Ambiciozna Jamo Concert Serija

kol. 12, 2015 | Audio/video sistemi, Jamo

Svojom novom serijom zvučničkih kutija Jamo i dalje poslovično održava svoj primat u proizvodnji zvučnika visokih performansi koji se akustički podešene za pružanje otvorene, transparentan reprodukcije glazbe ili filmova ovisno o odabranoj konfiguraciji.

Iz Jamoa poručuju da nova Concert serija omogućava čist, prirodan zvuk dok se svojim izgledom harmonizira sa svakim prostorom. Naravno kad iza vizualnog identiteta stoji moćni danski dizajn i manufaktura. Pri nastanku ove seriju korištena su brojna dizajnerska, odnosno tehnološka unaprjeđenja. Apliciran je, ponajprije hibridni sastav konusnih češera (HCCC – Hybrid Composition Conical Cones) koje pružaju krutost i čvrstoću korištene slitine aluminija ili titana.

C 103 bookshelf zvučnik

Time su se znatno prigušile rezonancu na visokim frekvencijama koje nastaju ponajprije na srednje tonskim zvučnicima. s dinamičkim odziv i glatkoću drva vlakana koja samostalno prigušuje za glatke obavljanje srednje klase. Redizajniranje su dijafragme svilenih kupola visoko tonskih zvučnika kako bi dobila niža distorzija i u višem dijelu se proširio frekventni rasponi spektra.

C 103 bookshelf zvučnik – zadnja strana

Primijenjen je, nadalje i Jamov Long Displacement Surround (LDS) dizajn za nisko i srednje tonske zvučnike kako bi zvuk bi što prirodniji i otvoreni. Sa Anti-Diffraction WaveGuide (ADW) tehnologijom se osjetno poboljšala kvalitetna reprodukcija izvan tzv. „sweet spot-a“ odnosno idealne individualne pozicije za slušanje.

J112 Subwoofer (crna boja)

C109 samostojeći (crna boja)

C97 samostojeći (bijela boja)

Znači: podjednako se može uživati i u društvu. Serija se sastoji od dvije pod-serije sukladno ambicijama korisnika: high-end premium C 10 linije i linije s visokim performansama C 9.

C 9 surround

Samostojeći su modeli: C 109, C 97 i C 95; slijedeća tri su za C 103, C 93 i C 91; dvije su centralne zvučničke kutije C 10 CEN i C 9 CEN; kao surround modeli ponuđeni su C 10 SUR i C 9 SUR.

 

C 9 surround (zadnja strana)

Jamovu Concert seriju zaokružuju dva bas refleks subwoofera J110SUB i J112SUB koji svakom zvučničkom setup-u dodaju iznimno niski dio frekventnog spektra uz minimalne distorzije. Oba subca imaju ugrađena snažna pojačala: J110SUB 200/400W i J112SUB 300/600W.

 

C 9 surround – instalacija na zid

Na kraju treba istači da Jamo i sa Concert serijom ostaje vjeran svojim postojanim idealima u ljepoti, jednostavnosti i funkcionalnost, te ukupnom savršenstvu modernog danskog dizajna koji, također, koriste najsuvremenije najnovije inovacije u audio inženjeringu.

Zvučnici Concert serije – tablični prikaz (dio 1)

Zvučnici Concert serije – tablični prikaz (dio 2)

 

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na nas newsletter i ostvari 15% popusta na prvu kupnju i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest