Cambridge Audio CXN Upsampling Network Player

27. travnja 2015. | Audio/video sistemi, Cambridge Audio

Pored toga što je CXN visoko kvalitetan mrežni player s uzorkovanje do 24-bit / 384kHz, ovaj je uređaj i izuzetno kvalitetno digitalno predpojačalo izravno na pojačalo snage kao što je 651W ili 851W te stvoriti doista zapanjujući digitalni glazbeni sustav!

Po broju mogućnosti, odnosno svestranosti uporabe CXN je svestrani mrežni glazbeni player koji osigurava izuzetnu kvalitetu zvuka iz umreženih uređaja ili preko USB-a. Važno je istaći da svojim karakteristikama on ulazi u red ultimativnih suvremenih uređaja. Preko UpnP mrežnih protokola reproducira glazbene datoteke pohranjene na računalima, prijenosnim računalima ili NAS (mrežnim arhivama – network storage).

Osim toga, tu su i dva USB ulaza za glazbu pohranjenu na USB HDD (memory stick ili vanjski USB pogoni). Postoje još i dva digitalna ulaza, uključujući S / PDIF koaksijalni te optički Toslink, zatim asinkroni USB Audio, internet radio, Airplay te aptX Bluetooth bežična povezivost. Može se ustvrditi da svejedno kakav je izvor ili podatkovni format glazbe, može ga se reproducirati sa zapanjujućom vjernošću kroz CXN. Twin Wolfson DAC uređaji se koriste u „dual diferencijalnom“ modu najbolju digitalno analognu pretvorbu.

CXN front
CXN front
CXN back

Za spajanje računala ili laptopa je predviđen asinkroni USB Audio ulaz za reprodukciju datoteka do 24-bit / 192kHz visoke rezolucije. Posebno je atraktivna činjenica da CXN omogućava 24-bitni / 384kHz audio nad- uzorkovanje. Koristi se ATF2 (2. generacija Adaptive Time Filtering-a) za audio upsampling svih ulaze do 24-bit / 384kHz i dramatično smanjenje digitalnog jittera. Balansirani analogni XLR izlazi omogućuju najbolju moguću vezu s high-end pojačalima kao što su CXA80 ili 851A. Za najfleksibilnija spajanja dostupni su i RCA phono izlaz.

Preko atraktivnog 4,3″ zaslona u boji CXN omogućava jednostavnu prikazivanje albuma odnosno preko Cambridge Connect app-a pregledavanje i odabir glazbe po više kriterija. CXN reproducira sve popularne vrste datoteka – CXN podržava različite CODEC-e uključujući ‘better than“ CD kvalitet 24-bit/192kHz FLAC/Apple lossless / WAV / AIFF datoteke, plus WMA, MP3, AAC, HE AAC, AAC+ i Ogg Vorbis formate.

Tu je čak DSD x64 podrška putem USB Audio ulaza. Budući je elektronika (i stoga kvaliteta zvuka) posebno osjetljiva na vibracije, koristi se nisko rezonantna, akustično – prigušena metalna šasija kako bi se što više uklonile vibracije što je više moguće te na taj način osiguralo da najkvalitetniji signal iz uređaja. Kontrolni Bus priključak omogućuje da se uređaji iz serije mogu povezati za napajanje i kontrolu glasnoće. Isporučuju se u crnoj i srebrnoj završnoj boji.

CXN front
CXN back

CAMBRIDGE AUDIO ČLANCI: