Monitor Audio PLATINUM G3 serija
Monitor Audio Platinum 3G

Monitor Audio Platinum Series 3G

28. rujna 2022. | Audio/video sistemi, Monitor Audio

Monitor Audio Platinum Series 3G

Platinum serija 3G vrhunac je revolucionarnih akustičnih inovacija okupljenih u nizu stručno izrađenih dizajna koji slave bogatu ostavštinu Platinum serije. Novi dizajn i svojstva serije učvrstili su Monitor Audio na zasluženom vrhu proizvođača zvučnika i predstavljaju sjajnu dopunu zvuka i dizajna – pravi vrhunac 50. obljetnice tvrtke.

Monitor Audio Platinum Series 3G

Platinum serija 3G vrhunac je revolucionarnih akustičnih inovacija okupljenih u nizu stručno izrađenih dizajna koji slave bogatu ostavštinu Platinum serije. Novi dizajn i svojstva serije učvrstili su Monitor Audio na zasluženom vrhu proizvođača zvučnika i predstavljaju sjajnu dopunu zvuka i dizajna – pravi vrhunac 50. obljetnice tvrtke.

Definicija elegancije

Serija Platinum oduvijek je predstavljala inženjersku i dizajnersku snagu tvrtke i treća generacija nije iznimka. Naš dizajnerski tim sa sjedištem u Velikoj Britaniji blisko je surađivao s našim inženjerima za akustiku kako bi isporučili estetiku koja slavi komponente visokih performansi, a da se pritom ne nameće okolini. Na projektu su, između ostalih radili: Ellie Mabbutt (produkt dizajn), Michael Hedges (tehnički direktor), Peter Harrison (inženjer akustike), Charles Minett (direktor produkt dizajna) i ostali.

Dizajn kućišta na Platinum Series 3G potpuno je nov. Prekrasno detaljan i stručno izrađen, naša vodeća pažnja posvećena detaljima i strast za kvalitetom osiguravaju da je svaki ormarić elegantan i profinjen na oko, dok je projektiran za savršenu akustičnu izvedbu.

Kutija je izrađena laminiranjem slojeva MDF-a, oblikovana sa zakrivljene stranice i učvršćena super čvrstim ukrutama od 18-21 mm i pregradom debljine 36 mm, precizno strojno obrađenom za stvaranje jedinstvenog zakrivljenog prednjeg profila. Kućišta su zatim ukrašena graviranim umetcima kako bi se istaknula vještina izrade, prije lakiranja u 16 slojeva kako bi se stvorio prekrasan, luksuzni finiš u sjaju klavira. Čista satenska mat obrada primjenjuje se na modele u bijeloj boji – suvremena, a istovremeno bezvremenska ljepota u svakom interijeru. 

Monitor Audio Platinum 3G

Nasljeđe s tehnologijom “Concept 50”

Platinum serija 3G temelji se na dvjema generacijama dizajna zvučnika, koji se dosljedno razvijao na svakom koraku. Predstavili smo potpuno novi MPD III* pretvarač (visokotonski zvučnik), razvijen za zvučnik “Concept 50”, koji je poboljšan u svakom aspektu, kao i poboljšanja membrana srednjetonskog i niskotonskog zvučnika pod nazivom RDT III** – daljnji značajan razvoj u tehnologiji zvučničkih jedinica.

*Razvijen tijekom mnogih mjeseci intenzivnog testiranja i slušanja, MPD visokofrekventni pretvarač je vrhunac postignućaMonitor Audio  inženjerskog tima. Predstavlja maštovitu preradu postojeće tehnologije, pretvarajući uspješnu ideju u audiofilski super-zvučnik koji ima veću točnost i učinkovitost nego ikad prije. Koristeći novu, patentiranu naboranu dijafragmu male mase s površinom osam puta većom od površine tradicionalnog kupolastog visokotonca, MPD membrana radi poput superbrze harmonike brzim stiskanjem nabora kako bi proizvela gladak, širok, prirodno brz odziv do 100 kHz. Kao rezultat toga, zvuči realističnije, oslobađajući visoki harmonijski spektar svake note bez distorzije koja zamagljuje definiciju.

 **RDT je jedinstvena tehnologija koju su posebno razvili inženjeri Monitor Audio za Platinum seriju zvučnika. Dizajniran za smanjenje mase i povećanje krutosti membrane, RDT nanosi ultratanke slojeve C-CAM-a na jezgru od saćastog Nomex® materijala, stvarajući strukturu koja je iznimno lagana, ali nevjerojatno kruta. S debljinom od samo 40 mikrona, C-CAM obloge su upola tanje od ljudske vlasi, ali kada se zalijepe za Nomex jezgru tvore RDT membranu, koja je 150 puta čvršća od jednog sloja C-CAM legure od 200 mikrona , ali ima djelić ukupne mase. Ova svojstva omogućuju membrani da radi kao munjevit klip za jasniji i prirodniji zvuk. Konkavna geometrija konusa RDT-a poboljšana je FEA analizom kako bi se osigurao gladak frekvencijski odziv i iskorijenilo lomljenje.

Platinum 100 3G
Monitor Audio PLATINUM 200 G3

Vrhunska točnost za realističan zvuk

Novi poboljšani visokofrekventni pretvarač MPD III pomaže smanjiti izobličenje i izravnati frekvencijski odziv što dovodi do jasnog i dosljednog zvuka u svakoj vrsti glazbe.

Savršena preciznost

Membrana Rigid Diaphragm Technology III (RDT III) ima tri nove optimizacije u odnosu na svog prethodnika. Prvo, novi stražnji sloj koji sadrži dva ujednačena sloja od ugljičnih vlakana, zajedno s optimiziranim gumenim ovjesom pomaže smanjivati pucanja membrane. Konačno, optimizirana obrada ovjesa membrane proširuje frekventni odziv zvučničke jedinice. Kada se kombiniraju, ove inovacije značajno povećavaju frekventni opseg, omogućuju poboljšanja skretnice i konačni odziv zvučnika. Rezultat: srednjetonske i niskotonske jedinice u seriji Platinum 3G imaju najnižu distorziju od svih Monitor Audio zvučnika u povijesti.

MPD III - visokotonski zvučnik i RDT IIIi zvučnička jedinica
Pametan dizajn je više nego savršeno promišljen

Pametan dizajn je više nego savršeno promišljen

Platinum serija je oduvijek predstavljala Monitor Audio inženjersku i dizajnersku snagu. Treća generacija nije iznimka i naš je dizajnerski tim sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu blisko surađivao s akustičnim timom kako bi isporučili estetiku koja slavi performanse komponenti, a da se pritom ne nameće okolini.

Aluminijski okviri zvučničke jedinice

Aluminijski okviri zvučničke jedinice

Pojedinačno lijevani aluminijski okviri drže jedinice Platinum Series 3G čvrsto na mjestu, a između šasije zvučnika i kućišta postoje dva sloja izolacije.

 

Novo podnožje s nožicama

Novo podnožje s nožicama

Novo prošireno podnožje s nožicama precizno je konstruirano kako bi se formirala čvrsta cjelina, elegantnije estetike.

Monitor Audio PLATINUM 300 G3
Monitor Audio PLATINUM C250 G3

Monitor Audio PLATINUM 3G serija se sastoji od:

Platinum 100 3G

Platinum 100 3G je kompaktni 2-stazni zvučnik za policu/stalke koji ima MPD III visokotonac i 152 mm RDT III membranu srednje/niskotonskog zvučnika. Nudi potpuno uvjerljivo iskustvo slušanja iz relativno malog kućišta.

Platinum 200 3G

Platinum 200 3G je elegantan i kompaktan trostazni samostojeći zvučnik, dizajniran za pružanje bogate, dinamične vrhunske izvedbe s čvrstim, kontroliranim basom. Sadrži MPD III visokotonac, 100 mm RDT III srednjetonski zvučnik i dvostruke 152 mm RDT III niskotonce.

Platinum 300 3G

Platinum 300 3G kombinira MPD III visokotonac, 100 mm RDT III zvučnika srednjeg opsega i dva 200 mm RDT III niskotonska zvučnika koji omogućuju iznimnu glasnoću i dubinu. Dostojan vodeći model Platinum serije 3G, ovaj zvučnik je jednostavno najbolji u svojoj klasi.

Platinum C250 3G

Zvučnik za središnji kanal kućnoga kina Platinum C250 3G ima MPD III visokotonac, 64 mm RDT III srednjetonac i dva 152 mm RDT III niskotonca. Dizajniran je da bude savršen partner s bilo kojom kombinacijom Platinum zvučnika za stvaranje posljednje riječi u zvuku kućnog kina.

Cijene:

  • Platinum 300 3G – 14 000 €  par
  • Platinum 200 3G –11 000 €  par
  • Platinum 100 3G –5 500 €  par
  • Platine C250 3G –4 750 €  komad

Očekivani datumi: od studeni 2022. do veljače 2023.

Monitor Audio PLATINUM 300 G3

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

MONITOR AUDIO ČLANCI: