EISA nagrade za 2020./2021. godinu

20. kolovoza 2020. | iFi Audio, Monitor Audio, Recenzije, Triangle

EISA je jedinstvena udruga od 53 svjetska časopisa iz 25 zemalja (Bug iz Hrvatske) koji se bave područjima zvuka i slike.

EISA je jedinstvena udruga od 53 svjetska časopisa iz 25 zemalja (Bug iz Hrvatske) koji se bave područjima zvuka i slike.

EISA nagrade

Međunarodno poznata po dodjeli Europskih nagrada, osnovana je 1982. godine kad su se petorica urednika foto časopisa udružili i po prvi put dodijelili nagradu „Kamera godine“. Nekoliko godina kasnije, 1989., nakon priključenja još 10 časopisa, sve je preraslo u udrugu EISA – European Imaging and Sound Association (Europsku udrugu slike i zvuka).

Kasnije su grupe proizvoda razdvojene na Video Panel i Audio Panel. Prirodna evolucija dvokanalnog audija u višekanalnu zabavu, grupe su dalje razdvajane. Nakon priključivanja časopisa koji se bave mobilnom elektronikom i elektronikom unutar automobila (2002.), definirala su se područja u kojima se dodjeljuju nagrade. Na kraju ali ne manje važno, 2005. godine uvedena je i Green Award (nagrada za zaštitu okoliša) u suradnji sa Univerzitetom za znanost i tehnologiju iz Trondheima, Univerzitetom Ujedinjenih naroda iz Bonna, dva fakulteta iz Delfta i Sims Recycling Solutions iz Eindhovena.

Convergence Panel preimenovan je u Mobil Device Panel 2009. godine zbog rastućeg broja uređaja koji istovremeno pripadaju audio, video i mobilnim područjima. Godine 2013. dogodile su se promjene u unutarnjoj organizaciji koje su bolje odražavale nove tržišne trendove. Strukturne promjene unutar EISA-e dovele su do bolje definiranih i relevantnijih nagrada, lakše implementacije zbirnih nagrada koje udružuju mišljenja iz različitih ekspertnih grupa. EISA je čvršća, modernija i sposobna odgovoriti izazovima budućnosti.

Iz naše ponude, nagrade za 2020./2021. godinu su dobili: 

Monitor Audio Bronze 100 zvučničke kutije za stalke/police

Monitor Audio je stekao zavidnu reputaciju proizvodnjom izvanrednih malih zvučnika, zavređujući EISA nagradu modelima za stalke/policu prošle godine i nastavljajući niz ovogodišnjom, šestom generacijom serije Bronze 100.

Njihov sjajan zvuk može se čuti kroz širok raspon glazbenih pravaca, jer patentirane Ceramic-Coated Aluminium Magnesium (C-CAM) zvučničke jedinice donose ubojitu kombinaciju dubokih basova i svilenih visokih tonova, dok bas-refleks konstrukcija osigurava bolji protok zraka pomoću usmjerenih žlijebova.

Suvremen izgled i laka pokretljivost čine ove sofisticirane male zvučnike još privlačnijim.

Monitor Audio Bronze 100 G6 (Monitor Audio) MPC: 570,00 €

iFi Audio ZEN DAC

Privlačnost iFi Audio ZEN DAC-a jednostavno je objasniti: uz odličan dizajn, fleksibilnost, solidan inženjering i iznenađujuće prirodan i veliki zvuk, ovaj DAC s početka ponude predstavlja solidan Hi-Fi za cijenu na granici sumnjičavosti.

Dokazuje da desktop-audio može bez brige konkurirati mnogostruko skupljim Hi-Fi konkurentima.

Sjajne rezultate pokazuje kao DAC i pojačalo za slušalice ili kao jednostavno digitalno pretpojačalo.

Kupuju ga za poboljšanje zvuka s računala, a onda otkriju da većinu vremena zapravo slušaju samo njega. Ipak, najbolje u svemu je iznimno pristupačna cijena – ovaj uređaj pruža fantastičnu vrijednost za uložen novac.

iFi Audio ZEN DAC v2 - USB DAC/pojačalo za slušalice (iFi audio) MPC: 209,00 €

Triangle Borea sustav zvučnika za kućno kino


Triangle je za svoj novi višekanalni asortiman zvučnika kreirao kućišta sa stilskom i čistom estetikom, istovremeno zadržavajući pristupačnu cijenu.

Rezultat nije zanemariv – prilagođene zvučničke jedinice, uključujući „Efficient Flow System“ visokotonce sa svilenim kupolama i srednje/niskotonske jedinice s celuloznim membranama, koriste se u samostojećim zvučničkim kutijama BR09, BR08 i BR07, onima za stalke/police BR03, BR02 i centralnoj jedinici BRC01, a svi zajedno funkcioniraju besprijekorno.

Velika i duboka pozornica serije Borea impresionira ravnomjernim frekventnim odzivom, preciznim postavljanjem efekata u prostor i muzikalnošću. Oni koji grade kućno kino prilagođeno skromnijem novčaniku, s ovim kompletom ne mogu pogriješiti.

Triangle Borea BR03 – zvučnik za policu/stalke (Triangle) MPC: 473,69 €

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

POSLJEDNJI ČLANCI: