Dizajn koji se čuje

31. srpnja 2020. | Audio/video sistemi, Press, Recenzije

članak prenešen iz časopisa Bravacasa | KOLOVOZ/RUJAN 2020 | 119

članak prenešen iz časopisa Bravacasa | KOLOVOZ/RUJAN 2020 | 119

Slušanje glazbe i uživanje u filmovima davnih je dana iz luksuzne zabave prešlo u goruću potrebu ljudskoga roda. I ne samo to, želje za prirodnom reprodukcijom glazbe postale su sasvim legitimne jer svi bismo željeli ponoviti duboka iskustva posjeta koncertima i  bnoviti doživljaj, ili jednostavno uživati u glazbi kao zvučnoj podlozi za svakodnevne aktivnosti.

Uz današnja tehnološka dostignuća to i nije veliki problem – postoji nebrojeno mnogo audio/video sustava koji su sposobni rekreirati najdelikatnija glazbena tkiva i vratiti nas na koncert. No kad krenu razgovori o izgledu, počinju problemi.

Veličina i oblik, smještaj, količina žica, nagrđivanje prostora… svakodnevni su termini kojima pokušavamo s ukućanima dogovoriti  izgled i gabarite uređaja koje kupujemo, a da niti riječ nismo prozborili o kvaliteti reprodukcije.

Pomiriti dva takva svijeta nije lako, ali je moguće. Iako malobrojni, u svijetu postoje proizvođači čiji su uređaji ne samo osebujna izgleda, već donose dosad neviđene ideje, tehnologije i način rada. Vrhunski dizajneri, inženjeri i realizatori brinu se da svaki novi proizvod postavlja granice drugima. Zaštita patenata nije nikakva novost, već svakodnevica…

Zbog izgleda se rijetko žrtvuju  performanse, stoga takvi uređaji imaju vrlo dobar odnos cijene i kvalitete, iako znaju biti nešto skuplji od konkurencije. Dakako da je odabir određenih proizvoda stvar ukusa, ali njihova je pojavnost toliko različita, da je nemoguće ne pronaći za svakoga ponešto.

Donosimo samo neke od uređaja koji svojim izgledom i performansama oplemenjuju svaki prostor, a ostale potražite na web stranici.

Tivoli Audio Revive

Tivoli Audio Revive mnogo je više od zvučnika – spaja poznatu kvalitetu zvuka s LED svjetiljkom i Qi bežičnim punjačem.

Ustanite svako jutro uz multifunkcijski uređaj koji vas je uspavao glazbom, omogućio večernje čitanje i usput napunio mobilni telefon.

Tivoli Audio Revive (Tivoli Audio) MPC: 264,00 €
AKCIJA: 209,00 € Na upit

iFi Aurora

iFi Aurora, sve-u-jednom bežično povezivi uređaj, Wi-Fi povezivanje s drugi uređajima ili međusobno za multi-room korištenje,  konfiguracija UPnP/DLNA streaming aplikacijama. Cijev u pojačalu, pasivni radijatori za bolji bas odziv. Nijedan drugi audiosustav ne
zvuči tako veliko i prirodno, čineći glazbu živom i punom energije – kao da ste preneseni na koncert.

iFi Aurora - ALL IN ONE audio sustav (iFi audio) MPC: 1.590,00 €
AKCIJA: 1.199,00 € Kupi

Elipson W35

Elipson W35 odgovara svakom prostoru uz savršen stereo zvuk.

Osigurava bežični pristup milijunima glazbenih naslova u visokorazlučivom formatu, a možete spojiti TV, smartbox ili igraću konzolu. Ima mogućnost multi-room povezivanja, pojačalo od 350 W te kontrolu daljinskim upravljačem, Android/ iOS pametnim telefonima ili glasovnim naredbama.

Elipson W35 – bežični, aktivni, stereo bluetooth zvučnik (1 kom.) (Elipson) MPC: 940,00 €
AKCIJA: 592,20 € Kupi

Lithe aktivni ugradbeni bežični zvučnici

Lithe aktivni ugradbeni bežični zvučnici, diskretno smješteni u vaš strop osiguravaju savršeno trodimenzionalnu audioprojekciju, pružajući potpunu zvučnu pokrivenost prostora.

Ponuda je idealna:

  • za glazboljupce – samograditelje,
  • arhitekte,
  • dizajnere interijera, apartmane, hotele…

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

POSLJEDNJI ČLANCI: