećem hi-fi sustavu. Tada smo shvatili da je za bolje iskustvo potrebna veća kontrola nad cijelim sustavom i, s proizvodima Stream Magic 6 i Minx Xi, počeli smo shvaćati snagu pametnog telefona i kako naši uređaji mogu biti srce sustava, a ne samo dopuna. Od tada, serija 8, serija CX i Edge pokazali su da primjenjujemo digitalni streaming na sustave viših specifikacija prije nego što smo doista ponovno stvorili “sve u jednom” sustav s našim najnovijim Evo proizvodima.

U proteklih 10 godina bilo je nekoliko varijacija sustava –  kako se vi i vaš tim pripremate za lansiranje nove verzije?

Svi naši razvojni timovi su interni (dobro, uglavnom, u svojim kućama ovih dana!) tako da je to doista timski rad. Nove značajke, ažuriranja i ispravke pogrešaka specificirao je tim uz doprinose iz cijele tvrtke, uključujući korisničku podršku, prodaju, programere i naš tim za osiguranje kvalitete. Softver za svaku stavku se zatim razvija, prosljeđuje drugim inženjerima na pregled, a zatim ga zasebno testira naš QA tim, a oni će zajedno s programerima raditi na tome da stvari budu savršene. Nakon što budu zadovoljni, ažuriranje će se podijeliti s ostatkom našeg tima za interno testiranje (većina nas ima više proizvoda kod kuće) radi daljnjeg testiranja. Konačno, izdana je verzija za naše beta testere (posjetite https://www.cambridgeaudio.com/beta-testing kako biste saznali kako se prijaviti) za konačnu provjeru prije nego što bude pušten na slobodu.

Cambridge Audio StreamMagic

Jeste li u proteklom desetljeću korištenjem StreamMagica primijetili neke zanimljive trendove?

Pošteno je reći da je pametni telefon dobio na važnosti kao dio iskustva streaminga naših kupaca. Izvorno je aplikacija bila praktičan daljinski upravljač bez kojeg ste mogli živjeti. Sada pruža sve funkcije koje su vam potrebne da postavite svoj uređaj, prilagodite njegovu izvedbu i funkcionalnost i odaberete glazbu iz raznih izvora. Međutim, s pojavom tehnologija kao što su Spotify Connect i AirPlay uloga koju pametni telefoni sada igraju u našem sustavu također se promijenila, s našim reproduktorima koji se često povezuju izravno na streaming, što vam dodatno omogućuje da uronite u njihovo iskustvo slušanja.

Koja je vaša omiljena stvar koju StreamMagic može učiniti?

Nestati! Koliko god lijepo izgledali naši proizvodi, s ugrađenim uslugama kao što je Chromecast mogu lako i neprimjetno postati potpuno transparentni za proces slušanja glazbe. Naravno, potreban vam je proizvod kojim se upravlja glasom (kao što je Nest Mini) da biste čuli kako kažete “reproduciraj Radio XYZ u dnevnoj sobi”, ali možete postaviti svoj mrežni player da bude osnovni glazbeni uređaj u toj sobi i eto ga , glazba koja zvuči sjajno bez pomicanja prsta!

Imate li savjet ili trikove za korisnike?

Spremite našu tjednu Spotify playlistu kao unaprijed postavljenu na svom reproduktoru, automatski će se ažurirati i uvijek ćete biti u kontaktu s onim što je tim slušao dok rade na ažuriranjima i novim proizvodima! Također, potičemo korisnike da stupe u kontakt s nama putem odjeljka za povratne informacije unutar aplikacije i da pripaze na ankete. Ako postoje neke značajke koje biste željeli vidjeti u StreamMagicu, to je mjesto gdje nam možete reći!

Ima li kakvih velikih planova za StreamMagic?

Korištenje medija neprestano se razvija i kako se glazba, tehnologija i naše životne i radne situacije mijenjaju, otkrivat će se nove prilike za napredak. Svi smo prije svega ljubitelji glazbe, ali također i rješavamo probleme. Držimo oči i uši otvorene, tražeći trenutak u kojem će nam drugačiji proizvod ili značajka omogućiti da sva naša iskustva slušanja učinimo još mnogo boljim.

Cambridge Audio MXN10 – mrežni reproduktor

Cambridge Audio MXN10 – mrežni reproduktor (Cambridge Audio) MPC: 523,00 €

Kompaktna veličina, veliki izbor

Mrežni reproduktor MXN10 udahnjuje novi život u vrlo cijenjenu postavu otvarajući cijeli svijet glazbe visoke rezolucije. Kompaktna veličina (polovina standardne širine) nudi veću fleksibilnost postavljanja u prostoru. MXN10 može pristupiti hrpi besplatnih usluga, poput internetskog radija, kao i dobro poznatim premium uslugama – mnoge nude besplatna probna razdoblja, tako da možete odabrati omiljenu. Također će reproducirati Hi-Res glazbu s USB memorija i NAS diskova. To je digitalna glazba iz različitih izvora, a svima njima praktično upravlja naša intuitivna aplikacija StreamMagic s vašeg mobilnog telefona.

Više od desetljeća znanja o streamingu

StreamMagic Gen 4 modul i softver su glavni pokretači našeg najnovijeg MXN10 reproduktora. To je sustav koji smo sami razvili u Londonu za beskompromisno, čvrsto, hi-fi strujanje glazbe. Jednostavan je za korištenje i sposoban je reproducirati glazbu s nevjerojatnom jasnoćom – do 768KHz 32bit PCM i DSD512 (to je sve što trebate!)

Cambridge Audio MXN10 - mrežni reproduktor

U svojoj 4. generaciji, modul StreamMagic (četverojezgreni ARM Cortex-A53 1,8 GHz) stalno se ažurira kako bi podržao najnoviji napredak u audio formatima i značajkama streaming usluge. U 2021. godini, StreamMagic je zabilježio 14 300 preuzimanja Android i 18 500 iOS aplikacija (Audio Xpress, SAD)

Spremni za revoluciju?

Praktičnost streaminga glazbe nekoć je bila narušena kvalitetom zvuka i dostupnošću. Zahvaljujući većim brzinama širokopojasnog pristupa internetu, boljim CODEC-ima, većem rasponu usluga koje možete izabrati, a sada i zato što MXN10 donosi našu hvaljenu StreamMagic platformu za streaming na dohvat mnogo većem broju ljudi, to više nije slučaj.

Što god želite

MXN10 može pristupiti besplatnim i pretplatničkim Hi-Res streaming servisima, kao što su internetski radio, Spotify Connect, Tidal, Qobuz i Deezer, a svi su ugrađeni za najbolju kvalitetu zvuka. Uz Apple Airplay2 i Chromecast, možete pristupiti Apple Musicu, BBC Sounds i mnogim drugim uslugama. MXN10 je također spreman za Roon, tako da može objediniti vaše slušanje digitalne glazbe, bez obzira na izvor, u jedinstvenu uslugu u stilu jednog jedinstvenog servisa.

Internet radio, prijenos uživo

To je isto kao radio, samo što dolazi preko interneta, a ne putem etera. Možete slušati svoje postojeće omiljene postaje, specijalizirane samo za internet (kao što su Soho Radio i NTS), uz mnoge druge iz cijelog svijeta – sve besplatno. Tko zna što vam sprema ona indie emisija s Novog Zelanda? Osim toga, mnoge su postaje kvalitetnije od digitalnog radija.

Cambridge Audio MXN10 - mrežni reproduktor

Prilično zapanjujuće! Nakon godina slušanja Radija 3 na zastarjelom starom DAB prijemniku, razlika je nevjerojatna – kristalno jasan i ogroman skok u kvaliteti.

StreamMagic Listener, UK

Stvoreno za dijeljenje

Ako prijatelj koji nema aplikaciju StreamMagic navrati, može s vama podijeliti svoje najnovije pjesme putem Bluetootha. Alternativno, neke ekskluzivne Hi-Res FLAC datoteke sa USB sticka, možete zajedno slušati na svom hi-fi sustavu jednostavnim uključivanjem u stražnji USB priključak MXN10.

Čovjek iz Svemira

Jedan od izazova ljubiteljima glazbe može biti gdje pohraniti svoju kolekciju – drugi je cijena nekih od onih re-masteriziranih ograničenih izdanja, s pregršt pjesama koje morate imati. S malim MXN10 možete dobiti najbolje od oba svijeta: slušati glazbu u nevjerojatnoj kvaliteti visoke rezolucije i ne brinuti se o tome gdje ugurati još jedan boxset.

Potpuna kontrola

Interakcija s MXN10 ne može biti lakša. Naša aplikacija StreamMagic omogućuje intuitivno upravljanje svim povezanim izvorima – za pripremu popisa za reprodukciju, odabir unaprijed postavljenih načina rada ili pregledavanje albuma na jednostavan način s vašeg mobilnog telefona ili tableta. Alternativno, postoji pregršt zgodnih gumba na elegantnoj maski MXN10 za izravan pristup vašim omiljenim popisima pjesama ili internetskim radio postajama.

Cambridge Audio MXN10 - mrežni reproduktor

Može i žicom

Okrenite MXN10 i na stražnjoj ćete strani primijetit analogni RCA fono izlaz, digitalni koaksijalni i optički izlaz, USB ulaz, plus par wi-fi antena za vašu mrežu – ili ulaz za LAN kabel ako vam je draže.

Analogni i digitalni izlazi također rade istovremeno, što znači da vaš hi-fi također može dobro svirati kao izvor u višesobnim (multiroom) postavkama.

Dizajniran za život

MXN10 dijeli naš prepoznatljivi minimalistički aluminijski okvir Lunar Grey, crno čelično kućište i “lebdeću” bazu za stvaranje elegantnog bezvremenskog izgleda. Kućište širine 215 mm (pola standardne širine) odgovara našim DacMagic200M i Alva Duo, nudi fleksibilnost postavljanja i unosi novi život u bilo koju hi-fi postavu. Zahvaljujući bežičnim ažuriranjima, MXN10 će također biti u pogonu još mnogo godina.

Cambridge Audio MXN10 - mrežni reproduktor straga

Glavne značajke

 • Modul StreamMagic Gen 4 – brza reprodukcija i zvuk visoke kvalitete
 • ESS SABRE ES9033Q DAC – za najnovije mogućnosti streaminga
 • Internetski radio visoke kvalitete – zahvaljujući podršci za MPEG-DASH
 • Ugrađeni Spotify Connect, TIDAL, Qobuz – za najbolji mogući zvuk
 • RoonReady – jednostavno pregledavanje vaše digitalne glazbe
 • Izbor povezivanja – USB reprodukcija, RCA/fono, koaksijalni i optički kabel ili bežično s ugrađenim Chromecastom, AirPlay2 i Bluetooth 5.0

Priključci:

 • Linijski izlaz
 • S/P DIF koaksijalni digitalni izlaz
 • 2.4g & Bluetooth antena
 • TOSLINK digitalni izlaz
 • Servisni port
 • USB priključak
 • 5g Antenna
 • Ethernet
 • Direktni priključak za router
 • AC ispravljač (napajanje)

Specifikacije:

 • Ulazi:                           Ethernet, USB (spremnik), Wi-Fi, Bluetooth
 • Izlazi:                           Linijski (nebalansirani), Digitalni (koaksijalni i optički)
 • DAC:                            ESS Sabre ES9033Q
 • Frekventni odziv:        20Hz –70kHz +0/-1dB
 • Ethernet:                     IEEE 802.3 10 Base-T or 100 Base-T
 • Wi-Fi:                          Wi-Fi 5 dual band 2.4/5gHz
 • Bluetooth:                   5.0 A2DP/AVRCP podržava SBC i AAC
 • Kompatibilnost:          UPnP, Local USB media, Internet Radio, Chromecast, Spotify connect, Tidal, Qobuz, Roon Ready, Airplay 2
 • Audio formati:                        ALAC, WAV, FLAC, AIFF, DSD (x512), WMA, MP3, AAC, HE AAC, AAC+, OGG Vorbis
 • Hi-Res podrška:           do 768KHz 32bit PCM, do DSD512
 • Dimenzije (ŠVD):         215 x 52 x 191mm
 • Masa:                          1.2 kg
 • Završna obrada:          svemirski siva, crna

Cambridge Audio MXN10 – mrežni reproduktor (Cambridge Audio) MPC: 523,00 €

Cambridge Audio AXN10 – mrežni reproduktor

Cambridge Audio AXN10 – mrežni reproduktor (Cambridge Audio) MPC: 523,00 €

Zvuk je na prvom mjestu

U kompaniji Cambridge Audio smatramo da bi glazba trebala biti puna istog intenziteta, emocija i značenja koje je imala kad je napustila studio za snimanje. Za nas se ne radi o pozadinskoj glazbi, već o hvatanju trenutka u vremenu i stavljanju slušatelja točno u središte.

To je ono što smo uvijek težili postići s našim hi-fi uređajima, jer to zaslužujemo i mi i ljubitelji glazbe poput vas, naših slušatelja. To je ono što mi zovemo Great British Sound – nešto što smo usavršavali više od 50 godina.

AX serija

Bilo da ulažete u svoje prve hi-fi uređaje ili ste postojeći entuzijast koji je u potrazi za velikom vrijednošću i visokokvalitetnim zvukom – onda je AX serija za vas.

Dizajniran u Londonu, s obilježjima naše hvaljene serije CX, AX će sigurno zauvijek promijeniti način na koji slušate glazbu.

Cambridge Audio AXN10 - mrežni reproduktor

Ovaj novi početni AX asortiman tvrtke Cambridge Audio donosi solidan hi-fi stare škole široj javnosti po razumnoj cijeni.

Magazin Forbes, UK

Krenimo od početka

Pojedinačni Hi-fi uređaji kao što je serija AXE vam omogućuju da izgradite sustav koji odgovara vašim današnjim potrebama – ali uz fleksibilnost prilagodbe ako prihvatite nove načine slušanja.

AX sadrži integrirana pojačala (motor koji pokreće vašu glazbu), prijemnike (pojačala s integriranim radio prijamnicima), CD reproduktore i sada, u skladu s novim potrebama, mrežni reproduktor visoke rezolucije.

Zvuk je na prvom mjestu

Naš novi mrežni reproduktor AXN10 može udahnuti novi život u vaš sustav – otvarajući vam svijet glazbe visoke rezolucije. Besprijekorno se uklapa u AX sustav, odvodeći vas dalje od kolekcije diskova. Postoji hrpa besplatnih usluga, poput internetskog radija, kao i one dobro poznate premium statusa – koje nude besplatne probe.

Zahvaljujući našem znanju o stramingu, moći ćete, putem naše aplikacije jednostavno uživati u glazbi visoke kvalitete iz raznih izvora.

Više od desetljeća znanja o stramingu

AXN10 pokreće naš najnoviji StreamMagic Gen 4 modul i softver. To je sustav koji smo sami razvili u Londonu za beskompromisni, čvrsti, hi-fi streaming glazbe. Intuitivan je za korištenje i može reproducirati glazbu s nevjerojatnom jasnoćom – do 768KHz 32bit PCM i DSD512 (to je sve što trebate!)

Cambridge Audio AXN10 - mrežni reproduktor

Sada u svojoj 4. generaciji, modul StreamMagic (četverojezgreni ARM Cortex-A53 1,8 GHz) stalno se ažurira kako bi podržao najnoviji napredak u audio formatima i značajkama streaminga. StreamMagic je također zabilježio 14 300 preuzimanja Android i 18 500 iOS aplikacija u 2021.

Audio Xpress, SAD

Spremni za revoluciju?

Praktičnost streaminga glazbe nekoć je bila narušena kvalitetom zvuka i dostupnošću. Zahvaljujući većim brzinama širokopojasnog pristupa internetu, boljim CODEC-ima, većem rasponu usluga koje možete izabrati, a sada i zato što AXN10 donosi našu hvaljenu StreamMagic platformu za streaming na dohvat mnogo većem broju ljudi, to više nije slučaj.

Što god želite

AXN10 može pristupiti besplatnim i pretplatničkim Hi-Res streaming servisima, kao što su internetski radio, Spotify Connect, Tidal, Qobuz i Deezer, a svi su ugrađeni za najbolju kvalitetu zvuka. Uz Apple Airplay2 i Chromecast, možete pristupiti Apple Musicu, BBC Sounds i mnogim drugim uslugama. AXN10 je također spreman za Roon, tako da može objediniti vaše slušanje digitalne glazbe, bez obzira na izvor, u jedinstvenu uslugu u stilu jednog jedinstvenog servisa.

Internet radio, prijenos uživo

To je isto kao radio, samo što dolazi preko interneta, a ne putem etera. Možete slušati svoje postojeće omiljene postaje, specijalizirane samo za internet (kao što su Soho Radio i NTS), uz mnoge druge iz cijelog svijeta – sve besplatno. Tko zna što vam sprema ona indie emisija s Novog Zelanda? Osim toga, mnoge su postaje kvalitetnije od digitalnog radija.

Cambridge Audio AXN10 - mrežni reproduktor

Prilično zapanjujuće! Nakon godina slušanja Radija 3 na zastarjelom starom DAB prijemniku, razlika je nevjerojatna – kristalno jasan i ogroman skok u kvaliteti.

StreamMagic Listener, UK

Stvoreno za dijeljenje

Ako prijatelj koji nema aplikaciju StreamMagic navrati, može s vama podijeliti svoje najnovije pjesme putem Bluetootha. Alternativno, neke ekskluzivne Hi-Res FLAC datoteke sa USB sticka, možete zajedno slušati na svom hi-fi sustavu jednostavnim uključivanjem u stražnji USB priključak AXN10.

Čovjek iz Svemira

Jedan od izazova ljubiteljima glazbe može biti gdje pohraniti svoju kolekciju – drugi je cijena nekih od onih re-masteriziranih ograničenih izdanja, s pregršt pjesama koje morate imati. S malim MXN10 možete dobiti najbolje od oba svijeta: slušati glazbu u nevjerojatnoj kvaliteti visoke rezolucije i ne brinuti se o tome gdje ugurati još jedan boxset.

Potpuna kontrola

Interakcija s AXN10 ne može biti lakša. Naša aplikacija StreamMagic omogućuje intuitivno upravljanje svim povezanim izvorima – za pripremu popisa za reprodukciju, odabir unaprijed postavljenih načina rada ili pregledavanje albuma na jednostavan način s vašeg mobilnog telefona ili tableta. Alternativno, postoji pregršt zgodnih gumba na elegantnoj maski AXN10 za izravan pristup vašim omiljenim popisima pjesama ili internetskim radio postajama.

Može i žicom

Okrenite AXN10 i na stražnjoj ćete strani primijetit analogni RCA fono izlaz, digitalni koaksijalni i optički izlaz, USB ulaz, plus par wi-fi antena za vašu mrežu – ili ulaz za LAN kabel ako vam je draže.

Analogni i digitalni izlazi također rade istovremeno, što znači da vaš hi-fi također može dobro svirati kao izvor u višesobnim (multiroom) postavkama.

Dizajniran za život

AXN10 dijeli našu prepoznatljivu minimalističku aluminijsku Lunar Grey prednju ploču, crno čelično kućište i “lebdeću” bazu za stvaranje elegantnog bezvremenskog izgleda. Kućište standardne širine 430 mm nudi fleksibilnost postavljanja i unosi novi život u AX seriju. Zahvaljujući bežičnim ažuriranjima, MXN10 će također biti u pogonu još mnogo godina.

Glavne značajke

 • Modul StreamMagic Gen 4 – brza reprodukcija i zvuk visoke kvalitete
 • ESS SABRE ES9033Q DAC – za najnovije mogućnosti streaminga
 • Internetski radio visoke kvalitete – zahvaljujući podršci za MPEG-DASH
 • Ugrađeni Spotify Connect, TIDAL, Qobuz – za najbolji mogući zvuk
 • RoonReady – jednostavno pregledavanje vaše digitalne glazbe
 • Izbor povezivanja – USB reprodukcija, RCA/fono, koaksijalni i optički kabel ili bežično s ugrađenim Chromecastom, AirPlay2 i Bluetooth 5.0

Priključci:

 • Linijski izlaz
 • S/P DIF koaksijalni digitalni izlaz
 • 2.4g & Bluetooth antena
 • TOSLINK digitalni izlaz
 • Servisni port
 • USB priključak
 • 5g Antenna
 • Ethernet
 • Direktni priključak za router
 • AC ispravljač (napajanje)

Specifikacije:

 • Ulazi:                           Ethernet, USB (spremnik), Wi-Fi, Bluetooth
 • Izlazi:                           Linijski (nebalansirani), Digitalni (koaksijalni i optički)
 • DAC:                            ESS Sabre ES9033Q
 • Frekventni odziv:        20Hz –70kHz +0/-1dB
 • Ethernet:                     IEEE 802.3 10 Base-T or 100 Base-T
 • Wi-Fi:                          Wi-Fi 5 dual band 2.4/5gHz
 • Bluetooth:                   5.0 A2DP/AVRCP podržava SBC i AAC
 • Kompatibilnost:          UPnP, Local USB media, Internet Radio, Chromecast, Spotify connect, Tidal, Qobuz, Roon Ready, Airplay 2
 • Audio formati:                        ALAC, WAV, FLAC, AIFF, DSD (x512), WMA, MP3, AAC, HE AAC, AAC+, OGG Vorbis
 • Hi-Res podrška:           do 768KHz 32bit PCM, do DSD512
 • Dimenzije (ŠVD):         430 x 75 x 305
 • Masa:                          3 kg
 • Završna obrada:          svemirski siva, crna

Cambridge Audio AXN10 – mrežni reproduktor (Cambridge Audio) MPC: 523,00 €

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

CAMBRIDGE AUDIO NOVOSTI: