TEAC NT-505-X USB DAC - mrežni reproduktor/streamer
TEAC NT-505-X USB DAC - mrežni reproduktor/streamer

TEAC NT-505-X USB DAC – mrežni reproduktor/streamer

16. prosinca 2022. | Audio/video sistemi, Teac

TEAC NT-505-X je vodeći USB DAC mrežni reproduktor/streamer koji predstavlja desetljeće koje je TEAC potrošio na razvoj dizajna najnovijih audio i mrežnih tehnologija i ugradio u jedno prelijepo kućište srednje veličine, zamijenivši model NT-505.

TEAC NT-505-X je vodeći USB DAC mrežni reproduktor/streamer koji predstavlja desetljeće koje je TEAC potrošio na razvoj dizajna najnovijih audio i mrežnih tehnologija i ugradio u jedno prelijepo kućište srednje veličine, zamijenivši model NT-505.

TEAC NT-505-X USB DAC

TEAC NT-505-X je vodeći USB DAC mrežni reproduktor/streamer koji predstavlja desetljeće koje je TEAC potrošio na razvoj dizajna najnovijih audio i mrežnih tehnologija i ugradio u jedno prelijepo kućište srednje veličine, zamijenivši model NT-505.

Opis

TEAC NT-505-X USB DAC i mrežni reproduktor/streamer, za razliku od prethodnika NT-505, sadrži novi ES9038 Q2M DAC visokih performansi, 7 vrsta PCM filtara, poboljšani TEAC-HCLD2 poboljšani strujni međuspremnik izlaznog pojačala, prekrasan polu-plutajući dizajn gornje ploče i novorazvijeni dizajn antivibracijskih nožica s osloncem u tri točke.

TEAC NT-505-X ima jedan DAC čip u svakom od stereo kanala i koristi ESS tehnologiju

Referentni DAC ES9038Q2M SABRE32 ima jaku reputaciju na HiFi tržištu, a NT-505-X ostvaruje izvanredan dinamički raspon njegovim korištenjem u 32-bitnoj HyperStream II DAC arhitekturi Time Domain Jitter Eliminatora. To stvara jasnu i točnu audio reprodukciju sa stručnim dinamičkim karakteristikama.

Teac NT-505 X DAC/mrežni reproduktor (TEAC) MPC: 1.570,00 €

TEAC NT-505 X

Potpuno balansirani dual-mono dizajn

Unutar NT-505-X, svaki element je konfiguriran za jednokanalno procesiranje i koristi dvostruki mono ustroj kruga. Korištenjem ovih značajki, NT-505-X sprječava međusobne smetnje dok reproducira potpuno dinamičan zvuk. Dodatno, omjer S/N i dinamički raspon poboljšani su lijevim i desnim analognim kanalima koji se obrađuju u potpuno uravnoteženom načinu ubrzo nakon D/A pretvarača sve do izlaznog terminala. To omogućuje NT-505-X obradu Hi-Res formata koji proizvode uvjerljivu zvučnu kulisu bez ikakvih gubitaka. 

Podrška za popularne i praktične mrežne funkcije, uključujući OpenHome i Roon Ready

Upravljanje popisima za reprodukciju može se obavljati s OpenHome i drugim kontrolnim aplikacijama kao što je TEAC HR Streamer NT-505-X. Dodatno, sinkronizirana reprodukcija u više prostorija može se koristiti bez ograničenja uz Roon Ready s funkcijama koje pruža RAAT (Roon Advanced Audio Transport). 

Podrška za Spotify Connect, Tidal, Qobuz, i TuneIn

Uređaj se može spojiti spojiti na kućnu mrežu pomoću LAN kabela omogućujući korisniku pristup glazbenim datotekama, NAS glazbenim poslužiteljima i računalima. Uz to, NT-505-X podržava Spotify, TIDAL i Qobuz što korisniku omogućuje slušanje desetaka milijuna glazbenih zapisa CD-kvalitete (44,1kHz/16bit) bez gubitaka.

TEAC NT-505-X povezivanje

MQA dekoder za streaming u kvaliteti master snimke

NT-505-X podržava MQA dekodiranje koje omogućuje postizanje analognog valnog oblika što je moguće bliže izvorniku, dodatno, NT-505-X podržava formate visoke brzine uzorkovanja kao što su DSD512 (22,5MHz) i PCM 32bit/768kHz. Ugrađeni MQA dekoder nova je tehnologija koja kontrolira analogni valni oblik s najvećom preciznošću na audiofilskoj razini i reproducira zvuk na način koji je najbliži ljudskom sluhu. Štoviše, visoko učinkoviti algoritam kompresije omogućuje vam slušanje ogromnih Hi-Res audio datoteka bez obzira na brzinu interneta.

Bežični Bluetooth streaming  visoke kvalitete

TEAC NT-505-X podržava konvencionalne SBC i AAC kodeke, ali uz to podržava LDAC (24bit/96kHz Hi-Res audio prijenos) i Qualcomm aptX™ HD kodek koji koristi 24bit/48kHz prijenos formata

USB povezivost

NT-505-X ima USB priključak koji omogućuje reprodukciju Hi-Res audio formata kao što je DSD128 (5,6MHz) i PCM 24bit/192kHz koji su preuzeti s interneta ili digitalno snimljeni SD-500HR.

TEAC NT-505-X USB DAC - mrežni reproduktor/streamer

Dvostruki 44.1k i 48kHz sat (clock) na pločici i vanjski ulaz za sat

Umjesto bučnog PC sata, u NT-505-X je ugrađen kristalni oscilator visoke preciznosti i zvučne kvalitete s niskim faznim šumom za USB asinkroni način prijenosa. Dva ugrađena sata za frekvencije uzorkovanja od 44,1 kHz i 48 kHz koji se primjenjuju na dolazne digitalne signale, imaju za rezultat da je zvuk koji reproduciraju identičan zvuk originala, eliminirajući efekte podrhtavanja audio signala. Konačno, osiguran je vanjski takt od 10 MHz koji se sinkronizira s generatorom glavnog takta još veće preciznosti, TEAC CG-10M/CG-10M-A.

Povećanje konverzije do 384kHz/32bit PCM i 24,5MHz DSD

NT-505-X koristi RDOT-NEO (profinjena tehnologija digitalnog izlaza NEO) – algoritam koji glatko renderira digitalne audio signale, a zatim podiže konverziju PCM digitalnih signala do 384kHz/32bit PCM i 24,5MHz DSD.

“Bulk Pet” USB tehnologija prijenosa za poboljšanu kvalitetu zvuka

NT-505-X stabilizira prijenos podataka audio izvora putem USB kabela koristeći TEAC-ovu tehnologiju prijenosa “Bulk Pet”. Tako se konstantno prenosi fiksna količina podataka što umanjuje opterećenje obrade podataka što može izravno utjecati na kvalitetu zvuka, a korisnici mogu sami odabrati postavku koju žele.

7 tipova PCM digitalnih filtera

NT-505-X ima sedam tipova PCM digitalnih filtera, dva više od prethodnog modela. Ovi filtri omogućuju najbolje usklađivanje format datoteke ili vrstu glazbe koju slušate, a filtar se može mijenjati putem daljinskog upravljača što omogućuje uživanje u jedinstvenim zvučnim značajkama svakog filtra.

Dvostruki transformatori s toroidalnom jezgrom velikog kapaciteta

Dva velika transformatora s toroidalnom jezgrom velikog kapaciteta opskrbljuju stabilne, pojedinačne izvore struje za svaki kanal posebno. Zato na jedan kanal unutar NT-505-X neće utjecati promjena u potrošnji energije drugog kanala.

TEAC-QVCS visokoprecizna kontrola glasnoće sa četiri sklopa

Četverostruki sustav kontrole glasnoće koji se koristi za NT-505-X je TEAC-QVCS. Ovi sklopovi rješavaju probleme s bukom koja proizlazi iz razilaženja ožičenja postavljanjem kontrolnih sklopova na put audio signala tiskanoj ploči. Osim toga, TEAC-QVCS omogućuje podešavanje glasnoće u koracima od 0,5 dB što omogućuje podešavanje savršene glasnoće.

TEAC NT-505-X karakteristike

TEAC NT-505-X nagrade:

TEAC NT-505-X nagrade

Pažljivo izrađen dio linijskog pojačala može se koristiti i kao pojačalo za slušalice

U NT-505-X ugrađeno je pojačalo za slušalice TEAC-HCLD2, poboljšani sklop je poboljšan koji ima visoku pogonsku sposobnost što mu omogućuje da izvuče najbolje iz svih vrsta slušalica, počevši od modela visoke impedancije od 600 Ω. Ključno za kvalitetan pogon slušalica je i razdvajanje uzemljenja strujnog kruga na lijevom i desnom kanalu koji vode od pojačala do priključka za slušalice, jer odvajanje kanala daje znatno jasniju trodimenzionalnost zvučne pozornice.

Potpuno metalno kućište i novorazvijeni dizajn antirezonantnih nožica

Kućište je izrađeno od elegantnog metala otpornog na vibracije. Metalne ploče otporne su na vanjsku buku i prodor elektromagnetske šumove koje stvaraju računalni uređaji. Nadalje, aluminijske ploče debljine 8 mm koje pokrivaju bočne strane osiguravaju čvrstu i stabilnu strukturu koja je kruta i sprječava savijanje.

Za dodatno smirivanje vibracija i odvajanje od podloge TEACje  razvio dizajn nožica “Stressless Foot” s tri konfiguracije potpornih točaka koje omogućuju stabilno postavljanje na podlogu i smanjivanje utjecaja bilo kakvih nepravilnosti na površini ispod. Ove su noge samo djelomično pričvršćene na šasiju što im omogućuje slobodnije vibriranje i postizanje prirodnijeg odjeka zvuka. Ovaj novi dizajn omogućuje bogatiju, prirodnu reprodukciju.

Besplatni softver TEAC HR Audio Player za DSD512 reprodukciju na Windows i Mac računalima

Softverom TEAC HR Audio Player koji se koristi sa Windows i Mac OS, NT-505-X podržava sljedeće generacije formata DSD512 (22,5MHz) i PCM 768kHz/32bit. Ovaj softver jamči najbolju moguću kvalitetu reprodukcije pomoću jednog USB kabela.

Aplikacijom TEAC HR Streamer može se kontrolirati bežični prijenos audio formata visoke rezolucije do 5,6 MHz DSD i 192 kHz PCM s bilo kojeg uređaja.

Teac NT-505 X DAC/mrežni reproduktor (TEAC) MPC: 1.570,00 €

Besplatni softver TEAC HR Audio Player za DSD512 reprodukciju na Windows i Mac računalima

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

TEAC ČLANCI: