Unison Research Unico Nuovo

24. travnja 2014. | High-end audio, Unison Research

Unison Research Unico Nuovo

tra 24, 2014 | High-end audio, Unison Research

Osnovna značajka većine uređaja iz Unison Researchove Unico serije jest da su hibridni – kombinacija su upotrebe cijevi i tranzistora. Kod integriranih pojačala i pojačala snage cijevi se nalaze u ulaznom, a tranzistori u izlaznom stupnju. Kod CD playera i tunera cijevi su u izlaznom stupnju. Kao i Unico P i Unico Primo, Unico Nuovo je hibridno integrirano pojačalo s triodama u ulaznom stupnju.

Od prvoga se, međutim razlikuje po tomu što ima ECC83 (12AX7) cijevi, a od potonjega što umjesto jedne ima dvije cijevi. Dvije triode u ulaznom stupnju jače naglašavaju cijevne karakteristike zvuka (toplinu, mekoću, prirodnost).

U ovom pojačalu konstruktorska posada Unison Researcha primijenila je neobično rješenje za polarizacijski sklop – nazvan ionička polarizacija – kakav se inače primijenjuje u vrhunskim fono pretpojačalima. Na takav se način naglašavaju dobre osobine cijevi i tako pridonosi profinjenijoj reprodukciji tonskih nijansa. U izlaznom stupnju ovog pojačala su također MOSFET-ovi.

Snaga Unico Nuovo pojačala je 2  x 95 W pri nazivnoj impedanciji od 8 ohma, frekvencijski odziv 10 Hz – 100 kHz, THD 0.15%, a povratna veza 10 dB. Pojačalo ima pet RCA ulaznih linijskih priključaka kao i po jedan izlazni RCA linijski priključak i za subwoofer (s kontrolom glasnoće).

Dimenzije pojačala su 435 x 95 x 430 mm, a masa 16 kg.

Nuovo Silver

Nuovo Silver straga