iFi Audio

Abbingdon Music Research (AMR) jedan je od najvećih proizvođača vrhunskih audio sustava u Ujedinjenom Kraljevstvu. Većina proizvoda ocijenjena je superiornim konkurenciji, posebno pojačala i CD reproduktori. Ostatak programa su phono pretpojačalo, zvučničke kutije, kabeli i pribor. Najcjenjeniji su uređaji Reference Series sustava, cijene od približno 100.000 €.

Osnovana 2000. godine U Londonu, AMR je dio Abbingdon Global grupe. Svi uređaji osmišljeni su, dizajnirani i proizvedeni u Velikoj Britaniji.

Nakon nekoliko godina i uspjeha na high-end tržištu, pala je odluka da se krene u dizajniranje i proizvodnju malih, jeftinijih, proizvoda beskompromisne kvalitete koji će pratiti sadašnje trendove u reprodukciji, ali i spremno dočekati budućnost. Tako je 2012. godine pokrenuta tvrtka kćer – ifi.

Glavni i odgovorni lik ifi projekta je Thorsten Loecsh, uspio je, bez bitnog narušavanja kakvoće, konstruirati uređaje za nove reproduktivne tehnologije koji su jeftiniji, manji i prilagodljivi novim područjima uporabe. Kako je razvijao uređaje u oba brenda (AMR i ifi) jasno je da vrlo dobro zna kako treba dizajnirati jeftinije uređaje sa što manje gubitaka u performansama.

Ciljana skupina su korisnici kompjutorskog audija (i ne samo oni), a za razliku od velike većine ostalih proizvođača, uređaji ifi produkcije mogu se pohvaliti analognim sklopom A klase bez DSP-a (digitalni procesor zvuka) tako da signal ostaje “bit perfect” do kraja.

Kao što je važno da proizvod odlično radi, ne manje bitna je i zaštita okoliša. Stoga su svi ifi uređaji i njihova pakiranja, napravljeni od materijala visokog stupnja recikliranja, kao što je aluminij, papir, reciklirana plastika. Također, to je razlog što odbijamo koristiti otrovne i štetne sasojke u našim komponentama. Naši su standardi zaštite okoliša vrlo visoki i naši ih proizvodi u potpunosti zadovoljavaju.

IFI AUDIO ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter