TEAC UD-507 - USB DAC / Pretpojačalo / Pojačalo za slušalice
TEAC UD-507 - USB DAC / Pretpojačalo / Pojačalo za slušalice

TEAC UD-507 – USB DAC / Pretpojačalo / Pojačalo za slušalice

01. kolovoza 2024. | Audio/video sistemi, Teac

TEAC UD-507 – USB DAC / Pretpojačalo / Pojačalo za slušalice 

Potpuno redizajnirano DAC/pretpojačalo/pojačalo za slušalice serije 500 s vrhunskim konceptom dizajna serije 700 u kompaktnom paketu veličine A4.

TEAC UD-507 – USB DAC / Pretpojačalo / Pojačalo za slušalice 

Potpuno redizajnirano DAC/pretpojačalo/pojačalo za slušalice serije 500 s vrhunskim konceptom dizajna serije 700 u kompaktnom paketu veličine A4.

TEAC UD-507 – USB DAC / Pretpojačalo / Pojačalo za slušalice

Potpuno redizajnirano DAC/pretpojačalo/pojačalo za slušalice serije 500 s vrhunskim konceptom dizajna serije 700 u kompaktnom paketu veličine A4.

UD-507 opremljen je našim vlastitim “TRDD 5” diskretnim DAC-om, dizajniranim s glazbenošću kao glavnim prioritetom. Na tragu TEAC-ove hvaljene serije 701, novi “TRDD 5” diskretni DAC nudi jasnu zvučnu kulisu i preciznu sliku, pružajući slušateljima istinski impresivno glazbeno iskustvo.

TEAC UD-507 USB DAC / Pretpojačalo / Pojačalo za slušalice (TEAC) MPC: 1.899,00 €

TEAC UD-507 - USB DAC / Pretpojačalo / Pojačalo za slušalice
TEAC UD-507 - USB DAC

Potpuno uravnoteženo dvostruko mono pojačalo za slušalice

UD-507 je pojačalo za slušalice s TEAC-HCLD2 linijskim pogonom, koji se odlikuje sposobnošću napajanja velikom strujom. U usporedbi s prethodnim modelom, maksimalna izlazna snaga znatno je poboljšana jačanjem napajanja, što je rezultiralo velikodušnom pogonskom snagom od 2 x 1200 mW (balansirani izlaz pri opterećenju od 100 Ω), što je usporedivo s namjenskim pojačalom za slušalice bez DAC-a.

Stupanj pojačanja se može mijenjati između 3 položaja (Nisko/Srednje/Visoko) za fino podešavanje izlaza kako bi najbolje odgovarao osjetljivosti i impedanciji slušalica.

Visokokvalitetno pretpojačalo s više analognih/digitalnih ulaza

UD-507 uključuje TEAC-QVCS visokoprecizni analogni atenuator glasnoće i moćni TEAC-HCLD2 međuspremnik (buffer) velike struje. S pet digitalnih i dva analogna ulaza (nebalansirani i balansirani), može se spojiti širok izbor uređaja.

TEAC UD-507 - USB DAC / Pretpojačalo / Pojačalo za slušalice

Visoko glazbeni diskretni DAC dizajniran i razvijen u tvrtki

Vlasnički “TEAC Reference Discrete DAC: TRDD 5”

Svi digitalne signale koji ulaze u UD-507 obrađuje delta-sigma modulatora u FPGA na 64bit/512Fs, koji uključuje vlasnički algoritam, i pretvaraju se u analogne signale sa 16 elemenata po kanalu (jedan element je par logičkih sklopova i niskopropusni filtar s visokopreciznim otpornicima). DSD signal se obrađuje izravno, dok se PCM signal pretvara u 1-bitni signal pomoću delta-sigma modulatora prije nego što se emitira kao visokokvalitetni analogni signal. Moguća je reprodukcija 22,5MHz DSD i 384kHz/32bit PCM. Dvije metode rada mogu se odabrati prema vašim željama: višerazinska (višebitna) delta-sigma metoda ili 1-bitna delta-sigma metoda.

Vlasnički “TEAC Reference Discrete DAC: TRDD 5”

Uz interne satove (clock) od 44,1 kHz i 48 kHz, podržan je ulaz vanjskog takta od 10 MHz za USB audio reprodukciju, UD-507 podržava USB asinkronu metodu prijenosa (Asynchronous Transfer Method). PCM i DSD prijenos podataka kontrolira se sinkronizacijom sa satom koji generira interni kristalni oscilator visoke preciznosti, umjesto sinkronizacije s nestabilnim i bučnim satom računala.

Unutarnji sat opremljen je s dvije vrste namjenskih satova, serije od 44,1 kHz i 48 kHz, od kojih svaka primjenjuje kristalni oscilator audio kvalitete visoke preciznosti s niskim faznim šumom na ulazne signale na cjelobrojnim višekratnicima, uvelike smanjujući učinak podrhtavanja na zvuk kvalitetno i vjerno reproducirajući izvorni zvuk.

UD-507 također podržava ulaz vanjskog takta od 10MHz koji se može sinkronizirati s vanjskim signalom glavnog takta. Sinkronizacija s vanjskim satom visoke preciznosti omogućuje nadogradnju na još višu kvalitetu reprodukcije glazbe.

slika 2

Uz interne satove (clock) od 44,1 kHz i 48 kHz, podržan je ulaz vanjskog takta od 10 MHz<br />
za USB audio reprodukciju

Dvostruka mono konstrukcija

Dio D/A pretvarača je neovisan o lijevom i desnom kanalu, a luksuzni dvostruki mono sklop koristi se kroz analogni izlazni stupanj. Dvostruka mono konfiguracija, s dva mono kruga za svaki kanal, sprječava interferenciju između L/D signala i reproducira glazbu s prostranom i trodimenzionalnom zvučnom pozornicom.

 

Potpuno balansirani prijenos signala

Potpuno balansirani prijenos L/R analognih izlaznih signala od stupnja D/A pretvorbe do konačnog izlaznog stupnja uvelike poboljšava omjer signala i šuma i proširuje dinamički raspon, omogućujući čistu reprodukciju prostornih informacija sadržanih u izvorima zvuka visoke rezolucije.

 

Dva velika transformatora s toroidalnom jezgrom / sklop napajanja bez povratne veze

UD-507 je opremljen s po jednim toroidnim transformatorom za analognu (uključujući analogni dio DAC-a) i digitalnu obradu. Odvajanjem analognog i digitalnog dijela napajanja izbjegavaju se međusobne smetnje i poboljšava čistoća analognog signala. Osim toga, sklop bez povratne sprege koristi se za analogni krug napajanja kako bi se pružila veća mogućnost glazbene reprodukcije.

TEAC UD-507 - USB DAC / Pretpojačalo / Pojačalo za slušalice

Pretpojačalo s analognom kontrolom glasnoće – 4 digitalna ulaza i 2 linijska ulaza (RCA/XLR)

UD-507 ima po dva digitalna ulaza za koaksijalni i optički digitalni, kao i RCA i XLR analogne ulaze, što mu omogućuje da se koristi ne samo kao USB DAC, već i kao visokokvalitetno analogno pretpojačalo.

TEAC-QVCS (četverostruki sustav kontrole glasnoće), koji koristi regulator promjenjivog pojačanja s četiri neovisna kruga za lijevo, desno, pozitivno i negativno (L+, L–, R+, R–), postavljen je na put audio signala za skraćivanje puta signala i sprječavanje degradacije audio signala zbog usmjeravanja signalne linije. TEAC-QVCS također pruža finu kontrolu glasnoće u koracima od 0,5 dB, omogućujući vam da postavite razinu glasnoće koja najbolje odgovara vašem audio sustavu i slušalicama.

TEAC-QVCS (četverostruki sustav kontrole glasnoće), koji koristi regulator promjenjivog pojačanja s četiri neovisna kruga za lijevo, desno, pozitivno i negativno (L+, L–, R+, R–)
Pretpojačalo s analognom kontrolom glasnoće – 4 digitalna ulaza i 2 linijska ulaza (RCA/XLR)

Poboljšani TEAC-HCLD2 krugovi izlaznog međuspremnika poboljšane struje

UD-507 ima ugrađene TEAC-HCLD2 izlazne međuspremnike, koji su poboljšane verzije naših TEAC-HCLD (TEAC High Current Line Driver) sklopova. Oni povećavaju mogućnosti prijenosa struje koje su važne u analognim izlaznim krugovima. Svaki kanal ima pozitivnu i negativnu dvostruku strujnu strukturu s dijamantnim međuspremnicima za prijenos velike struje koji se koriste kao linijski pokretači. Pogon je diferencijalni za uravnoteženi izlaz i paralelan za nebalansirani izlaz. Povećanjem mogućnosti rukovanja strujom moguće je prenijeti dinamiku audio signala bez gubitaka.

Poboljšani TEAC-HCLD2 krugovi izlaznog međuspremnika poboljšane struje

Pojačalo za slušalice s 4-pinskim XLR i Pentaconn priključkom s promjenjivim balansiranim/aktivnim uzemljenjem

UD-507 je opremljen namjenskim pojačalom za slušalice koje koristi četiri dijamantna međuspremnika, jedan pozitivni i jedan negativni krug na svakom kanalu, kako bi se omogućilo povezivanje balansiranih slušalica. Pojačalo može iskoristiti potencijal raznih vrsta slušalica, uključujući slušalice visoke impedancije od 600 Ω. Metoda aktivnog uzemljenja koristi načelo uravnotežene konfiguracije strujnog kruga za električni pogon hladne strane na 0 V pomoću kruga pojačala. Budući da je potencijal uzemljenja uvijek fiksiran na 0 V, ova metoda nije samo idealnija od uobičajene metode uzemljenja hladne strane, već također ima učinak potiskivanja učinaka brujanja iz napajanja, a niži prag buke čini sustav tišim, omogućujući slušatelju da pobliže osjeti umjetnikov dah i teksture zvuka.

TEAC UD-507  od napred

MQA potpuni dekoder koji također podržava digitalne ulaze

MQA (Master Quality Authenticated) je audio kodek visoke kvalitete koji omogućuje reprodukciju na istoj razini kvalitete kao studijske izvorne master snimke. UD-507 ima MQA dekoder koji kontrolira D/A-pretvorene valne oblike s preciznošću od čak 5 ms kako bi se postigli analogni valni oblici koji su vjerni izvornim snimkama. Zvuk reprodukcije koji se ljudskom uhu čini kao izvornik može se postići uvelike smanjenjem “zamućenja zvuka” do kojeg lako dolazi kada se zvuk pojavi iznenada ili u drugim trenucima kada su razlike u zvučnom tlaku ekstremne.

Budući da je uključen potpuni dekoder, uz reprodukciju pohranjenih i mrežnih zapisa, MQA podaci s digitalnih ulaza također se mogu dekodirati. Reprodukcija MQA CD-ova moguća je spajanjem digitalnog izlaza CD reproduktora na UD-507.

MQA potpuni dekoder koji također podržava digitalne ulaze

Funkcija povećanja uzorkovanja (up-sampling)

Funkcija povećanja uzorkovanja koristi RDOT-NEO (pročišćenu tehnologiju digitalnog izlaza NEO) za glatko povećanje PCM digitalnih audio signala i pretvaranje njihovih frekvencija uzorkovanja 2, 4 ili 8 puta (maksimalno 384 kHz). RDOT, koji primjenjuje metodu analogne interpolacije pomoću fluentne logike, tehnologija je koja je razvijena kako bi omogućila reprodukciju frekvencija viših od 20 kHz koje su izgubljene digitalnim signalima od 44,1 kHz/48 kHz. Na temelju očitanih informacija generiraju se analogni podaci između uzoraka valnog oblika, što također rezultira podacima iznad 20kHz.

 

Bluetooth prijemnik koji podržava LDAC, Aptx™ HD audio komunikaciju visoke kvalitete i vezu s više točaka

UD-507 podržava LDAC™ i LHDC kodeke, koji su sposobni za prijenos audio podataka visoke rezolucije (96kHz/24bita), kao i Qualcomm® aptX™ HD, koji je sposoban za prijenos na 48kHz/24bita. UD-507 također podržava svestrane kodeke kao što su AAC, Qualcomm® aptX™ i SBC, omogućujući ležerno uživanje u visokokvalitetnoj bežičnoj reprodukciji s pametnih telefona i DAP-ova (digitalnih audio reproduktora). Također podržava povezivanje s više točaka, što omogućuje bežično povezivanje dva uređaja u isto vrijeme i neprimjetno prebacivanje između njih radi slušanja.

Bluetooth standardi
Bluetooth prijemnik koji podržava LDAC, Aptx™ HD audio komunikaciju visoke kvalitete i vezu s više točaka

Bulk Pet USB Transfer tehnologija omogućuje stabilan prijenos podataka

Prilikom prijenosa velike količine digitalnih podataka putem USB kabela iz izvora zvuka visoke rezolucije, dolazi do velikih nedosljednosti u opterećenjima obrade i računala koje šalje, i USB DAC-a koji prima, te može doći do prekida zvuka i drugih problema.

Korištenjem Bulk Pet USB tehnologije prijenosa, međutim, ista količina podataka prenosi se postojanom brzinom, izjednačavajući opterećenje obrade s obje strane i ostvarujući stabilan prijenos podataka. Budući da promjene u uvjetima opterećenja računala također mogu utjecati na kvalitetu zvuka, možete birati između četiri unaprijed postavljena načina prijenosa kako biste odabrali željenu kvalitetu zvuka.

Bulk Pet USB Transfer tehnologija omogućuje stabilan prijenos podataka

Opsesivno odličan dizajn

Pedantna kontrola vibracija

Transformator, koji je sklon vibracijama, visi na osnovnoj ploči u plutajućoj strukturi. Struktura je dizajnirana tako da minimalizira broj vijaka koji se koriste za pričvršćivanje ploče u cilju sprječavanja prenošenja vibracija na ploču. Novi mehanizam, originalni TEAC-ov Stressless Feet v2, koji ima razmak između donje ploče i stopala, usvojen je za temeljitu kontrolu vibracija koje utječu na kvalitetu zvuka. Konstruirana je i nova gornja ploča debljine 2,8 mm za daljnje poboljšanje kontrole vibracija.

Pedantna kontrola vibracija

Teac HR Audio Player, koji podržava 22,5 mhz DSD reprodukciju na Windowsima i Macu, besplatno

Ovaj besplatni namjenski softver može se koristiti za jednostavnu reprodukciju 22,5MHz DSD i 384kHz/32bit PCM, koji predstavljaju sljedeću generaciju audio izvora visoke razlučivosti, s Windows i Macintosh računala. Jednostavnim pokretanjem softvera i odabirom UD-701N spojenog USB kabelom, digitalni audio podaci mogu se pouzdano prenositi uz optimalne uvjete.

Budući da je ovaj softver dizajniran za korištenje s ovim modelom, nema potrebe brinuti se o problemima koji se često javljaju s USB audio postavkama, uključujući “nema izlaza zvuka čak ni kada je USB DAC prepoznat” i “zvuk se pretvara u nižu vrijednost kada to je izlaz.”

09 slika

Teac HR Audio Player, koji podržava 22,5 mhz DSD reprodukciju na Windowsima i Macu, besplatno

Tehnički podaci

  • Analogni izlaz: RCA x 1, XLR x 1
  • Izlaz za slušalice: 4-pinski XLR x 1, 6,3 mm x 1, 4,4 mm Pentaconn x 1
  • Analogni ulaz: XLR x 1, RCA x 1

Digitalni ulazi:

  • USB Type-B x1 (maks. DSD512 [22,5MHz], PCM 384kHz/32bit),
  • USB Type-C x 1 (maks. DSD512 [22,5MHz], PCM 384kHz/32bit),
  • RCA x 1 (maks. DSD64 [2,8MHz] / DoP, PCM 192kHz/24bit),
  • Optički x 1 (maks. DSD64 [2,8MHz] / DoP, PCM 192kHz/24bit)
  • Ulaz sata: BNC x 1 (10MHz / 50ohma)

 

  • Potrošnja energije: 18 W (pripravnost: 0,4 W)
  • Dimenzije (ŠVD): 290 x 85 x 249 mm
  • Težina: 4,9 kg

Detaljne specifikacije se nalaze na linku niže.

TEAC UD-507  i daljinski

TEAC UD-507 USB DAC / Pretpojačalo / Pojačalo za slušalice (TEAC) MPC: 1.899,00 €

TEAC UD-507 – USB DAC NAGRADE

TEAC UD-507  i daljinski
TEAC UD-507  i daljinski
TEAC UD-507  i daljinski
TEAC UD-507  i daljinski
TEAC UD-507 crni

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

TEAC ČLANCI: