Teac CG-10M-X
Teac CG-10M-X

Teac CG-10M-X glavni generator takta – znatno poboljšan CG-10M postao je CG-10M-X

03. listopada 2024. | Audio/video sistemi, Teac

Teac CG-10M-X glavni generator takta – znatno poboljšan CG-10M postao je CG-10M-X
CG-10M, generator glavnog takta od 10MHz s TEAC Reference OCXO, sada je ažuriran na “X” izdanje za višu kvalitetu zvuka.

Teac CG-10M-X glavni generator takta – znatno poboljšan CG-10M postao je CG-10M-X

CG-10M, generator glavnog takta od 10MHz s TEAC Reference OCXO, sada je ažuriran na “X” izdanje za višu kvalitetu zvuka.

Teac CG-10M-X glavni generator takta

CG-10M, generator glavnog takta od 10MHz s TEAC Reference OCXO, sada je ažuriran na “X” izdanje za višu kvalitetu zvuka.

Pregled

CG-10M-X je glavni generator takta koji isporučuje iznimno precizan signal DAC-ovima, mrežnim audio i CD reproduktorima, omogućujući im da postignu vrhunske rezultate.

Kristalni oscilator u srcu CG-10M-X je OCXO (Kristalni oscilator kontroliran pećnicom)*, koji je opremljen termostatskom komorom kako bi se osigurala visoka stabilnost osciliranja. Analogni mjerač statusa pećnice vidljivo prikazan na prednjoj ploči omogućuje korisniku provjeru unutarnjeg radnog statusa OCXO izvana u bilo kojem trenutku.

U novom “X” izdanju, krug pojačala izlaznog međuspremnika, krug napajanja i drugi detalji su poboljšani kako bi se postigla još veća kvaliteta zvuka. Konstrukcija šasije također je redizajnirana s polu-plutajućom gornjom pločom i “Stressless Foot” za otvoreniji, prirodniji i puniji zvuk. Uklanjanje vijaka na gornjoj ploči naglašava čisti, elegantni izgled CG-10M-X. Dostupan u srebrnoj ili crnoj boji kako bi odgovarao referentnoj seriji 500 s kojom je uparen.

*Kristalna pećnica je komora s kontroliranom temperaturom koja se koristi za održavanje konstantne temperature kvarcnog kristala u oscilatorima, kako bi se spriječile promjene u frekvenciji zbog varijacija u temperaturi okoline.

Teac CG-10M-X glavni generator takta

Teac CG-10M-X glavni generator takta (TEAC) MPC: 1.799,00 €

Glavni generator takta

U svijetu vrhunskog zvuka, to je ključna komponenta za visokokvalitetnu reprodukciju zvuka na digitalnim audio playerima. U svijetu profesionalne glazbene produkcije, to je bitan alat za integraciju sve složenijeg digitalnog okruženja. Danas su glavni generatori takta nezamjenjivi za postizanje vrhunske razine audio kvalitete.

Sva digitalna audio oprema ima unutarnji krug sata i koristi generirani signal sata za digitalnu obradu signala. Signal takta je osnova za svu digitalnu obradu signala. Na primjer, digitalni signal kao što je PCM signal, koji je izuzetno fino podijeljen na desetke tisuća dijelova u sekundi duž vremenske osi, ne može se pretvoriti natrag u točan analogni valni oblik ako je osnovna vremenska os na kojoj se signal temelji fluktuira tijekom D/A pretvorbe. Ovo posebno vrijedi za DSD audio signale, koji rade na MHz brzinama duž vremenske osi. Generator glavnog takta bitan je uređaj za pružanje vanjskog visokopreciznog glavnog takta digitalnom uređaju, omogućujući mu reprodukciju zvuka vjerniju izvornom masteru.

Teac CG-10M-X glavni generator takta

TEAC Referenca OCXO – Kristalni oscilator kontroliran pećnicom

Budući da temperatura ima veliki utjecaj na točnost kristalnog oscilatora, minimiziranje promjena temperature i njeno održavanje na idealnoj razini iznimno su važni kako bi se generirao točan signal sata. ThebCG-10M-X koristi inovativni kristalni oscilator kontroliran pećnicom, TEACbReference OCXO za smanjenje fluktuacija frekvencije oscilacije uzrokovanih promjenama temperature.

 

Sat ultra visoke preciznosti vodeći u klasi

Zahvaljujući TEAC Reference OCXO, CG-10M-X isporučuje ultravisoko precizan taktni signal od 10MHz – unutar ±3 ppb frekvencijskih temperaturnih karakteristika i unutar ±0,1 ppm frekvencijskeb preciznosti – za DAC i digitalne playere.

Jedinstveni laserski ugravirani serijski broj i TEAC Reference OCXO logo na svakom OCXC kućištu dokaz su rigorozne provjere kvalitete koja se provodi tijekom procesa proizvodnje.

TEAC Referenca OCXO – Kristalni oscilator kontroliran pećnicom

Četiri izlazna konektora BNC takta

Četiri pozlaćena BNC konektora (50 ohma) predviđena su za isporuku signala sata na više uređaja. Do četiri uređaja koji podržavaju ulaz od 10MHz mogu se spojiti istovremeno, uključujući DAC, mrežne playere i Super Audio CD/CD playere, digitalne prijenose.

Četiri izlazna konektora BNC takta

Dizajn neovisnog i izoliranog strujnog kruga

Svaki krug u CG-10M-X – od odjeljka napajanja do međuspremnika-pojačala na izlaznom stupnju, – potpuno je izoliran kako bi se spriječile unakrsne smetnje kada je više uređaja spojeno na BNC konektore.

Ugradnjom međuspremnika-pojačala u svaki krug, ne dolazi do degradacije valnog oblika signala kada generirani taktni signal dijeli nekoliko uređaja.

U “X” izdanju, strujni krug međuspremnika i pojačala je usavršen kako bi se postigla još viša razina kvalitete zvuka.

Dizajn neovisnog i izoliranog strujnog kruga

sl 04, a, b

Mjerač statusa pećnice za praćenje stabilnosti sata

Analogni mjerač statusa pećnice smješten u sredini prednje ploče, zaštitni znak TEAC-a posljednjih godina, pokazuje stabilnost kristalnog oscilatora kada se koristi. Kako temperatura pećnice koja sadrži kristalni oscilator dosegne idealnu temperaturu za točno

generiranje takta, potrošnja energije pećnice se smanjuje i mjerač pokazuje nulu, signalizirajući korisniku da je digitalna obrada na povezanom uređaju sada kontrolirana izuzetno preciznim signalom sata od 10MHz. Mjerač je s pozadinskim osvjetljenjem i regulatorom prigušivanja (uključujući mogućnost potpunog isključivanja pozadinskog osvjetljenja).*

* Oscilator je obično stabilan oko 2 minute nakon uključivanja napajanja.
Međutim, potrebno je najmanje 10 minuta da sat postigne idealno stanje.

 

Mjerač statusa pećnice za praćenje stabilnosti sata
TEAC CG-10M-X razina pećnice
TEAC CG-10M-X prigušivanje

Energetski transformator s toroidalnom jezgrom

Energetski transformator velikog kapaciteta s toroidalnom jezgrom daje konstantnu, stabilnu struju koja uvelike pridonosi učinkovitosti ključnog generiranja takta i njegovog kasnijeg visokopreciznog izlaza.

Energetski transformator s toroidalnom jezgrom

Stressless Foot – potpora u 3 točke

CG-10M-X je nedavno usvojio originalnu potporu u 3 točke “Stressless Foot”. Ove izolacijske noge omogućuju stabilnu ugradnju bez utjecaja čak i na najmanje deformacije dna uređaja. Za razliku od konvencionalnih izolacijskih nožica, ove su razvijene s konceptom stvaranja razmaka između noge i dna kućišta, dopuštajući nozi da slobodno vibrira, što rezultira prirodnijim zvukom. Strojno obrađeno čelično stopalo obješeno je s dna, pružajući prirodniji i potpuniji zvuk uz točnu sliku prethodnog preciznog dizajna stopala sa šiljcima.

Stressless Foot - potpora u 3 točke

Polu-plutajuća gornja ploča

Aluminijska gornja ploča CG-10M-X ima novu poluplutajuću konstrukciju. Umjesto da bude čvrsto pričvršćen vijcima za kućište, vrh je labavo postavljen u utore na bočnim pločama za vrhunski otvoreni zvuk. S čistom gornjom pločom bez vijaka, CG-10M-X se elegantno stapa s vrhunskim digitalnim reproduktorima s kojima je uparen.

Polu-plutajuća gornja ploča

Raskošno potpuno metalno kućište u kombinaciji s otiskom veličine A4

Dizajniran kako bi odgovarao uspješnoj seriji Reference 500, CG-10M-X ima aluminijske ploče i robusnu metalnu šasiju (koja ga također izolira od elektromagnetske buke), s otiskom kompaktne veličine A4 koji će stati bilo gdje.

Teac CG-10M-X glavni generator takta

Glavne značajke

  • Visoko precizni “TEAC Reference OCXO” – kristalni oscilator “kontroliran pećnicom”
  • Karakteristike temperature frekvencije ±3 ppb, preciznost frekvencije ±0,1 ppm
  • 4 x 10MHz izlazni konektor takta (pozlaćeni BNC)
  • Potpuno neovisan i izoliran krug
  • Profinjeni sklopovi pojačala međuspremnika/ napajanja za veću kvalitetu zvuka
  • Veliki energetski transformator s toroidalnom jezgrom
  • Mjerač statusa pećnice s prigušivim pozadinskim osvjetljenjem za praćenje stabilnosti oscilacija
  • Izolacijske noga s potporom u 3 točke “Stressless Foot” za prigušivanje kućišta i prirodan i pun zvuk
  • Visokokvalitetno aluminijsko kućište, otporno na radio šum
  • Polulebdeća aluminijska gornja ploča za otvoreni zvuk i elegantan izgled

Karakteristike molimo pogledati na priloženom pdf dokumentu.

Teac CG-10M-X glavni generator takta

Karakteristike:

Izlazi sata
Konektori BNC × 4 (pozlaćeni)
Izlazna frekvencija uzorkovanja 10MHz
Izlazna impedancija 50ohma
Izlazna razina 0,5 Vrms (sinusni val)
OCXO (kristalni oscilator)
Vrijeme stabilizacije sata Vrijeme stabilizacije sata 2 minute
Temp. karakteristike frekvencije unutar ±3ppb
Preciznost frekvencije unutar ±0,1 ppm (kada je novo)
    Snaga rada
    SAD/Kanada AC 120V, 60Hz
    UK/Europa AC 220-240V, 50Hz
    Potrošnja energije
    SAD/Kanada 15,4/10 W (grijanje/stabilno)
    UK/Europa 15,8/10,8 W (grijanje/stabilno)
    Ukupne dimenzije (ŠVD) 290 × 84,5 × 248,7 mm
    Težina 3,6 kg
    Radna temperatura +5 ℃ do +35 ℃

      Teac CG-10M-X glavni generator takta (TEAC) MPC: 1.799,00 €

      Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

      TEAC ČLANCI: