Technics SU-GX70 i SL-1500C-W - Zajedno smo jači!

Technics SU-GX70 i SL-1500-W – Zajedno smo jači!

19. svibnja 2023. | Audio/video sistemi, Technics

Technics Grand Class SU-GX70 mrežno integrirano pojačalo – novi vrhunski konj za trku
Technics Premium Class SL-1500C-W – Carevo novo ruho

Technics Grand Class SU-GX70 mrežno integrirano pojačalo – novi vrhunski konj za trku
Technics Premium Class SL-1500C-W – Carevo novo ruho

Technics SU-GX70 i SL-1500C-W – Zajedno smo jači!

Technics je robna marka hi-fi audio proizvoda u vlasništvu Panasonic korporacije sa sjedištem u Osaki, Japan. Robna marka Technics osnovana je 1965. Potaknuta stalnom težnjom za inovacijama i izvrsnošću unutar audio polja, robna marka Technics ponudila je tržištu nebrojene legendarne hi-fi komponente, od kojih su mnoge postavile nove standarde u audio svijetu.

Novo integrirano mrežno pojačalo SU-GX70 proširit će portfelj Technics Grand Class kolekcije strujnim pojačalom visokih specifikacija, kombinirajući zvučne gene hvaljene serije komponenti s obiljem mogućnosti povezivanja, uključujući po prvi put HDMI ARC.

Osvježeni SL-1500C-W gramofon s izravnim pogonom pojavljuje se kao novi potencijalni predmet obožavanja, dizajnerski ukrašen novom elegantnom bijelom završnom obradom. Razvijen na zahtjev ljubitelja vinila koji čeznu za svježom estetikom i univerzalnom ljepotom svog gramofona, dizajn u bijeloj boji udahnjuje novi život klasičnoj hi-fi ikoni.

Technics Grand Class SU-GX70 srebrni i crni

Technics Grand Class SU-GX70 mrežno integrirano pojačalo

novi vrhunski konj za trku

Technics Grand Class SU-GX70 (Technics) MPC: 1.799,00 €

Novi SU-GX70 proširit će portfelj Technics Grand Class s mrežnim pojačalom visokih specifikacija, kombinirajući zvučne gene hvaljene kolekcije komponenti s obiljem mogućnosti povezivanja, po prvi put uključujući HDMI ARC.

Novo SU-GX70 strujno pojačalo otvara novo poglavlje za Technics, budući da je to, od revitalizacije brenda 2014. godine, prvi Technics proizvod koji ima HDMI ARC priključak.

Dizajnirano za pružanje pouzdano oštrog, jasnog i blistavog zvuka, novo pojačalo oslanja se na Panasonicovu sveobuhvatnu stručnost u obradi video signala i Technicsovu vlastitu potpuno digitalnu tehnologiju pojačanja kako bi se osigurala reprodukcija bez šuma i izobličenja.

Novo dvostruko napajanje znači da SU-GX70 isporučuje visok omjer signala i šuma za izvanredno detaljan zvuk, dok tehnologija Clean Power Clock Generator, preuzeta iz komponenata Reference Class omogućuje visokopreciznu digitalnu obradu signala za vrhunsku audio točnost.

Za istinski fleksibilno iskustvo slušanja glazbe, SU-GX70 dizajniran je oko platforme Chromecast za Spotify, TIDAL, Deezer, Qobuz i Amazon Music HD* integraciju, s podrškom za MQA audio streaming visoke rezolucije za zadivljujuću točnost. Wi-Fi, AirPlay 2 i Bluetooth povezivost omogućuju besprijekornu bežičnu mrežnu komunikaciju, dok podrška za FM, DAB+ i internetski radio znači da možete bez problema slušati na tisuće svojih omiljenih emisija.

 

Technics Grand Class SU-GX70 prednja crna

Mogućnosti fizičkog povezivanja uključuju dva linijska ulaza, tri digitalna ulaza, USB-A i USB-B. I – kao što se može očekivati od tvrtke koja je na čelu performansi gramofona – visokokvalitetni niskošumni fono predstupanj omogućuje spajanje gramofona s MM zvučnicom za savršenu audiofilsku izvedbu sa autentičnom prirodnošću vinila.

Napravljen da lijepo izgleda u svakom domu, SU-GX70 dolazi u elegantnom, minimalističkom dizajnu u crnoj i srebrnoj završnoj obradi.

Nakon općih naznaka o novinama i mogućnostima, eto i detaljnijih informacija…

Korištenjem Technicsovih potpunih digitalnih tehnologija dobili ste definitivni audio centar koji omogućuje besprijekorno uživanje u videu, zvuku i glazbi kroz integraciju mogućnosti novih Technics uređaja.

Bogato  opremljeno strujno pojačalo koje kombinira zvučne gene Technics Grand Class komponenti s obiljem funkcija izvora zvuka, uključujući video povezivanje, SU-GX70 mrežno audio pojačalo lako se integrira u kućni hi-fi sustav uz uključivanje HDMI ARC priključka.

 • Potpuno digitalno pojačalo, JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization – eliminacija podrhtavanja i optimizacija oblikovanja šuma)
 • Sustav dvostrukog strujnog kruga
 • Idealan impulsni odziv kroz LAPC (Load Adaptive Phase Calibration)
 • Način čistog pojačanja
 • Zvuk visoke kvalitete kroz HDMI video izlaz s malim utjecajem
Technics Grand Class SU-GX70 zadnja

Potpuno digitalno pojačalo, JENO motor

SU-GX70 koristi potpuno digitalno pojačalo koje uključuje Technicsovu renomiranu digitalnu audio tehnologiju. Njegov sustav digitalnog prijenosa obrađuje signale potpuno digitalno u svim fazama od ulaza do izlaza. U usporedbi s analognim prijenosom, ovaj je sustav manje osjetljiv na degradaciju signala uzrokovanu vanjskim šumom, osiguravajući precizniji prijenos signala. Precizna obrada signala ne samo da daje digitalni zvuk visoke razlučivosti, već također održava meku teksturu svojstvenu analognim snimkama.

Nadalje, JENO Engine je korišten u HDMI ARC (Audio Return Channel), koji je prvi put instaliran u Technics proizvod. Ovo pomaže smanjiti bilo kakvu degradaciju kvalitete zvuka uzrokovanu podrhtavanjem tijekom prijenosa digitalnih audio signala (S/PDIF), osiguravajući neusporedivu razinu jasnoće TV zvuka.

Visokokvalitetni sklopovi i komponente korišteni su i na raznim drugim mjestima. Na primjer, na putu signala su, umjesto klasičnih, korišteni kondenzatori s folijom.

Jeno engine

Kalibracija adaptivne faze opterećenja

Idealan impulsni odziv kroz – LAPC

Impedancija zvučnika mijenja se sa svakom frekvencijom i potrebno je pojačalo koje nije osjetljivo na drastične promjene impedancije. Međutim, konvencionalna digitalna pojačala povezana su sa zvučnicima preko niskopropusnog filtra na izlaznom stupnju, pa su još snažnije pod utjecajem karakteristika impedancije zvučnika. Također, iako su amplitudne karakteristike konvencionalnih pojačala poboljšane zbog negativne povratne sprege, fazne karakteristike se nisu mogle poboljšati.

Stoga smo razvili algoritam adaptivne optimizacije impedancije zvučnika koji vrši korekciju idealnog impulsnog odziva putem digitalne obrade signala, mjerenjem frekvencijskih amplitudno-faznih karakteristika pojačala s povezanim zvučnicima. Ova tehnika omogućuje izravnavanje frekvencijskih karakteristika amplitude i faze, što do sada nije bilo moguće postići pojačalima, a istovremeno isporučuje zvuk bogate prostorne ekspresije.

Kalibracija adaptivne faze opterećenja - Idealan impulsni odziv kroz - LAPC

Twin Power Supply Circuit System

U audio sustavima koji sadrže pojačala, digitalne sklopove i druge takve komponente dizajn napajanja je izuzetno kritičan. Kako bi se eliminirali štetni učinci na pojačalo, SU-GX70 je opremljen namjenskim napajanjem za strujne krugove pojačala koje je neovisno o svim ostalim strujnim krugovima. Kao takvi, isti elektrolitski kondenzatori instalirani u vrhunskim modelima korišteni su u namjenskom napajanju pojačala i komponentama pojačala snage.

Nadalje, korištenjem najkraće moguće veze između napajanja i pojačala snage, SU-GX70 osigurava nisku buku i nisku impedanciju. I dodatno, spojevi između zvučnika i pojačala snage koriste nemagnetske mesingane vijke.

SU-GX70 koristi preklopno napajanje velike brzine od približno 130 kHz. Povećanjem frekvencije prebacivanja smanjuje se smetnja buke u pojasu reprodukcije glazbe. To omogućuje napajanje s visokim odzivom za glazbene signale i snažnu sposobnost pogona zvučnika.

Twin Power Supply Circuit System napajanja

Zvuk visoke kvalitete kroz HDMI video izlaz s malim utjecajem

Kako bi SU-GX70 mogao primati audio signale putem HDMI ARC (Audio Return Channel), zbog specifikacija, video signali prvo moraju biti emitirani iz SU-GX70. Međutim, izlaz ovih signala može uzrokovati neželjenu buku.

Kao takvi, video signali izlaze iz SU-GX70 nižom brzinom, a digitalna vrijednost boje svakog piksela postavljena je na nulu. Ovo osigurava rad s niskim opterećenjem između HDMI uređaja za odašiljanje/prijem, sprječavajući neželjeno stvaranje šuma iz video signala.

Ovo također smanjuje svaki utjecaj na kvalitetu zvuka. Nadalje, prijenos signala s TV-a na JENO Engine najkraćim mogućim putem minimizira bilo kakav daljnji utjecaj podrhtavanja. Ovo je mehanizam jedinstven za Panasonic/Technics kao davatelje licence za HDMI.

Zvuk visoke kvalitete kroz HDMI video izlaz s malim utjecajem
Način čistog pojačanja

Način čistog pojačanja

U načinu rada Pure Amplification, isključivanje napajanja mrežnih i HDMI sklopova uklanja sve smetnje s uređaja ili antene. To osigurava reprodukciju glazbe s još boljom jasnoćom.

Analogni ulaz korištenjem diskretnih pojačala

Analogni ulaz korištenjem diskretnih pojačala

Krug diskretnog pojačala koji se koristi u SU-GX70 redizajniran je i prilagođen krugu koji se koristi u SU-R1000, a korišten je isti simetrični raspored.

Nadalje, usvojeni su i drugi visokokvalitetni audio dijelovi iste razine kao oni koji se koriste u SU-R1000, kao što su FET-ovi niske razine buke, tankoslojni otpornici, filmski kondenzatori i elektrolitički kondenzatori.

Na taj je način analogni ulaz fino podešen do svakog detalja.

SU-GX70 karakteristike:
 • Izlazna snaga:
  • 40W+40W (1kHz,T.H.D.1.0%, 8Ω,20kHz LPF) /
  • 80W+80W (1kHz,T.H.D.1.0%, 4Ω,20kHz LPF)
 • FTC izlazna snaga:
  • 30W + 30W ( 1kHz, T.H.D. 1.0%, 8Ω, 20kHz LPF ) /
  • 60W + 60W ( 1kHz, T.H.D. 1.0%, 4Ω, 20kHz LPF )
 • Opteretna impedanca: 4 – 16 Ω
 • Frekventni odziv:
  • fono (MM): 20Hz – 20kHz ( RIAA devijacija ±1dB, 40 ) /
  • linijski:20Hz – 40kHz ( -3dB, 40 ) /
  • digitalni: 20Hz – 80kHz ( -3dB, 40 )
 • Ulazna osjetljivost/ulazna Impedancea:
  • fono (MM): 2.0 mV / 47 kΩ /
  • linijski: 200 mV / 23 k Ω
 • Analogni ulazi:
  •  linijski x 2 /
  • fono (MM) x1
 • Digitalni izlazi:
  • optički x 2 /
  • koaksijalni x1 /
  • USB-A x1 /
  • USB-B x1
 • Analogni izlazi: PRE OUT x1
 • Digitalni izlazi: HDMI ARC
 • Izlaz za slušalice: Stereo 06.3 mm (1/4″)
 • USB-A, iPod/iPhone/iPad: NE
 • USB-A: Support Codec: (32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, 384 kHz / 16, 24, 32 bit)
 • USB-A: Support Codec FLAC: (32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, 384 kHz / 16, 24 bit)
 • USB-A: Support Codec DSD: (2.8 MHz, 5.6 MHz, 11.2 MHz)
 • USB-A: Support Codec AIFF: (32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, 384 kHz / 16, 24, 32 bit)
 • USB-A: Support Codec ALAC: (32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, 384 kHz / 16, 24 bit)
 • USB-A: Support Codec AAC: (32, 44.1, 48, 88.2, 96 kHz/16-320 kbps)
 • USB-A: Support Codec MP3: (32, 44.1, 48 kHz / 16-320 kbps)
 • PCI (USB-B): USB 2.0 High-speed / USB Audio Class 2.0, asinkroni mod
 • PC(USB-B) Support Codec LPCM: (32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192 352.8, 384 kHz / 16, 24, 32 bit)
 • PC (USB-B) DSD kontrolni način: ASIO Nativni mod, DoP mod
 • MQA Decorder: Da
 • LAN(DMR) WAV: (32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, 384 kHz / 16, 24, 32 bit) LAN(DMIR) FLAC: (32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, 384 kHz / 16, 24 bit)
 • LAN(DMR) DSD: (2.8 MHz, 5.6 MHz, 11.2 MHz)
 • LAN(DMIR) AIFF: (32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, 384 kHz / 16, 24, 32 bit) LAN(DMR) ALAC Yes (32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, 384 kHz / 16, 24 bit) LAN(DMIR) AAC Yes (32, 44.1, 48, 88.2, 96 kHz/16-320 kbps)
 • LAN(DMR) MP3: (32, 44.1, 48 kHz / 16-320 kbps)
 • Ethernet interface: LAN (100BASE-TX/10BASE-T)
 • Wi-Fi:LAN (100BASE-TX/10BASE-T)
 • Chromecast ugrađen: Da
 • AirPlay 2: Da
 • Bluetooth® (Support codec): AAC, SBC
 • Radio: FM
 • Potrošnja:  63W
 • Masa: 6.6kg

Technics Premium Class SL-1500C-W

Carevo novo ruho

Technics SL-1500C gramofon bijeli (Technics) MPC: 1.199,00 €

U kompaniji su odlučili osvježiti kultni gramofon SL-1500C novom, elegantnom završnom obradom koji će besprijekorno nadopuniti svaki stil uređenja prostora i ispuniti domove toplim, autentičnim zvukom vinila.

U prekrasnoj mat bijeloj boji, SL-1500C-W predstavlja gramofon omiljene robne marke pripremljen  za budućnost, zadržavajući inovativnu zvučnu tehnologiju koju je Technics unaprijedio otkako je prije više od pedeset godina predstavio prvi gramofon s direktnim pogonom na svijetu.

Precizno dizajnirana uzvišena elegancija

Razvijen na zahtjev ljubitelja vinila koji žude za svježom, dizajnerski orijentiranom estetikom, svog gramofona, klasičnoj hi-fi ikoni udahnut je novi život.

“Iz našeg iskustva s ograničenim izdanjem modela, vidjeli smo veliku potražnju za dodatnim verzijama boja našeg dizajna, posebno za gramofone. Mnogi klijenti traže elegantne alternativne boje koje odražavaju minimalistički jezik dizajna modernih interijera”, kaže Frank Balzuweit, viši voditelj proizvoda u Technics Europe.

“Novi čisti bijeli ton naglašava čistu i pojednostavljenu estetiku SL-1500C, koristeći samo najnužnije operativne elemente potrebne na gramofonu”, dodaje Balzuweit.

Ostajući vjeran čistim, elegantnim linijama Technicsovog hi-fi dizajna, SL-1500C-W kombinira visokokvalitetne materijale, preciznu konstrukciju i stručnu izradu kako bi stvorio privlačan središnji dio audio sustava koji će ljubiteljima glazbe upotpuniti savršeno okruženje za slušanje.

Technics SL-1500-W gore

Ljepota funkcionalnosti

Unatoč svojoj minimalističkoj konstrukciji, SL-1500C nudi izvanrednu funkcionalnost, upotrebljivost i obilje značajki za ljubitelje vinila. Unaprijed montirana Ortofon 2M Red zvučnica s pokretnim magnetom (MM) i integrirani fono predstupanj znači da je postavljanje krajnje jednostavno, dok automatsko podizanje ručice osigurava da dragocjena LP kolekcija ostane u besprijekornom stanju.

Robna marka kojoj vjeruju i ljubitelji gramofona i oni koji prvi put kupuju ploče, sa svojim briljantnim gramofonom SL-15000C-W primjer je predanosti Technicsa audio izvrsnosti, sa sofisticiranim motorom, izravnim pogonom i kontrolom motora osiguravaju klasično gladak zvuk vinila.

Karakteristike:

 • Najnoviji motor s izravnim pogonom bez jezgre postiže visokopreciznu stabilnu rotaciju
 • Kompletan gramofon sa zvučnicom i fono RIAA predstupnjem
 • Opremljen funkcijom automatskog podizanja ručice koja omogućuje ugodnije rukovanje
 • Jednostavan dizajn s funkcionalnom ljepotom
Technics Premium Class SL-1500C-W
Technics Premium Class SL-1500C-W - specifikacije:

 Gramofon:

 • Tip: direktni pogon
 • Broj okretaja u minuti: 33-1/3, 45 and 78
 • Početni moment: 0.18 Nm
 • Startno vrijeme: 0.7 s od 0 do 33 1/3 o/min
 • Zavijanje i podrhtavanje: 0.025 % W.R.M.S.
 • Tanjur: lijevani aluminij
 • Promjer tanjura: 332 mm
 • Masa tanjura: oko 2.0 kg s matom

Ručka:

 • Tip: univerzalna, statički balansirana
 • Efektivna duljina: 230 mm
 • Prebačaj (Overhang): 15 mm
 • Kutna gazna greška: unutar 2° 32′ (vanjska brazda)/ unutar 0° 32′ (unutarnja brazda)/
 • Masa primjenjivih zvučnica:   5.6 – 12.0 g (bez dodatnog utega)
 • 10.0 – 16.4 g (s nosačem zvučnice)
 • 14.3 – 20.7 g (s dodatnim utegom)
 • 18.7 – 25.1 g (s dodatnim utegom i nosačem zvučnice)
 • Priključci za zvučnicu u nosaču: 4 x Ø1.2 mm

Zvučnica:

 • Ortofon 2M Red
 • Izlazni napon: 5.5 mV
 • Frekventni raspon: 20 Hz – 22. kHz
 • Slijednost na 315 Hz pri
 • preporučenoj gaznoj sili: 70 μm
 • Dinamička lateralna komplijansa: 20 μm/mN
 • Tip igle: eliptična
 • Preporučena gazna sila: 1.8 g (18 mN)
 • Opteretni otpor: 47 kΩ
 • Opteretni kapacitet: 150 – 300 pF

Općenito:

 • Audio izlazi: 1 x par fono, 1 x uzemljenje, 1 x par linijski
 • Potrošnja: 8 W, 0.2 W u mirovanju
 • Approx. 0.2W (Standby)
 • Dimenzije (ŠVD): 453 x 169 x 372 mm
 • Masa: 9.9 kg

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

TECHNICS ČLANCI: