Ambiciozna Jamo Concert Serija

12. kolovoza 2015. | Audio/video sistemi, Jamo

Svojom novom serijom zvučničkih kutija Jamo i dalje poslovično održava svoj primat u proizvodnji zvučnika visokih performansi koji se akustički podešene za pružanje otvorene, transparentan reprodukcije glazbe ili filmova ovisno o odabranoj konfiguraciji.

Iz Jamoa poručuju da nova Concert serija omogućava čist, prirodan zvuk dok se svojim izgledom harmonizira sa svakim prostorom. Naravno kad iza vizualnog identiteta stoji moćni danski dizajn i manufaktura. Pri nastanku ove seriju korištena su brojna dizajnerska, odnosno tehnološka unaprjeđenja. Apliciran je, ponajprije hibridni sastav konusnih češera (HCCC – Hybrid Composition Conical Cones) koje pružaju krutost i čvrstoću korištene slitine aluminija ili titana.
C 103 bookshelf zvučnik
C 103 bookshelf zvučnik

Time su se znatno prigušile rezonancu na visokim frekvencijama koje nastaju ponajprije na srednje tonskim zvučnicima. s dinamičkim odziv i glatkoću drva vlakana koja samostalno prigušuje za glatke obavljanje srednje klase. Redizajniranje su dijafragme svilenih kupola visoko tonskih zvučnika kako bi dobila niža distorzija i u višem dijelu se proširio frekventni rasponi spektra.

C 103 bookshelf zvučnik - zadnja strana
C 103 bookshelf zvučnik – zadnja strana

Primijenjen je, nadalje i Jamov Long Displacement Surround (LDS) dizajn za nisko i srednje tonske zvučnike kako bi zvuk bi što prirodniji i otvoreni. Sa Anti-Diffraction WaveGuide (ADW) tehnologijom se osjetno poboljšala kvalitetna reprodukcija izvan tzv. „sweet spot-a“ odnosno idealne individualne pozicije za slušanje.

J112 Subwoofer (crna boja)
J112 Subwoofer (crna boja)
C109 samostojeći (crna boja)
C109 samostojeći (crna boja)
 C97 samostojeći (bijela boja)
C97 samostojeći (bijela boja)

Znači: podjednako se može uživati i u društvu. Serija se sastoji od dvije pod-serije sukladno ambicijama korisnika: high-end premium C 10 linije i linije s visokim performansama C 9.

C 9 surround
C 9 surround

Samostojeći su modeli: C 109, C 97 i C 95; slijedeća tri su za C 103, C 93 i C 91; dvije su centralne zvučničke kutije C 10 CEN i C 9 CEN; kao surround modeli ponuđeni su C 10 SUR i C 9 SUR.

 

C 9 surround (zadnja strana)
C 9 surround (zadnja strana)

Jamovu Concert seriju zaokružuju dva bas refleks subwoofera J110SUB i J112SUB koji svakom zvučničkom setup-u dodaju iznimno niski dio frekventnog spektra uz minimalne distorzije. Oba subca imaju ugrađena snažna pojačala: J110SUB 200/400W i J112SUB 300/600W.

 

C 9 surround - instalacija na zid
C 9 surround – instalacija na zid

Na kraju treba istači da Jamo i sa Concert serijom ostaje vjeran svojim postojanim idealima u ljepoti, jednostavnosti i funkcionalnost, te ukupnom savršenstvu modernog danskog dizajna koji, također, koriste najsuvremenije najnovije inovacije u audio inženjeringu.

Zvučnici Concert serije - tablični prikaz (dio 1)
Zvučnici Concert serije – tablični prikaz (dio 1)
 Zvučnici Concert serije - tablični prikaz (dio 2)
Zvučnici Concert serije – tablični prikaz (dio 2)