Jamo instalacijski zvučnici

ožu 20, 2014 | Jamo CI, Multiroom/Home Theatre/Custom Instalation

Ponuda za svaku namjenu
Kako ljudi u svojim domovima žele imati poseban namještaj, drugačiji od onoga koji su već negdje, kod nekoga, bili vidjeli i kako vlastiti stan žele opremiti sukladno svojim potrebama i nahođenjima, tako i kad se odluče za ozvučivanje svoga životnog prostora, nastoje izabrati nešto drugačije i posebno.

Ponuda zvučnika za ugradnju danas je vrlo velika. Unatoč tomu, malo je renomiranih proizvođača koji imaju tako široku ponudu zvučnika za ozvučivanje zatvorenih i otvorenih prostora kao što je Jamo. Glasovita danska tvrtka u svojoj ponudi ima skoro četrdeset modela ugradbenih zvučničkih jedinica među kojima je gotovo nemoguće ne naći ono što krajnji korisnik traži. Želi li, primjerice, raskošno dizajniran zvučnički sustav za ugradnju u strop, tu su troszatni zvučnici okruglog oblika, kao što je dipolni, surround, model IC 610 SUR, dio Jamoove serije 600. Izrađen je od najboljih materijala uz primjenu najsuvremenije tehnologije.

IC 610 SUR

Čine ga HCC (Hard Conical Cone) bas jedinica saćasto ustrojene membrane promjera 254 mm, dva srednjotonca sa svilenom kupolastom membranom promjera 43 mm i dva DTT (Decoupled Tweeter Technology) viskotonca s kupolasto oblikovanom svilenom membranom promjera 25 mm. Ispred visokotonaca nalazi se posebna WaweGuide kulisa koja osigurava odličan rasap zvuka koji je čist, detaljan i neizobličen. Zaštitnu masku korisnik može obojiti u boju ili motiv po vlastitoj želji.

IW 606 SUR FG

Traži li korisnik vrhunsko rješenje za ugradnju u zid, izborom IW 606 SUR FG sigurno neće pogriješiti. To su moćni, četvrtasto oblikovani, trostazni zvučnici vrlo izazovnog dizajna i izvedbe. U ovom sustavu je jedna bas/srednjotonska jedinica s membranom promjera i dvije DTT visokotonske jedinice s membranama promjera 25 mm. Frekvencijski raspon koji mogu pokriti (65 Hz – 22 kHz) jamči vrhunsku reprodukciju glazbenog zapisa.

IC 102

Naravno, u Jamoovoj punudi ima i jeftinijih i jednostavnijih modela. Jedan od njih je IC 102, okrugli, širokopojasni zvučnik za ugradnju u strop. Dio je tvrtkine popularne Contractor serije i idealan je ra reprodukciju tihe, ambijentalne, pozadinske glazbe. 65 mm membrana osigurava puni zvuk, a jedinica može podnijeti do 45 W snage. Radi se o iznimno svestranom zvučniku vrlo široke primjene i kvalitetnog zvuka.

Rock zvučnik 8.3A

Posebna priča su Jamoovi zvučnici za ozvučivanje vanjskih prostora kao što su vrtovi, dvorišta, sjenice, bazeni… Među njima ima zaista dovitljivih rješenja. Posebnu seriju čine tri modela Rock zvučnika (8.3A, 6.3A i 5.2A). Naziv sugerira da su smješteni u kamenu, stijeni. I zaista, sva tri modela imaju kućišta u obliku stijene u koje su smještene vrlo kvalitetne i ozbiljno dizajnirane jedinice. U svakom je modelu po jedna bas/srednjotonska jedinica i dva DTT visokotonca koje se razlikuju po promjeru membrane.

A 345 I/O

Četiri od šest zvučničkih sustava I/O serije mogu se koristiti i vani i unutra, a dva jin-janovski dizajnirana modela, I/O 8.52DVCA2FG i I/O 6.52DVCA2FG samo u zatvorenim prostorima. Najklasičnije oblikovan zvučnički sustav u seriji zvučnika za primjenu vani je A 345 I/O. Radi se o tipičnom kutijastom dizajnu namijenjenom za postavljanje na nosače. U njemu su bas/srednotonac s membranom promjera 100 mm i visokotonska jedinica s membranom promjera 25 mm, a kućište je bas refleks ustroja. Ovaj se model može koristiti i u zatvorenim prostorima, postavljen na stalak. Može podnijeti prilično veliku snagu i zvuči čisto i točno, bez izraženih izobličenja.

I/O 8.52DVCA2FG

Ljudima koji se bave instalacijom bit će vrijedan podatak da dobar dio zvučnika za ugradnju u stropove ili zidove ima osobite ručke koje omogućavaju da jedan čovjek sam ugradi zvučnika zahvaljujući ručki koju drži jednom rukom, dok drugom učvršćuje zvučnik.