Cambridge Audio

Londonska tvrtka Cambridge Audio već gotovo četrdesetak godina uživa reputaciju jednog od vodećih i najcjenjenijih britanskih proizvođača audio opreme, namijenjene publici profinjena ukusa koja želi biti u korak sa suvremenim događanjima u hi-fi carstvu, ali koja je prosječnih platežnih mogućnosti. Povijest tvrtke govori o žilavosti onih koje inventivnost čini uspješnima.

Godine 1994. Cambridge Audio je došao pod okrilje netom osnovane Audio Partnership korporacije  u čijem su sastavu još Mordaunt-Short, Gale, Opus, TDL, Audio Innovations, Fusion, Synergy, Aural Envelope, Ariston Acoustics i Visual Innovations. To je osiguralo financijsku stabilnost i nesmetani daljnji razvoj.

Svi se uređaji Cambridge Audia dizajniraju i konstruiraju u londonskim odjelima za istraživanja i razvoj, a potom proizvode na Dalekom istoku kako bi se postigla što kompetitivnija cijena proizvoda. Iznimno rigorozni nadzor i sustavi testiranja rezultirali su izvrsnim finalnim proizvodima koji se smatraju ponajboljima među europskim (i britanskim) brandovima sa proizvodnim postrojenjima na dalekom istoku.

Planovi za budućnost podrazumijevaju: jači ulazak u područje hi-fi audio opreme srednjeg i višeg ranga (Azur 840 linija), održavanje idaljnje unaprjeđenje izvrsnih proizvoda iz početnog cjenovnog razreda (entry-level), značajno proširenje AV programa, razvoj solucija kompatibilnih sa najnovijim tehnologijama i standardima (Blu Ray, iPod), povećanje segmenta cijenom pristupačnih i uporabno jednostavnih „multi-room“ aplikacija (Incognito).

Također, nastavlja se s intenzivnim radom na ponudi novih integriranih rješenja koje kombiniraju moderan dizajn i audiofilsku kvalitetu zvuka. Usprkos tomu što se pretežno obraćaju srednjem sloju potrošača, u Cambridge Audiu uvijek streme, ne samo inovacijama, već i poboljšanjima kvalitete sa svakim novim proizvodom.

Bili su među prvima koji su promovirali razdvojene CD plejere i suspregnuli zvuk i sliku u svojim uređajima. Ali, ono po čemu je Cambridge Audio u kratkom vremenu zadobio brojne štovatelje je zasigurno činjenica da su njihovi uređaji kvalitetom zvuka i slike daleko iznad ocjena svog cjenovnog razreda.

Danas u ponudi imaju gotovo sve što je potrebno za ustroj suvremenog kućnog audio/video sustava, od CD plejera, tunera i pojačala, preko kabela i (legendarnog) M1+ programibilnog  daljinskog upravljača za izbjegavanje meteža s brojim daljinskim upravljačima, pa do DVD plejera i AVC receivera, dizajniranih po svim zahtjevima suvremenog korisnika.

Kako radi BMR zvučnička jedinica

CES 2014 Cambridge Minx Air Streaming Speaker

CAMBRIDGE AUDIO ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter