TEAC AI-303

Teac AI-303 USB DAC pojačalo – David bolji od Golijata

16. ožujka 2023. | Audio/video sistemi, Teac

Teac AI-303 je stereo pojačalo koje podržava razne digitalne ulaze unatoč ukupnoj širini kućišta od samo 215 mm. Preko ARC/eARC HDMI terminala možete jednostavno nadograditi zvuk svog TV-a kombinirajući ga sa svojim omiljenim zvučnicima.

Teac AI-303 je stereo pojačalo koje podržava razne digitalne ulaze unatoč ukupnoj širini kućišta od samo 215 mm. Preko ARC/eARC HDMI terminala možete jednostavno nadograditi zvuk svog TV-a kombinirajući ga sa svojim omiljenim zvučnicima.

Teac AI-303 USB DAC pojačalo

Teac AI-303 je stereo pojačalo koje podržava razne digitalne ulaze unatoč ukupnoj širini kućišta od samo 215 mm. Preko ARC/eARC HDMI terminala možete jednostavno nadograditi zvuk svog TV-a kombinirajući ga sa svojim omiljenim zvučnicima. Također možete uživati u glazbenim programima i video streamingu uz visoku kvalitetu zvuka. Smanjeni gabariti olakšavaju postavljanje u blizini TV prijamnika, a kao USB DAC podržava 11,2MHz DSD i 384kHz/32-bitne izvore zvuka visoke rezolucije (HD), što osigurava postavljanje visokokvalitetnog audio sustava visoke rezolucije na radnu površinu. USB-C priključak omogućuje jednostavnu reprodukciju visokokvalitetnog zvuka ne samo s osobnog računala, već i s pametnog telefona ili tableta. Izlaz za slušalice također podržava spajanje odvojeno od uzemljenja pomoću 4-polnog priključka. Uključen je Bluetooth prijemnik s podržanim prijenosom zvuka visoke kvalitete kao što su LDAC i aptX HD i reprodukcijom glazbe s pametnih telefona uz visoku kvalitetu zvuka. Dva analogna ulaza također su dostupna za korištenje s namjenskim audio uređajima.

Ukratko: ovo stolno audio pojačalo sadrži kompaktan i visokoučinkovit modul pojačala, Bluetooth® prijemnik koji podržava DAC®, Qualcomm® aptXTM HD i USB audio ulaz za reprodukciju izvora zvuka visoke rezolucije kao što su DSD256 i PCM 384/32 s računala /Laptop, iPhone, Android telefon i tablet, zahvaljujući USB-C konektoru. HDMI sučelje ARC/eARC omogućuje uživanje u visokokvalitetnom TV zvuku, dok par LINE ulaza odgovara vašem postojećem Hi-Fi sustavu. Izlaz za slušalice s sklopom odvojenim od uzemljenja omogućuje korištenje slušalica više klase.

TEAC AI-303

Teac AI-303 USB DAC pojačalo (TEAC) MPC: 899,00 €

TEAC AI-303
TEAC AI-303

Karakteristike Teac AI-303 USB DAC pojačala:

01 TEAC AI-303 TV

Povezivanje s TV-a s jednim HDMI kabelom

Jedina veza između AI-303 i TV-a je HDMI kabel. Podržavajući ARC/eARC i HDMI CEC, kontrolu glasnoće i uključivanje/isključivanje. Dok prima PCM 192/24 Hi-Res audio, AI-303 se može kontrolirati pomoću daljinskog upravljača TV-a, sve dok TV podržava rezoluciju. Izlazne postavke TV prijamnika treba postaviti na PCM.

Podržava DSD512 i PCM 384/32 Hi-Res audio formate

Kako bi se maksimizirala studijska vrhunska kvaliteta zvuka digitalnog izvora, D/A konverter na Al-303 opremljen je s dvije vrste digitalnih filtara i x2Fs, x4Fs i x8Fs obradom naviše, kako bi se dobio željeni zvuk.

Širok raspon digitalnih ulaza, HDMI, USB-C, koaksijalni i optički

Veze s digitalnim izvorima su ažurne. Al-303 ima HDMI ulaz za TV, USB-C za PC/laptop i koaksijalni/optički za konvencionalne digitalne glazbene reproduktore, maksimizirajući potencijal svakog digitalnog izvora s D/A pretvaračem visokih performansi.

USB-C za svestrano USB povezivanje s računalom, pametnim telefonom i tabletom

Al-303 također podržava širok izbor digitalnih uređaja kao što su pametni telefon/tablet i prijenosni digitalni audio reproduktori koji podržavaju USB Audio 2.0, preko USB-C priključka sa samonapajanjem koji omogućuje automatsko otkrivanje USB-C uređaja. Većina Android uređaja i najnoviji iPad Air/iPad Pro koji imaju USB-C priključak omogućuju povezivanje jednim USB-C kabelom bez dodataka.

1 Za spajanje na iPhone kameru tvrtke Apple potreban je dodatni USB adapter.

2 Kada se povezujete s Android uređajem, “OTG veza” mora biti uključena ili “USB Debug” mora biti uključeno u izborniku opcija za razvojne programere.

 

Dva para audio ulaza za fleksibilnost

Dva para linijskih (LINE) ulaza odgovaraju postojećem audio sustavu uključujući CD reproduktore i gramofone.

* Gramofon mora biti opremljen ugrađenim fono pojačalom.

TEAC AI-303 BT

Ugrađeni Bluetooth® prijemnik koji podržava LDAC i Qualcomm® aptXTM HD

Prijemnik Bluetooth koristi se za jednostavno bežično povezivanje s pametnim telefonom, podržavajući bežične kodeke visoke razlučivosti uključujući LDACR, LHDC i QualcommR aptXTM HD, uz ostale standardne Bluetooth kodeke kao što su Qualcomm® aptX-, MC i SBC. Svjetleće diode (LED) na prednjoj ploči pokazuju koji je kodek uključen kada je veza uspostavljena.

TEAC AI-303 ncore

Visokoučinkovito Ncore pojačalo snage iz Hypexa

Kompaktni Al-303 sadrži visoko energetski učinkovito Ncore® pojačalo snage visokih performansi koje je dizajnirao Hypex, posuđeno iz modela više klase, isporučujući jasan i oštar zvuk s bogatom muzikalnošću.

TEAC AI-303 gnd separate_e

4-polni izlaz za slušalice s odvojenim uzemljenjem

Sklop pojačala za slušalice dizajniran je s odvojenim uzemljenjem na lijevom i desnom kanalu od dijela pretpojačala do utičnice za slušalice koja je 4-polnog tipa. Odvajanjem oba uzemljenja, odvajanje kanala je značajno poboljšano dok se ostvaruje jasna zvučna pozornica.

*1 Spajanje odvojeno od uzemljenja dostupno je sa slušalicama s 4-polnim utikačem.
*2 Slušalice s uobičajenim 3-polnim utikačem također su kompatibilne.
*3 Raspored pinova 4-polnog priključka: L+, R+, L-, R-

AI-303 lifestyle

Pojačalo za slušalice bez veznog kondenzatora

Konvencionalni dizajn pojačala za slušalice koristi standardni izlazni stupanj (uklanjanje istosmjernog signala) kod kojeg kondenzatori neizbježno utječu na promjenu zvuka, kašnjenja faze i pad razine niskih frekvencija. Pojačalo za slušalice kakvo ima Teac AI-300 sadrži dizajn sklopa bez veznog kondenzatora (CCLC), koji eliminira negativne učinke i pruža visokodimenzionalno okruženje za slušanje slušalica s dovoljnim niskofrekventnim rasponom i dobrim odzivom. 

Prirodni zvuk u slušalicama uz Crossfeed

Funkcija Crossfeed pruža prirodan osjećaj raspoređivanja izvora zvuka pri slušanju slušalicama, istovremeno naglašavajući prisutnost središnjeg izvora za pojašnjavanje raspona ljudskog glasa (naracija i dijalozi). Crossfeed efekt je podesiv pomoću gumba CROSSFEED na prednjoj ploči.

MQA potpuno dekodiranje

Al-303 podržava MQA potpuno dekodiranje za uživanje u zvuku vrhunske studijske kvalitete, s bilo kojeg digitalnog ulaza:  USB-C, HDMI, koaksijalnog i optičkog ulaza iz MQA streaminga i MQA CD-a s CD playera putem digitalne veze.

Razni DAC modovi sa SoC-om (System-on-Chip)

Al-303 ima namjenski SoC za digitalnu obradu, a na SoC-u se izvode različiti digitalni procesi uključujući MQA dekodiranje. Za zvuk studijske vrhunske kvalitete, digitalni filtri potrebni za analognu pretvorbu, umjesto u D/A pretvaraču također se obrađuju u SoC-u.

Uz FIR filtar s kratkom odgodom i karakteristikama sporog stišavanja, RDOT filtar s prirodnim timbrom i reproducibilnošću zvučnog polja koji se temelji na tehnologiji dovršavanja analogije pomoću teorije fluentnosti dostupan je za digitalni filtar, za koji se može reći da je ključ za prirodan i ispravan ton.

U kombinaciji s konverzijom naviše, ostvaruju se suptilne razlike u nijansama zvuka ovisno o vrsti filtera. Nadalje, kada je odabran RDOT filtar s isključenim pretvaračem naviše, D/A pretvarač radi kao NOS (Non Over Sampling – bez naduzorkovanja) D/A pretvarač. U NOS načinu rada, pred-eho i post-echo zbog impulsnog odziva su potisnuti i fluktuacije u smjeru vremenske osi su eliminirane, omogućujući vjernu analognu pretvorbu u ulazni valni oblik. To omogućuje analognu pretvorbu ulaznog valnog oblika s visokom vjernošću.

Visokokvalitetni analogni zvuk s stepenastim prigušivačem (atenuatorom)

Za razliku od konvencionalnog sklopa za glasnoću, u Al-303 je dizajniran tako da ne propušta izravno glazbeni signal. U stepenastom prigušivaču, okretni prekidač se koristi za odabir ulazno-izlaznog otpornika i izlazno-uzemljenog otpornika, tvoreći razdjelnik napona za svaki položaj prekidača. Ukupni serijski otpor svake dvije grupe otpornika je jednak, tako da izvor signala uvijek ima istu impedanciju.

Sustav također postiže nisko izobličenje i visok S/N čak i kada je glasnoća prigušena, tako da se originalni čisti zvuk izvora isporučuje čak i pri niskim razinama glasnoće bez gubitka kvalitete. Na kraju, ali ne najmanje važno, razlika u razini lijevog i desnog kanala (gang error) i preslušavanje između oba kanala su minimizirani.

Asinkroni način rada za uklanjanje podrhtavanja USB prijenosa

Kada se koristi kao USB DAC, Al-303 radi u asinkronom načinu rada, gdje je vrijeme ulaznog signala regulirano ugrađenim satom. Veza s računalom/prijenosnim računalom i AI-303 ostvaruje čistiji digitalni prijenos signala bez utjecaja na USB prijenos podrhtavanja (jitter).

TEAC AI-303

“Bulk Pet” digitalni audio prijenos

Prilikom slanja velike količine digitalnih podataka izvora zvuka visoke razlučivosti putem USB kabela, konvencionalna metoda prijenosa uzrokuje veliko neravnomjerno opterećenje obrade i na računalu koje šalje i na USB DAC-u koji prima, što može rezultirati problemima kao što je prekid zvuka. Međutim, “Bulk Pet” ostvaruje stabilan prijenos podataka izračunavanjem prosjeka opterećenja obrade na obje strane kako bi se određena količina podataka dosljedno prenijela. Budući da se kvaliteta zvuka također mijenja kako se mijenja status opterećenja računala, možete odabrati željenu kvalitetu zvuka između četiri unaprijed postavljena načina prijenosa.

TEAC AI-303

Potpora u tri točke – nožice bez stresa

TEAC-ova jedinstvena potporna nožica u tri točke “Stress-less Foot” koristi se kako bi se omogućila stabilno postavljanje na podlogu bez utjecaja čak i najmanjeg izobličenja površine. Za razliku od konvencionalne stopice,

Stress-less stopica dizajnirana je tako da se ne pričvršćuje izravno na šasiju, dopuštajući joj da slobodno vibrira kako bi se postigao prirodniji zvuk. Noga, izrađena od strojno obrađenog čelika, nije čvrsto fiksirana, već je montirana tako da ima ovjes, omogućujući prirodniji i bogatiji zvuk s osjećajem raspoređivanja izvora zvuka sličnim onom kod konvencionalnih nožica s oštrim šiljcima.

TEAC AI-303 straga

Predizlaz subwoofera

Subwoofer Preout je opremljen za svestranost i buduće proširenje sustava, čineći Al-303 jezgrom vašeg sustava kućnog kina.

Bluetooth® multipoint dvostruka veza

Ugrađeni Bluetooth® prijemnik povezuje se s dva različita uređaja u isto vrijeme. Na primjer, kada reproducirate pjesme s pametnog telefona, Al-303 se može prebaciti na drugi bez dosadnih koraka ponovnog povezivanja.

*Simultana reprodukcija nije podržana.

Potpuno metalni dizajn kućišta

Cijelo je kućište sastavljeno od aluminijskih/čeličnih ploča koje su otporne na vibracije, rezonancije i svu dolaznu buku iz zraka, čime se potiskuje upad elektromagnetske buke koju emitiraju računala i drugi uređaji.

Čisto unutarnje okruženje bez buke postiže se čak i u surovim okruženjima za audio opremu. Nadalje, aluminijske ploče debljine 8 mm koje obavijaju metalno kućište s obje strane sprječavaju torziju i izobličenje, što rezultira izradom osobite čvrstoće i stabilnosti.

TEAC AI-303

Pregled značajki:

 • Povezivanje s TV uređajem jednim HDMI kabelom
 • Podržava DSD512 i PCM 384/32 Hi-Res audio formate
 • Širok raspon digitalnih ulaza, HDMI, USB-C, koaksijalni i optički
 • USB-C za svestrano USB povezivanje s računalom, pametnim telefonom i tabletom
 • Ugrađeni Bluetooth® prijemnik koji podržava LDAC i QualcommR aptXTM HD
 • USB-C za svestrano USB povezivanje s računalom, pametnim telefonom i tabletom
 • Dva para audio ulaza za fleksibilnost
 • Ncore® pojačalo snage visokih performansi tvrtke Hypex
 • 4-polni izlaz za slušalice s odvojenim uzemljenjem
 • Pojačalo za slušalice bez veznih kondenzatora
 • Prirodnije slušanje u slušalicama uz Crossfeed
 • MQA potpuno dekodiranje
 • Razni DAC modovi sa SoC-om (System-on-Chip)
 • Visokokvalitetni analogni zvuk s stepenastim prigušivačem (atenuatorom)
 • Asinkroni način rada za uklanjanje podrhtavanja USB prijenosa
 • “Bulk Pet” digitalni audio prijenos
 • Apsorpcijske nožice s tri dodirne točke
 • Bluetooth® multipoint dvostruka veza
 • Predizlaz subwoofera
 • Potpuno metalni dizajn kućišta
TEAC AI-303

Karakteristike:

 • Snaga: 2 x 25/50 W na 8/4Ω
 • THD: 0,03 %
 • Linijski ulazi: 2 para RCA
 • Ulazna impedanca:     10 kΩ
 • Zvučnički konektori: 1 par s navojem, kompatibilni s banana utikačima
 • Izlaz za slušalice: 3,5 mm
 • Snaga: 2 x 220 mW, 32 Ω
 • THD: 0,006 %, 32 Ω, 1 kHz, 50 mW
 • Dimenzije (ŠVD): 215 x 61 x 257 mm
 • Masa: 2,3 kg
TEAC AI-303 crni i srebrni

Teac AI-303 USB DAC pojačalo (TEAC) MPC: 899,00 €

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

TEAC ČLANCI: