Teac PD-505T CD transport
Teac PD-505T CD transport

Teac PD-505T CD transport – veliki povratak CD-a?

10. studenoga 2023. | Audio/video sistemi, Teac

Namjenski dizajn CD transporta poboljšava pogon razvijen za TEAC CD-5020A. Na razvoj originalnog pogona za CD-5020A jako smo ponosni. Zbog svoje izdržljivosti i pouzdanosti koristi se u profesionalnim uređajima. Zato smo na na temelju dizajna CD pogona korištenog u CD-5020A razvili smo novi, optimiziran za PD-505T.

Namjenski dizajn CD transporta poboljšava pogon razvijen za TEAC CD-5020A. Na razvoj originalnog pogona za CD-5020A jako smo ponosni. Zbog svoje izdržljivosti i pouzdanosti koristi se u profesionalnim uređajima. Zato smo na na temelju dizajna CD pogona korištenog u CD-5020A razvili smo novi, optimiziran za PD-505T.

TEAC PD-505T

Namjenski dizajn CD transporta poboljšava pogon razvijen za TEAC CD-5020A

Na razvoj originalnog pogona za CD-5020A jako smo ponosni. Zbog svoje izdržljivosti i pouzdanosti koristi se u profesionalnim uređajima. Zato smo na na temelju dizajna CD pogona korištenog u CD-5020A razvili smo novi, optimiziran za PD-505T.

Poluplutajuća montaža

Cijeli CD mehanizam montiran je u polu-plutajućem stanju koje nije potpuno fiksirano na šasiju jedinice. Ovaj dizajn, razvijen s velikom pažnjom, sprječava povratne vibracije  koje mogu imati negativan utjecaj na čitanje CD-a sprječavajući prijenos vibracija koje na šasiju generiraju motor vretena i pokretač. U isto vrijeme, kako bismo eliminirali utjecaj prigušivača koji se koriste pri montiranju pogonskih komponenti na kvalitetu zvuka, također smo dizajnirali lokacije na kojima smo koristili metode krutog pričvršćivanja i razmotrili ukupne načine vibracija u izradi strukture koja koristi i krute i fleksibilni elemente. Čineći to, ostvarili smo točnije čitanje CD-a i održavanje više razine čistoće zvuka. 

Teac PD-505T CD transport (TEAC) MPC: 1.099,00 €

Teac PD-505T CD transport

Novi dizajn upravljačkog sklopa pogona

Tražeći još višu razinu, dizajnirali smo novi upravljački sklop pogona za CD mehanizam. Upravljajući motorom vretena s malom povratnom spregom kako bi se stvorilo prirodno rotirajuće stanje, ostvarili smo još mirniji i otvoreniji zvuk. Nadalje, koristi se BTL pogon koji ne stvara šum pri prebacivanju, počevši od vretena i također uključujući pokretač koji miče senzorsku leću. Ovo eliminira sitne utjecaje na očitavanje i povećava čistoću signala.

Diskretni strujni krugovi koriste transformatore s toroidalnom jezgrom

Za napajanje se koriste transformatori s toroidnom jezgrom. Nadalje, napajanja su odvojena za OLED zaslon, sklop CD pogona i mikroračunala, te audio sklop, sa namjenskim sekundarnim zavojnicama i ispravljačima za svaki posebno. Za postizanje vrhunske kvalitete zvuka za CD jedinicu, mikroračunalo i audio sklop koriste se  neovisni diskretni krugovi napajanja.

Unutarnji sat baziran na kristalnom oscilatoru s niskofaznim šumom

Uz digitalne veze, preciznost sata uređaja može utjecati na kvalitetu cijelog sustava. Kristalni oscilator s niskim faznim šumom, koji ima izvanredne karakteristike faznog šuma, koristi se za interni sat PD-505T. Očitavanjem CD signala temeljenih na standardnom satu visoke preciznosti, izvorni zvuk pohranjen na CD-u može se precizno digitalno emitirati. 

Teac PD-505T CD transport

10MHz ulaz za vanjski sat

Zvuk se može dodatno poboljšati unosom signala sata još veće preciznosti iz vanjskog izvora. Štoviše, u sustavu digitalne reprodukcije, ne samo da se kvaliteta zvuka može poboljšati povećanom preciznošću uzvodnog toka, izgradnja digitalnog sustava još više razine postaje moguća kroz, na primjer, sinkronizaciju sata s DAC-om.

Dizajn mehanike

Potpuno metalno kućište pruža otpornost na vibracije i moderan izgled u formatu A4 koji može stati na stol Budući da je cijelo tijelo izrađeno od metalnih ploča koje su otporne na vanjsku buku, upad elektromagnetske buke koju stvaraju računala i drugi uređaji je potisnut . Time se postiže čisto unutarnje okruženje s malo buke čak i u uvjetima koji su teški za audio uređaje. Nadalje, aluminijske ploče debljine 8 mm, koje prekrivaju obje strane potpuno metalnog kućišta, pružaju instalacijsku strukturu koja nepotrebno ne savija šasiju ili prednje i stražnje ploče, ostvarujući snažnu i preciznu formu. Štoviše, s veličinom stranice A4 (gledano odozgo), jedinica se može postaviti na radni stol, pomoćni stolić ili drugi manji prostor.

Teac PD-505T CD transport

Originalna Stressless Foot s tri potporne točke

Naš novorazvijeni originalni dizajn Stressless Foot (noge otporne na vibracije) s tri točke oslonca omogućuje stabilno postavljanje tako da na njega ne utječu male nepravilnosti na površini ispod njega. U usporedbi s onima korištenim u prijašnjim dizajnima, ove noge su samo djelomično pričvršćene na šasiju. Ovaj je dizajn razvijen na temelju koncepta da se dopuštanjem stopalima da slobodno vibriraju mogu postići prirodniji odjeci zvuka. Umjesto da budu čvrsto pričvršćene, ove strojno obrađene čelične noge postavljene su tako da su labavo povezane s dnom jedinice. Zadržavši osjećaj položaja kao kod nožica s oštrim šiljcima koje su koristili prethodni modeli, ovaj dizajn omogućuje prirodnije bogate odjeke.

Poluplutajuća gornja ploča

Gornja ploča nije pričvršćena za kućište vijcima. Umjesto toga, djelomično je fiksirana, osigurana samo bočnim pločama, stvarajući zvuk prožet osjećajem otvorenosti.

Teac PD-505T CD transport

Karakteristike:

  • CD formati:      CD, CD-R, CD-RW
  • Potrošnja:    0.3 – 4W
  • Audio izlazi:  1 x koaksijalni, 1 x optički/toslink
  • Izlazni napon i impedanca (koaksijalni):    0.5Vp-p, 75Ω
  • Audio ulazi:     BNC
  • Impedanca i frekvencija BNC:  50Ω, 10MHz
  • Dimenzije (ŠVD):     249 x 84.5 x 290 mm
  • Masa:      4 kg

Teac PD-505T CD transport (TEAC) MPC: 1.099,00 €

Teac PD-505T CD transport

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

TEAC ČLANCI: