Apple Music & iFi DAC – savršeni spoj

26. lipnja 2021. | Audio/video sistemi, iFi Audio

Kad je Apple najavio svoj novi Hi-Res format bez gubitaka, mislili smo kako su Apple Music i iFi DAC savršena kombinacija za postizanje maksimuma u novom visokorazlučivom formatu bez gubitaka. U biti, Apple Lossless streaming na Apple glazbenoj platformi fantastična je vijest za sve ljubitelje glazbe.

Kad je Apple najavio svoj novi Hi-Res format bez gubitaka, mislili smo kako su Apple Music i iFi DAC savršena kombinacija za postizanje maksimuma u novom visokorazlučivom formatu bez gubitaka. U biti, Apple Lossless streaming na Apple glazbenoj platformi fantastična je vijest za sve ljubitelje glazbe.

Za razliku od ranijih formata koji su imali „gubitak“ – u smislu da se dio glazbenih podataka izgubio DA konverzijom, Apple Lossless nema takvih gubitaka. Novom formatu vrlo visoke rezolucije do 24 / 192Khz streme svi ljubitelji glazbe i njene vrhunske reprodukcije.

Da biste najbolje iskoristili novi format visoke razlučivosti tvrtke Apple Music, DAC (Digitalno-analogni pretvarač) mora pretvoriti jedinice i nule u analogni glazbeni val kako bi ga ljudsko uho moglo čuti.

IFi DAC-ovi rade ovo i još više. Potpuno su kompatibilni sa svim Apple uređajima a dodatna oprema, pribor ili aplikacije nisu potrebni.

iFi Audio ZEN DAC v2 - USB DAC/pojačalo za slušalice (iFi audio) MPC: 209,00 €
AKCIJA: 188,10 € Kupi

Lossless / Lossy – koja je zvučna razlika? – Povelika!

Dobivate daleko realističniju zvučnu rekreaciju glasa, bubnjeva i pozornice.

S Lossy formatom uvijek imate osjećaj da „uvijek nešto fali“, jer znate da u originalu informacije postoje, ali ih nakon DA pretvaranja jednostavno ne možete čuti. Zvuk je pomalo mutan, ograničenog prostora, umjesto svjež, oštar i prozračan.

Atmos za atmosferu

Uz Hi-Res Lossless, Apple Music je predstavio i Dolby Atmos koji je Apple nazvao

„Spatial Audio“ (prostorni, trodimenzionalni audio) koji daje osjećaj da je zvuk izvan vaše glave i svuda oko vas. iFi DAC-ovi su 100% kompatibilni s Dolby Atmos-om;

u Apple Music odaberete: > Postavke> Glazba>Dolby Atmos, i uživajte u savršenom doživljaju glazbe i prostora u kojem se odigrava.

…i još nešto.

Svi iFi DAC-ovi imaju još jednu veliku prednost u odnosu na druge proizvođače, a to je balansirani dizajn. Ovo su razlike u svijetu glazbe kao kod automobila – pogon na sva 4 ili samo 2 kotača. Balansirani u usporedbi sa nebalansiranim (single-ended) ustrojem jednostavno osigurava ČETIRI puta više snage za napajanje vaših slušalica!

Macbook

Za odličan streaming, Apple Macbook treba imati OS X 11.4 (min 8GB RAM).

  1. OtvoritiApple Music app.
  2. U izborniku odabratii Music > Preferences.
  3. Uklučiti Playback tab.
  4. Pod „Audio Quality“*, uključiti/isključiti Lossless po želji. Ovdje se može promijeniti podešavanje streaminga i preuzimanja audio bez gubitaka.
  • Lossless za najveću rezoluciju od 24 bit/48 kHz
  • Hi-Res Lossless za najveću rezoluciju od 24 bit/192 kHz
  • IFi DAC spojen putem USB-a osigurat će netaknutu Apple streaming bez gubitka
  • Samo spojite slušalice i uživajte u kompletnoj senzaciji!

 

iPhone

Treba vam iPhone 7 ili noviji s najmanje iOS 14.6. i USB – Lightning adapter bez kojega nije moguće slati digitalne signale s iPhona. Uključite u neki od prenosivih iFi DAC-ova (na primjer hip-dac), priključite slušalice i glazba će krenuti u zavidnoj kvaliteti koju do tad niste još čuli.

Nemojte zaboraviti da  Apple Lossless Hi-Res glazbu nije moguće reproducirati pomoću Bluetooth bežičnih slušalica u velikoj razlučivosti jer su ograničene na 96 kHz, pa je potreban zasebni DAC i ožičene slušalice da bi se otkrila puna kvaliteta reprodukcije.

Na kraju, možemo reći da je ovo još jedna uspješna suradnja za sadašnjost, ali i budućnost.

 

 

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

IFI AUDIO ČLANCI: