Jamo DS1 i DS2 BUG recenzije

tra 6, 2017 | Jamo digital, Mutlimedija/Audio Gadget, Recenzije

Prenosimo u potpunosi recenzije Jamo DS1 i DS2 prijenosnih zvučnika. – BUG TRAVANJ 2017.

JAMO DS1
Forma Mobilni bežični zvučnik-svjetlo za bicikl
Povezivost Bluetooth, 3,5 mm AUX ulaz
Oprema Traka za nošenje, nosač za upravljač, bicikla
Jamstvo 2 godine
Cijena 359,00 kn

DOJAM Tko voli bicikle i rješavanje više problema jednim uređajem, neka razmisli o ovom zvučniku

JAMO digitalna obitelj

JAMO DS1 – Kolega za dva kotača

Improviziranje mobitela kao zvučnika za korištenje na biciklu nije ništa novo, ali Jamo je novim modelom odlučio otići korak dalje i ponuditi specijalizirani uređaj. Posrijedi je Bluetooth zvučnik, ali, kao što mu forma odaje, specifično napravljen za bicikliste. S prednje strane, naime, ima bijeli LED reflektor, koji će vam služiti kao noćno svjetlo, a s donje strane vodilice kojima se brzinski može pričvrstiti na priloženu kariku za upravljač – kratko i jednostavno. Kontrole su raspoređene na više strana: na jednom boku nalaze se dvije tipke koje kombiniraju upravljanje  playlistom i regulaciju glasnoće (ovisno o trajanju pritiska), na drugom Micro-USB za punjenje i pomoćni 3,5-milimetarski ulaz, a na sredini tipke za uključenje uređaja, aktivaciju svjetla i kontrolu poziva. Da, poziva – DS1 također funkcionira kao speakerphone.
JAMO DS1
Tipke su nešto kruće i gumirane, što je u ovom kontekstu dobro, jer je usred vožnje teško nešto precizno podešavati.

S druge strane, ipak bismo bili sretniji da su kontrole glasnoće i playliste razdvojene. Konstrukcija djeluje korektno, ali ipak se ne radi  o proizvodu za ekstremne sportove i potencijalne.padove – sumnjamo da bi kućište  preživjelo dugoročnu torturu tog tipa. Korisnici koji trebaju takvo što ipak moraju ciljati na one potpuno gumirane, neuništive zvučnike, kao što je Jamov DS2.

Što se zvuka tiče, svakako je bolji nego što ga može ponuditi bilo kakav mobitel, ali ne očekujte performanse ozbiljnih zvučnika:
visoke frekvencije pomalo “šušljetaju” i bas nije supermoćan. Doduše, bilo bi teško očekivati rušilačku snagu iz zvučnika te veličine, i nečega što je zamišljeno ispuniti više zadaća. Za manje druženje ili za rad na računalu, DS1 sasvim će dobro poslužiti i kad nije  fiksiran za volan vašeg međunožnog gurala.

JAMO DS2
Forma Mobilni zvučnik za sport i teže uvjete rada
Ulazi Bluetooth, FM radioprijemnik, microSD kartica
Dimenzije/masa 89 x 89 x 38 mm / 180grama
Jamstvo 2 godine
Cijena 449,00 kn

DOJAM Jedan od rijetkih zaista solidnih zvučnika za “ljude od akcije”

JAMO digitalna obitelj

JAMO DS2 – Muzičar sportaš

Vjerojatno tipični Bugov čitatelj nije netko tko riskira lom kostiju jednom dnevno, ali za one koji to ipak rade, evo i adekvatnog bežičnog zvučnika – Jamo DS2. Sa svojom masivnom kopčom karabinerom, oznakom hermetičke zatvorenosti i markantno masivnim gumiranim kućištem, otvoreno nam govori da je spreman trpjeti svakakve padove, habanja i ostalo. Nismo ga pokušali razbiti, ali imamo dojam da bismo se za to trebali ozbiljno potruditi.

Kvaliteta zvuka je, za nešto veličine nabujalog hokejskog paka, iznenađujuća, u najboljem mogućem smislu – bas je tvrđi nego kod  kolega iste veličine, a i nemamo zamjerki na visoke frekvencije. Možda pomalo, kad se glasnoća jako povisi, zvučnik previše naglašava srednje frekvencije i zvuk ide prema “stadionskom razglasu”, ali to je tek sitna zamjerka.

Jamo DS2
Kontrole su smještene na gumenom boku uređaja, a izvedene su u obliku četiriju robusnih i velikih tipki. Na jednoj strani su kontrole glasnoće, odnosno playliste, a na drugoj uključivanje, odnosno izbor ulaza, Play ili promjena kanala. Naime, ovo nije samo Bluetooth
zvučnik, već je ugrađen i FM radioprijemnik, a tu je i utor za microSD memorijsku karticu, s koje ćete moći reproducirati glazbu.

Premda su to veliki plusevi sami za sebe, ne bismo imali ništa protiv poneke dodatne tipke za intuitivnije upravljanje. K tome, tipke
su dovoljno krute da ćete ih teško koristiti bez držanja cijelog uređaja u ruku. Utor za karticu i Micro-USB konektor za punjenje zabrtvljeni su gumenim poklopcem, i to su jedini raspoloživi kontakti. Uočite da nema inače često viđenog AUX ulaza, ali s obzirom na druge moguće podržane izvore, na to se ovdje nećemo potužiti. Sva ta armatura i hermetika naravno i košta, i obično su konstrukcijska pojačanja skuplja od bilo kakvih elektroničkih. Dobra vijest je da za novac dobivate neobično izdržljiv zvučnik, čija kvaliteta zvuka dobrano nadmašuje ono što biste očekivali s obzirom na njegovu veličinu.

Upoznajte cijelu JAMO digitalnu obitelj

Jamo digitalna obitelj - klikni za više