Cambridge Audio Azur 752BD Universal Upsampling Blu-ray, DVD i CD player

07. rujna 2013. | Audio/video sistemi, Cambridge Audio

Najbolji Cambridge Audijov player
Univerzalni playeri nisu baš na cijeni kod audiofila. Međutim, postoje izuzeci. Među njima svakako je Azur 752BD, uređaj koji je podjednako kvalitetan kao blu-ray, DVD, SACD i CD player. A to je u svijetu visokokvalitetnog audija/videa prava rijetkost. Na sve to, Azur 752BD može pristupiti i mrežnim streaming uslugama, što ga čini najkompletnijim kvalitetnim playerom an tržištu.

Reproducirat će i glazbu pohranjenu na USB memoriji, tvrdom disku, pametnom telefonu, tabletu, računalu, top boxovima ili igraćim konzolama. S diskovima, laptopima i drugim sličnim uređajima može se povezati wi-fi ili ethernet vezom.

Na sve to ima i podršku za internetske streaming usluge, kao što su You Tube ili Picasa.

Njegov Marvell Qdeo videoprocesor upscalira sve videosignale na Full HD kvalitetu, a obavlja i 2D u 3D pretvorbu u stvarnom vremenu. Može čak upscalirati signal na 4K, u slučaju da korisnik ima projektor ili TV prijemnik koji podržava ovaj ultranovi visokorazlučivi digitalni format.

Audiosignali procesiraju se u Wolfson DAC-u do razlučivosti od 24-bita/192 kHz, što mora zadovoljiti i najzahtijevnije audiofile, Zbog svega toga, bilo koji i kakav signal ušao u 752BD, izaći će vrhunski precizan, krajnje razlučiv, pun detalja i dinamički i prostorno vrhunski reproduciran. AFT (Adaptive Time Filtering) algoritam, koji je razvila švcarska tvrtka Anagram Technologies, osigurava signal praktično u cjelosti lišen bilo kakvih natruha pogubnog jittera.

752BD
752BD
752BD
752BD
752BD
752BD
Azur 752BD je, svojoj složenosti i uporabnoj raskoši usprkos, uređaj jednostavan za korištenje. Novi intuitivni predočnik, jednostavne kontrole i pozadinski osvijetljen daljinski upravljač osigurat će korisniku lako upravljanje i korištenje svih funkcija i mogućnosti playera. Metalno kućište ne osigurava uređaji samo dobar i upečatljiv izgled, već pruža sigurnost i postojanost u radu svim sklopovima koji se u njemu nalaze.

Očitavanje sadržaja diskova kod ovako složenih uređaja znade biti prilično dugotrajno. Ne i kod 752BD playera. Mediatek čipovi omogućavaju iznimno brzo očitavanje sadržaja s bilo koje vrste diskova. Na sve to, nije nevažno da ovako složen uređaj u mirovanju troši manje od 0.5 V energije.

752BD ima dva 3-D ready HDMI 1.4 ulazna priključka i dva 3-D ready HDMI 1.4 izlazna priključka, tri USB priključka, digitalne koaksijalne i optičke ulazne i izlazne priključke, MHL smatrphone/tablet link kao i stereo i 7.1-kanalne analalogne izlazne audiopriključke.

CAMBRIDGE AUDIO ČLANCI: