Unison Research Giro & Phono

04. listopada 2013. | High-end audio, Unison Research

Gramofon i phono pretpojačala
Kad se 2009. godine pojavio na tržištu, gramofon Giro trenutno je zainteresirao hi-fi svijet. Prvo zato jer je to bio neočekivani proizvod tvrtke koja se do tada bavila samo proizvodnjom amplifikacijskih uređaja, a drugo, i bitnije, jer se radilo o vrlo kvalitetnom gramofonu.

Unison Research Giro

Sve to potvrđuju brojne pohvalne kritike u renomiranim svjetskim audiočasopisima. Giro je kompletan gramofon, s ručkom i zvučnicom (UNI) koji su također dijelo Unison Researchovih konstruktora.

Odvajanje kanala zvučnice je >30 dB, ujednačenost kanala <0,2 dB, gazna sila 2,2 g, a masa 5,5 grama. Baza gramofona je od tri sloja masivnih trešnjinih lamela poredanih u različitm smjerovima kako bi se umrtvile rezonancije.

Zahvaljujući pogonskom motoru izrađenom primjenom najnovije tehnlogije sa sinkro generatorom, odstupanja brzine su <0,09%, a podešavanje točnosti brzine jednostavno.

Unison research Giro
Unison research Giro

Fono pretpojačala

Simply Phono

HA-510
Unison Research Simply Phono
Fono pretpojačala s cijevima razmjerno su rijetki uređaji na audiotržištu. Poglavito je malen broj kvalitetnih, a cijenom dostupnih modela. Simply Phono je upravo to – kvalitetno i cijenom pristupačno širem krugu korisnika gramofona. U njemu su četiri ECC83 cijevi, radi u A klasi i ima mula negativne povratne veze. Pogodno je za rad s MM i s MC zvučnicama srednjeg do visokog izlaznog napona. Za neveliku cijenu ovom se fono pretpojačalu može dodati i odvojeni napajački sklop i tako mu značajno podignuti kvalitetu. Pojačanje je 52 dB, THD 0,4%, a odnos signal/šum -72 dB.

Dimenzije Simly Phonoa su 140 x 290 x 105 mm, a masa 3 kg (s napajačkim sklopom).

Unison Simply Phono (Unison Research) MPC: 1.790,00 €

Phono One

HA-510
Unison Research Phono One
Phono One jedan je od najcjenjenijih uređaja u cijeloj povijesti Unison Researcha. Nakon što se prestao proizvoditi, reakcije korisnika išle su u smjeru zahtjeva za njegovom zamjenom. Naravno, još kvalitetnijom i boljom. Kako je Phono One imao puno zajedničkoga sa Simply One pretpojačalom, išlo se na radikalnije promjene. U Simply One je više cijevi – pet ECC83 – pojačivački stupnjevi su paralelne konfiguracije, čime su smanjeni šum i izobličenja, a povećano je i pojačanje. RIAA sklop je ostao pasivan, ali su dijelovi kvalitetniji i manje tolerancije.

Izlazni kondenzatori poboljšavaju frekvencijski odziv i obrtanje faze u nižim frekvencijama. Korisniku je omogućeno podešavanje otpora i izlazne impedancije. U Simply One je pet ECC83 cijevi, pojačanje je 54 dB, THD 0,1%, povratna veza nula, a odnos signal/šum -80 dB.

Dimenzije Simly Phonoa su 373 x 584 x 246 mm, a masa 3,6 kg (s napajačkim sklopom).

Unison Phono One (Unison Research) MPC: 3.000,00 €