Auralic Aries i Vega 2023
Auralic Aries i Vega 2023

AURALiC predstavlja novu generaciju savršenijih naprednih streaming uređaja

21. rujna 2023. | AURALiC, High-end audio

AURALiC je na čelu industrije audio streaminga od 2014. od ponude ARIES-a, prvog uređaja za streaming na svijetu. Nastavljajući ovo nasljeđe, AURALiC ove godine stavlja na tržište četiri nova proizvoda:

ARIES G2.2, VEGA G2.2, ARIES G3 i VEGA G3

AURALiC je na čelu industrije audio streaminga od 2014. od ponude ARIES-a, prvog uređaja za streaming na svijetu. Nastavljajući ovo nasljeđe, AURALiC ove godine stavlja na tržište četiri nova proizvoda:

ARIES G2.2, VEGA G2.2, ARIES G3 i VEGA G3

AURALiC je na čelu industrije audio streaminga od 2014. od ponude ARIES-a, prvog uređaja za streaming na svijetu. Nastavljajući ovo nasljeđe, AURALiC ove godine stavlja na tržište četiri nova proizvoda: ARIES G2.2, VEGA G2.2, ARIES G3 i VEGA G3. Ovi proizvodi predstavljaju generacijski pomak u tehnološkoj platformi, a istovremeno zadržavaju nenametljivu eleganciju i klasični dizajn serije G UnityChassis II koji uključuje podkućište od čistog bakra i osnovni sklop na oprugama podešen u više točaka.

Svi najnoviji proizvodi uključuju AURALiC novu Tesla G3 streaming platformu, koristeći 64-bitnu arhitekturu koja omogućuje postizanje osam puta veće procesorske snage od prethodne verzije. Povećan je i kapacitet memorije na 4 GB, a u sustav je integrirana i Direct Memory Access Technology (DMA). Ova su poboljšanja osmišljena na takav način da se svi krugovi povezani sa zvukom povezuju izravno s memorijom sustava, značajno smanjujući latenciju i podrhtavanje za 90% u usporedbi s prethodnikom.

Kao značajan korak za tvrtku, proizvodi G2.2 i G3 dizajnirani su u SAD-u, a ARIES G3 i VEGA G3 će se ručno izrađivati u AURALiC-ovom pogonu u Oregonu. AURALiC s oduševljenjem najavljuje buduću suradnju s tvrtkom Dirac kako bi uključio njihovu vrhunsku tehnologiju u liniju proizvoda. Ovo partnerstvo će omogućiti integriranje Diracovu naprednu tehnologiju, što će doprinijeti da proizvodi ostanu na čelu inovacija i isporučuju audio iskustvo najviše kvalitete.

AURALiC ARIES G2.2

AURALiC ARIES G2.2

ARIES G2.2 Bežični Streaming transport

ARIES G3 Bežični Streaming procesor

AURALiC je potpuno redizajnirao proizvode ARIES G2.2 i G3, uključivši više od 90% novih komponenti za pružanje neusporedivih performansi. USB DAC izlaz sada se može pohvaliti tehnologijom galvanske izolacije druge generacije, poboljšavajući kompatibilnost sa širokim rasponom DA pretvarača koji osiguravaju profinjeniji audio doživljaj.

Novi Purer-Power niskošumni dizajn napajanja ima dvostruko veći kapacitet od prethodnog G2.1 modela i još niže razine buke, pružajući iznimno stabilno i pouzdano napajanje.

Štoviše, izborna interna pohrana glazbe sada se temelji na NVMe SSD tehnologiji, pružajući brzine čitanja i pisanja do deset puta brže od svog prethodnika.

ARIES G2.2 i G3 sada također podržavaju USB 3.0 za vanjsku pohranu glazbe, dodatno proširujući njegove mogućnosti i znatno olakšavaju pristupanje i streaming audio datoteka visoke kvalitete.

ARIES G3 puno je više od običnog transporta ili mosta, budući da nudi mnoštvo značajki koje poboljšavaju digitalno iskustvo slušanja. Može se pohvaliti višestrukim ulazima i snažnim koprocesorom koji omogućuje funkciju pretpojačala za digitalne veze, pružajući sveobuhvatnu kontrolu nad vašim audio sustavom.

S dvostrukim femto satovima od 60fs za napajanje digitalnih izlaza, ARIES G3 osigurava doživljaj slušanja glazbe s najvišom razinom preciznosti i točnosti. Osim toga, koristi AURALiC-ovu vrhunsku FPGA platformu za koprocesiranje Proteus X1, koja optimizira digitalni audio signal, uklanja oštrinu i poboljšava iskustvo slušanja.

AURALiC ARIES G3

AURALiC ARIES G3

Kao rezultat ove optimizacije, glazba dobiva veću sadržajnost, prostor i dinamički raspon, pružajući vrlo impresivno i privlačno iskustvo slušanja. ARIES G3 savršen je dodatak svakom vrhunskom digitalnom audio sustavu, a njegove napredne značajke i iznimne performanse čine ga proizvodom koji se ističe u svojoj tržišnoj niši.

ARIES G2.2 i ARIES G3 su kompatibilni s referentnim glavnim satom LEO GX.1, što korisnicima omogućuje postizanje još većih razina preciznosti i točnosti kada su u pitanju njihovi digitalni audio izlazi. Spajanjem na LEO GX.1, ovi uređaji mogu iskoristiti njegovu naprednu tehnologiju takta, što rezultira profinjenijom i nijansiranom audio reprodukcijom.

Ova kompatibilnost predstavlja značajno poboljšanje ionako impresivnih performansi ARIES G2.2 i ARIES G3, omogućujući korisnicima da dožive svoju digitalnu audio kolekciju s još većom jasnoćom i dubinom. To je dokaz AURALiC-ove predanosti inovacijama i obaveznom pružanju najboljeg mogućeg audio iskustva svojim kupcima.

AURALiC ARIES G3

AURALiC ARIES G3

VEGA G2.2 i G3 Streaming DAC

VEGA G2.2 i G3 su dogradnja na već impresivnim temeljima svog prethodnika, G2.1, zadržavajući ključne značajke kao što su AURALiC-ova vlasnička struktura Fusion DAC, Direct Data Recording (DDR), galvanska izolacija, pasivna analogna kontrola glasnoće i analogno pretpojačalo. Jedinstvena arhitektura VEGA G2.2 i G3 izbjegava korištenje PLL sklopa jer ne može u potpunosti ukloniti izobličenje i podrhtavanje prisutno u originalnom taktnom signalu. Umjesto toga, snima audio podatke izravno u sistemsku memoriju platforme za obradu Tesla G3 u binarnom formatu, u potpunosti zaobilazeći originalni signal sata. Kao rezultat ovih vrhunskih tehnologija, VEGA G2.2 i G3 su imuni na izobličenje i podrhtavanje ulaznog signala, isporučujući najvišu moguću razinu kvalitete zvuka.

I VEGA G2.2 i G3 sada uključuju naprednu Tesla G3 platformu, povećavajući snagu procesora i mogućnosti. Dodatno, novi dvostruki 60fs Femto satovi pokreću rad DAC-a i tempiraju izlaz podataka Tesle G3 na DAC. Rezultat je neusporedivo iskustvo slušanja, sa zadivljujućim detaljima, jasnoćom i preciznošću bez ikakvih izobličenja ili podrhtavanja.

Nadovezujući se na napredne značajke novih uređaja i integracijom niza najsuvremenijih tehnologija, kvaliteta se podiže na novu razinu koje nadilaze čak i najviša očekivanja.

AURALiC VEGA G2.2

AURALiC VEGA G2.2

Sa svojom vrhunskom Proteus X1 platformom za koprocesiranje, VEGA G3 postavlja novi standard za digitalno filtriranje i oversampling, pružajući neusporedivo iskustvo slušanja. Posebno je optimiziran za obradu glazbenih signala iz streaming sadržaja, bilo putem ugrađenog streamera ili digitalnih ulaza. Algoritam koji radi unutar Proteusa X1 VEGA G3 značajno poboljšavajući kvalitetu zvuka i iskustvo slušanja glazbe koja možda nije dostupna u formatu najviše rezolucije. Uz VEGA G3, glazba poprima nevjerojatnu dubinu, jasnoću i detalje, podižući audio iskustvo na potpuno novu razinu.

U usporedbi s G2.2, VEGA G3 uključuje poboljšani dizajn DAC-a, pružajući smanjenje izobličenja i šuma od 30%, te poboljšanje dinamičkog raspona od 50%. Štoviše, VEGA G3 nudi opciju rada u Pure DAC modu, onemogućujući interne streaming opcije za one koji preferiraju tradicionalniji pristup.

VEGA G2.2 i G3 predstavljaju značajnu nadogradnju već impresivnih mjerila, nudeći napredne značajke i iznimne performanse koje će zadovoljiti i najzahtjevnijeg slušatelja.

Tehnologija

Novi modeli G2.2 i G3 izgrađeni su na novoj platformi za streaming koja predstavlja veliki tehnološki napredak od pojave prve generacije ARIES-a 2014. Ovaj članak ima za cilj dati pregled novih tehnologije sadržanih u ovim proizvodima

AURALiC VEGA G3

AURALiC VEGA G3

Tesla G3 – Nova era za bežični streaming

Izgrađena na 64-bitnoj ARM arhitekturi, ova revolucionarna streaming platforma pruža osam puta veću sposobnost procesiranja od svog prethodnika. Opremljen s 4 GB DDR4 sistemske memorije, Tesla G3 može lako podnijeti čak i najzahtjevnije zadatke obrade, što ga čini rješenjem za budućnost koje će se prilagoditi digitalnom audio svijetu koji se brzo razvija.

Za svoje audio ulazne i izlazne kanale platforma Tesla G3 također koristi tehnologiju izravnog pristupa memoriji (DMA) i tako omogućuje audio hardveru i softveru izravan pristup memoriji sustava. Ovo značajno smanjuje latenciju i podrhtavanje za 90% u usporedbi s Tesla G2, dajući više fleksibilnosti za fino podešavanje performansi i kvalitete zvuka naših proizvoda.

Uz ova poboljšanja, Tesla G3 optimizira operacije i poboljšava mogućnosti multitaskinga u svim novim G2.2 i G3 serijama proizvoda, pružajući našim korisnicima neusporedivo iskustvo streaminga.

TESLA G3 streaming platform

ARIES G2.2 – Bežični prijenosnik za streaming

ARIES G2.2 i G3 prošli su kompletan redizajn interijera, pri čemu je 90% elektroničkih komponenti potpuno novo. Ovi vrhunski proizvodi mogu se pohvaliti s nekoliko novih tehnologija koje su uvedene kako bi njihovu izvedbu podigle na višu razinu, a sve je zatvoreno u AURALiC-ovom elegantnom kućištu UnityChassis II.

AURALiC ARIES G2.2 bežični prijenosnik za streaming (AURALiC) MPC: 5.999,00 €

AURALiC ARIES G2.2

AURALiC ARIES G2.2

AURALiC ARIES G2.2
ARIES G2.2 odozgo

Nova galvanska USB izolacija

Uvođenje tehnologije galvanske izolacije na USB priključak u ARIES G2 bio je značajan napredak za digitalne audio sustave. Uspješno je riješio problem odvajanja bučnog računalnog kruga od osjetljivog audio kruga, što je rezultiralo ogromnim poboljšanjem kvalitete zvuka USB audio sustava.

Nadovezujući se na ovaj uspjeh, AURALiC s ponosom predstavlja drugu generaciju galvanskog USB-a u ARIES G2.2 i G3. Ovaj novi izolator ima poboljšanu kompatibilnost s DAC-om a funkcionira na isti način kao obični USB priključak s podrškom za uključivanje/isključivanje. Kvaliteta signala i performanse podrhtavanja galvanskog USB-a 2. generacije dodatno su optimizirani, što je rezultiralo primjetnim poboljšanjem kvalitete zvuka.

Osim toga, korisnici sada mogu uključiti/isključiti napajanje USB priključka za DAC putem softvera, što osigurava još čišći put signala.

Novi Purer-Power dizajn

ARIES G2.2 i G3 imaju Purer-Power niskošumno napajanje s kapacitetom koji je dvostruko veći od prethodne verzije, a ujedno i znatno tiši. Ovaj povećani kapacitet osigurava čisto i stabilno napajanje platforme visokih performansi za obradu i mogućnosti pohrane glazbe.

Svi digitalni audio sklopovi, uključujući Galvanic USB, imaju svoja pojedinačna napajanja, održavajući izuzetno nisku razinu buke od samo 0,8 mikrovolta – smanjenje od 80% u odnosu na model G2.1. Nadalje, računalni krugovi, koji su manje osjetljivi na šum, imaju koristi od napajanja s niskim šumom od samo 27 µV, što je 50 puta više od G2.1. Ovaj napredni dizajn ispravljača osigurava da digitalni audio sklopovi dobiju čisto i stabilno napajanje, bez šuma i smetnji, što rezultira vrhunskim audio iskustvom za slušatelja.

NVMe interna pohrana

S novom platformom za obradu Tesla G3, ARIES G2.2 i G3 nadogradili su svoju internu pohranu s tradicionalnog SATA baziranog SSD ili HDD  na najnapredniju opciju NVMe (Non-Volatile Memory Express) SSD pohrane. Ova nadogradnja nudi brojne prednosti, uključujući izvanredne brzine prijenosa podataka i pouzdanost, osiguravajući besprijekorno iskustvo pohranjivanja i reprodukcije digitalne glazbe.

Zahvaljujući tehnologiji izravnog pristupa memoriji (DMA), NVMe pohrana nudi znatno veće brzine prijenosa i nižu latenciju od tradicionalnih opcija pohrane, što rezultira poboljšanim performansama i bržim pristupom pohranjenoj glazbi. U usporedbi s modelom G2.1, ARIES G2.2 i G3 sada nude brzinu kopiranja koja je deset puta veća pri prijenosu glazbe s Etherneta na internu pohranu.

I ARIES G2.2 i G3 mogu biti opremljeni tvornički predinstaliranom 4TB NVMe pohranom kao opcijom. Međutim, kupci također mogu zatražiti veće kapacitete skladištenja kao posebnu narudžbu.

ARIES G2.2 iznutra

USB 3.0 vanjska pohrana

Dodavanje USB 3.0 vanjskih priključaka za pohranu na ARIES G2.2 i G3 značajno povećava brzine kopiranja i olakšava prijenos audio datoteka visoke razlučivosti bez napora. USB 3.0 priključak pruža 1,5 A snage, trostruko više od G2.1. Dodatni kapacitet napajanja također omogućuje širi raspon opcija vanjske pohrane, uključujući pogone većeg kapaciteta koji mogu zahtijevati više energije.

Podrška za LEO GX.1

Za najprobirljivije slušatelje, ARIES G2.2 i ARIES G3 sada nude mogućnost povezivanja s našim LEO GX.1 referentnim glavnim satom putem Lightning Linka, omogućujući još veću razinu točnosti i poboljšanu kvalitetu zvuka digitalnih izlaza.

ARIES G2.2 straga

ARIES G3 – BEŽIČNI STREAMING PROCESOR

ARIES G3 je idealan središnji dio vašeg digitalnog sustava. Uz poboljšanja napravljena na ARIES G2.2, ARIES G3 ima nekoliko drugih značajnih poboljšanja:

Proteus X1 koprocesor

Koprocesor Proteus X1 izgrađen je oko Xilinx XC7A200T FPGA čipa s preko 200.000 logičkih ćelija i 740 DSP odsječaka. Ovaj čip dijeli memoriju sustava Tesla G3 i osigurava veliku mogućnost obrade podataka. Uz napredne tehnike obrade, Proteus X1 poboljšava iskustvo slušanja. Zbog impresivne procesorske snage Proteusa X1, suboptimalne i rane digitalne snimke reproduciraju se u mnogo boljoj kvaliteti. Proces optimizacije uklanja oštrinu i potencijalno poboljšava iskustvo slušanja inferiorne snimke. Glazba time dobiva sadržaj, prostor i dodatni dinamički raspon.

AURALIC ARIES G3 bežični streaming procesor (AURALiC) MPC: 10.899,00 €

AURALiC ARIES G3 odozgo

AURALiC ARIES G3

AURALiC ARIES G3
AURALiC ARIES G3 iznutra

Više digitalnih ulaza

ARIES G3 nudi opsežan raspon digitalnih ulaza, uključujući USB audio, koaksijalni (2), Toslink (2), AES/EBU i HDMI eARC (koji će se dodati putem ažuriranja softvera u budućnosti). Dolazni signali s ovih ulaza bilježe se kao binarni podaci u memoriju Tesle G3, što eliminira svaki potencijal za podrhtavanje. Podaci se zatim mogu obraditi i ispraviti korištenjem Proteusa X1, na temelju korisničkih preferencija, prije nego što se isporuče ili obrađeni ili bit-savršeno, s definiranom latencijom, na željeni izlazni kanal.

Dvostruki femto sat od 60fs

ARIES G3 ima za cilj biti najbolji mogući digitalni audio izvor, što se postiže implementacijom dvostrukih 60fs Femto satova – jednog za 44,1 x i drugog za 48 x frekvencije uzorkovanja. Ovi zvučno optimizirani satovi imaju iznimno nizak fazni šum i mogu znatno poboljšati kvalitetu zvuka, postavljajući novi standard za vremensko usklađivanje signala. Za ultimativnu izvedbu, dodavanjem LEO GX.1 dobit ćete pravo iskustvo vrhunskog digitalnog izvora.

AURALiC ARIES G3 straga

VEGA G2.2 – STREAMING DAC

VEGA G2.2 streaming DAC predstavlja najnoviju evoluciju vrhunskih DAC performansi i vrhunskog analognog sklopa. AURALiC je na čelu digitalnog audio procesiranja, neprestano pomičući granice s inovativnim novim tehnologijama.

Fusion DAC

Kada je riječ o audio digitalno-analognim pretvaračima (DAC), postoje dva primarna dizajna: diskretni i Delta-Sigma. Popularni diskretni DAC dizajn omogućuje korištenje različitih komponenti za različite dijelove kruga, pružajući veću fleksibilnost u prilagođavanju zvučnog potpisa. Međutim, diskretni DAC-ovi mogu patiti od nelinearnosti uzrokovane nepreciznim vrijednostima otpornika. Neravnomjerne promjene temperature također igraju značajnu ulogu u uvođenju nelinearnosti u sustav. To može dovesti do izobličenja i smanjene ukupne izvedbe.

Delta-Sigma DAC-ovi poznati su po svojoj visokoj točnosti i rezoluciji, što se postiže preciznim proizvodnim procesima. Ovi DAC-ovi također nude visok dinamički raspon i nisku razinu šuma i izobličenja, što ih čini prikladnima za visokokvalitetne aplikacije za reprodukciju glazbe. Međutim, Delta-Sigma DAC-ovi su često integrirani s kompliciranim digitalnim sklopovima kao što je Phase Lock Loop (PLL), digitalni filter i sklopovi za oversampling, što ih može učiniti manje prilagodljivim za dizajnere. To može ograničiti njihovu prikladnost za vrhunske aplikacije gdje su prilagodba i fleksibilnost važni.

AURALiC VEGA G2.2

AURALiC VEGA G2.2 streaming DAC (AURALiC) MPC: 7.799,00 €

AURALiC-ov Fusion DAC u VEGA G2.2 i G3 je pionirska tehnologija koja kombinira najbolje značajke diskretnih i Delta-Sigma DAC sklopova. Ovaj inovativni pristup koristi visokoučinkovit DAC čip s police kao osnovu za modifikaciju. Većina funkcija DAC čipova, kao što su PLL, digitalni filtar i sklopovi za oversampling, zaobilaze se, a umjesto toga koriste se AURALiC-ove vlastite tehnologije rekonstrukcije takta, digitalnog filtera i oversamplinga.

Ovaj jedinstveni pristup osigurava da se samo precizna sklopna mreža unutar DAC čipa koristi za konačnu digitalno-analognu pretvorbu, što rezultira iznimnom kvalitetom zvuka. Ovaj dizajn Fusion DAC-a omogućuje jedinstvenu razinu prilagodbe i fleksibilnosti, pružajući korisnicima mogućnost finog podešavanja i optimiziranja DAC-a prema njihovim osobnim željama. Sve u svemu, AURALiC-ova vlasnička implementacija ove jedinstvene, interno razvijene tehnologije predstavlja značajan napredak u dizajnu DA pretvarača, nudeći iznimne performanse i neusporedivu kvalitetu zvuka.

AURALiC VEGA G2.2

Izravno snimanje podataka

I VEGA G2.2 i VEGA G3 opremljeni su AURALiC-ovom vlastitom tehnologijom izravnog snimanja podataka (DDR). Za razliku od tradicionalnih DAC-ova koji se oslanjaju na sklop Phase Lock Loop (PLL) za rekonstrukciju dolaznog signala takta, naša DDR tehnologija izbjegava korištenje PLL sklopa, jer ne može u potpunosti ukloniti izobličenje i podrhtavanje prisutno u izvornom signalu takta. Umjesto toga, snimamo audio podatke izravno u sistemsku memoriju Tesla G3 platforme za obradu u binarnom formatu, u potpunosti zaobilazeći originalni signal sata.

Zatim, niz naprednih digitalnih filtera i algoritama za oversampling obrađuju audio podatke, optimizirajući ih za najbolju moguću izvedbu. Za napajanje rada DAC-a i mjerenje vremena izlaza podataka Tesle G3 na DAC čip, dvostruki 60fs Femto satovi – jedan za 44,1 x i drugi za 48 x frekvencije uzorkovanja – djeluju kao glavni sat, neovisno o ulaznom audio signalu.

Kao rezultat ovih vrhunskih tehnologija, VEGA G2.2 i G3 su imuni na izobličenje i podrhtavanje ulaznog signala, isporučujući najvišu moguću razinu kvalitete zvuka. Rezultat je neusporedivo iskustvo slušanja, sa zadivljujućim detaljima, jasnoćom i preciznošću bez ikakvih izobličenja ili podrhtavanja.

AURALiC VEGA G2.2 iznutra

Pasivna analogna kontrola glasnoće

Analogna kontrola glasnoće općenito se smatra vrhunskim pristupom za postizanje audio reprodukcije visokih performansi. Dok digitalna kontrola glasnoće može precizno smanjiti razinu signala, ne može smanjiti donju razinu šuma izlaznog signala. Kao rezultat toga, kada se koristi digitalna kontrola glasnoće za znatno prigušivanje signala, dinamički raspon sustava neizbježno je ozbiljno ugrožen. Analogna kontrola glasnoće, međutim, može smanjiti i razinu signala i donji nivo šuma, zadržavajući kompletan dinamički raspon sustava.

VEGA G2.2 i G3 imaju pravu analognu kontrolu glasnoće otpornicima koja pruža iznimnu bešumnu kontrolu bez unošenja ikakvih izobličenja. Ovaj sustav kontrole glasnoće uključuje osam releja koji ostaju neaktivni kada nisu u radu, ne troše energiju i ne emitiraju EMI šum. Nakon što je sustav podešen, on ostaje elektronički nevidljiv, čime se dodatno poboljšavaju već izvanredne audio performanse VEGA G2.2 i G3.

AURALiC VEGA G2.2

Analogno pretpojačalo

VEGA G2.2 i G3 zadržavaju uspješnu funkciju analognog pretpojačala iz originalne VEGA G2.1. Ova značajka je poboljšana u novom dizajnu, s povećanjem izlazne razine s 4,4 Vrms na 6 Vrms kako bi se zadovoljili zahtjevi čak i najzahtjevnijih pojačala. Dodatno, ORFEO Class-A izlazni moduli osiguravaju da balansirani izlaz može pokretati opterećenja znatno ispod 600 Ω uz minimalnu degradaciju performansi.

Ako žele, korisnici mogu isključiti funkciju pretpojačala putem softvera, uz opciju smanjenja izlazne razine na 2 Vrms, što omogućuje korištenje vanjskih pretpojačala. Osim toga, za analogne ulazne kanale kućnoga kina osigurana je premosnica (bypass mode).

 

Galvanska izolacija

Moderni vrhunski DAC-ovi sposobni su pružiti izniman dinamički raspon koji može otkriti sitne detalje u izvornoj snimci. Međutim, postizanje takvog dinamičkog raspona zahtijeva izuzetno čiste satove, napajanje i dovod signala. Kako bi se onemogućila pojava šuma u DAC sklopu, VEGA G2.2 i G3 su opremljeni brzim galvanskim izolatorima koji su strateški postavljeni između Tesla G3 procesorske platforme i ultra-osjetljivog audio kruga. Ovi izolatori pružaju fizičko odvajanje i zaštitu od smetnji za DAC, dok istovremeno omogućuju prijenos podataka.

AURALiC VEGA G2.2 iznutra
Outstanding Product

Hifi News Auralic Vega 2.2 recenzija

Slijedi recenzija novog Vega G2.2 Streaming DAC-a koja je predstavljena u izdanju časopisa Hifi News za studeni 2023.

Andrew Everard piše:

“Ne brinite oko toga – Auralicova Lightning DS platforma je briljantna i dobar primjer integracije softvera/hardvera kakav ćete naći na hi-fi tržištu, omogućavajući da se uređaji kao što su Vega G2.2, ili svi Auralic proizvodi, postavljaju i kontroliraju iz čistog, lako razumljivog sučelja aplikacije”.

“S gustoćom i toplinom orkestralne snimke, Vega G2.2 pokazuje da ima dovoljno sredstava za renderiranje skale dok u isto vrijeme odvodi slušatelja u srce produkcije”

“ovaj inovativni tim ovdje je stvorio nešto posebno”

VEGA G3 – Streaming DAC

Predstavljamo VEGA G3 streaming DAC, našu zadnju inovaciju u pružanju neusporedivog glazbenog iskustva. Nadovezujući se na napredne značajke VEGA G2.2, VEGA G3 integriraju niz najsuvremenijih tehnologija koje nadilaze očekivanja. VEGA G3 streaming DAC nije samo proizvod, već i dokaz naše nepokolebljive predanosti pružanju najzanimljivijeg i najimerzivnijeg glazbenog iskustva ikada zamišljenog.

Proteus X1 ko-procesor

Proteus X1 u VEGA G3 je napredna tehnologija izgrađena oko Xilinx XC7A200T FPGA čipa, koji sadrži preko 200.000 logičkih ćelija i 740 DSP odsječaka. Ovaj čip dijeli sistemsku memoriju od 4 GB DDR4 Tesle G3, što omogućuje velike mogućnosti obrade podataka. Za razliku od ARIES G3, Proteus u VEGA G3 isključivo obrađuje signal s naprednim digitalnim filtrom i oversamplingom, osiguravajući da svi ulazni signali rade na DAC-ovoj optimalnoj frekvenciji uzorkovanja.

Algoritam koji radi unutar Proteusa X1 VEGA G3 posebno je optimiziran za obradu glazbenog signala iz online izvora, bilo putem ugrađenog streamera ili digitalnih ulaza. Ova optimizacija značajno poboljšava iskustvo slušanja glazbe koja možda nije dostupna u formatu najviše rezolucije.

AURALiC VEGA G3

AURALiC VEGA G3

AURALiC VEGA G3
AURALiC VEGA G3 straga

Bolji DAC, bolje performanse

VEGA G3 uključuje isti dizajn DAC-a kao VEGA 2.2, ali s važnom nadogradnjom: konačnom izlaznom mrežom prekidača za analognu pretvorbu na još višoj razini preciznosti. Ovaj napredak rezultira značajnim smanjenjem izobličenja i buke od 30% i poboljšanjem dinamičkog raspona od 50%, čineći VEGA G3 iznimnim izborom čak i za najprobirljivije slušatelje koji traže neusporedivu audio izvedbu.

“Pure DAC” način

Pure DAC način rada u VEGA G3 omogućuje optimizirani put signala isključivanjem mogućnosti streaminga uređaja. Ova značajka posebno je korisna za ljubitelje glazbe koji se oslanjaju na druge metode za streaming svog audio sadržaja. S Pure DAC modom, VEGA G3 pruža najčišći mogući put signala, što rezultira iskustvom reprodukcije zvuka visoke kvalitete.

AURALiC VEGA G3 streaming DAC (AURALiC) MPC: 11.899,00 €

AURALiC VEGA G3 iznutra

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

HIGH END ČLANCI: