Monitor Audio Silver Series 7G – vuk u janjećoj koži

20. kolovoza 2021. | Audio/video sistemi, Monitor Audio

U svojoj sedmoj generaciji, Monitor Audio Silver Series utjelovljuje desetljeća iskustva u audio industriji. Zahvaljujući izboru furnira od pravog drveta ili vrhunskoj završnoj obradi, zvučnici imaju profinjen, asketski izgled – savršen kontrapunkt njihovom odvažnom, snažnom zvuku. Uz vrhunske performanse kroz naše najnovije Rigid Surface Technology II metalne membrane zvučničkih jedinica, glazba koju volite je preciznija, s manje izobličenja nego ikad. Čak i uz veliku glasnoću, zvuk koji čujete ne može biti jasniji.

U svojoj sedmoj generaciji, Monitor Audio Silver Series utjelovljuje desetljeća iskustva u audio industriji. Zahvaljujući izboru furnira od pravog drveta ili vrhunskoj završnoj obradi, zvučnici imaju profinjen, asketski izgled – savršen kontrapunkt njihovom odvažnom, snažnom zvuku. Uz vrhunske performanse kroz naše najnovije Rigid Surface Technology II metalne membrane zvučničkih jedinica, glazba koju volite je preciznija, s manje izobličenja nego ikad. Čak i uz veliku glasnoću, zvuk koji čujete ne može biti jasniji.

Zvučnici koji razgovaraju s vama

Svaka pjesma, svaka nota, svaka riječ priča priču. Sve što se čuje kroz Monitor Audio Silver Series 7G zvučnike, bit će snažnije i značajnije nego ikad prije. Gledate li novi film ili slušate stari LP po tisućiti put, čut ćete ga s prekrasnom jasnoćom i dubinom. Preko zvučnika koji s vama pričaju.

Dizajn koji puno govori

Čistih linija i elegantnih proporcija, Silver Series 7G napravljeni su za svaku vrstu interijera – od klasičnog do modernog. Furnir od pravog drveta, uključujući nove opcije jasena i prirodnog oraha, daje jednako prirodan izgled kao i zvuk.

Razgovarajmo o detaljima

Uz Monitor Audio Silver Series 7G, pojaviti će se detalji koje dosad niste čuli. Kombinacija lakih metala i keramike u našim C-CAM visokotoncima pruža jasan, kompleksan zvuk koji se rijetko može dosegnuti u kućnim uvjetima.

Teško da postoji jasniji zvuk

Rigid Surface Technology II (tehnologija krutih površina) sastavni je dio Silver serije. Povećana krutost postiže se jedinstvenim šesterokutnim uzorku na zvučničkim membranama, a akustički rezultat je nenadmašna jasnoća zvuka koji stvara. Čvršći i krući od ostalih dizajna, RST II pruža izvrsnu usmjerenost u svim uvjetima.

Kino koje će vas ostaviti bez teksta

Jasniji, realniji zvuk unijosi sasvim posebnu dimenziju u nove i klasične filmove. Uz Dolby Atmos® surround zvuk, doista ćete biti uronjeni u ono što se događa na ekranu. A s jasnijim zvukom i dubljim basom, radnja će se učiniti još stvarnijom.

U seriji Silver 7G nude se:

  • modeli za stalke  Silver 50 i Silver 100,
  • samostojeći Silver 200, Silver 300 i Silver 500,
  • centralni Silver C250,
  • stražnji/prednji  Silver FX,
  • Dolby Atmos® Silver AMS,
  • a sustavi za 5.1 ili 7.1 kućno kino sadrže još i Silver W-12 6G subwoofer.

Monitor Audio Silver 50 7G

To je dvostazni zvučnik za stalke/policu koji sadrži 25 mmC-CAM Gold Dome visokotonac s Uniform Dispersion (UD) II valovodom, koji osigurava pravilnu disperziju zvuka i 134 mm C-CAM srednje/niskotonsku jedinicu sa Rigid Surface Technology (RST) II čistoću i kontrolu zvuka. Performanse velikog zvučnika, stižu u mnogo manjem pakiranju. Monitor Audio Silver 50 7G donosi studijsku preciznost u vašu dnevnu sobu, u dizajnu optimiziranom za akustiku običnog doma. Za vas to znači duboki bas i zadivljujući zvuk u kompaktnom obliku.

Dizajnirani da vam pruže duboki, bogati odziv najnižih tonova koji se obično čuje samo iz većih samostojećih zvučnika, zvučnici za stalke Silver 50 7G izvrstan su izbor kad je prostor dragocjen. Dizajniran je za prostorije iz stvarnog svijeta u kojema živimo, što znači da smo frekventni odziv i odziv basa optimizirali za najrazličitije scenarije poput postavljanje blizu zadnjeg zida. Uz izbor furnira od pravog drveta, od satenske bijele do crne visokog sjaja, pronaći ćete savršen izgled koji će pristajati vašem domu. I što je najvažnije od svega, zahvaljujući novoj tehnologiji Rigid Surface Technology (RST) II dizajna membrane srednje/niskotonske jedinice, uživat ćete u preciznom i jasnom zvuku svake pjesme.

Monitor Audio SIlver 50 7G bookshelf zvučnici (Monitor Audio) MPC: 850,00 €

Monitor Audio Silver 100 7G

Prekrasno izrađen zvučnik za stalke ili policu koji je nadmašio uobičajne spoznaje. S Rigid Surface Technology II i novim dizajnom visokotonca, napravljen je za uklanjanje izobličenja gdje god je to moguće. Dakle, čak i kad ga dovedete do krajnjih granica, zvuk ostaje jasan i kontroliran. To je dvostazni zvučnik za stalke/policu sa 25 mmC-CAM Gold Dome visokotoncem s Uniform Dispersion (UD) II valovodom, za pravilnu disperziju zvuka i 203 mm C-CAM srednje/niskotonsku jedinicu sa Rigid Surface Technology (RST) II.

Zamislite zvučnik na polici za knjige koji vam daje bogatiji zvuk i dublji bas od vašeg starog samostojećeg i biti će vam jasno za što je sposoban Monitor Audio Silver 100 7G. Izvana, izbor furnira od pravog drva omogućuje postizanje savršenog izgleda. Unutra se na okupu mnoštvo najnovijih tehnologija, uključujući zvučničke jedinice s metalnim konusima s Rigid Surface Technology, novi dizajn visokotonca i nove skretnice koja inteligentno ki bešavno spaja visokotonac i bas/srednjetonsku jedinicu. Ako vam sve to zvuči teško moguće, ne brinite, čim pritisnete play čuti ćete razliku.

Monitor Audio Silver 100 7G bookshelf zvučnici (par) (Monitor Audio) MPC: 1.150,00 €

Monitor Audio Silver 200 7G

Dvo i pol stazni samostojeći zvučnik s istim visokotoncem kao i Silver 50/ Silver 70 modeli, kombiniran sa 2 x 134 mm srednje/niskotonca od kojih donji reproducira samo niskotonski spektar.

Elegantni, kompaktni i vitki, naši Silver 200 7G zvučnici imaju novi dizajn zvučničkih jedinica za srednje/niskotonske frekvencije čije su membrane izrađene RST II tehnologijom (Rigid Surface Technology). Savršeno prilagođeni većini dnevnih soba, ovi zvučnici dizajnirani su da vaš svakodnevni glazbeni svijet začine izvanredno repoduciranim zvukom.

Prilikom kreiranja Monitor Audio Silver 200 7G zvučnika donijeli smo mnogo inovativnih malih tehničkih odluka – poput poboljšanja naše Rigid Surface Technology (RST) II i projektiranjem potuno nove skretnice. No, svi ti složeni potezi učinjeni su s jednostavnim ciljem – učiniti zvuk sjajnim i realnim za sve vrste glazbe i za sve naše klijente. Izbor furnira od pravog drva, uključujući nove opcije od prirodnog oraha i jasena, omogućuju savršenu integraciju zvučnika u bilo kojem okruženju, dok i najmanje promjene čine razliku, poput novih oblikovanih nogu dizajniranih posebno za moderne drvene podove i sagove. Možda nećete odmah primijetiti svaku značajku, ali možete biti sigurni da smo ih sve pažljivo osmislili i primijenili. Silver 200 7G imaju najbolje od oba svijeta – veličinu i performanse.

Savršeni su za male ili srednje velike prostorije, u stereo ili sustavu kućnog kina. Odušak straga podešen je za lakše postavljanje u prostor bez utjecaja na performanse. Povećana stabilnost postignuta je čvrstim povećanim podnožjem s nožicama s izborom šiljaka za tepihe ili gumenih nogu za tvrde podove.

Monitor Audio Silver 200 7G samostojeći zvučnici (par) (Monitor Audio) MPC: 1.750,00 €

Monitor Audio Silver 300 7G

Trostazni dizajn sa 4 zvučničke jedinice i otvorom straga dijeli visokotonac s prethodnim modelima, a u kombinaciji su 76 mm srednjetonac sa Rigid Surface Technology (RST) i 2 niskotonca promjera membrane 152 mm s istom tehnologijom.

Silver 300 7G ima kućišta od pravog drva za prirodan izgled, zajedno s novorazvijenim dizajnom Rigid Surface Technology (RST) II membrana i novim zvučničkim jedinicama za što prirodniji zvuk. Dizajniran je tako da smanjuje izobličenje, pa kad je vaša glazba glasna, ostaje vrlo, vrlo jasna. Pogodni su srednje do velike prostorije.

SIlver 300 7G zvučnici sadrže neke od naših najnaprednijih inženjeringa do sada, za repprodukciju koja će vas ostaviti bez teksta. Veliki dio tehnologije je skriven, ali dosta intervencija na vanjštini su ostale uočljive. Nove zaštitne mrežice, ukrasi za zvučničke jedinice i podnožja daju još profinjeniji izgled. Završna obrada može biti u pet različitih furnira, uključujući prirodni orah, jasen, crni hrast, bijelu satensku boju i crnu boju visokog sjaja. Savršeni su za srednje ili velike prostorije, u stereo ili sustavu kućnog kina. Odušak straga podešen je za lakše postavljanje u prostor bez utjecaja na performanse. Povećana stabilnost postignuta je čvrstim, širim i duljim podnožjem s izbačenim nožicama i izborom šiljaka za tepihe ili gumenih nogu za tvrde podove. Samo dodajte Silver AMS 7G Dolby Atmos® zvučnike za fantastičan susta kućnog kina.

Monitor Audio SIlver 300 7G samostojeći zvučnici (par) (Monitor Audio) MPC: 2.200,00 €

Monitor Audio Silver 500 7G

Trostazni dizajn sa 4 zvučničke jedinice i otvorom straga dijeli visokotonac i srednjetonac s prethodnim modelom, a u kombinaciji su 2 niskotonca promjera membrane 203 mm s istom tehnologijom. Savršeni su za srednje ili velike prostorije, u stereo ili sustavu kućnog kina. Odušak straga podešen je za lakše postavljanje u prostor bez utjecaja na performanse. Povećana stabilnost postignuta je čvrstim, širim i duljim podnožjem s izbačenim nožicama i izborom šiljaka za tepihe ili gumenih nogu za tvrde podove.

Silver 500 7G ima snažan i brzi bas. Odličan odaziv visokog i srednjeg frkventnog opsega. Prekrasna završna obrada i izgled. Nije teško reći po čemu je Silver 500 7G poseban, ali teško je procijeniti koliko te stvari razlikuju – sve dok ne čujete kako reproduciraju glazbu.

U ovom mmodelu ima mnogo tehničkih inovacija. Rigid Surface Technology II koja održava zvuk savršeno čistim i kontroliranim čak i pri velikoj glasnoći. Skretnica savršeno balansira frekvencije za visokotonac i ostale jedinice prema potrebi. Dosljedan i gladak frekvencijski odziv odlično zvuči sa svim žanrovima glazbe i ne pravi nikakvu razlike. Svaka vrsta glazbe reproducirana je savršeno. Mogli bismo nastaviti, ali jedna jedina stvar može to i dokazati: slušanje vaših omiljenih pjesama reproduciranih Silver 500 7G zvučnicima. Tada ćete shvatiti zašto su to zvučnici koje bi okorjeli audiofil mogao poželjeti i sve što bi slučajnom slušatelju moglo biti potrebno.

Monitor Audio SIlver 300 7G samostojeći zvučnici (par) (Monitor Audio) MPC: 2.200,00 €

Monitor Audio Silver C250 7G centralni zvučnik

Uz centralni zvučnik Silver C250 7G kao dio vašeg kućnog kina, vaši omiljeni filmovi zvuče bolje nego ikad. Donosi vrstu velikog, filmskog zvuka koji možete čuti i osjetiti, čineći najznačajnije filmske trenutke nezaboravnima.

Zvučni zapisi koje volite sada su bogatiji i živahniji nego ikad, zahvaljujući Monitor Audio Silver C250 7G. Postavljanjem centralnog zvučnika koji se sjajno uklapa u okolinu, filmski dijalozi postaju jasn i artikulirani, kao u pravom velikom kinu.Nepotrebno je reći da zvučnik sadrži najnovije inovacije u seriji Silver, uključujući novu Rigid Surface Technology (RST) II za ultra jasan zvuk. Kao središnji dio vašeg kućnog kina, obavija vas vrhunski detaljnim zvukom zbog kojeg se osjećate kao da ste upravo usred radnje.

U postavi su 25 mm C-CAM Gold Dome visokotonac Uniform Dispersion II (UD) valovodom, 76 mm C-CAM srednjetonac s Rigid Surface Technology (RST) II i 2 komada 134 mm C-CAM bas jedinica sa RST II. Trostazni dizajn u kompaktnom kućištu pokriva veći frekventni raspon od klasičnih dvostaznih centralnih zvučnika, tako da iskustvo kina postaje nedostižno.

Spaja najbolje karakteristike prethodnika – veličinu C150 6G s performansama većeg Silver C350 6G modela. Kutija je kompresiona za precizniji zvuk i kad je blizu stražnjeg zida.

Monitor Audio Silver C250 7G centralni zvučnik (kom) (Monitor Audio) MPC: 900,00 €

Monitor Audio Silver FX 7G surround zvučnik

Elegantni i minimalistički, Silver FX 7G zvučnici savršeni su dodatni zvučnici u sustavu vašeg kućnog kina. S novim zvučničkim jedinicama i dizajnom skretnice, ovaj najnoviji dio Silver serije daleko je bolji od svega što je prije bilo.

Dizajn kompresionog kućišta je namijenjen učvršćivanju na zid, tako da su prihvati kabela upušteni, a bokovi nakošeni radi bolje disperzije. Jedinice su poznate -25 mm C-CAM Gold Dome visokotonac Uniform Dispersion II (UD) valovodom i 152 mm C-CAM srednje/niskotonsku jedinicu sa Rigid Surface Technology (RST) II.

Da biste stvorili doista impresivno kino iskustvo, morate svaki njegov dio projektirati za skladan rad unutar sustava. Ovi namjenski FX zvučnici pružaju potpuno iskustvo od 360 stupnjeva, idealno nadopunjavajući prostor osnovne zvučne slike. Dok glavni zvučnici rade teške poslove, Silver FX 7G surround zvučnici dodaju svijet dubine i složenosti onome što vidite i čujete. Podcijenjeni i skromni, imaju jednostavnu magnetsku rešetku za najčišći mogući izgled i najjednostavnije performanse. Estetski gledano, ne mogu biti jednostavniji. Samo je zvuk lijep u svojoj složenosti.

Monitor Audio SIlver FX 7G surround zvučnici (par) (Monitor Audio) MPC: 900,00 €

Monitor Audio Silver AMS 7G Dolby Atmos® zvučnici

Su dodatni zvučnički moduli posebno dizajnirani za postavljanje na Silver 300 7G zvučnike, a mogu se koristiti i kao dodatne surround jedinice.

Silver AMS 7G s Dolby Atmos® stavlja vas direktno u film ili pjesmu, stvarajući 3D zvučni prostor s neviđenim realizmom. Uz posebno kreiran sadržaj nema ograničenja u mogućnostima reprodukcije trodimenzionalnih detalja. Ugrašeni zvučnici su 25 mm C-CAM Gold Dome visokotonac s Uniform Dispersion II (UD) valovodom i 134 mm C-CAM srednje/niskotonsku jedinicu sa Rigid Surface Technology (RST) II. 

Grom se valja u daljini, kapi kiše padaju odmah iza vas, posežete za kišobranom… Slušate kao da ste stvarno tamo, zahvaljujući Silver AMS 7G s Dolby Atmos® 3D surround zvuku. Ideja potpuno nove dimenzije surround zvuka je da proizvođač filmova ili glazbe može izabrati točnu točku u prostoru s koje želi da čujete zvuk. Oblikom i dimenzijama savršeno pristaju na vaše zvučnike Silver 300 7G, zvučnici s podrškom za Silver AMS 7G Dolby Atmos® i njegove zaštitne mrežice stvaraju jedinstvenu cjelinu.

Monitor Audio SIlver AMS 7G Dolby Atmos® zvučnici (par) (Monitor Audio) MPC: 1.000,00 €

Monitor Audio Silver 200 7G Cinema 5.1

Ovaj sustav za kućni kino sastoji se od dva Silver 200 7G samostojeća zvučnika, C250 7G centralnog i dva Silver FX 7G zvučnika, uz Silver W-12 6G subwoofer prethodne generacije.

Svaka nota, svaki zvuk ili dijalog zabilježen na filmu biti če otkriven u kompletnoj veličini, prostornosti i uvjerljivosti, čisto i autentično.

Ne postoji ništa slično od virtualnog lutanja u filmu. Silver 200 7G čini ga lakšim nego ikad, s besprijekornom izvedbom svakog klasičnog zvučnog zapisa. Sadrži najnoviju tehnologiju Silver Series, poput novo redizajniranih visokotonca i poboljšaniu skretnica, a da ne spominjemo Rigid Surface Technology (RST) II za smanjenje izobličenja, bez obzira na jačinu zvuka. Sve to znači da nećete samo udobno sjediti, već ćete i udobno slušati.

Monitor Audio Silver 300 7G Dolby Atmos® Cinema 7.1.2

Ultimativna postava kućnog kina sastoji se od dva Silver 300 7G samostojeća zvučnika, dva Silver AMS 7G Dolby Atmos® zvučnika, Silver C250 7G centralnim zvučnikom, četiri Silver FX 7G zvučnika i Silver W-12 6G subwoofera. Zahvaljujući Dolby Atmos® 3D zvuku, kad gledate film, uvijek ste u centru događanja, ili na mjestu koje su autori zamislili.

Kombinirajući naše već impresivne zvučnike Silver 300 7G i Silver AMS 7G s Dolby Atmos®, ovo bi mogao biti savršen izbor zvučnika za vaše kućno kino. S mogućnošću projiciranja zvuka u bilo koju točku prostora, ova postavka zvučnika stvara doista impresivno iskustvo slušanja. I vizualno je zapanjujuće. Silver serija zvučnika s omogućenim AMS 7G Dolby Atmos® sustavom neprimjetno se stapaju s dizajnom zvučnika, zahvaljujući novom obliku zaštitne mrežice, tako da izgledaju kao jedinstveni oblik. Dodajte sirovu snagu Silver C250 7G središnjeg kanala i Silver W-12 6G subwoofera i svaki će se film osjećati kao da je posebno remasteriran samo za vašu dnevnu sobu.

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

MONITOR AUDIO ČLANCI: