TEAC – novi gramofoni za 2019. godinu

20. travnja 2019. | Audio/video sistemi, Teac

TEAC – novi gramofoni za 2019. godinu

tra 20, 2019 | Audio/video sistemi, Teac

TEAC-ova nova kolekcija gramofona za 2019. godinu

TEAC TN-3B gramofon

TEAC TN-3B gramofon pogonjen gumicom, 2 brzine, isporuka od lipnja 2019.

Novi gramofon zamijeniti će sve TN-300 modele a završna obrada je trešnja, crni ili bijeli visokosjajni lak. Motor je odvojen od kućišta pa je utjecaj vibracija smanjen.

Nova je i S ručka s tzv. “knife-edge” (oštrica noža) ležajem za vertikalno, i kugličnim ležajem za horizontalno gibanje.

Knife-edge je konstrukcija ležaja kod koje element nalik oštrici noža leži u utoru presjeka slova V i na taj način je smanjeno trenje, ali je micanje moguće samo po vertikali.

Ručka dolazi iz poznate tvrtke SAEC, a njen će logo biti na ručki.

Zvučnica Audio technica AT-95E zamijenjena je japanskom, bolje zvučećom MM zvučnicom Sumiko Oyster.

Ugrađeno je MM pretpojačalo koje se može iskjučiti I u tom slulčaju koristiti vanjski MM predstupanj. Poklopac je proziran i na taj način ljepota gramofona dolazi do punog izražaja.

TEAC TN-4D gramofon

TEAC TN-4D gramofon je gramofon s direktnim pogonom, dvije brzine a zamijeniti će sve TN-400 modele.

Završna obrada je u orahu ili visokosjajnoj crnoj boji sa srebrnim detaljima i prozirnim poklopcem. Direktni pogon osigurava trenutni start, brzo postizanje pravog, stabilnog broja okretaja i veći moment.

Novu S ručku proizvela je poznata japanska tvrtka SAEC. Matirane površine ručke potenciraju vrhunski izgled, a AT-95E je zamijenjena boljom japanskom MM zvučnicom Sumiko Oyster.

Fono ekvalizacijsko MM fono pretpojačalo je ugrađeno a može se iskopčati. USB izlaz pojednostavljuje digitalizaciju glazbe s crnih ploča.

Zvuk kombinacije SAEC ručke i Sumiko Oyster zvučnice može se opisati kao čist i vibrantan, manje napadački u odnosu na TN-300/TN-400 gramofona sa AT-95E.

Pozornica je u ravnini s prednjim pločama zvučnika, bas je dubok i zaokružen, vokali su lijepo uravnoteženi. Uvid u glazbu je zaista dobar, a razumijevanje glazbene poruke je jednostavno.