Technics novi proizvodi – sadašnjost za budućnost

25. rujna 2021. | Audio/video sistemi, Technics

Velemajstori poznate i priznate tvrtke Technics odlučili su nas dodatno razmaziti novim i popravljenim inačicama svojih briljantnih uređaja.

Velemajstori poznate i priznate tvrtke Technics odlučili su nas dodatno razmaziti novim i popravljenim inačicama svojih briljantnih uređaja.

Technics novi proizvodi  – sadašnjost za budućnost

Velemajstori poznate i priznate tvrtke Technics odlučili su nas dodatno razmaziti novim i popravljenim inačicama svojih briljantnih uređaja.

Novi/stari gramofon je SL-1210G iz Grand Class kolekcije s izravnim pogonom, identičan modelu SL-1200G samo zahvalne i vrlo tražene crne boje.

Integrirano pojačalo Grand Class  SU-G700M2 vrlo je slično prethodniku (SU-G700) i sadrži veliki broj rješenja većeg brata SU-R1000. Odličnog zvuka, trajno je i pouzdano.

Samostojeći zvučnici Grand Class Technics SB-G90M2 nasljeđuju model SB-G90, a novi su zvučnici za policu/stalke model SB-C600 iz serije Premium C600.

Pojava na tržištu se očekuje krajem studenog ove godine.

Technics SB-C600 – zvučnik za policu iz Premium serije

O Technics zvučnicima

Technics je robna marka hi-fi audio proizvoda u vlasništvu korporacije Panasonic sa sjedištem u Osaki u Japanu. Marka Technics osnovana je 1965. Potaknuta stalnom težnjom za inovativnošću i izvrsnošću u audio polju, Technics je proizveo i ponudio tržištu bezbroj legendarnih hi-fi komponenti, od kojih su mnoge postavile nove standarde u svijetu zvuka.

Prvi Technics proizvod ikada bio je kompaktni dvostazni zvučnik za police/stalke objavljen 1965. U to je vrijeme postavio nove standarde performansama za kompaktne zvučnike. Od tada je Technics predstavio različite sustave zvučnika, od kojih je legendarni SB-7000 iz 1975. ponudio revolucionarnu tehnologiju linearne faze koju su nakon toga slijedili mnogi proizvođači zvučnika. SB-RX50 iz 1986. može se smatrati praocem Technics-ovih sustava zvučnika s točkastim izvorom, današnjim Phase Precision Driver. Inovativni, veliki AFP monitori s ravnim zvučničkim panelima, zbog svoje su snage i preciznost korišteni u Bečkoj državnoj operi kao zvučnici za monitor na pozornici, dok je futuristički sustav zvučnika s preklopljenim trubama SST-1 ušao u njujorški Muzej moderne umjetnosti zbog svog iznimnog koncepta dizajna.

Kad čuju Technics, većina ljubitelja Hi-Fi reprodukcije glazbe odmah pomisli na naše legendarne gramofone, objašnjava Frank Balzuweit, voditelj europskog ogranka tvrtke Technics. Međutim, prvi Technics proizvod koji je ikada napravljen, davne 1965. godine, bio je mali dvostazni zvučnik za policu. Takav dizajn postavio je tada novu razinu performansi kompaktnih zvučnika.

Više nije veliki izazov dizajnirati ogromne zvučničke sustave sposobne za velike, realne izvedbe. Međutim, da biste mogli izraditi vrlo kompaktan sustav zvučnika koji može stvoriti iskustvo „koncertne dvorane“ u vašem domu – otkrivajući svaki detalj živahno, a opet snagom i velikom zvučnom pozornicom – zahtijeva naprednu stručnost. Tehnički inženjeri najbolje su iskoristili svoje znanje, savršeno pokazano u novom sustavu zvučnika SB-C600.

SB-C600 je kompaktni dvostazni bas refleksni zvučnik s jedinstvenom koaksijalnom pogonskom jedinicom koja radi kao točkasti izvor, izgrađen na principu „linearne faze“.

Tehnološki, posuđuje mnoge aspekte od svog većeg brata, SB-G90M2 samostojećeg zvučnika.

Za optimizaciju zvučničkih jedinica, elemenata i strukture kućišta novih SB-C600 zvučnika korištena je temeljita CAE analiza (computer-aided engineering – računalno podržano inženjerstvo). Na taj način temeljito su i učinkovito uklonjene neželjene vibracije i izobličenja te za značajno poboljšanje ukupna jasnoća i kvaliteta izvedbe.

Glavne značajke:

 • Phase Precision Driver, manja inačica zvučničke jedinice iz samostojećeg zvučnika SB-G90M2, sastoji se od niskotonca promjera membrane 150 mm, popraćenog 25-milimetarskim visokotoncem od aluminija
 • Linearni fazni nastavak, identičan onom u SB-G90M2, suzbija neželjene fazne smetnje, omogućujući tako besprijekornu integraciju srednjeg i visokog frekventnog opsega u prirodan zvuk bez izobličenja
 • Balanced Driver Mounting Architecture (BDMA), odnosno uravnotežena arhitektura ugradnje zvučničkih jedinica, koja ih učvršćuje na unutarnju pregradu za montažu zvučnika u težištu oko magneta, čime se sprječava okretanje. Time se uklanjaju nepotrebne vibracije zvučnog zida radi veće čistoće zvuka
 • Prednji otvor s točnim krivuljama i vrtložnim generatorima dizajniran analizom protoka zraka uklanja bilo kakve buke ventilacije
 • Kruto kućište s unutarnjom pregradom za montiranje zvučnika potiskuje vibracije za krajnje prirodan zvuk uz vrhunsku vremensku komponentu i trodimenzionalnu pozornicu
 • SB-C600 bit će dostupan u Europi od listopada 2021. godine u minimalističkoj mat crnoj boji

Tehnički podaci slijede!

Technics SB-C600 bookshelf zvučnici (Technics) MPC: 7690.00 kn

Samostojeći zvučnik Grand Class SB-G90M2

Technics SB-G90M2 novi je samostojeći zvučnik iz serije Grand Class. Kao i njegov prethodnik, SB-G90, nova verzija M2 je trostazni bas refleksni zvučnički sustav koji se sastoji od 2-staznog koaksijalnog zvučnika koji kombinira visokotonac s 25 mm kupolom i srednjetonac s aluminijskom membranom promjera 160 mm.

Uz to idu i dva niskotonca s aluminijskim membranama promjera 160 mm. S novim SB-G90M2 korištena je temeljita CAE analiza za optimizaciju ugrađenih zvučnika, elemenata i struktura kućišta radi uklanjanja neželjenih vibracija i izobličenja.

Slijede tehnička poboljšanja zvučnika SB-G90M2 u odnosu na prethodnika SB-G90:

 • Napredni zvučnik s preciznom fazom: membrana koaksijalne zvučničke jedinice je prerađena. Struktura je izračunata pomoću FEM (Finite Elemente metoda) simulacije za smanjenu rezonanciju i prirodniji srednji raspon s manje izobličenja. Također je dodan linearni fazni nastavak.
 • Napredna BDMA (uravnotežena arhitektura ugradnje zvučničke jedinice): unutarnja pregrada za montiranje zvučnika na koju su niskotonci postavljeni u svom težištu oko magneta sada je proširena na dodatnu ploču pričvršćenu na osnovnu ploču, tako da se vibracije mogu usmjeriti i odvesti u podlogu.
 • Stražnja ploča i priključci za dvostruko ožičenje (bi-wiring) kao odgovor na zahtjeve kupaca
 • Energetski bolja struktura kućišta: cijela unutarnja struktura za ukrućenje je redizajnirana u donjem dijelu kućišta. Struktura za uklanjanje stojnih valova – višestruko presavijeni valni vodič koji sadrži kontroliranu količinu materijala koji apsorbira zvuk – učinkovito će ukloniti stojne valove, istovremeno minimizirajući upotrebu materijala za prigušivanje zvuka

Technics Grand Class SB-G90M2 samostojeći zvučnici (Technics) MPC: 18290.00 kn

Precizni pogon napredne faze

Za reprodukciju glazbe s ekspresivnijim prostornim zvukom potrebno je da su valne fronte zvukova koje se emitiraju iz jedinice zvučnika u ravnini slušatelja, bez obzira na položaj slušanja. Koncept točkastog izvora zvuka jedan je od idealnih pristupa da bi se to postiglo.

Da bi se ostvarila reprodukcija točkastog izvora zvuka, primijenjene su koaksijalna konfiguracija zajedno s izvorno oblikovanim priključkom linearne faze za usklađivanje faza i membrana za neometani protok koja je plitka i glatkih rubova radi minimalnog odbijanja zvuka.

Dvosmjerna koaksijalna zvučnička jedinica modela SB-G90M2 nedavno je razvijena za reprodukciju srednjeg do visokog frekvencijskog raspona za lokalizaciju jasne zvučne slike i visoke kvalitete zvuka kako bi se isporučila neometana, emocionalno raskošna glazba uz istovremeno nasljeđivanje koncepata točkastog izvora zvuka i linearne faze kojima Technics neumorno teži.

Membrana za neometani protok

Kada se zvučni val širi nepravilnom površinom, nastaje poremećaj valne fronte zbog nepravilnosti površine i slabijih karakteristika frekvencije. To posebno utječe na karakteristike visokih frekvencija s kratkom valnom duljinom.

Membrana zvučnika srednjeg raspona, koji je dio koaksijalne zvučničke jedinice, plitka je s glatkim rubovima radi smanjenja odjeka zvuka i minimiziranja ometanja zvukova koji se emitiraju iz membrane, što rezultira sjajnim frekvencijskim odzivom, karakteristikama faze i širokom usmjerenosti.

Ta konfiguracija postiže široku zvučnu pozornicu i uglađeni, bogati srednji do visoki frekvencijski raspon.

Priključak linearne faze

Originalno oblikovan akustični čep postavljen je na prednju stranu dijafragme visokotonskog zvučnika i omogućuje reprodukciju zvuka visoke razlučivosti te široku zvučnu scenu.

Vrh čepa s linearnom fazom izrađen je od mjedi visokog modula čvrstoće i visoke gustoće. Time se sprječava nepotrebno vibriranje čepa kao posljedica vibracija jedinice srednjeg raspona, čime se isporučuje čist zvuk niske distorzije.

Fiksna konstrukcija

Za reprodukciju glazbe visokog raspona S/N u potpunosti su uklonjeni izvori nepoželjnog zvuka.

U tu je svrhu struktura uravnoteženog nosača pogona, usvojena na prethodnom modelu SB-G90, dodatno optimizirana detaljnom analizom računalno potpomognutog inženjeringa, a pregrada nosača zvučnika nedavno je razvijena za sigurno učvršćenje zvučničkih jedinica. Osim toga, čvrstoća cijelog kućišta ojačana je kako bi se mogla iskoristiti konstrukcija uravnoteženog nosača pogona. Jačina i oblik svakog dijela od kojeg se sastoji koaksijalni zvučnik temeljito su pregledani kako bi se što više uklonile neželjene vibracije i šum. Osim toga, u kućištu se nalazi struktura putanje zvuka. Nova i jedinstvena struktura učinkovito uklanja stojne valove koji uzrokuju vrhunac odjeka.

Druge tehnologije:

Čvrsta kutija

U kutiji se nalaze pregrada nosača zvučnika i bočno pojačanje koji čine izdržljivu poprečnu strukturu i sprječavaju neželjeni odjek.

Slabo izobličenje i niskotonski zvučnik s dugim hodom od 16 cm

Pričvršćene su dvije jedinice niskotonskog zvučnika s dugim hodom od 16 cm. Magnetski krug sastoji se od dvostrukog magneta, duge zvučne zavojnice i bakrenog prstena radi proizvodnje dostatne pogonske snage.

Analizirane i optimizirane komponente

Radi postizanja precizne lokalizacije zvučne slike, detaljno su analizirani strukturni dijelovi kao što su držači razmaka i uvodnici žica kako bi se uklonile nepoželjne vibracije i šum.

Dvožični priključak zvučnika

Niskotonski zvučnik i jedinicu srednjeg i visokog raspona pokreću odvojena pojačala radi uklanjanja učinka niskotonskog zvučnika na jedinicu srednjeg i visokog raspona. Na taj se način postiže jasan i transparentan zvuk.

Karakteristike:

 • Vrsta: trostazna zvučnička kutija s četiri zvučnika
 • Zvučnici:
  • Niskotonski zvučnik: 2 x 160 mm
  • Srednje/visokotonac: koaksijalni, srednjetonac 160 mm, ugrađen visokotonac s kupolom 25 mm
 • Impendanca: 4 Ω
 • Ulazna snaga (IEC): 100 W (nazivna snaga), 200 W (maks.)
 • Preporučeno napajanje pojačala: 40 – 200 W (zvučnik je testiran pomoću kratkoročnog testa maksimalnog učinka IEC60268-5)
 • Razina zvučnog tlaka: 86 dB / 2,83 V (m); 83 dB / W(m)
 • Frekventni raspon: 33 Hz – 90 kHz (-10 dB)
 • Rezne frekvencije: 500 Hz, 3,4kHz
 • Dimenzije (ŠVD): 292 × 1114 × 366 mm
 • Masa (po jedinici): 35 kg 
 • SB-G90M2 bit će dostupan u Europi do kraja studenog 2021. godine u crnom sjajnom laku.

Technics Grand Class SL-1210G  – gramofon s izravnim pogonom

Technics Grand Class SL-1210G preuzima sve tehničke specifikacije SL-1200G i zatvara ih u minimalističko crno atraktivno kućište. U biti, gramofon je identičan modelu SL-1200G, samo je završna obrada crna.

Njegov ulazak posljedica je uspjeha ograničenog izdanja SL-1210GAE sa crnom obradom, koji je lansiran u lipnju 2020. i, prema riječima voditelja europske Technics dizvizije Franka Balzuweita, gotovo odmah rasprodan. Shvatili smo da postoji velika potražnja za običnom crnom verzijom ovog modela serije 1200. U svojoj upečatljivoj crnoj boji, novi SL-1210G posjeduje istinsku eleganciju, kaže Balzuweit.

Za zaključak, SL-1210G sadrži motor s izravnim pogonom bez jezgre s dvostrukim rotorom/jednim statorom. Pomoću Hall senzora za otkrivanje položaja rotora, kontrolu broja okretaja otkriva hibridni sklop. Ima osjetljivu, ali robusnu ručku napravljenu od hladno izvučenog magnezija za visoki učinak prigušivanja. Ležajevi tonske ručke visoke preciznosti koriste izrezano kućište za visoku početnu osjetljivost na pokretanje.

Troslojna ploča s visokim stupnjem prigušivanja vibracija osigurava nesmetano praćenje brazde. Svaki je tanjur pojedinačno balansiran, a 4-slojno kućište visoke čvrstoće s gornjom aluminijskom pločom i izolatorima od silikonske gume s visokim prigušivanjem također pomažu u isključivanju vibracija.

Značajke

Bezjezgreni motor s izravnim pogonom

Kod uobičajenih analognih DJ gramofona pojavljuje se problem smanjivanja kvalitete zvuka uzrokovan npr. kratkom vibracijom tijekom rotiranja i nepravilnošću rotiranja (eng. cogging). Kod modela SL-1210G, upotreba novog motora s izravnim pogonom bez željezne jezgre sprječava nepravilnost rotiranja. Također, struktura dvostrukog rotora smanjuje opterećenje ležaja i istovremeno održava visoki zakretni moment te smanjuje sitne vibracije tijekom rotiranja. Ti čimbenici omogućuju reprodukciju toplog, bogatog zvuka s analognih ploča.

Četveroslojna struktura kutije

Rebrasta obrada gornje ploče od besprijekornog aluminija debljine 10 mm dodana je na prethodnu troslojnu konstrukciju od lijevanog aluminija, BMC mase i teške gume na DJ gramofonu SL-1200MK5. Četveroslojna konstrukcija odlikuje se kombinacijom vrhunske čvrstoće te visokokvalitetne završne obrade i ukupnog dojma.

Vrlo precizna tehnologija upravljanja motorom

Primjenom tehnologije upravljanja motorom koja je razvijena za Blu-ray uređaje i uključivanjem/isključivanjem pogonskog načina rada ovisno o radnom statusu motora postižu se visoki početni zakretni moment i stabilnost pri velikoj brzini.

Troslojni tanjur DJ gramofona

Troslojna struktura DJ gramofona uključuje čvrstu mjed i aluminijski tanjur. Izolacijska guma prekriva cijelu stražnju površinu kako bi se izbjegao nepotrebni odjek, čime se postižu velika čvrstoća i ublažavanje vibracija. To omogućuje rotacijsku stabilnost, a inercijska masa prelazi SP-10MK2, normu DJ gramofona s izravnim pogonom koju upotrebljavaju svjetske radijske postaje te ima više nego dvostruko veću inercijsku masu u odnosu na SL-1200MK5.

Prilagodba uravnoteženosti visoke razine

Kod neravnomjerne raspodjele težine DJ gramofona tijekom rotacije dolazi do viška vibracija ili šuma, što uzrokuje smanjenje kvalitete zvuka. Prema tome, ravnoteža DJ gramofona podešava se u tvornici pomoću specijalizirane opreme za prilagodbu ravnoteže za svaku pojedinu stavku nakon sastavljanja DJ gramofona. DJ gramofoni koji prođu prilagodbu imaju naljepnicu „URAVNOTEŽENO“ kako bi se označilo prilagođavanje.

Visokoosjetljiva ručica

Ručica je izrađena od lake legure magnezija s visokim učinkom prigušivanja, a hladnim vučenjem poboljšane su karakteristike materijala i postignuta je visoka preciznost kakva je potrebna. Osim toga, visoka osjetljivost početnog pokreta postiže se tradicionalnom konstrukcijom kardanskog ovjesa tvrtke Technics kod kojeg se horizontalna os rotacije i vertikalna os rotacije sijeku u središnjoj točki, kao i preciznim ležajevima u kućištu obrađenom rezanjem.

Priključci visoke kvalitete

Upotrebom mjedenih, pozlaćenih phono priključaka i priključaka za uzemljenje sprječava se smanjenje kvalitete zvuka dok se istovremeno omogućuje jednostavno povezivanje i odspajanje kabela. Upotreba metalne zaštitne konstrukcije u kutiji smanjuje učinke vanjske buke.

Karakteristike:

 • Vrsta: manualni gramofon s izravnim pogonom
 • Brojoretaja: 33-1/3, 45 i 78 o/min
 • Podešavanje broja okretaja: ±8 %, ±16 %
 • Početni okretni moment: 3,3 kg-cm
 • Brzina postizanja nazivnog broja okretaja: 0,7 s iz stanja mirovanja do 33-1/3 o/min
 • Širenje zvuka i vibriranje: 0,025 % W.R.M.S. (JIS C5521)
 • Buka: 78 dB (izmjereno prema standardu IEC 98A)
 • Tanjur: kombinacija mjedene legure i lijevanog aluminija
 • Promjer: 332 mm
 • Masa tanjura: 3,6 kg (uključujući gumenu podlogu)
 • Ručak:
 • Vrsta: univerzalna statički uravnotežena
 • Efektivna duljina: 230 mm
 • Prevjes (overhang): 15 mm
 • Horizontalna kutna greška:
 • Unutar 2° 32 ‘ (na vanjskom urezu ploče od 30 cm (12″”))
 • Unutar 0° 32′ (na unutarnjem urezu ploče od 30 cm (12″”))
 • Kut nagiba: 22°
 • Prilagodba visine ručice: 0 – 6 mm
 • Prilagodba pritiska igle: 0 – 4 g (izravno očitavanje)
 • Pogodne težine zvučnice: 5,6 g do 25,1 (bez utega, s malim/velikim dodatnim utezima)
 • Dimenzije nosača zvučnice: JIS, razmak za vijke 12,7 mm
 • Kontakti nosača zvučnice: 4-pinska stezna spojnica 1,2 mm φ
 • Priključci:
 • Izlaz: audio (utičnica s pinovima), priključak za uzemljenje
 • Dimenzije (ŠVD): 453 x 173 x 372 mm
 • Masa: 18 kg

Gramofon SL-1210G će biti na tržištu do kraja studenog 2021. godine, i u Technics-u se nadaju da će crna završna obrada pomoći da se broj od 3.500.000 prodanih primjeraka još poveća.

Technics Grand Class SL-1210G – gramofon s izravnim pogonom (Technics) MPC: 31790.00 kn

Technics SU-G700M2 Grand Class – novo integrirano pojačalo

Novo Technics SU-G700M2 integrirano pojačalo sadrži napredne tehnologije izvedene iz Technics-ovog referentnog SU-R1000 integriranog pojačala koje je svedeno na pristupačniju cijenu.

SU-G700M2 nasljeđuje potpuno digitalne tehnologije pojačala, kao što je JENO Engine (eliminacija podrhtavanja i optimizacija oblikovanja buke) za najveću preciznost signala bez podrhtavanja i izobličenja, te LAPC (Load Adaptive Phase Calibration – kalibracija faza prilagodbom opterećenja) za optimalno usklađivanje sa bilo kakvom vrstom zvučnika.

Novi SU-G700M2 također uključuje sljedeće dodatne značajke: napredno tiho napajanje (AS²PS), koje uključuje brze poluvodičke dijelove poput GaN (galij-nitridnih) FET-ova i dioda od silicijevog karbida (SiC) koji su zaslužni za mnogo reaktivniji, učinkovitiji dovod struje na napajački sklop za veću upravljivost zvučnika. Ovaj pristup korišten je i za napajanje referentnog SU-R1000.

Pojačalo je opremljeno i visokokvalitetnim MC phono ulaznim stupnjem (osim MM ulaza) za izravno povezivanje gramofonima s vrhunskim MC zvučnicama zajedno s biračem ulazne fono faze za optimiziranu reprodukciju uglavnom starijih vinilnih ploča snimljenih s obrnutom fazom. Gumbi za glasnoću i izvor sada imaju aluminijsku teksturu izvedenu iz referentnog pojačala SU-R1000 radi jasnije razlike od izvornog SU-G700.

JENO Engine

(uklanjanje vibracija i optimizacija stvaranja buke)

Kako bi se vjerno prenijela golema količina audio podataka koji se šalju zvučnicima bez gubitaka, sekcija snažnog pojačala SUG700M2 primjenjuje potpuno digitalno pojačavanje uz pomoć tehnologije JENO Engine koja se temelji na konceptu dizajna referentnih sustava.

Da bi se riješio problem smanjenja kvalitete zvuka uslijed podrhtavanja, koje predstavlja problem za konvencionalna digitalna pojačala, SU-G700M2 odlikuje se originalnim sustavom za smanjenje podrhtavanja koji uklanja podrhtavanje u cijelom rasponu frekvencija koje ljudsko uho može čuti. Isto tako, jedinstveni i vrlo precizni krug za modulaciju širine impulsa (Pulse Width Modulation) upotrebljava se za konverziju PWM-a koja je važna za kvalitetu zvuka. Optimizacijom stavki, kao što su brzina oblikovanja šuma, stupanj i broj kvantizacije, zahvaljujući našoj jedinstvenoj stručnosti čak se i podaci u širokom dinamičkom rasponu iz izvora zvuka visoke razlučivosti pretvaraju u PWM signale bez gubitka. Ove tehnologije donose reprodukciju prirodnog zvuka finih detalja te omogućavaju percepciju čak i delikatnih nijansi glazbe.

LAPC

(eng. Load Adaptive Phase Calibration, prilagodljiva fazna kalibracija opterećenja)

Impendancija zvučnika mijenja se s frekvencijom i potrebno je pojačalo snage za pokretanje zvučnika bez obzira na njihove karakteristike. Međutim, konvencionalna digitalna pojačala povezana su sa zvučnicima niskopropusnim filtrom na izlazu, pa svojstva impendancije zvučnika još izraženije utječu na njih. Isto tako, iako su nakon negativnih povratnih informacija korisnika poboljšane amplitudne karakteristike konvencionalnih pojačala, isto nije bilo moguće učiniti s faznim karakteristikama.

Stoga smo razvili algoritam prilagodljive optimizacije impendancije zvučnika koji vrši korekciju na idealni impulsni odziv digitalnom obradom signala i mjerenjem amplitudno-faznih karakteristika frekvencije pojačala dok su zvučnici povezani. Nova tehnologija omogućuje izravnavanje frekvencijskih karakteristika amplitude i faze, što prethodna pojačala nisu mogla postići, kao i reprodukciju bogatog prostornog zvuka.

Tiho napajanje s naprednom brzinom

Tehnologija napajanja ugrađena u referentni model SU-R1000 koristi se za poboljšanje snage pogona zvučnika i veći osjećaj energije. Preklopna frekvencija povećana je s uobičajenog frekvencijskog pojasa od 100 kHz na 400 kHz kako bi se omogućilo stabilno napajanje naponom i strujom te kako bi se smanjili štetni učinci modulacijskog šuma na kvalitetu zvuka. Uređaj je opremljen tranzistorom upravljanim električnim poljem od galijeva nitrida te Schottkyjevom barijernom diodom od silicijevog karbida koji su ugrađeni i u SU-R1000 kako bi se postigle maksimalne performanse preklopnog sustava napajanja visoke brzine.

Štoviše, u kasnijoj fazi postoji i regulator niske razine šuma. On sprječava smanjenje regulacije uslijed fiksne preklopne frekvencije i ometa miješanje komponente šuma u visoke frekvencije. Rezultat je napajanje uz nisku razinu šuma i visok odaziv koje povećava performanse digitalnog pojačala.

Trodjelna konfiguracija

Kod integriranih pojačala postoji niz krugova, uključujući one koji obrađuju mikrosignale ulaza i one koji upravljaju visokom strujom, kao što su izlazni krugovi i krugovi napajanja. Pojačalo SU-G700M2 ima trodijelnu strukturu s pregradama koje su ugrađene između blokova krugova prema razini signala koju koriste.

Na taj se način uklanjaju smetnje među blokovima strujnih krugova i postiže se jasan zvuk. Osim trodijelne strukture, SU-G700M2 ima i donje postolje s dvoslojnom strukturom i čeličnim pločama debljine 1,2 mm i 2 mm, gornjom čeličnom pločom debljine 1,6 mm te prednjom aluminijskom pločom debljine 7 mm za bolje ublažavanje vibracija.

PHONO ulaz za niske šumove

Sada je podržan ulaz PHONO MC. Ulaz PHONO postiže mali šum pomoću konfiguracije diferencijalne paralelne veze FET-a prve faze i niske razine šuma. Osim toga, podešavanje pojačanja na četiri razine omogućuje odabir najboljeg pojačanja prema izlazu uloška. To omogućuje optimalnu reprodukciju visokokvalitetnih analognih izvora snimljenog zvuka prilagođenih okruženju korisnika.

Pojačalo za slušalice klase AA

SU-G700M2 ima pojačalo za slušalice klase AA s odvojenim krugovima pojačala za pojačanje napona i pojačanje struje audiosignala.

Napon se pojačava pomoću vrhunskog pojačala, struja se pojačava pomoću pojačala s mogućnošću visokonaponskog napajanja, a signal PWM izlaza iz JENO-a velikom se preciznošću pretvara u analogni i tako omogućuje idealan rad slušalica. To omogućuje reprodukciju glazbe sa slabim izobličenjem i široki frekvencijski raspon bez obzira na impendanciju opterećenja slušalica.

Vrhunski dijelovi

Ekskluzivni blok kondenzator Technics

Jedinica za napajanje pojačala dolazi s blok elektrolitskim kondenzatorom koji je optimiziran pomnim ugađanjem i ugrađen u SU-R1000.

Veliki priključak za uzemljenje

Na veliki priključak za uzemljenje povezuje se debela žica za uzemljenje velikog promjera.

Priključci zvučnika od mjedi

Vijci koji služe za učvršćivanje žica kojima se audiosignali šalju priključcima zvučnika napravljeni su od nemagnetske mjedi.

Karakteristike:

 • Izlazna snaga:
  • 70 W + 70 W (1 kHz, T.H.D. 0,5 %, 8 Ω, 20 kHz LPF)
  • 140 W + 140 W (1 kHz, T.H.D. 0,5 %, 4 Ω, 20 kHz LPF)
 • Opteretna impendanca:
  • 4Ω – 16Ω
 • Frekvencijski odziv:
  • Fono (MM): 20 Hz – 20 kHz (RIAA odstupanje ±1 dB, 8 Ω)
  • Fono (MC): 20 Hz – 20 kHz (RIAA odstupanje ±1 dB, 8 Ω)
  • Linijski: 5 Hz – 80 kHz (-3 dB, 8 Ω)
  • Digitalni: 5 Hz – 80 kHz (-3 dB, 8 Ω)
 • Osjetljivost / impedancija ulaza:
  • Fono (MM): 2,5 mV / 47 kΩ
  • Fono (MC): 300 uV / 100 Ω
  • Linijski: 200 mV / 22 kΩ
 • Priključci za analogni ulaz:
  • Linijski: 2 x (LINE1, LINE2 / MAIN IN)
  • Fono: 1 x  (MM/MC)
 • Priključci za digitalni ulaz:
  • Optički digitalni ulaz : 2 x  (OPT 1, OPT 2)
  • Koaksijalni digitalni ulaz:  2 x  (COAX 1, COAX 2)
  • USB-B:  1 x  (PC)
 • Priključci za analogni izlaz:
  • LINE OUT: 1 x (LINE OUT)
  • PRE OUT: 1 x  (PRE OUT)
 • Izlaz za slušalice: da, stereo Φ 6,3 mm
 • PC (USB-B):
  • USB kabel velike brzine 2.0
  • USB kabel Audio Class 2.0, asinkroni način rada
 • Podržani kodeci:
  • PCM: Da (32, 44.1, 48, 88,2, 96, 176,4, 192, 352,8, 384 kHz / 16, 24, 32 bita)
  • DSD:  Da (2,8 MHz, 5,6 MHz, 11,2 MHz)
 • Kontrola DSD načina rada:
  • ASIO Native način, DoP način
 • Dimenzije (ŠVD): 430 × 148 × 428 mm
 • Masa: 12,6 kg

SU-G700M2 bit će dostupan u Europi do kraja studenog 2021. godine u kućištu od brušenog eloksiranog  aluminija u crnoj i srebrnoj boji.

Technics SU-G700M2E integrirano pojačalo (Technics) MPC: 18290.00 kn

Svi navedeni modeli očekuju na tržištu do kraja Studenog!

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

TECHNICS ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest